Gość: Ania IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 26.03.05, 11:59 Mam problem bo moja cipka mnie swedzi . Przy oddawaniu moczu bardzo piecze i boli. Jaki moze byc tego powod? Dbam o higiene osobista ,reguralnie sie myje czyli raczej wykloczone jest zaniedbanie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krawat Re: Cipka mnie swedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 13:14 gdzie byłaś jak w przedszkolu uczyli czym się pan doktor zajmuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatkaa Re: Cipka mnie swedzi IP: *.toya.net.pl 27.03.05, 00:14 Radze udac sie do ginekologa, ja mialam podobny problem i okazalo sie ze bylo to spowodowane ŚRODKAMI DO HIGIENY INTYMNEJ, ale moze byc to rownierz zapalenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia2005 Re: Cipka mnie swedzi 27.03.05, 19:18 wg mnie masz jakąs infekcje , najprawdopodobniej grzybice pochwy. koniecznie idź do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
bzz_bzz Re: Cipka mnie swedzi 29.03.05, 12:22 Zuzia rację ma. Radzę jak najszybciej, bo może przejść - jak pani poniżej, a może dojść do tego, że będziesz sie zwijać z bólu i do lekarza polecisz na garści paracetamolu... Od pana doktora dostaniesz receptę na tabletki, jeśli współżyjesz to dla pana też (zakaźne!). Pomogą raz dwa i przygotuj się na następny raz, bo to lubi się powtarzać - być może też od nadmiernej higieny. Poza tym wśród przyczyn: używanie wkładek na co dzień, tamponów podczas okresu (najlepsze są podpaski, ale ja chyba wolę co jakiś czas zjeść parę tabletek), mydła, lub płynów do higieny intymnej(!) - najlepsza jest sama woda. Zapobiegawczo dobrze działa regularne picie kefiru lub jogurtu (w większych ilościach niż mały kubeczek), i lactovaginal - jak na ulotce). Doraźnie możesz spróbować krem clotrimazolum - bez recepty, ale to najlepiej działa na początku infekcji. Teraz może być za późno. O takich żeczach było trochę kiedyś na Forum Zdrowie Kobiety. Pozdrawiam, hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -- Re: Cipka mnie swedzi IP: *.244.144.174.ip.tnp.pl 28.03.05, 22:42 bez przesady napewno to nie jest grzybica. mialam takie cos i zeszlo po paru dniach. a wspolzyjesz?? bo to moze byc od tego Odpowiedz Link Zgłoś
bzz_bzz Re: Cipka mnie swedzi 29.03.05, 12:11 Bez urazy, ale doświadczeniem się nie chwal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: Cipka mnie swedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 12:14 Kup taki specjalny Zel ginekologiczny firmy Lactacyd Femina, w aptece ok. 20 zl. Jezeli nie pomoze to chyba musisz sie wybrac do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Cipka mnie swedzi IP: *.proxy.aol.com 29.03.05, 19:07 dziekuje wam za rady. W piatek ma wizyte u lekarza,bo to jest juz niedowytrzymania. Mam nadzieje ze cos mi przepisze i szybko pozbede sie tego wstydliwego klopotu. Tego zelu ginegologicznego juz probowalam i raczej mi nie pomogl. Mimo wszystko dziekuje za rady i pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fangora Re: Cipka mnie swedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 22:25 A brałaś może jakies antybiotyki ostatnio? Niszcza florę bakteryjną. Powiedział mi to lekarz, do którego dotrałam z podobnym, swędzącym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: Cipka mnie swedzi 30.03.05, 16:36 To może być; - grzybica - drożdżaki - infekcja bakteryjna - uczulenie na lateks, płyn do higieny intymnej, proszek do prania i całe mnóstwo innych. Kup Tantum rosa i sę w tym wymocz. No i leć jak najszybciej do gina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Cipka mnie swedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 14:15 dobra jest maść clotrimazoleum Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: Cipka mnie swedzi 31.03.05, 21:00 W każdym razie do gina - ale już Odpowiedz Link Zgłoś
bzz_bzz Re: Cipka mnie swedzi 31.03.05, 18:16 Tantum roza jest faktycznie dobry, bo ma miejscowe działanie znieczulające. I pomaga, jak można umrzeć z bólu (oczywiście + paracetamol w ilościach zbyt dużych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Cipka mnie swedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 20:37 A to można się zarazic od partnera?? To znaczy pewnie, że był z kims innym co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Cipka mnie swedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 20:48 Grzybicę i bakterie to można złapać np. na basenie i to kilka miesięcy wcześniej - ujawni się ja będziesz 'nie w formie' - przeziębiona, osłabiona itp. grzybica może wystąpić po antybiotykach. Uczulenie - np. nowe mydełko. Radzę współżyć z partnerem, któremu ufasz, a nie stwierdzać, że był z inną bo Ty masz stan zapalny. Odpowiedz Link Zgłoś
baska_1979 Re: Cipka mnie swedzi 27.06.13, 13:17 Miałam ogromny problem ze swędzeniem sromu, początkowo myślałam, no nie wiem, że to kwestia niewystarczającej chigieny mimo, że wydaje mi się, że odpowiednio dbam o siebie. Zmartwiłam jednak bardzo kiedy przeczytałam gdzieś, że objawy takie mogą być pierwszymi symptomami raka szyjki macicy, bardzo mnie to przeraziło - od razu poszłam do ginekologa. Cudownie trafiłam bo od razu wykluczył u mnie raka dzięki diagnostyce fotodynamicznej, a potem przeszłam jeszcze 10 zabiegów fotodynamiki, polegało to na naświetlaniu okolic pochwy niebieskim światłem po nałożeniu maści fotouczulacza - jak ręką odjął wszystkie moje obawy i problemy znikneły - wcześniej nie słyszałam o tejj metodzie, ale po wizycie u ginekologa zaczełam szukać w necie i faktycznie jest coś takiego jak fotodynamika - no i na szczęście mi pomogło. Chyba wszędzie będę tę informację zamieszczać bo na prawdę nie wiedziałam, że istnieje coś takiego, a mi to tak strasznie pomogło - gdybym wiedziała wcześniej nie miałabym może takich kompleksów, których się przez to nabawiłam. Odpowiedz Link Zgłoś