Dodaj do ulubionych

Cipka mnie swedzi

IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 26.03.05, 11:59
Mam problem bo moja cipka mnie swedzi . Przy oddawaniu moczu bardzo piecze i
boli. Jaki moze byc tego powod? Dbam o higiene osobista ,reguralnie sie myje
czyli raczej wykloczone jest zaniedbanie
Obserwuj wątek
    • Gość: Krawat Re: Cipka mnie swedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 13:14
      gdzie byłaś jak w przedszkolu uczyli czym się pan doktor zajmuje?
    • Gość: Agatkaa Re: Cipka mnie swedzi IP: *.toya.net.pl 27.03.05, 00:14
      Radze udac sie do ginekologa, ja mialam podobny problem i okazalo sie ze bylo
      to spowodowane ŚRODKAMI DO HIGIENY INTYMNEJ, ale moze byc to rownierz
      zapalenie. Pozdrawiam
      • zuzia2005 Re: Cipka mnie swedzi 27.03.05, 19:18
        wg mnie masz jakąs infekcje , najprawdopodobniej grzybice pochwy. koniecznie
        idź do lekarza
        • bzz_bzz Re: Cipka mnie swedzi 29.03.05, 12:22
          Zuzia rację ma.
          Radzę jak najszybciej, bo może przejść - jak pani poniżej, a może dojść do
          tego, że będziesz sie zwijać z bólu i do lekarza polecisz na garści
          paracetamolu... Od pana doktora dostaniesz receptę na tabletki, jeśli
          współżyjesz to dla pana też (zakaźne!). Pomogą raz dwa i przygotuj się na
          następny raz, bo to lubi się powtarzać - być może też od nadmiernej higieny.
          Poza tym wśród przyczyn: używanie wkładek na co dzień, tamponów podczas okresu
          (najlepsze są podpaski, ale ja chyba wolę co jakiś czas zjeść parę tabletek),
          mydła, lub płynów do higieny intymnej(!) - najlepsza jest sama woda.
          Zapobiegawczo dobrze działa regularne picie kefiru lub jogurtu (w większych
          ilościach niż mały kubeczek), i lactovaginal - jak na ulotce).
          Doraźnie możesz spróbować krem clotrimazolum - bez recepty, ale to najlepiej
          działa na początku infekcji. Teraz może być za późno.
          O takich żeczach było trochę kiedyś na Forum Zdrowie Kobiety.
          Pozdrawiam, hej!
    • Gość: -- Re: Cipka mnie swedzi IP: *.244.144.174.ip.tnp.pl 28.03.05, 22:42
      bez przesady napewno to nie jest grzybica. mialam takie cos i zeszlo po paru
      dniach. a wspolzyjesz?? bo to moze byc od tego
      • bzz_bzz Re: Cipka mnie swedzi 29.03.05, 12:11
        Bez urazy, ale doświadczeniem się nie chwal...
    • Gość: agnes Re: Cipka mnie swedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 12:14
      Kup taki specjalny Zel ginekologiczny firmy Lactacyd Femina, w aptece ok. 20 zl.
      Jezeli nie pomoze to chyba musisz sie wybrac do lekarza
      • Gość: Ania Re: Cipka mnie swedzi IP: *.proxy.aol.com 29.03.05, 19:07
        dziekuje wam za rady. W piatek ma wizyte u lekarza,bo to jest juz
        niedowytrzymania. Mam nadzieje ze cos mi przepisze i szybko pozbede sie tego
        wstydliwego klopotu. Tego zelu ginegologicznego juz probowalam i raczej mi nie
        pomogl. Mimo wszystko dziekuje za rady i pozdrawiam serdecznie
        • Gość: fangora Re: Cipka mnie swedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 22:25
          A brałaś może jakies antybiotyki ostatnio? Niszcza florę bakteryjną. Powiedział
          mi to lekarz, do którego dotrałam z podobnym, swędzącym problemem.
    • rachela180 Re: Cipka mnie swedzi 30.03.05, 16:36
      To może być;

- grzybica
      - drożdżaki
      - infekcja bakteryjna
      - uczulenie na lateks, płyn do higieny intymnej, proszek do prania

i całe mnóstwo innych. Kup Tantum rosa i sę w tym wymocz. No i leć jak
      najszybciej do gina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: aga Re: Cipka mnie swedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 14:15
        dobra jest maść clotrimazoleum
        • rachela180 Re: Cipka mnie swedzi 31.03.05, 21:00
          W każdym razie do gina - ale już
      • bzz_bzz Re: Cipka mnie swedzi 31.03.05, 18:16
        Tantum roza jest faktycznie dobry, bo ma miejscowe działanie znieczulające. I
        pomaga, jak można umrzeć z bólu (oczywiście + paracetamol w ilościach zbyt
        dużych).
        • Gość: ona Re: Cipka mnie swedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 20:37
          A to można się zarazic od partnera?? To znaczy pewnie, że był z kims innym co?
          • Gość: Aga Re: Cipka mnie swedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 20:48
            Grzybicę i bakterie to można złapać np. na basenie i to kilka miesięcy wcześniej
            - ujawni się ja będziesz 'nie w formie' - przeziębiona, osłabiona itp. grzybica
            może wystąpić po antybiotykach. Uczulenie - np. nowe mydełko. Radzę współżyć z
            partnerem, któremu ufasz, a nie stwierdzać, że był z inną bo Ty masz stan zapalny.
    • baska_1979 Re: Cipka mnie swedzi 27.06.13, 13:17
      Miałam ogromny problem ze swędzeniem sromu, początkowo myślałam, no nie wiem, że to kwestia niewystarczającej chigieny mimo, że wydaje mi się, że odpowiednio dbam o siebie. Zmartwiłam jednak bardzo kiedy przeczytałam gdzieś, że objawy takie mogą być pierwszymi symptomami raka szyjki macicy, bardzo mnie to przeraziło - od razu poszłam do ginekologa. Cudownie trafiłam bo od razu wykluczył u mnie raka dzięki diagnostyce fotodynamicznej, a potem przeszłam jeszcze 10 zabiegów fotodynamiki, polegało to na naświetlaniu okolic pochwy niebieskim światłem po nałożeniu maści fotouczulacza - jak ręką odjął wszystkie moje obawy i problemy znikneły - wcześniej nie słyszałam o tejj metodzie, ale po wizycie u ginekologa zaczełam szukać w necie i faktycznie jest coś takiego jak fotodynamika - no i na szczęście mi pomogło.
      Chyba wszędzie będę tę informację zamieszczać bo na prawdę nie wiedziałam, że istnieje coś takiego, a mi to tak strasznie pomogło - gdybym wiedziała wcześniej nie miałabym może takich kompleksów, których się przez to nabawiłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka