24.05.05, 20:59
Podczas wakacji mam zamiar zrobic sobie tauaz, chcialam zadac pare pytan
osobom ktore tatuaz juz posiadaja, jak dlugo on sie goi, czy czesto wystepuja
jakies powiklania i czy jest to bardzo bolesne ?? z gory dziekuje za
odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: netQa Re: TATUAŻ IP: *.acn.waw.pl 25.05.05, 08:04
      Ja mam tatuaż od 4 latek :)... Nie miałam żadnych powikłań po zabiegu. Goił się
      tydzień i wygląda naprawde cool.Na początku musisz poszukać dobrego studia,
      wybrać fajny wzorek. Mnie troszke bolało ale spokojnie da się wytrzymać. Jaki
      tatuaż chcesz sobie zrobić? Pozdrawiam
      • Gość: koliber Re: TATUAŻ IP: *.st.elpoinfo.pl / 80.51.14.* 25.05.05, 12:35
        Ja tez mam tatuaz na prawej łopatce, takiego malego ptaszka - kolibra:). Ból nie byl duzy, spokojnie da sie wytrzymac, rana tez krotko sie goila , pare dni mialam tylko zaczerwienienie w miejscu tatuaza. Mam go od 3 lat i nigdy nie zalowalam ze go zrobilam.
        • Gość: triball-ona Re: TATUAŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 13:42
          czesc! ja zrobilam sobie pierwsza dziare majac 15 lat pozniej przyszedl 2,3,4
          mam cala lydke, ramie i na plecach! zadales w sumie niewlasciwe pytania bo to
          wszystko zalezy gdzie sie dziarasz, czy jest czysty itd wejdz sobie na
          www.jaworart.gtn pl poogladaj sobie jakies wzorki! pamietaj jak juz chcesz
          sobie cos zrobic to nic malego bo pozniej to i tak powiekszysz zreszta to
          uzaleznia!pozdrawiam pa
    • Gość: jacek placek Dlaczego kobieta z tatuazem brzydko wyglada? IP: *.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 13:42
      wszyscy moi znajomi tak twierdza,wiec cos musi w tym byc.
      • Gość: triball-ona Re: Dlaczego kobieta z tatuazem brzydko wyglada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 13:45
        twoi znajomi to debile jak juz mowilam jestem dupeczka mam 4 duze dziary i mam
        23 latka! nie jestem kryminalistka, nie cpam itd pisze to bys nie myslal jak
        moj ojciec!
        • Gość: jacek placek Re: Dlaczego kobieta z tatuazem brzydko wyglada? IP: *.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 14:23
          Niezla odpowiedz:-)widze ze do ciebie pasuje taki tatuaz :p Masz te dziary i
          pewnie chodziz do McDonalda i jest cool he he
          • Gość: autorka Re: Dlaczego kobieta z tatuazem brzydko wyglada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 14:45
            dzieki za odpowiedzi, a odpowiadajac na pytanie - zamierzam sobie zrobic tatuaz
            na zewnetrznej stronie dloni kolo nadgarstka lub na karku.
            • Gość: kali Re: Dlaczego kobieta z tatuazem brzydko wyglada? IP: *.ztpnet.pl 25.05.05, 19:41
              > na zewnetrznej stronie dloni kolo nadgarstka lub na karku.

Bez jaj.
        • Gość: sdf Re: Dlaczego kobieta z tatuazem brzydko wyglada? IP: 213.186.69.* 25.05.05, 15:29
          hehehehe ale jestes glupia
    • anik223 Re: TATUAŻ 25.05.05, 16:38
      dzisiaj widzialam w tramwaju babke-w eleganckiej bluzeczce,kiecka,kobitka kolo
      40stki a na ramieniu tatauaz-jakies słonce (chyba pamiatka z wakacji hehe)
      wyglądalo to koszmarnie
      • Gość: kl Re: TATUAŻ IP: *.devs.futuro.pl 25.05.05, 17:04
        Nie wiem co wy w tym widzicie
        • Gość: fghk Re: TATUAŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 22:52
          mi się tatuaż podoba, najbardziej jakieś motywy na dole pleców, ale
          zrezygnowałam gdyż będzie to fajnie wyglądało dopóki sie będę trzymać w jako
          takim wyglądzie, przyjdzie 40-50latek, dzieci a ja z tatuazem? hardkor/ henna to
          fajna sprawa ale niestety droga, to ja wolę kupić spodnie, iść do kosmetyczki
          albo zbierac na motor:P
    • Gość: Femina18 Re: TATUAŻ IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 26.05.05, 10:03
      ja sama nie mam tatuazu,ale ma moja kolezanka.mowila mi ze bolalo troch ejak jej
      robili ale poozniej bylo ok.musisz jednak pamientac z emamy dziure ozonowa tam
      gdzie masz tatuaz jest bardzo narazone na czerniaka.bedzies zmusila miec plaster
      jak sie bedziesz opalac dla bezpieczenstwa.pozatym przemysle jesli robis zdurzy
      wzor jak bedzie to wygladac na starosc.
    • Gość: aga Re: TATUAŻ IP: *.stk.pl / 83.238.71.* 26.05.05, 19:22
      Hej, mam tatuaż prawie półtorej roku, to cieniowany tribal na łopatce, jak na
      razie nie żałowałam, że go sobie zrobiłam, choć początkowo mama straszyła mnie
      sukienką ślubną (tak na przyszłość), że już nici z sukienki bez ramion bo
      łopatki odkryte i to paskudztwo na łopatce :> Dodam, że robiłam tatuaż jak
      miałam 23 lata, ale mamy tak czasem mają, że myślą, że ciała ich dzieci są ich
      własnością. Samo robienie tatuażu trochę bolało, ale dało się wytrzymać, jak
      już było ciężko, to chłopak na chwilę przerywał. Jak się zdecydujesz to
      poszukaj dobrego i profesjonalonego studia, takiego, który używa sterylnych
      narzędzi. Goiło się około 1,5 tygodnia, bolało przez pierwsze dwa dni ale
      smarowałam maścią, którą polecił mi tatuażysta i wszystko było ok. Pozdrawiam
      • Gość: sajko Re: TATUAŻ IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 26.05.05, 20:43
        proponuję kupić bravo girl i zrobić sobie samoprzylepny. Nie boli, łatwo schodzi
    • Gość: tonid Re: TATUAŻ IP: *.gniezno.net 27.05.05, 09:47
      Jesli bardzo chcesz to rob. Ja tylko taka mala niewinna uwage, moze nie wszyscy
      wiedza: sa osoby, ktore nienawidza tatuazy. Np. ja uwazam, ze to poporstu
      oszpecenie ciala. Sa rozne stopnie tego oszpecenia: najhohydniejsze zas, to
      takie umiejscowione na kregoslupie (nad pupa) i na piersiach (te to juz po
      prostu Blllllleeeee !!!!)
    • Gość: spray Re: TATUAŻ IP: *.rev.vline.pl 28.05.05, 11:27
      Ja mam tatuaż na brzuchu, w okolicy pępka. To dyskretne miejsce, nikt nipowołany
      nie musi o nim wiedzieć. Jeśli chcę go pokazać to odłaniam brzuch i tyle. Mam go
      5 lat. Goił się jakiś tydzień
    • Gość: Jevco Re: TATUAŻ IP: *.telsten.com / 195.205.6.* 28.05.05, 18:49
      Witam.
      Wszystko zależy od miejsca w jakim robisz tatuaż. Na "pierwszy raz" odradzam
      miejsca poniżej pośladków, pod pachami i z tyłu kolan oraz szyję (dosyć
      ukrwiona ....). Ból przy robieniu dziary jest prawie żaden, jednak można czuć
      pieczenie, gdy maszynka jeździ przy kości. Czas gojenia jest zależny od
      organizmu i miejsca. U mnie na łydkach to były 2 tygodnie. Pamiętaj , że o
      dziarę trzeba dbać. Przez okres gojenia smaruj maścią ALANTAN PLUS lub BEPANTHEN
      (tej drugiej nie jestem pewien, sam uzywam alantan + ). Maść jest na
      przyspieszenie gojenia. A teraz najważniejsza rzecz. Jak już wybierzesz studio,
      wzór i będziesz gotowa .... wstrzymaj się. NIE RÓB W LATO!!! Jeżeli zrobisz
      tatuaż nie możesz go moczyć (kąpiel w wannie, prysznic, a tymbardziej jezioro,
      morze, rzeka, staw, bagno itp WYKLUCZONE). Możesz się kąpać w wannie, ale
      miejsca z tatuażem pod żadnym pozorem nie pomocz. Spowoduje to że strup
      zmięknie i będzie blizna. Także słońce może spowodować wyblaknięcie, ale to gdy
      świeży tatuaż wystawisz na jego działanie. Jezioro albo inne kąpieliska nie
      należą do najczystszych. Tatuaż jest raną i bardzo łatwo może się dostać
      infekcja. Dlatego ja ODRADZAM robić dziare w lato. Poczekaj sobie do końca
      sierpnia albo we wrześniu, gdy już masz pewność, że nie będziesz się kąpać w
      jeziorze, morzu itp.

Pozdrawiam
    • Gość: aśka Re: TATUAŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 21:47
      ja sobie zrobiłam dziare 3 miesiące temu, na krzyżach, jak sie komuś nie podoba
      to sory, tatuaż jest dla mnie a nie dla otoczenia!!!
      • Gość: tonid Re: TATUAŻ IP: *.gniezno.net 29.05.05, 15:40
        To jeszcze taka mala informacja z transplantologii. Jesli wasz brat, siostra
        lub chlopak albo ktos inny wam drogi bedzie umieral i potrzebowal np. nerki, to
        chocbyscie chcieli to nie bedziecie mogli juz byc dawcami. Organizm czlowieka z
        tatuazami jest brutalnie mowiac zasyfiony, chocby nie wiem jaka septyka
        panowala w gabinecie "artysty". Smacznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka