Dodaj do ulubionych

jak uważacie???

01.09.05, 12:37
Zauważyłam iż ostatnio bardzo dużo kobiet jak i mężczyzn, ale wydaje mnie
się, że jednak przeważają w tym kobiety nosi obrączki czy to złote czy
srebrne. W dzisiejszych czasach nie oznaczają już że ktoś ma zonę czy męża,
ale kogo no właśnie??? dziewczynę/chłopaka, kochanków czy może sponsorów, jak
uważacie?>> dobre jest takie naznaczanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: velvet 18 Re: jak uważacie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 12:48
      Hmm.to zależy only od upodobania..
      Ja i mój facet kupiliśmy sobie srebne obrączki na rok..
      wygrawerowane w środku.. na znak jedności i miłości..
    • bajka228 Re: jak uważacie??? 01.09.05, 13:05
      ja nosze na serdecznym palcu srebrna obraczke, ktora moja mama dostala od ojca
      jak sie zareczyli. w dzisiejszych czasach to nie jest juz zadne oznaczenie.
    • justyska299 Re: jak uważacie??? 01.09.05, 14:36
      ja bardzo lubie nosic piercionki ,obraczki itp.Jeszcze gdy nie bylam mezatka
      nosialm podobne rzeczy.Raz gdy bylam u lekarza(a mialam wtedy 17 lat)siedziala
      obok starsza pani.Zapytala:"I po co Ci dziecko było tak szybko za maż
      wychodzic,teraz cie czeka ciezkie zycie"....
      Zasmiaalm sie ..coz wiecej moglam jej powiedziec :)
    • Gość: ona Re: jak uważacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 17:48
      No często facet kupuje swojej lasce obrączkę by była naznaczona
    • Gość: DOBRA (zd)RADA Nie zauważyłem tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 17:56
      Biżuteria jest domeną kobiet, fakt.
      To, że coraz więcej srebra czy złota nakładają sobie na ręce i inne części ciała nie musi zaraz prowadzić do jakichś wiążących wniosków.
      A moje koleżanki, wręcz przeciwnie - idąc na imprezę, zdejmują "codzienną" biżuterię i zakładają coś "extra" :)

Pozdrawiam
      • Gość: missy3 Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 18:04
        Mi chodzi o te osoby co mają obrączki a nie są zamęzne
        • Gość: DOBRA (zd)RADA missy3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 18:15
          Nadal nie widzę w tym niczego dziwnego.
          Każdy nosi to na co ma ochotę. Widocznie ktoś uważa, że noszenie obrączek (będąc singlem) jest teraz w modzie.
          Powtórzę jeszcze raz, że ja tego nie zauważyłem u moich znajomych, którzy są "solo". Owszem, mają różne ozdoby ale co to jest to już ich sprawa.
          Skoro Ty to zauważyłaś, znaczy, iż obrączki nie są już domeną osób "zajętych".
          Nadal jednak nic z tego nie wynika :)
          • Gość: fgdrg Re: missy3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 21:14
            ja z moją przyjaciółką po 4latach kupiłyśmy sobie obrączki na znak przyjaźni,
            ale śmiać mi się chce okruutnie zaraz wytyłumacze dlaczego, mówi się o tym, że
            ślub niszczy milość, że wtedy sie wszytsko psuje, ja sobie myślałam "eeeeee tam"
            , miesiąc po tym jak kupiłysmy sobie te obrączki przyjaźń się rozpadła
            buhehehehehehe to było jakieś 2tygodnie temu, a teraz to wygląda tak, ze ja wiem
            że teraz polega to tylko na udawaniu, ale ja niechce żeby ona wiedziała że ja o
            tym wiem : ) więc teraz to wygląda tak że udajemy do siebie słodkie a tak na
            serio mamy sie daleko w dupie heheheheheheheh a wiecie czemu mnie to śmieszy? bo
            zrozumiałam jaka byłam durna że się tak dla niej poświęcałam, ze jej wierzyłam i
            boablablablablablabal w każdym razie mam brecht
            • Gość: kali Re: missy3 IP: *.ztpnet.pl 03.09.05, 16:55
              Wzruszyla mnie Twoja historia.
    • Gość: gość Re: jak uważacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 18:30
      A ja obrączki kupuję sobie sama - dlatego, że mi się podobają.
    • apsik87 Re: jak uważacie??? 02.09.05, 18:32
      i moj facet nosimy takie obraczki srebrne.zaczelos ie od wyglupow na gg zeby
      wziasc slob i ochszcic dzieci(;))hehehhehe...a jak jzu kolega nam tego slubu
      udzielil oczywiscie w formie jego wlasnej przysiegi a nie tradycyjnej;)to
      zapytal co zobraczkami.powiedzial ze wtedy slob wazny jak sa obraczki.no i moj
      kotek kupil obrazczki.teraz kazdy wie ze kogos mam i malo kto mnie zacepia.
    • Gość: aaa Re: jak uważacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 18:52
      Uważam że obrączkowanie się przed ślubem jest bezsensu. Jeśli jest dwoje
      kochających się ludzi, nie są potrzebne im żadne obrączki. Wiedzą że się
      kochają i że są wyłącznie dla siebie,więc nie jest to dla nich najważniejsze.
      Śmieszą mnie ludzie którzy po dwóch miesiącach spotykania się, obrączkują sie
      żeby całemu światu pokazać jak oni baaardzo się kochają, niestety jużpo
      miesiącu często zdejmująte obrączki... oczywiście nikomu źle nie życze ale
      osobiście uważam że obrączkowanie się jest chyba tylko na pokaz bo dla siebie
      to właściwie po co?? pozdro
      • apsik87 Re: jak uważacie??? 02.09.05, 18:55
        aaa moz emasz racje .ja jestem z moim kochanym od 2 lat i dalej sie kochamy.ale
        dla nas slob to tylko formalnosc.a obraczki to taki...typ oznakowania;D
        • Gość: aaa Re: jak uważacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 18:57
          skoro się znaczycie to znaczy że sobie nie ufacie
          • Gość: apsik Re: jak uważacie??? IP: *.smstv.pl / 213.17.148.* 02.09.05, 23:25
            ufamy;]ale to jets bardzo mile.nie da si etego wytlumaczyc i juz.
          • Gość: apsik Re: jak uważacie??? IP: *.pl / 81.210.104.* 02.09.05, 23:25
            aaa-a mz ety zazdroscisz:>?
            • Gość: aaa Re: jak uważacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 00:26
              Mam zazdrościć tego że założyliście sobie obrączki?? Wybacz ale to nie jest
              moja sprawa i zapewniam cię że to nie moja zazdrość a jedynie skromne zdanie na
              ten temat. Nie mam czego zazdrościć bo też mogłabym sie zaobrączkować ale
              byłoby to wbrew twmu jakie mam zdanie i wyszłoby że robie to na pokaz...
              • Gość: ojczym_apsika Re: jak uważacie??? IP: *.ca-sanfranc0.sa.earthlink.net 03.09.05, 03:21
                no coz tfuj ohczym apsiku zaobraczkowal wiele
                krow na swoim rancho
                a ty corunio obraczkujesz tego nicponia ale chyba wiesz czym
                prawda?
                • stokrotka101 Całkiem fajne 03.09.05, 16:58
                  Moim zdaniem miły zwyczaj, symbol,że sie do kogos należy.
                  • Gość: aaa Re: Całkiem fajne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 17:50
                    a bez obrączek nie czuje się że się do kogoś należy?? Zresztą, "należeć" można
                    do jakieś grupy a nie do kogoś a symbolem nie można tego nazwać bo to nie jest
                    symbol.
    • agatka_to_ja Re: jak uważacie??? 03.09.05, 18:03
      Dla mnie obraczki sa symbolem MAŁŻEŃSTWA, a nie tego, ze sie do kogos nalezy.
      Takie obdarowywanie sie obraczkami to dla mnie "zabawa w malzenstwo"... jakies
      takie "zaklepywanie sie" i udawanie czegos.
      Obraczka jest dla mnie waznym symbolem i na pewno nie nosilabym go, gdybym nie
      byla żoną.
      Nie mam nic przeciwko noszeniu obraczek, ale niekoniecznie na palcu serdecznym -
      to miejsce jej zarezerwowane dla obraczki slubnej i tak byc powinno :)
    • d-ominisia Re: jak uważacie??? 03.09.05, 19:38
      ja nosze obraczke z różńcem i wierze ze to ona przynosi mi szczescie nosze ja
      już trzy lata i nigdy nie zdejmuje to tak jakby powoli stawała sie czescia mnie
      jest srebrna i subtelna dlatego nie rzuca sie zbytnio w oczy taka sama obraczke
      i widze ze dla niego tez ona bardzo wiele znaczy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka