Dodaj do ulubionych

zmiana tabletek anty

06.09.05, 09:08
czesc chcialam sie dowiedziec od was dziewczyny jakie sa obecnie najtansze i
skutecze tabletki antykoncepcyjne biore od 4 miesiecy harmonet no i niestety
z miesiaca na miesiac sa drozsze.
Obserwuj wątek
    • nefelly Re: zmiana tabletek anty 06.09.05, 19:24
      Tak apropo harmonetu to mam pare pytan. Mam zamiar je brac i chcialam sie
      dowiedziec pare rzeczy. Po 1 czy lekarz jak Ci je przepisywal wypytywal sie
      dokladnie Ciebie o palenie wage wiek i takie tam??? po 2 nie mialas zadnych
      skutkow ubocznych po tych tabletkach? i czy pomagaja na cere? i ostatnie czy
      uzywasz rowniesz gumek w czasie stosunku dla bezpieczenstwa ? Z gory WIELKIE
      DZIEKI!!!!!!!!!!! Pozdrawiam Cie bardzo libertine21!!
      • libertine21 Re: zmiana tabletek anty 07.09.05, 07:51
        harmonet jest baardzoo dobry no i niestety drogi.na pierwszej wizycie u ginia
        nie pytał mnie o wage ani o palenie poprosilam zeby mi jakies przepisal i
        tyle.Tak jak napisalam sa baardzoo dobrymi tabletkami(choc na rozne osoby moga
        inaczej dzialac) nie mialam zadnych bolow piersi glowy itp czyli przyjely sie
        rewelacyjnie.Co do cery to nigdy nie mialam z nia problemow takze trudno mi tu
        odpowiedziec jak zareaguja u ciebie.JESLI UZYWASZ HARMONET PO RAZ PIERWSZY TO
        NIE KOCHAJ SIE DO KONCA TAK PRZEZ TYDZIEN BO MUSI SIE WCHLONAC ALE POZNIEJ TO
        JEST OK (JA NIE STOSUJE ZADNYCH GUMEK!!!)BO ONE ZABEZPIECZAJA SUPER I NIE BOJ
        ZABY.PAPA
    • Gość: Werka Re: zmiana tabletek anty IP: *.pool82107.interbusiness.it 07.09.05, 09:42
      Skuteczne to raczej trudno okreslic bo wszystkie tabletki sa tak samo
      skuteczne,jedynie dzialaja inaczej na kazdy organizm.Ja przez dwa lata
      uzywalam microgynom21 i bylam zadowolona (czego nie moge powiedziec np o
      logescie),z tym ze ostnio zaczal dzialac zle na moja cere i postanowilam
      zmienic na yasmin.Rowniez moja przyjacolka zmienila harmonet na microgynom i
      jest zadowolona.Kosztuja 7-10 zl.Ale pamietaj ,ze nie mozesz byc pewna,ze i dla
      ciebie beda odpowiednie natomiast polecam sprobowac.
      • libertine21 Re: zmiana tabletek anty 07.09.05, 09:49
        no własnie harmonet jest super tyle ze moj chlopak mowi zebym sie gina zapytala
        o jakies tansze a ja uwazam ze jesli teraz zmienie na inne to nie wiadomo jak
        na mnie podzialaja a jesli beda zle to co z drugim opakowaniem mam zrobic
        wyrzucic? nie wiem co robic zaryzykowc?
        • Gość: Werka Re: zmiana tabletek anty IP: *.pool82107.interbusiness.it 07.09.05, 10:14
          Kup po prostu jedno opakowanie,zreszta nie wiem czy wiesz,ze aby sprawdzic czy
          dane tabletki ci odpowiadaja musisz przeczekac trzy miesiace.Ja na przyklad jak
          zaczelam stosowac microgynom przez miesiac mialam krwawienie strasznie mnie to
          denerwowalo ,ale przeczekalam i przeszlo.Jak nie zaryzykujesz nigdy sie nie
          przekonasz,a noz ci sposuja i zaoszczedzisz kupe kasy.
    • Gość: vloszka Re: zmiana tabletek anty IP: 82.146.247.* 07.09.05, 15:32
      najtansze tabletki to stediril 30 kosztuja ok. 3zl sa dlatego takie tanie bo sa
      czesciowo refundowane (bez tego ok 12zl). ja jednak stosuje novynette - w
      dobrych aptekach ok24zl. to tez jak harmonet tabletki 3 generacji. czuje sie po
      nich dobre choc piersi mi bardzo urosly i rche przytylam. duzo ciekawych inf na
      forum zdrowie kobiet / antykoncepcja
      • libertine21 Re: zmiana tabletek anty 08.09.05, 07:23
        dzieki wam.papa
      • Gość: Gosia Re: zmiana tabletek anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 16:05
        Ja mam zamiar brac novynette od nastepnego miesiaca. Jestes zadowowlona???
    • synope microgynon 08.09.05, 12:48
      Ja biore tebletki microgynon juz jakieś 15 miesięcy. Co prawda mój doktor nie
      wypytywał mnie o żadne szczegóły ale są kuteczne pomimo tego że pale, czasem
      mam nawet 3 godzinne poślizgi w czasie zażywania. Za nic nie zmieniłabym ich na
      inne. Mają też duży plus, którym jest cena. Kosztują około 9,18 zł. W ciągu
      tych kilku miesięcy zdrożały około 20 groszy. Pozdrawiam.
      • Gość: bb Re: microgynon IP: 213.77.25.* 12.09.05, 16:07
        no to ja tez zadam pytanko, takze uzywam microgynom21 od 2 lat,i wszystko caly
        czas bylo w porzadku, ale od jakiegos czasu znowu zaczynaja mi dokuczac bole
        przy okresie, czy ktorejs sie to zdarzylo, ? , nie chce zmieniac tabletek ale
        chyba bede musiec:(
      • Gość: Olga Re: microgynon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 14:46
        Mam pytanie. Lekarz przepisal mi microgynon ale nie spytalam czy moge palic...
        Czy nic mi sie nie stanie? Pale nalogowo.Prosze o odpowiedz. A co do alkoholu
        tez nic nie wiem.Pozdrawiam
        • jaaa10 Re: microgynon 26.10.05, 20:51
          palenie ogolnie szkodzi!! na kazdych tabletkach pisze ze nie powinno sie palic
          bo to zle wplywa na tabletki z piciem podobnie uwazaj abys nie zygala bo wtedy
          bedzie malutki problem
    • Gość: /// I tak są zbyt tanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 22:17
      Bo do niekturych budżet dopłaca, a niewiadomo dlaczego
      • Gość: ikcaj Re: I tak są zbyt tanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 19:33
        dlatego ze polska gospodarka w porownaniu do liczby ludnosci ma sie kiepsko ;)
    • Gość: Olga Re: zmiana tabletek anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 14:48
      mi lekarz przepisal microgynon sa tak samo dobre jak hormonet nie maja skukow
      ubocznych nie tyje sie a kosztuja 9 zl :) tylko wlansie nie wiem czy mozna
      palic biorac je...
      • Gość: Werka Re: zmiana tabletek anty IP: *.pool82107.interbusiness.it 18.10.05, 15:33
        Generalnie nie powinno sie palic jesli bierze sie tabletki.Ale jak mi wiadomo
        zabrania sie po trzydzistym piatym rok zycia.Moja kolezanka stosuje microgynom
        pali nalogowo i wszystko jest w najlepszym porzadku.
        Ale nie rozumiem dlaczego nie zapytasz o to swojego lekarza?
      • Gość: <> Re: zmiana tabletek anty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 20:54
        Co się martwisz paleniem, piguły i tak skrucą ci życie że to bez znaczenia
    • Gość: Kalorcia Re: zmiana tabletek anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 15:39
      Rigevidon
      • karotka1982 Re: zmiana tabletek anty 21.10.05, 16:06
        Chciałam zapytać właśnie o Rigevidon, bo od 2 lat biorę Microgynon21 i lekarka
        powiedziała, że Rigevidon to ten sam skład, ale są tańsze, bo refundowane w
        70%. Przepisała mi je, ale ja mam jakieś opory - ta cena, boję się, że jak coś
        jest tanie to i mało skuteczne, ale Microgynon21 nie są drogie, a dobrze
        działają. Moje pytanie jest takie, czy można śmiało się przerzucić z
        Microgynon21 na Rigevidon i nie muszę ich wziąć w pierwszym dniu krwawienia, bo
        lekarka powiedziała to sensownie, że nie, bo skład jest taki sam, tylko nazwa
        tabletek inna, a tego przecież organizm nie wie... ale i tak wolę zapytać tutaj
        czy któraś z Was zmieniała na R. i po ile one są???
        • Gość: sabcia Re: zmiana tabletek anty IP: 82.139.42.* 21.10.05, 16:37
          Ja biorę pigułki już od ponad 5 lat.Początkowo byl to Minisiston- przytylam od
          niego ok 8-9 kg a zażywałam go przez ponad 3 lata.Teraz od ponad 1,5 roku birę
          Harmonet i szczerze polecam go.Oczywiście każda z nas ma inny organizm i kazda
          inaczej reaguje na różne dawki hormonów.Ja osobiście nie mialam i nie mam
          żdnych skótko ubocznych, nie tyję , nie puchnę, nie plamię itp itd.
          Jeśli zaś chodzi o te tańsze środki to wczoraj rozmawialam z moim lekarzem i
          powiedział że na ogół te tańsze środki mają dużo większę ilości hormonow -stąd
          to tycie.Harmonet jest jednym z tych najlżejszych co nie oznacza ze mniej
          skutecznyy:-)
          Jeśli natomiast chodzi o zabezpieczenie to działa juz on od pierwszego dnia
          stosowania pierwszego opakowania-zakładając ze nie zapomnisz kolejnych ;-)
          Ja nie stosuję żadnych dodatkó i jak narazie dzieci nie posiadam ;-)
          • czarna_ms Re: zmiana tabletek anty 24.10.05, 14:44
            Witajcie :)

hmm ja biorę Stediril od 2 lat i żadnego tycia u siebie nie zauważyłam....

Pozdrawiam
            Monika
          • Gość: f Re: zmiana tabletek anty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 20:56
            >Ja nie stosuję żadnych dodatkó i jak narazie dzieci nie posiadam ;-)

I Prawdopodobnie nie będziesz miała nigdy, chba że importowane

• jaaa10 Re: zmiana tabletek anty 26.10.05, 20:47
      mojej znajomej ginekolog przepsal za 9,90zł ale to nie znaczy ze jak tańsze to
      mniej skuteczne!!po badaniu ginekolog stwierdzi jaki mozesza jakie nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka