Dodaj do ulubionych

A ja lubie Cosmo!

IP: *.torun.dialup.inetia.pl 09.09.02, 14:01
Nie dlatego, ze jestem glupia pusta laska - ale dlatego, ze umiem oddzielic
to, co glupie i smieszne od tego, co pozyteczne. Wyciagnelam z tej gazety
pare pozytecznych wnioskow dotyczacych mojej ewentualnej przyszlej kariery.

Nie dlatego, ze uwielbiam podrywac facetow i w tym widze sens swojego zycia -
mam stalego partnera, ktorego kocham. Dzieki radom z Cosmo po pierwsze
nauczylam sie z moim mezczyzna rozmawiac o seksie calkowicie bez oporow, po
drugie Cosmo podsunelo mi mnostwo pomyslow na ubarwienie naszego zycia
seksualnego, z czego oboje jestesmy zadowoleni.

Nie dlatego, ze jestem prozna - ale lubie dobrze wygladac i Cosmo mi w tym
pomaga. W dodatku dzial fitness zachecil mnie do zadbania o moja kondycje
(nie figure, bo te mam niezla).

Fakt - "idealny model kobiety" propagowany przez Cosmo to jakis potwor. Ale
mysle ze warto to czasopismo czasem przejrzec - po prostu mozna sie stamtad
paru rzeczy dowiedziec, a ktorych nie wyczytam ani w "GW", ani w "Polityce",
ani w "Tygodniku Powszechnym" (a wszystkie te gazety cenie, i kazda daje mi
co innego, przepraszam jesli zestawienie z nimi Cosmo brzmi dla kogos jak
bluznierstwo).
Obserwuj wątek
    • Gość: Mickey Re: A ja lubie Cosmo! IP: 170.144.4.* 09.09.02, 23:42
      a ja tez lubie Cosmo! Do Cosmo trzeba podejsc na luzie...z przymruzeniem oka...
      lubie, lubie, lubie,
      mam 24 lata i jestem normalnym facetem.
      • Gość: Kirbencja Re: A ja lubie Cosmo! IP: *.proxy.aol.com 10.09.02, 01:58
        Jesli komus potrzbne Cosmo by sie nauczyc rozmawiac o seksie z facetem - to
        jest to cholernie przykra sprawa. Ale oczywiscie lepiej rozmawiac niz nie
        rozmawiac.
        • Gość: vesna1 Re: A ja lubie Cosmo! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 10.09.02, 10:05
          To jest cholernie przykra sprawa. Ale wierz mi, ze jest mnostwo osob, ktore
          uwazaja, ze Cosmo jest nieprzyzwoite, propagowany tam stytl zycia jest
          nieprzyzwoity i idac za ciosem - slowo "penis" jest nieprzyzwoite. Czasem jakis
          tekst, np. w Cosmo jest potrzebny zeby sie odblokowac.
          Ze mna moze jest troche inaczej, ale przyznam ze ta gazeta mi sprawe ulatwila,
          zwlaszcza, ze nie jestem "stara wyjadaczka" i moj obecny partner jest moim
          pierwszym partnerem.
          • Gość: Kirbencja Re: A ja lubie Cosmo! IP: *.proxy.aol.com 11.09.02, 00:55
            Vesna, Tobie nie Cosmo by sie przydalo ale dobry terapeuta.
            • elka29 Re: A ja lubie Cosmo! 11.09.02, 13:52
              dobry terapeuta to może będzie potrzebny dla "starej wyjadaczki"- rozsądne
              debiutantki radzą sobie same i to nieźle
              • Gość: vesna1 Re: A ja lubie Cosmo! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 11.09.02, 14:40
                Uwaga na marginesie - i w przypadku oceny Cosmo, i komentarzy wobec innych
                forumowiczow najbardziej cenie sobie rozsadna i wywazona argumentacje, bo kazda
                inna, a takze jej brak, powoduje, ze osoba krytykujaca wychodzi na
                idiote/idiotke.
                • Gość: pio Re: A ja lubie Cosmo! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 17.09.02, 17:53
                  a nie czujesz, że poziom zdecydowanej wiekszości zamieszczanych tam materiałów
                  urąga twojej inteligencji?

kilka "ciekawych" rzeczy nie uzasadnia moim zdaniem podpierania finansowego
                  (poprzez zakup) instytucji promującej debili, ćwiercinteligentów i
                  pretensjonalnych dupków;

pomyśl o tym - wydajesz się rozsądną osobą; chocby przez to, że znasz takie coś
                  jak "Tyg. Powszechny" :-)
                  • Gość: Ola Re: A ja lubie Cosmo! IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 11:29
                    To że ktoś zna coś takiego jak Tygodnik Powszechny jeszcze o niczym nie
                    świadczy.Wydaje mi się że Cosmo ogólnie jest w porządku,chociarz czegoś w nim
                    brakuje
    • noemi4 Re: A ja lubie Cosmo! 17.09.02, 18:57
      a ja tez lubie i juz!
      • Gość: pio Re: A ja lubie Cosmo! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 17.09.02, 21:57
        o!
        i to jest odpowiedź inteligentnego człowieka, umiejącego logicznie i składnie
        poprzeć argumentami swój wybór
        brawo!
        • Gość: vesna1 Re: A ja lubie Cosmo! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 20.09.02, 11:57
          Hmm, moze tylko ja tak mam. Ale zalozmy ze caly dzien ryje do matury historie
          Bizancjum. Albo od trzech godzin koncze "Czarodziejska gore". Albo robie
          cokolwiek bardzo obciazajacego moj umysl. Ja w takich wypadkach - czestych
          zreszta - odczuwam potrzebe skonsumowania czegos lekkostrawnego, zeby moje
          szare komorki odpoczely. I ogladam w tv sitcom albo czytam "Cosmo". To mnie
          odpreza. A w dodatku wchlaniam w ten sposob informacje, ktore czasem sie
          przydaja. A czasem nie. Lubie Cosmo, traktuje czytanie go jak rozrywke (nieraz
          pozyteczna) a nie jak religie, dlatego nie rozumiem swietego oburzenia na tresc
          tej gazety i zmasowanego ataku na tym forum. Nikt nam Cosmo na sile nie wciska
          (to nie "Straznica"), nie chcesz - nie czytaj.
          A inne gazety, jak "Tygodnik Powszechny" to rozrywka i przyjemnosc zupelnie
          innego kalibru.
          To chyba tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka