balbina666 15.10.05, 13:11 czy wie ktos moze czy mozliwy jest slub koscielny z ims z innego kosciola? ja jestem katoliczka! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatka_to_ja Re: Slub 15.10.05, 13:33 wiem, ze jest cos takiego jak slub jednostronny, o pozwolenie trzeba sie ubiegac chyba u biskupa. Twoje wybranek musialby podpisac, ze nie bedzie robil przeszkod dla wychowania dzieci w wierze katolickiej. I wtedy ma sie normalny slub w kosciele. Ale najlepiej jakbys zapytala gdzies w kosciele, jakiegos ksiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Slub IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 15.10.05, 13:36 sa dwa wyjscia: 1) slub jednostronny, gdzie tylko ty skladasz przysiege, a pan mlody nawet sie nie odzywa (to w przypadku jesli jest ateista) 2) slub mieszany - ty mowisz swoja regulke, a on zmieniona w zaleznosci od rozbierznosci pomiedzy waszymi wyznaniami kwestie formalne zalatwia proboszcz, dlatego najlepiej udajcie sie od razu do niego. czasami moga z tym byc problemy, jesli wasz proboszcz bedzie bardzo zagorzalym przeciwnikiem takich slubow. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Slub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 17:46 Jeżeli ten Ktoś jest wyznania chrześćijańskiego to niepowinno byc kłoptu wiem bo moja przyjaciółka wzieła slub kościelny z chłopakiem wyznania prawoslawngo Odpowiedz Link Zgłoś
polishbellydancer Re: Slub 15.10.05, 22:11 przeczytaj tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28377&w=30338694 pozatym zajzyj na forum: zwiazki mieszane Odpowiedz Link Zgłoś