Gość: noc za dnia Re: Legalizacja Marihuany.... NIE? IP: *.promax.media.pl 19.01.06, 07:47 sama czasem popallam, ale z glowa... nie jestem za legalizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v. Re: Legalizacja Marihuany.... NIE? IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 19.01.06, 10:59 wiec jestes przestepca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: Legalizacja Marihuany.... NIE? IP: *.pools.arcor-ip.net 19.01.06, 17:39 ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JARACZ NA POETEGE Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.retsat1.com.pl 19.01.06, 07:48 Jestem jaknajbardziej za x x x !!! Marichuana u nas jest zakazana bO niby to narkotyk no i racja,ale zaraz zaraz tu trzebasie zastanowci kto to nzawal narkotyk:P Zgadzam sie z opinia ze poprawia apety itp.ale owszem dziala tez nieznacznie na mozg ;/ co jest minusem i jeSio [pare innych rzeczy :) Jak by w polsce zalegalizowano zielSKO :D To Nasi kochani poslowie MIeli By z czego latac dziury ale nie budzetowe :d lecz swoja zasmierdziale kieszenie,bO nie wierze ze po legalizacji oni rqz ZE BY NIE PALILI a 2 NIE ZARABIALI NA TYM !!! Zreszta w polsce zyjemy w krainie gdzie tylko poslowie maja racje,i wogole,to nie HOLLANDIA gdzie mozna wejsc i zapalic sobie dobrego skUna :D :) HYhyh W Polsce monza bybyl;o zrobic na WZOR HOl :Dsklepy itp:)JA NIGDY NIE PRZESTANE PALIC :) BO to jest dobre,fakt,ze jak sie czesto pali nie ma sie juz takiego stanu :D; <zaawansowani czytaja Jazdy Faz Beki itp:P> jak sie zapalilo 3-4 raz :D Kocham zapalic ale jak widze ze konczy sie faZka :D a zaczynaja przyMulKi zwiechy :D to robie przerwe,BO raz ze mozg odpocznie,org.sie zregeneruje a NA KONIEC BEDZIE FAZA JAK ZAWSZE :D:D:D:<poZDro Dla WSZYSTKICH JARACZY :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadgh Jestes zalosny .... IP: *.customer.bit.nl 19.01.06, 10:31 ... i gowno wiesz wiesz o przyjemnosci palenie porzadnego materialu. (Nie mylic z polska samosieja albo jakims gownem zaprawianym chemicznie) Zacznij sie leczyc bo widze ze juz masz problem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orla5 Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.speed.planet.nl 19.01.06, 08:09 Przez 25 lat mieszkalam w Polsce,z czego przez 10 lat palilam regularnie.Teraz,od 5 lat mieszkam w Holandii i nie pale wogole.Prawda jest taka,ze zakazany owoc smakuje duuuzo bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltalon Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: 193.201.167.* 19.01.06, 08:44 Witam. Sam pozwolilem sobie użyć od czasu do czasu, ale nie jestem pewien czy legalizacja to dobra droga. Jeżeli ma to być sprzedawane tak jak papierosy np, to znając dbanie o zachowanie prawa sprzedaży powyżej 18 roku życia przez sklepy kioski etc dostęp do m będą miały dzieci. Co prawda i tak zawsze może kupić starszy kolega. Poza tym nie wiem czy dorośliśmy do tego jako społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEUS Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.kim.pl 19.01.06, 09:48 OCzywiscie ze TAK! Jedynym powodem braku legalizacji jest obawa fiskalna, bardzo cięzko jest kontrolowac rynek marysi i nakladac na niego akcyze bowiem chodowla ziólka jest bardzo prosta, o wiele latwiejsz od alkoholu tak uwielbianego przez fiskusa... Maryska dla wszystkich dorosłych powinna byc legalna a dla chorych dofinansowywana przez panstwo!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł grabka tak IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.01.06, 10:13 Pale trawke juz kilka lat (oczywiscie nie non stop) i jakos moje zycie sie nie zaqwalilo. Studiuje, mam prawdziwych przyjaciol, piekna dziewczyne i doskonale stosunki z rodzicami. A marihuana tylko dlatego utozsamiana jest z groznym narkotykiem, bo tak dziala propaganda. Oczywiscie - narkotykiem jest, ale narkotykiem tez jest kawa i czekolada. Zakazy do niczego nie prowadza poza wzrostem przestepczosci i kosztami jej zwalczania. To jasne, ze jezeli ktos nie mysli, to nie powinien zaczynac stosowania jakichkolwiek uzywek, nie tylko trawy. Ale dlaczego nie moge wyhodowac we wlasnym domu roslinki w doniczce i palic jej w tymze domu w piatkowy wieczor? No i nie ulega watpliwosci, ze nikt nie powinien wtedy siadac za kierownica, ale to kazdy rozsadny czlowiek powinien wiedziec. A jesli nie wie, to zamiast wydawac miliony na sciganie palaczy ziola (a'propos - bielun tez jest ziolem, smiertelnie niebezpiecznym, a rosnie przy drogach) lepiej wydac je na rzetelne informowanie o szkodliwosci zazywania srodkow odurzajacych. I zrozumcie, ze legalny sprzedawca w legalnym sklepie nie zaproponuje waszym dzieciom np. amfetaminy "po ktorej naucza sie do matury w 2 dni", malo tego - zapewne w ogole ich nie obsluzy jesli nie udowodnia, ze maja 21 lat. Na koniec ostatni z argumentow (choc nie ostatni, ktorym moglbym sie posluzyc): czy prohibicja na alkohol w usa zdala egzamin? Nawet nie bede odpowiadal, bo pytanie jest retoryczne. Diler nie zapyta twojego dziecka o dowod!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł grabka tak IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.01.06, 10:31 I jeszcze jedno: czy zostaliscie kiedys zaczepieni na ulicy przez "agresywnie zachowujacych sie, pijanych mezczyzn"? A jak czesto zaczepiaja was najarani? Ale przeciez to nie ma znaczenia, bo marihuana to grozny narkotyk. Nie palcie wiec - pijcie wodke!!! (czujecie? to pachnie ironia). Odpowiedz Link Zgłoś
mika62 Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? 19.01.06, 10:29 Ja jestem za legalizacją,znam ludzi którym marichuana pomogła ja sama jestem żywym przykładem.Kiedy rzucałam palenie papierosów to przez pierwszy tydzień marichuana zastępowała mi głód nikotynowy.Nie wierze w uzależnienie bo mozna palić przez miesiąc non stop a potem przez rok nie zapalić.Tak samo nie wierze w bajki typu,że marichuana jest wstępem do twardych narkotyków to jakieś bajki.Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 10:45 Właśnie wróciłam z semestru w Holandi. I w przeciwieństwie to wielu moich znajomych wyjeżdżających do kraju zieleni - mówię NIE. Zanim jednak ktoś się przyczepi, że "skoro nie mam o tym pojęcia niech zamilknę na wieki" - oto wyjaśnienie, a właściwie pewna historia: Wynajmowałam mieszkanie od pewnego pana, który pracuje w ośrodku dla uzależnionych od narkotyków. Można się kłócić z jego zdaniem, ale fakty pozostaną faktami: od czasu zalegalizowania narkotyków miękkich w Holandii pojawiły się problemy i to naprawdę poważne. W ośrodku leczą się nawet 9-letnie dzieci (nie te, które spróbowały, ale te, które są już uzależnione!), poprzeczka się przesunęła i tera to, czego się pragnie bo "nie można", to nie jest już trawa, ale kwasy i heroina. I Holendrzy mają z tym poważny problem. Poza tym marihuana już nie jest miłą i leczniczą roślinką - w naturalnym środowisku, w medycynie naturalnej - owszem, była - nie jest to propaganda. Teraz jednak wszystko się zmieniło - po pierwsze pojawia się problem udoskonalania jej - nawozi się ją różnymi odżywkami, proces wzrastania jest o wiele szybszy i np. stężenie THC jest w niej obecnie kilkukrotnie wyższe, niż było jeszcze 15 lat temu! kiedy legalizowano ją, nie była ona aż takim zagrożeniem, jak teraz. Teraz nie tylko pozwala na chwilę sobie odlecieć, ale czyni olbrzymie spustoszenie w organizmie. i to jest już niebezpieczne. Rozumiem osoby, które chcą zalegalizować marihuanę w Polsce - i tak kupa ludzi pali, trawa jest wszędzie i łatwo dostępna - a jeśli będzie legalna, będzie też tańsza.... no niby tak, ja jednak uważam, że to błędne koło... Potem trawa powszednieje, chce się czegoś mocniejszego, nie można sobie poradzić ze sobą... nie chodzi mi o palenie 1-2 skrętów dziennie... mówię o tych, ltórzy "dopuszczeni do koryta" palą ich 10.... i to jest problem... dlatego NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadgh Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.customer.bit.nl 19.01.06, 10:46 Droga Ewo, Jak znam zycie w PL to 90% wezmie Cie za moherowy beret. Co do spostrzezen odnosnie NL to niestety ale musze sie zgodzic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 11:16 heh, niech mnie posądzajo o beretyzm.... nie jest to prawdą, ale cóż, dla jednych będę teraz beretem, dla drugich - Żydem.... niestety żyjemy w świecie absurdów.... musimy się trzymać tej naszej małej prawdy, gdzieś w środku nas, a nic nam się nie stanie... chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: 82.197.55.* 19.01.06, 13:13 Gdyby ktoś z równą zaciekłością zajął się problemem alkoholowym to nie miałbym rozbitej rodziny,DDA,ciągłego poczucia gó..anej wartości,skończyłbym studia (studiowałem prawo) i miał do kogo pójść na obiad w niedzielę.....Wiele razy na tym forum padało pytanie dlaczego wóda jest legaalna a grasik nie i nikt sensownie nie odpowiedział...Gańdzia be i już.Ten się porzygał po pierwszym razie tamtemu coś tam się stało a jeszcze ktoś tam ma lęki....Mój stary rozmawiał z Bogiem,dowodził w pijackim zwidzie armią gruzińską i nikt mu tego nie zabraniał.Piszecie jakie palenie jest szkodliwe...a skupiliście się nad tym co się dzieje z ciałem i psychiką osoby uzależnionej od alkoholu??Pisanie ze gańdzia to wstęp do twrdych narkotyków to bajka.........pijecie piwko w soboty?? A to nie znaczy że za jakiś czas będziecie walić wóde a później denaturat....Każde uzależnienie wynika z pewnych predyspozycji....Jeden ma a drugi nie.....Dlatego jestem za legalizacją marihuany....bo to prywatna sprawa każdego kto to robi...wolny wybór....a jeśli ktoś mi powie że trzeba będzie potencjalnego narkomana leczyć za nasze pieniądze to napiszę tyle...policzcie alkoholików którzy legalnie tłuką żony!!A później szukajcie diabła tam gdzie go nie ma........ Odpowiedz Link Zgłoś
rybka_zwana_sledziem Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? 20.01.06, 00:51 ...'pijecie piwko w soboty? A to nie znaczy że za jakiś czas będziecie walić wóde a później denaturat....'-...i nie znaczy, ze pozniej skoncza na ulicy...picie piwka w soboty jest furtka do dna...tak my mozemy uwazac, tak jak wy uwazacie, ze marihuana jest furtka do innych narkotykow... Moj problem z alkoholem w rodzinie niestety wciaz trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 19.01.06, 11:27 Skoro czasem leczy i czasem wskazane jest używanie, to po prostu niech będzie na receptę. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka_zwana_sledziem Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? 20.01.06, 00:57 A wiesz ile lekow bez recepty zawiera to, co jest w amfetaminie i tak samo uzaleznia? Najbardziej popularne: Tussipect, slynny syrop/ tabletki na kaszel- efydryna, skladnik amfetaminy;Antidol, srodek przeciwbolowy, przeciwzapalny- kodeina,dzialajaca rowniez pobudzajaco; Inne: Tantum Verde, lek, w aerozolu na bole gardla-benzydamina, ktora w dużych dawkach wywołuje zwidy, zaburzenia wzrokowe, zawroty głowy, oszołomienie, pobudzenie psychoruchowe, omamy wrokowo- słuchowe ;aviomarin lek na choroby lokomocyjne-halucynacje...Wymieniac dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piki Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: 148.106.128.* 19.01.06, 11:47 tak, szczegolnie ze jak ktos jest dorosly i odpowiedzialny to dobrze wie co i w jakich ilosciach mu szkodzi a co nie.. a z ciekawostek, to matka mojej znajomej z rosji tez hoduje..w celach leczniczych oczywiscie (nawet nie pali tego tylko wciera sobie liscie czy tak jakos) pzrd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biotechnolog Naukowo TAK IP: 5.6.2R* / 192.167.209.* 19.01.06, 12:10 wlasnie przeczytalem artykul. i ten spor zawsze bedzie sie toczyl. jestem biotechnologiem ktory pracuje w dosc duzej firmie we wloszech i tu bada sie wszystko. ostanio taki projekt wyszedl w mojej firmie zeby poddac konopie indyjskie badaniu ale... z wiedzy mi wiadomej moge powiedziec tylko tyle ze to co natura juz dokonala a my jeszcze o tym nie wiemy zaskoczyloby nie jednego zdobywce nobla. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.server.ntli.net 19.01.06, 12:39 Legalizacja Marihuany - Tak Sprzedarz od 21 lat. Zdaje sobie sprawe,ze mozna sie uzaleznic. Znam to ze swojego przypadku.Ale bardzo lubie ten stan. Obecnie nie pale.Ale chetnie bym zapalila.8-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ane Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 13:13 NIE, Poprostu NIE Od tego wszystko sie zaczyna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.acn.waw.pl 19.01.06, 14:13 Tak. Dlaczego? Bo nie sprawia mi żadnej radochy kupowanie zioła od osiedlowych drechów, zastanawianie się przy każdej transakcji nad swoim bezpieczeństwem, wysłuchiwanie za każdym razem o "zaje*istych pigsach" i "wyczesanej fecie" które ów pan ma mi do zaoferowania. Nade wszystko jednak mam dość sytuacji w której przynoszę do domu odrobinkę zioła, skręcam blancika, spalam go z dwójką znajomych i niemal tracę przytomność, bo okazuje się, że trafił nam się suto zakrapiany jakimś syntetykiem towar. Średnio raz w miesiącu przychodzi mi ochota na taki mały relaks i wtedy sobie myślę: 1.Nikomu nie szkodzę - czemu mam czuć się jak przestępca? 2.Nikogo nie okradam - czemu mam czuć się jak przestępca? 3.Żyję uczciwie, obracam się pośród uczciwych ludzi - dlaczego spotykam się z takim "elementem"? 4.Nie mam problemów w pracy, na studiach i całkiem dobrze współżyję z innymi ludźmi - dlaczego słyszę, ze jestem "patologią"? 5.Uczono mnie, że narkoman to osoba uzależniona, która utraciła kontrolę nad swoim życiem, destrukcyjnie wpływająca na siebie i bliskich, tracąca zdolność dostrzegania róznicy pomiędzy dobrem i złem - dlaczego pomimo nie spełniania żadnegp z powyższych warunków, wg "autorytetów" jestem nazywany narkomanem? 6.Dlaczego mój sąsiad, napie*dalający żonę 3 razy w tygodniu po wcześniejszym spozyciu LEGALNEJ wódeczki ze swoimi kuplami NAWET W 1% NIE CZUJE SIĘ TAK JAK OPISAŁEM? 7.Dlaczego on nie słyszy, że ALKOHOL jest zły, a zamiast tego karmiony jest gadkami o umiarkowanym spozyciu, co pozwala mu stwierdzić, że "wszystko jest pod kontrolą". 6.Dlaczego samo stwierdzenie, że popalam może wywołać potępienie, podczas gdy pracownik będący na kacu mordercy słyszy w głosie współpracowników solidarność i współczucie? 7.Czy marihuana obniża moją sprawność jako pracownika? Ja nic takiego nie zauwazyłem, natomiast kac już nie jeden raz doprowadził do kłopotów. Tych pyań mógłbym zadać jeszcze wiele. Wniosek do jakiego dochodzę: zdelegalizować alkohol możliwe? nie! no to w takim razie zalegalizować marihuanę, obłożyć akcyzą i wprowadzić normy bezpieczeństwa, żeby to, co palimy było suszonymi konopiami, a nie zlepkiem topów maczanych w cholera wie czym Odpowiedz Link Zgłoś
rybka_zwana_sledziem Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? 20.01.06, 00:21 Nieprawda - Wszystko zaczyna sie od poczecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palacz Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.proxy.bosbank.pl / *.bosbank.pl 19.01.06, 13:55 Witam wszytskich, Jestem osbą palącą marychę od żeby nie skłamać 12 lat. Posiadam rodzinę, jestem ojcem pięcioletniego chłopca, pozatym jestem osoba wykształconą (wyższe magisterskie, dwa języki, ukończone studia podyplomowe), w pracy zawodowej jestem osobą rzetelną, wymagającą, konsekwętną itp. w każdym bądz razie nie mam i nie miałem żadnych problemów związanych z tzw. twardymi narkotykami choć zaczynałem palić marychę w szkole średniej. W zwiazku z powyzszym jestem oczywiście za legalizacją marychy ale ograniczajac tą legalizację do pewnych czynników skłaniajacych państwo do kontroli sprzedaży i zarzywania tej uzywki (bo tym według mnie jest marycha). Nalezy zwrócić uwagę na aspekty ekonomiczne tej decyzji chodzi tu przede wszystkim o akcyzę (wychodowanie jednego kszaczka kosztuje ok 50 zł.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Criss 3xTak!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.plk.vectranet.pl / 212.244.79.* 19.01.06, 14:11 w czym taka maryska jest niby gorsza od alkoholu a alkohol jest w legalnej dystybucji.Sam uzywam tego lekkiego "narkotyku" juz ponad 5 lat i nic złego sie ze mna nie dzieje.Skonczyłęm studia i mam dobra prace takze grono moich znajomych.Wiec proponuje LEGALIZACJE oczywiscie tylko maryski bo inna chemia jest juz bee.POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś Re: 3xTak!!!!!!!!!!!!!!!!! - 3xNIE!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 14:40 Marihuana silnie uzależnia. Nie mówię tu o uzależnieniu fizycznym tylko psychicznym. Jest silnie trująca - palenie 2-3 razy w miesiącu ma efekty identyczne z paleniem przez ten miesiąc paczki papierosów dziennie. Trzeba mieć naprawdę silną motywację, żeby z tym skończyć. Poza tym, nie ma u nas takiego poszanowania prawa, jak w kraju Zachodnim. Zaraz by znaleźli się nieuczciwi sprzedawcy, którzy dawaliby towar dzieciakom. Możnaby polemizować, że niby i tak mają do tego dostęp, ale po co mamy im to ułatwiać? W odpowiedzi na sam post powiem krótko. Efedryna - składnik amfetaminy, też znajduje się w syropach na kaszel. Liczy się stężenie w jakim jest podawana! Istnieją pewne leki, które wykorzystują dobrodziejstwa o których pisał protoplast naszej debaty, ale pamiętajmy o tym, że wiele substancji znajdujących się w narkotykach ma działanie pozytywne. Jednakże, te śladowe pozytywne elementy nie mogą nam przesłaniać całkowitego obrazu sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
rybka_zwana_sledziem Re: 3xTak!!!!!!!!!!!!!!!!! - 3xNIE!!!!!!!!! 20.01.06, 00:34 Wszystko moze uzaleznic. I nie tyle fizycznie, co psychicznie. Sa nieuczciwi sprzedawcy, ktorzy sprzedaja alkohol dzieciakom, ale o tym nikt nie myslal legalizujac alkohol, wiec dlaczego mamy myslec o tym, czy ktos bedzie sprzedawal nieletnim marihuane? Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Wszystkie narkotyki powinny być legalne 19.01.06, 14:32 Tak jak to było przez całą historię ludzkości Odpowiedz Link Zgłoś
muntu Re: Wszystkie narkotyki powinny być legalne 19.01.06, 15:53 1. Teoria że marihuana prowadzi do twardych narkotyków jest tak samo prawdziwa, że ktos kto lubi śledzie polubi golonkę! To sa zupełnie inne rzeczy. 2. Czy każdy kto lubi pic piwo skończy na autovidolu? 3. Długa liste uzywek w naszym zyciu otwiera kakao! 4. Diler nie sprawdzi czy nasze dziecko ma skończone 18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Wszystkie narkotyki powinny być legalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 15:55 Mam 60 lat, od 35 lat popalam z przyjemnością ziółko, miałem w tym czasie po kilka miesięcy przerw, jeśli mówić o uzależnieniu, to tylko psychicznym. Nie palę papierosów, od 30 lat nie piję alkoholu i dobrze się z tym czuję. I uważam, że słowo NARKOTYKI powinno być używane wobec alkoholu, nikotyny, leków uspokajających i nasennych, kawy - używam tylko bardzo sporadycznie - i wielu innych podobnych używek. Pamiętam dawne czasy, przed histerycznymi ustawami, ziółko rosło, nikt się do tego nie czepiał, jesienią zbierałem kilogramy i miałem na cały rok, nie było dilerów, nie byłem przestępcą itd. Skoro można skakać z mostu na linie, uprawiać tzw. sporty ekstremalne, to czystą hipokryzją jest zabranianie palenia ziółka pod głupimi pretektami dbania o moje zdrowie. Szczególnie gdy mogę się truć nikotyną - skraca życie i poprawia wyniki funduszy emerytalnych - lub alkoholem. Życie powinno być jak najbardziej legalne, a tak zwana walka z narkotykami jest sprzeczna z zasadami tzw DEMOKRACJI i służy tylko do terroryzowania obywateli przez państwo policyjne. Palę wiele lat i nie mam kłopotów ze zdrowiem, pracą intelektualną, sprawnością fizyczną, pamięcią itd. A większość moich kolegów paląca papierosy to już nie żyje, a moi koledzy pijący alkohol w większości już zaliczają psychozy poalkoholowe. ZALEGALIZOWAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
brombee Re: Wszystkie narkotyki powinny być legalne 19.01.06, 16:00 Dzięki, Jack! Mam nadzieję, że agatka_to_ja to przeczyta. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Wszystkie narkotyki powinny być legalne 19.01.06, 21:29 brombee napisała: > Dzięki, Jack! Mam nadzieję, że agatka_to_ja to przeczyta. > przeczytalam.. i co? i mam to w d..upie :))))))))) i dalej mówie NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brombee Re: Wszystkie narkotyki powinny być legalne 20.01.06, 08:33 agatka_to_ja! Szacunku i poważania to Ty na pewno nie wzbudzasz; studia pewnie techniczne, bo masz klapki na oczach. Czy Ty nie masz żadnych znajomych(bo przyjaciół na pewno nie, sądząc po Twych "wypowiedziach"), nie masz co robić, tylko pisać banialuki na temat czegoś, o czym nie masz pojęcia??? Musisz mieć poza tym bardzo wielką dupę, bo wiele się w niej mieści... Mam wrażenie, że włożyłaś tam też Twą głowę, bo to co z niej przelewasz na forum przypomina sraczkę... Poza tym sama jesteś narkomanką, skoro alkohol spożywasz. Ponieważ mam wątpliwości co Twej inteligencji(o wiedzy nawet nie wspomnę!!!), od razu załączam definicję ze Słownika Języka Polskiego PWN: narkotyk m III, D. -u, N. ~kiem; lm M. -i «substancja pochodzenia roślinnego, np. morfina, kokaina, lub otrzymywana syntetycznie, powodująca (zależnie od dawki) uspokojenie, euforię, zniesienie bólu, odurzenie, sen; nadużywana prowadzi do narkomanii» z gr. I jak , pani magister? nie mieści się w tym alkohol, herbata, kawa i papierosy?? Grunt to myśleć, bo tytuł magistra to nie wszystko, jak widać na przykładzie agatka_to)ja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja [...] 20.01.06, 12:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadgh Re: Wszystkie narkotyki powinny być legalne IP: *.customer.bit.nl 19.01.06, 17:01 Drogi palacy 60-latku. Uprzejmie prosze, powiedz jak sie kupowalo maryske za komuny - jakies 25-30 lat temu. I jaka byla roznica miedzy terazniejszymi konopiami. Jesli chodzi o mnie to powyzsza dyskusja dotyczy mnie posrednio gdyz mieszkam w kraju gdzie zielsko mozna kupic legalnie pod wszelkimi roznymi postaciami, z ktorych ja skromnie zwyklem wybierac haszysz z nepalu ewentualnie mexican haze... Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Wszystkie narkotyki powinny być legalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 17:22 Za moich młodych czasów nie było handlu zielem, każdy kto chciał palić to uprawiał i miał tyle, że częstował całą grupę znajomych. Klasyczną porcją był słoik po dżemie. Kłopot był z nasionami, bo przez żelazną kurtynę ciężko było je przesłać, ale jak ktoś wychodował to miał najprzedniejsze ziółko, często i mocniejsze od tego co jest w sprzedaży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 16:02 W wątku tym wielokrotnie pojawiła się informacja o tym, że narkotyki zostały w Holandii zalegalizowane. Pragnę poinformować wszystkich dyskutantów, że sprzedaż i posiadanie wszelkich narkotyków (także miękkich i także w małej ilości) w Holandii są zabronione! Kiedy policjant zatrzyma kogoś, kto jest w posiadaniu marihuany lub haszyszu, to jedynie ma prawo odstąpić od karania takiej osoby. W tym zakresie policjanci mają w Holandii uprawnienia prokuratorskie. Tyle jeśli chodzi o posiadanie. Sprzedaż narkotyków jest zabroniona ale tolerowana (!) wyłącznie w tzw. coffeeshop'ach, które muszą spełniać określone wymagania i przestrzegać bardzo licznych obostrzeń. W razie stwierdzenia jakichkolwiek nieprawidłowości, władze bardzo konsekwentnie karają właścicieli (poprzez zamknięcie przybytku). Wszelkie inne formy posiadania i sprzedaży są skutecznie ścigane i z całą surowością karane! Władze wprowadziły tego typu politykę by: - osoba spożywająca miękkie narkotyki nie była od razu nazywana kryminalistą, co mogłoby utrudnić jej życie; - przynajmniej kontrolować coś, czego i tak nie da się skutecznie zakazać; - oddzielić rynek narkotyków miękkich od twardych, co okazało się dość skuteczne, bo liczba narkomanów uzależnionych od narkotyków twardych jest dość niska. W ogóle pogląd, jakoby wszyscy w Holandii chodzili cały dzień najarani należy do sfery fantastyki. Wg. danych EMCDDA (www.emcdda.org) 21% holendrów między 15 i 64 rokiem życia conajmniej raz w życiu spożyło narkotyki miękkie. Odsetek ten jest na bardzo przyzwoitym europejskim poziomie. W krajach takich, jak Dania, Hiszpania, Francja czy Wielka Brytania jest on znacznie wyższy! Pozdrawiam, kuba Odpowiedz Link Zgłoś
michaelrym Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? 19.01.06, 16:26 TAK. Oczywiscie, jest wiele ludzi ktorym legalizacja nie wyjdzie na dobre, ale niestety jest tak ze wszystkim. Sa ludzie, ktorzy nigdy nie powinni zapalic nawet jednego jointa, tak samo jak sa ludzie ktorzy niegdy nie powinni wziac kieliszka do ust. Podejrzewam ze wiekszosc tych, co tutaj mowi 'NIE' wlasnie do tych ludzi nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.stacje.agora.pl 19.01.06, 16:36 Zalegalizować!!! To człowiek powinien decydować co chce robić ze sobą w życiu. Nie łudźmy się. Ludzie od zawsze szukali różnego rodzaju używek i zawsze będą to robić. Jeżeli zalegalizujemy narkotyki to zorganizowana przestępczość straci bardzo poważne źródło dochodów. Narkotyki, alkochol, prostytucja dostępne legalnie od 18 lat :) To nie żart. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zovo Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.ustronie.pw.edu.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 16:39 hobbit.superhost.pl/misc/dragi.mp3 posluchajcie Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpaz Należy zwrócić uwagę na to ,że marihuana uzależnia 19.01.06, 17:18 No i cóż z tego ,że jest lekiem. Ma natomiast substancje uzależniające! Lek stałby się może sławny nie z tego względu ,że jest dobry tylko ,że mógłbyć lekiem ,którym najszybciej uzależnia! Raczej człowiekowi by to nie pomogło lecz zaszkodziło! Ludzie braliby używkę nawet z najmniejszego powodu. W kraju poszerzyłaby się narkomania. Np. w szkole dziecko tłumaczyłoby ,że zażywa marihuanę w celu wyzdrowienia.Lecz tak naprawdę nic mu nie dolega.Bo tak naprawdę zażywa ją dla przyjemności. Jestem zdecydowanie przeciw legalizacji marihuany! Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Wszystko uzależnia, ćwoku 19.01.06, 22:44 słodycze, telewizja, internet, seks, hazard, zakupy, pieniądze ... Wszystko co chociaż przez chwilę pobudza w mózgu ośrodek nagrody. Delegalizacja przyjemności dlatego, że uzależniają jest bez sensu a poparcie dla niej świadczy o tym jak bardzo wyprały ludziom mózgi totalitarne systemy - faszyzm, komunizm i socjalizm PS Jak już wcześniej pisałem legalne powinny być wszystkie bez wyjątku narkotyki. Po to Bóg dał ludziom wolną wolę żeby mogli robić ze swoim życiem co chcą. Jeżeli chcą ćpać niech ćpają. A pogląd ze wszyscy zaczną ćpać gdy narkotyki będą legalne jest godzien idioty. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka_zwana_sledziem Re: Należy zwrócić uwagę na to ,że marihuana uzal 20.01.06, 01:06 Wiesz ile jest lekow, dostepnych bez recepty, ktore zawieraja, powoduja i uzalezniaja tak jak narkotyki? to co, wycofujemy Tussipect syrop/tabletki na kaszel, zeby jaki debil ich nie przedawkowal, i nie wywalilo go jak po amfetaminie? aviomarin, zeby ktos nie przedawkowal i nie mial zbyt niebezpiecznych halucynacji?Tantum Verde, lek na gardlo, bo zawiera benzydamine, ktora w duzych ilosiach powoduje wywołuje zwidy, zaburzenia wzrokowe, zawroty głowy, oszołomienie, pobudzenie psychoruchowe, omamy wrokowo- słuchowe? Antidol, srodek przeciwbolowy, przeciwzapalny, zeby ktos nie otrzymal z niego kodeiny?i rowniez sie nie poczul jak po amfetaminie? Od skladnikow amfetaminy, zawartych w lekach (DOSTEPNYCH BEZ RECEPTY!) jest sie tak samo latwo uzaleznic jak od amfetaminy! 'Np. w szkole dziecko tłumaczyłoby ,że zażywa marihuanę w celu wyzdrowienia.Lecz tak naprawdę nic mu nie dolega.Bo tak naprawdę zażywa ją dla przyjemności' - m.in te leki ktore wymienilam wielu ludzi zazywa chociaz nic im nie dolega, a dla przyjemnosci, doznan itp itd.To co wycofujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Legalizacja Marihuany.... TAK! / NIE! ? IP: *.icpnet.pl 19.01.06, 17:22 Pale MaryJane od dobrych 3-4 lat. Żyje, ucze się, pracuje, a że zamiast chlać na umór lubie spalić "pastuszka" od czasu do czasu - czy to zbrodnia ?? Nikt mi nie wmówi, że po paleniu można zachowywac sie tak jak po alku tzn. zataczać się, bełkotać, być agresywnym !!! Oceniam MJ jako używkę dla mądrych, ceniacych intelektualne rozmowy ludzi. Jednakże tak jak ze wszystkim także z tym nei można przesadzać - palenie codzienne powoduje mocne zachwiania psychiczno- organiczne - wszystko jest dla ludzi, ale z umiarem. Cześć Cannie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś