Dodaj do ulubionych

jak usunąć wąsika

24.01.06, 13:45
ludzie powiedzcie mi,z wielu forum wiem,ze najlepszy jest WOSK ale czy trzeba
isc do kosmetyczki? nie da sie tego zrobic domowymy sposbami?ktos pisal,ze
zabieg trzeba powtarzac co 3-4 tyg,czy za kazdym razem trzeba isc do
gabientu?jaka jest kwota deilacji tej czesci ciala ?(wasik) czy na 100% nie
bedzie grubszy i gestszy po zabiegach?napiszcie mi proszę
Obserwuj wątek
    • satelitka Re: jak usunąć wąsika 24.01.06, 13:49
      help
    • Gość: mpingo Re: jak usunąć wąsika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:55
      A u endokrynologa byłaś ?
      • satelitka Re: jak usunąć wąsika 24.01.06, 13:56
        nie bylam.
        • Gość: mpingo Re: jak usunąć wąsika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 14:18
          To koniecznie idź zanim zaczniesz cokolwiek kombinować z depilacjami i płacić kosmetyczkom.
          Rada od serca: nie przekombinuj i rozpraw się jedynie z włoskami na twarzy, bo jesli chodzi o pozostałe to ja u dziewczat ubóstwiam :) Całuski.
    • Gość: mija Re: jak usunąć wąsika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 14:21
      najlepsze rozwiazanie to depilacja laserowa. no tyle ze to troche kosztuje. ale
      skuteczna bezbolesna i trwala!
      • satelitka Re: jak usunąć wąsika 24.01.06, 14:33
        ale wlasnie u lekarza nie bylam i sie chyba wstydze,nawet nie wiem gdzie on
        pzyjmuje i co on moze z tym zrobic?(hormony?)siedzialam na wielu forumach i
        wlasnie pzewazajace glosy byly za woskiem-choc o laserze tez wspominano- dlatego
        wlasnie ten wosk mnie interesuje,ale pzemysle sprawe z ty lekarzem,co nie
        zmienia faktu,ze nadal czekam na opinie i rady.dzieki
        • Gość: mija Re: jak usunąć wąsika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 14:38
          wpisz w google "depilacja laserem" lub "depilacja laserowa" znajdziesz strony
          roznych gabinetow. poczytaj o tym.
    • agatka_to_ja Re: jak usunąć wąsika 24.01.06, 14:38
      wpisz hasło "wąsik" w wyszukiwarke na forum
      URODA:forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=211

znajdziesz sporo watków o tym.
      • Gość: Anka Re: jak usunąć wąsika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 15:09
        Ja usuwam wąsika woskiem i nie zrobił się gęstszy. Są specjalne plastry do
        depilacji wąsika w domu z serii Joanny (chyba) i Veet. Ja osobiscie uwazam ze
        Veeta sa lepsze, tzn. dokladniej usuwaja wloski za pierwszym ruchem i tym samym
        mniej podrazniaja. W taki mróz jaki jest teraz nie zaleca sie stosowac
        depilacjii woskiem ani zimnym (w domu), anie ciepłym u kosmetyczki. Pzdr
        • Gość: sataa Re: jak usunąć wąsika IP: *.int.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 15:11
          a o co chodzi z tym woskiem w domu?da siesamemu to robic?kupic?jak?gdzie?za ile?
          ja bede to peirwszy raz chyba robila,obecnie usuwam te wieksze wloski
          penseta,troche boli ale do wytrzymania,wole cos szybszego,skuteczniejszego niz
          penseta..jak z kims gadam kazdy patrzy mi sie na ten"wasik"chyba ,ze na usta,ale
          doslownie kazdy,musze sie tego pozbyc wrrrrrr
      • Gość: sata Re: jak usunąć wąsika IP: *.int.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 15:09
        chyba pisze sie na ten wosk....dzieki za komenty.chtnie pslucham jeszcze innych rad
    • Gość: XS Re: jak usunąć wąsika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 18:24
      Jeśli masz naprawdę widoczny wąsik,tzn.włoski są grube i przyponinają męski
      zarost musisz wybrać się do lekarza bo być może to jakieś zaburzenia
      hormonalne.Jeśli to jednak nie ma nic wspólnego zaburzeniami androgenów możesz
      spokojnie go usówać sama lub u kosmetyczki.Oczywiście najskuteczniej zrobić to
      laserowo,ale koszty są naprawde spore i wymagaja wielu zabiegów oraz specjalnego
      przygotowania.Depilacja woskiem jest bardzo skuteczna i szybka jednak jeśli masz
      bardzo wrażliwą skórę może dojść do alergii na wosk.W przypedku skłonności do
      rozszerzonych naczynek lepiej zastosować wosk na zimno.Zawsze należy używać
      wosku przeznaczonego do depilacji twarzy,jest delikadniejszy a pierwszy zabieg
      lepiej wykonać u kosmetyczki,zobaczysz jak to wygląda.Jest dość bolesny,więc
      sama mogłabyś nie wytrzymać bólu aby pozbyć się wszystkich włosków,poza tym
      istnieje ryzyko w przypadku złego doboru wosku lub nieumiejętnego oderwania
      plastra,że zedzrzesz sobie wierzchnią warstwe naskórka w efekcie czego pojawią
      się nieestetyczne plamy.Ponadto kosmetyczka po zabiegu wklepie ci w skórę
      preparat łagodzący a koszt zabiegu nie jest wysoki,ok 10zł a wystarczy go robić
      raz w miesiącu.Jeśli chodzi o twój strach,że włoski mogą odrastać grubsze to
      istnieje takie prawdopodobieństwo na ogół jednak wąsik odrasta zadszy i i
      słabszy.Jeśli koniecznie chcesz zabieg wykonać sama w domu wybierz się do
      jakiejś dużej drogeri,tam jest ogromny wybór wosków.Poczytaj etykietki,na nich
      pisze jakiego rodzaju to wosk,do jakiej okolicy skóry jest przeznaczony i jak
      wykonać zabieg.Dostępne są gotowe plastry z woskiem oraz wosk w słoiczku z
      oddzielnymi plastrami,który ja uważam za skuteczniejszy choć bardziej
      pracochłonny.Jeśli chodzi o inne metody pozbycia się wąsika to
      np.cukrowanie(bardzo podobne do depilacji woskiem,ale nie tak powszechne w
      Polsce,jest dokładniejsze i usówa nawet bardzo małe włoski),depilacja za pomocą
      preparatów rozpuszczających włosy(często podrażnia a efekt utrzymuje się równie
      krótko jak golenie)oraz wybielanie włosków preparatami o silnym dziłaniu
      chemicznym(nie polecam tej metody na tak delikatną okolice skóry.
      • Gość: sataaaa Re: jak usunąć wąsika IP: *.int.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 20:44
        dzieki,potwierdzilas i umowtywowalas mnie z pojscie za pierwszym razem do
        kosmetycznki,zobacze jak to bedzie wygladac potme poszperam po drogeriach. co do
        wybielania to stosowalam wode utleniona i tak zrobilam,zen ie bylo widac za ot
        pod sloncem tragedia totalna,nigdy wiecej,wole czarne i normlanie usuwane niz
        wode utleniona,nie mam bardzo duzego meskiego zarostu tylko delikatny kobiecy
        ale i to mnie denerwuje,thanks for advices.
    • Gość: satttt Re: jak usunąć wąsika IP: *.int.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 15:40
      jak to robic,domowymi sposobami sie da?kupic jakies plasrty?za
      ile?gdzie?apteka,drogeria?
    • Gość: Asia Re: jak usunąć wąsika IP: *.acn.waw.pl 26.01.06, 18:34
      ja usówałam wąsik u kosmetyczki,jest szybko i w miarę bezboleśnie,próbowałam to
      robic w domu,ale zbyt mnie to bolało,jeśli chodzi o Wawę to płaciłam 13zł(u mnie
      w miejscowosci 5;)),ale np moja kolezanka też w Wawie robiła i zaplaciła
      50zł,także ceny są różne,pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka