Dodaj do ulubionych

niesmiałosć

01.03.06, 19:37
Witam wszystkich, moim problemem od zawsze była niesmiałosc, myslałam ze z
tego wyrosna, ale niewiele sie zmieniło.. Jestem małomówna- szczególnie w
nowym towarzystwie, cięzko mi nawiazywac nowe znajomosci. Jestem postrzegana
jako cicha osoba.Żle sie z tym czuje.. Chciałabym to w sobie zmienic ale nie
wiem jak? Czy ktos ma podobny problem?
Obserwuj wątek
    • patama Re: niesmiałosć 01.03.06, 20:08
      Ja kiedyś miałam - a ile masz lat ?
      Bo z wiekiem moim zdaniem się z tego wyrasta. A najlepiej pracować i uczyć się
      w dużych grupach, czyli pokonywać swoją niesmiałość i polubić ją ;)
      Powodzenia !
    • malutka2010 Re: niesmiałosć 01.03.06, 20:32
      Niestety mam juz 19 lat i problem nie zniknał..Denerwuje mnie ze niektórzy
      zwracaja mi na to uwage szczeg. czasem rodzice..
      • Gość: taki owaki Read me . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 20:56
        Zaczniesz pracować to i nieśmiałość przeminie, za pare lat pomyślisz o tym i się będziesz z tego śmiała, a mówię to dlatego bo w dzisiejszych czasach w pracy potrzebna jest śmiałość i pewność siebie. Studia też pomagają w zdobyciu tych zalet, dowatrościowywują a przez to poczujesz się pewniejsza i z koleji zmniejszyą się twoje kompleksy, które chyba niestety posiadasz. Ja studia skończyłem niedawno i sam byłem świadkiem jak osoby cichutkie stawały się po pewnym czasie duszami toważystwa. Powodzonka w życiu życzę i głowa do góry.
    • Gość: LALA9999(ja) Re: niesmiałosć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 22:19
      Niunia, ty sie nie załamuj, chcesz to poklikamy na gg... moze w czyms ci pomoge
      doradze na co dzien.. ja to ponoc az za bardzo smiała jestem wiec moze
      znajdziemy cos po środku:) napisz tylko tu w tym watku ze chcesz poklikac..
      chetnie pomogę..
    • Gość: Karolek Re: niesmiałosć IP: *.chello.pl 02.03.06, 07:54
      Tez uwazam ze z wiekiem przeminie, mi minelo kiedy zmianialem szkole:] ale
      chcialas rad wiec prosze:
      spotykaj sie czesto z osobami ktore juz znasz i z ktorymi na luzie potrafisz
      pogadac,wogole staraj sie spedzac czas w grupie, czesto bedziesz rozmawiac z
      osobami znanymi to latwiej bedzie gadac z nowymi, tym bardziej ze bedziesz
      obserwowac znajomych jak sie zachowuja i co robia,nowe towazystwo to wiadomo
      ludzie sie poznaja mnustwo pytan leci, poleca do ciebie to skup sie na
      udzieleniu na nie odpowiedzi nie odburkuj i nie koncz jak najszybciej poprostu
      wyraz swoje zdanie pare takich odpowiedzi i pewnie tez zaczniesz pytac,a jak juz
      o czyms gadaja a ty masz opory z dolaczeniem sie to przynajmniej smiej sie z
      dowcipow, patrz w oczy osobie opowiadajacej i reaguj minami np usmiechaj sie ,
      zawsze bedziesz wygladac smielej jak inni zobacza ze jestes zainteresowana a nie
      kminisz jak stad uciec, oczywiscie kazdy do problemu moze podchodzic innaczej
      ale moim zdaniem to moze pomoc.
      wiem orty i polskie znaki
    • malutka2010 Re: niesmiałosć 02.03.06, 11:57
      Dziekuje za rady, napewno z nich skorzystam. LALA chętnie poklikam z Toba,
      napisz mi swój nr gg tu albo na maila z gazety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka