05.06.06, 19:23
Współżyję regularnie od dwóch lat, ale nigdy nie brałam tabletek
antykoncepcyjnych i jakoś mi się nie śpieszy po tym jak moje kochanie
powiedziało, że jego byłe brały(blee, na samą myśl o tym niedobrze mi się
robi!). Zresztą prezerwatywa jest dla mnie wygodniejsza. Ale chciałam Was
zapytać ile wcześniej trzeba zacząć je brać, by "zadziałały"? I jaka
przeciętna cena ich jest? Od 50-80 zł? Chyba coś mi się o uszy obiło...
Obserwuj wątek
    • Gość: heniek kujawa [...] IP: 195.177.196.* 05.06.06, 19:29
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: nell23 Re: anty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:35
        rozne sa ceny tabletek znam takie co kosztuja 10 zl a znam i takie co 60 czy 80
        zl, to zalezy jaka firma i przedewszystkim ktore najlepiej do ciebe
        pasuja.najczesciej uzywanymi sa cilset i longest. najlepiej zaczac brac ok
        miesiac 3 tygodnie przed to pozniej juz mozesz byc spokojna ze dzialaja i
        wszystko jest ok. pozdrawiam
    • cienmotyla Re: anty... 05.06.06, 19:34
      Słyszałam nawet, że są takie co to 7 zł kosztują. Ceny się wahają, zależy od
      tego jakie Ci lekarz przepisze. Poproś o jakieś tańsze jeśli chcesz oszczędzić,
      choć wydaje mi się,że na takie rzeczy nie powinno się żałowac kasy.
      Ale proponuję plasterki, bardzo fajne i wygodne. Tylko droższe. A ile wczesniej
      trzeba je brać? Jakieś 4 dni chyba... ale pewna nie jestem:)
      • squirrel22 Re: anty... 05.06.06, 20:04
        A ja słyszałam, że plasterki powodują tycie, czytałam artykuł naukowy na ten
        temat. Nie jestem w temacie, nie wiem od jak dawna plasterki są na polskim
        rynku, w każdym razie chodziło o te które weszły niedawno, tzn ok pół roku temu
        (nie wiem czy były jakieś wcześniej). Jak nie wierzycie obejrzyjcie sobie
        aktualne zdjęcia Ani Muchy.

Też od dawna noszę się z zamiarem stosowania antykoncepcji, mój ginekolog mi to
        doradzał na wyregulowanie okresu i uniknięcie przykrych dolegliwości bólowych z
        tym związanych, ale boję się, że przytyję i tak mam już lekką nadwagę i
        skłonności do tycia uwarunkowane genetycznie. Słyszałam, że są pigułki, które
        wiążą wodę w organizmie i nie trzeba nawet dużo jeść, a i tak tyje się w
        błyskawicznym tempie. Co gorsza, podobno pigułki powodują zmniejszenie apetytu
        na seks, to by było kompletnie bez sensu, brać, żeby nie wpaść, ale nie
        czerpiąc przyjemności z seksu?? No i trochę się boję majsterkowania przy swoim
        organizmie, przecież to jest rozregulowanie równowagi hormonalnej, nie ma po
        tym żadnych skutków obocznych?? A jeszcze co do utraty ochoty na seks,
        zauważayłam, że największą "chętkę" mam kiedy mam akurat dni płodne,a przecież
        kiedy się bierze pigułki anty, nie ma się w ogóle dni płódnych?? To ja już nic
        nie wiem.. :) Może ktoś bardziej doświadczony mógłby mi to wytłumaczyć?
        Interesują mnie głownie te kwestie: 1) Czy tabletki antykoncepcyjne powodowały
        u was tycie? 2) Czy powodowały choć częściową utratę ochoty na seks? 3) Czy
        miałyście jakieś skutki uboczne po zastosowaniu tabletek anty?
        Pozdrawiam :*
        • agatka_to_ja Re: anty... 05.06.06, 20:10
          Squirrel22 - poczytaj forum ANTYKONCEPCJA, do ktorego link podalam wyzej...
          stamtad dowiesz sie, ze jedne kobiety maja WSZYSTKIE skutki uboczne, inne tylko
          NIEKTORE, a jeszcze inne - nie mają ŻAEDNYCH skutków ubocznych.
          I nie zalezy to od marki, ceny i sposobu podania hormonu (czy w tabletce czy w
          plastrze) tylko zalezy to od INDYWIDUALNEJ REAKCJI ORGANIZMU!
          Jesli jedne tabletki nie odpowiadają - mozna probowac innych, moze beda lepiej
          sluzyc...
          • cienmotyla Re: anty... 06.06.06, 17:14
            A ja tam nie tyje po plesterkach tylko mi cycki urosły:)
            • diablica880 Re: anty... 06.06.06, 17:22
              witam rosse:)....ja ostatnio zaczelam sie zastanawiac
              nad plasterkami...:) w sumie swietna sprawa bo
              raczej ciezko mi bedzie nie zapomniec o tabletce...
              a plasterek bez problemu raz na tydzien zmieniasz:D

ps. a co do diablicy20 czy naprawde nie masz pomyslu na inny nick???
              biedaaa......:/
            • squirrel22 Re: anty... 06.06.06, 22:18
              Już druga osoba pisze, że po tabletkach urosły jej piersi, może napiszcie
              dziewczyny jakie tabletki bierzecie (żebym wiedziała jakich nie kupować), bo
              jakby mi cycki jeszcze urosły to bym wyglądała chyba jak Ewa Sonnet ;P (mam dd)
              • Gość: beer Re: anty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 22:23
                squirrel22 napisała:

> jakby mi cycki jeszcze urosły to bym wyglądała chyba jak Ewa Sonnet ;P (mam
                dd)

nie ma to jak autoreklama...
              • Gość: evel86 Re: anty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 09:43
                EVRA
                • Gość: rrose7 Re: anty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 11:59
                  czyli sa trzy plastry, ktore zmienia się co tydzień i ile kosztują?
                  • Gość: evel86 Re: anty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 17:00
                    tak 3 plastry w opakowaniu, po jednym na kazdy tydzien. i tydzien przerwy...
                    kosztuja w zaleznosci od apteki, od 56 zl do nawet 72zl.
        • Gość: beer Re: anty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 20:15
          pigułki powodują tycie, ponieważ ten sam producent oferuje też tabletki
          odchudzające, skądś musi brać klientele...
        • evel86 Re: anty... 05.06.06, 21:28
          dziewczynko, ja przyklejalam te plastry rok temu wiec nie weszly dopiero pol
          roku temu. fajne sa, tylko do organizmu wchodzi wiecej estrogenow niz z
          tabletek, a co za tym idzie organizm mniej przyswaja np alkohol...w moim
          przypadku nie spowodowaly tycia, ale za to urosly mi piersi:) oczywiscie to
          jest sprawa indywidualna jak dzialaja na Ciebie poszczegolne hormony. jesli nie
          sprobujesz to nie bedziesz wiedziala;) choc mam bardzo dobre zdanie o tych
          plasterkach, to jednak postanowilam nie ladowac w siebie sztucznych hormonow.
          wygodne sa, bo zmieniasz raz na tydzien, nie trujesz tak bardzo ukladu
          pokarmowego no i w ogole zapominasz ze go nosisz;) nie odklejaja sie i kosztuja
          57-75 zl.
          • squirrel22 Re: anty... 06.06.06, 00:15
            evel86 napisała:

> dziewczynko,

kobieto jeśli już, mam 23 lata :)

ja przyklejalam te plastry rok temu wiec nie weszly dopiero pol
            > roku temu. f

Nie uważnie czytasz. Tak jak wiele jest rodzajów tabletek, tak peniw istnieje
            wiecej niz jedna firma produkujaca plastry. Mialam na mysli jedne konkretne
            (nie pamietam o jak marke chodzilo) a nie wszystkie ogolnie.
            • Gość: evel86 Re: anty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 09:40
              Ania Mucha przykleja pewnie plastry EVRA, czyli te co ja, poza tym widzialam ja
              juz z tymi plastrami jakis rok temu jak nie wczesniej. Kaja Paschalska tez je
              nosi i widzialam kiedys reklame z nia-byla to reklama pl. EVRA. czytam
              dokladnie, a slowo dziewczynko to taka moja odzywka;)
              • Gość: jaaa Re: anty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 12:12
                nie dochodzi?
              • Gość: jaa Re: anty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 12:13
                no co jest?
                • agatka_to_ja Re: anty... 07.06.06, 12:36
                  co? wejdz na strone producenta i poczytaj o evrze! albo wejdz na forum
                  antykoncepcja i tam poczytaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja piernicze, ale ludzie sa leniwi,.......
                  • Gość: evel86 Re: anty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 17:02
                    to do mnie???
                  • Gość: rrose7 Re: anty... IP: 80.54.176.* 07.06.06, 19:09
                    zaczynasz ludzi porządnie denerwować! jak nie masz zamiaru odpowidać to się nie
                    uidzielaj! co mnie to obchodzi, że są inne skoro pyatm na tym! jak nie masz o
                    tym pojęcia to nie pisz i będzie spokój!
          • Gość: rrose7 Re: anty... IP: 80.54.176.* 06.06.06, 16:05
            a ile jest ich w opakowaniu? I są one tylko na receptę czy nie? Może to głupie
            pytania, bo nigdy się tym nie interesowałam, ale po Twojej wypowiedzi evel86
            może zmienię zdanie?
            Pozdrawiam
            • Gość: evel86 Re: anty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 09:36
              w opakowaniu sa 3- na miesiac. tak, sa na recepte. sprobuj, zawsze mozna
              przestac je przyklejac jakbys sie zle czula... :)
        • Gość: kamila Re: anty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 21:24
          1. nie tyję po tabletkach (wręcz przeciwnie- schudłam już 3 kg:))
          2. ochotę mam jeszcze większą- sama sie sobie dziwiwę ale codziennie mi sie
          chce:))) ach to libido...
          3. tak, na poczatku miałam mdłości ale już przeszło:))
          pozdrawiam
          • squirrel22 Re: anty... 06.06.06, 22:14
            Dzięki za odpowiedź Kamila :), jesteś jedyną osobą, która odpowiedziała na moje
            pytania. A mogłabyś jeszcze napisać jakich tabletek używasz i czy bierzesz je
            od dawna?
            Pozdrawiam
            wewiór :)
    • agatka_to_ja Re: anty... 05.06.06, 19:54
      w celach informacyjnych polecam forum ANTYKONCEPCJA
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15080
    • Gość: beastie girl [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: katja Re: anty... IP: *.e-data.net.pl 05.06.06, 20:02
      Pigułki działają juz od pierwszego dnia. Tak mi powiedział lekarz. Biore je od
      7 lat i jakos mnie nie zawiodły. No i jednak uwazam,że są wygodniejsze od
      prezerwatywy, jest bardziej spontanicznie. Jeśli chodzi o ceny, to ja
      biorę "Logest". Kosztuje ok 35 zł.
      • madeofstars Re: anty... 05.06.06, 21:34
        nie bralam i nie mam zamiaru,nie ze jestem przeciwniczka antykoncepcji,bo jestem
        za,ale hormony szkode dla organizmu robia mimo wszystko :-/.
    • diablica20 Re: anty... 06.06.06, 14:17
      a co ma do tego ze jego byle braly? to ze ona braly ty nie chcesz? na przekor?
      bo to sa EX? hehe dziwne podejscie;) ale..kazdy ma swoje upodobania, moim
      zdaniem tabletki sa wygodniejsze i bezpieczniejsze. a ceny sa dyuzo duzo
      nizsze;) zalezy jakie lekarz przepisze;) ale to wydatek ok 20-40 zl :) a
      dzialaja od 1 tabletli;) a ze zaczyna sie je brac jak sie dostanie
      okres..t.qak wiec po tych 5 dniach jest sie juz super zabezpieczonym;)
      • Gość: kali Re: anty... IP: *.ztpnet.pl 06.06.06, 14:24
        > a co ma do tego ze jego byle braly? to ze ona braly ty nie chcesz? na przekor?

Nie chce miec w piczy czegos co bylo w innej piczy :]
        • Gość: rrose7 Re: anty... IP: 80.54.176.* 06.06.06, 16:07
          słucham?
    • Gość: zuzaaa Re: anty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 12:24
      jesli zazywasz hormony zgodznie z instrukcja (tzn. zaczynasz od 1 dnia
      miesiaczki) to jestes zabezpieczona od razu. Tylko musisz polknac pigulke wraz z
      pojawieniem sie krwawienia. To samo sie tyczy zreszta plastrow antykoncepcyjnych
      - przyklejasz raz na tydzien i masz z glowy. Ceny pigulek i plastro sa rozne w
      roznych aptekach - roznica moze siegac nawet kilkunastu zlotych, wiec warto
      znalezc fajna, tania apteke.
      • evel86 Re: anty... 08.06.06, 12:24
        no wlasnie
        • Gość: rrose7 Re: anty... IP: 80.54.176.* 08.06.06, 17:00
          dzięki wielkie za pomoc ;*
    • Gość: zuza Re: anty... IP: 193.24.198.* 08.06.06, 17:27
      Wejdzze dziecko na forum antykoncepcja na gazecie i poczytaj rozne watki o
      tabletkach i o plastrach a takze innych sposobach antykoncepcji jak sama nazwa
      forum wskazuje:) moze rzeczywiscie przeczytanie kilku watkow wymaga wysilku
      intelektualnego ale moze podolasz?:) wybacz ale Twoje pytanie wydaje mi sie
      glupie, zero samodzielnosci. oczywiscie chetnie bym Ci pomogla rozwiazac
      problem [jesli sie taki pojawi w czasie zazywania a tego Ci nie zycze:)] jak i
      wiekszosc:) forumowiczow, ale w tym wypadku lepiej zebys sama poczytala. a jak
      kupisz juz tabletki to tez ulotki nie przeczytasz? tylko bedziesz pytala na
      forum jak je sie zazywa i jakie skutki uboczne?lol.
      pozdr
      • Gość: rrose7 Re: anty... IP: 80.54.176.* 08.06.06, 17:34
        aleś sie zuzo popisala, smieszna jestes! wiesz pisalam to juz na tym poscie,
        skoro napisalam na tym forum to chcialam na tym a nie innym! i co Ci do tego?!
        jesli nie chcesz nie czytaj i nie pisz glupio! sama jestes dziewczynka! a moze
        chce wiedziec jakie sa najlepsze? ale przeciez Ty chyba masz problemy z
        zrozumieniem dlatego dam Ci spokój!
    • Gość: zuza Re: anty... IP: 193.24.198.* 08.06.06, 17:57
      Hej spokojnie:) o co chodzi z dziewczynka? - hmm no raczej nie jestem
      chlopcem:) nie chcialam Cie obrazic tylko wzbudzic w Tobie potrzebe
      samodzielnego dzialania i myslenia - a tu agresja:D nie ma 'najlepszych' -
      kazdy organizm jest inny i reaguje inaczej, to ze 5 osobom po novynette biust
      urosl nie znaczy ze Tobie tez musi.
    • Gość: zuza Re: anty... IP: 193.24.198.* 08.06.06, 17:59
      Poza tym moze troche uprzejmiej - pytasz co mi do tego na ktorym forum piszesz -
      mi osobiscie zupelnie nic do tego. na tamtym forum po prostu znalazlabys
      wyczerpujace odpowiedzi na wszystkie pytania.
      • Gość: rrose7 Re: anty... IP: 80.54.176.* 08.06.06, 18:02
        ale ja chce znac od tych osob, ktore sa na tym forum! jak masz glipo pisac to
        juz mowilam, nie pisz w ogole!a co ma biust do tego?! smieszne...
    • Gość: zuza Re: anty... IP: 193.24.198.* 08.06.06, 18:15
      Hehehe:) no to sobie 'znaj' od tych, ktorzy sa na tym forum nikt Ci nie broni:)
      po prostu podsuwam Ci prostsze wyjscie - forum cale poswiecone tej tematyce i
      wskazuje na koniecznosc samodzielnego poszukiwania informacji - tyle. nie
      szafuj tak bezsensownie okresleniami 'smieszne' i 'glupie'. Twoim zdaniem to co
      pisze jest glupie a moim to, co Ty piszesz. roznica jest taka ze ja Ci nie
      mowie: nie pisz bo piszesz glupio. pozdr
      • Gość: rrose7 Re: anty... IP: 80.54.176.* 08.06.06, 18:56
        roznica jest taka ze ja Ci nie
        > mowie: nie pisz bo piszesz glupio. pozdr

ale ja mogę to napisać, bo ten post stworzyłam ja!jak chcesz pisać głupio to
        wejdź na inny sobie! poza tym co takiego głupiego piszę, co?
    • Gość: zuza Re: anty... IP: 193.24.198.* 08.06.06, 18:17
      A biust do tego ma tyle ze uczucie 'rosniecia' biustu bywa skutkiem ubocznym
      zazywania hormonow. zostal wiec uzyty jako przyklad potwierdzajacy teze, ze ile
      kobiet tyle reakcji na hormony:)
    • Gość: zuza Re: anty... IP: 193.24.198.* 08.06.06, 19:51
      Wszystko glupio piszesz - jesli naprawde chcialas odpowiedzi:)
      ok, wiecej nie biore udzialu w tej dyskusji, mozesz teraz uwazac ze
      mnie 'pokonalas' sila swoich argumentow:) i pisaniem ze jestem smieszna i
      glupia i zebym nie pisala jesli chce glupio pisac(a tak na marginesie - chyba
      malo kto CHCE pisac glupio, prawda? wiekszosc CHCE madrze tylko nie zawsze
      wychodzi:) przemysl to sobie - takie male cwiczenie 'na rozumek' :)
      • Gość: rrose7 Re: anty... IP: 80.54.176.* 08.06.06, 20:05
        mnie nie jest potrzebne! nastepnym razem przeczytaj dobrze jaki jest temat i
        jesli nie masz nic ciekawego do napisania to nie pisz!
      • agatka_to_ja Re: anty... 08.06.06, 20:39
        zuza, szkoda fatygi - ja tu kilk razy pisalam o forum ANTYKONCEPCJA... ale
        panienka leniwa, nie chce jej sie poczytac tylko zadaje "100 pytan do...".
        Ani samodzielnosci ani nawet myslenia... szkoda gadac....
        • Gość: rrose7 Re: anty... IP: 80.54.176.* 08.06.06, 20:43
          a z Ciebie taka panienka, ze tylko potrafisz podawac linki glupich stron! skoro
          pisze tu to chce znac odpowiedz na tym forum! Ty tez naucz sie czytac ze
          zrozumieniem!
          • agatka_to_ja Re: anty... 08.06.06, 20:58
            linki GLUPICH stron?????????????

a czytalas tamtą stronę????????????????????????
            nie, bo po co... lepiej truć dupe na tym forum!!!!!!!
            bo strasznie trudno dowiedziec sie POSTAWOWYCH rzeczy z internetu? z
            wyszukiwarki????? taka tepa jestes? czy taka leniwa????
            • evel86 Re: anty... 08.06.06, 23:05
              eeeeeeeej agatka coraz wiecej widze wypowiedzi od Ciebie bardziej agresywnych
              niz doradzajacych... rrose ma racje- jak nie chcesz czytac to nikt Cie nie
              zmusza..a moze ona mniej wiecej zna juz osoby z tego forum i chciala zasiegnac
              naszej opinii;) a to chyba mile no nie?
            • Gość: rrose7 Re: anty... IP: 80.54.176.* 09.06.06, 15:55
              widzialam je! a ja wole spyatc doswiadczonych na tym forum i nic Ci do tego ;p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka