Dodaj do ulubionych

Boje sie o moją sister

21.06.06, 12:38
Ona poprostu ma dopiero 15lat a jeździ po dyskotekach co sobote. Wpadła w złe
towarzystwko i bierze z nich przykład. Nikt nie ma na nią wpływu. Nawet ja
jako jej starsza siostra. ma wszystko w dupie a na dodatek zaczeła sie
ubierac jak jakas metalówa. nigdy taka nie była i nie wiem co robic...??? na
dodatek moja psiapsióła ja popiera
Obserwuj wątek
    • 1jujka1 Re: Boje sie o moją sister 21.06.06, 12:39
      15 lat to bardzo glupi wiek. Mam brata w tym wieku i tez nie moge z nim sie
      dogadac. Tyle ze nie wluczy sie nigdzie chociaz. Ale tak licze ze minie mu to z
      czasem, w koncu kazdy z nas taki byl :))
      • elamodela Re: Boje sie o moją sister 21.06.06, 12:51
        Ja bym się zaprzyjaźniła. Nie wiem, może to trudne jest, ja nigdy w życiu nie
        miałam rodzeństwa, ale prośbą na pewno więcej zdziałasz niż groźbą.
        • 1jujka1 Re: Boje sie o moją sister 21.06.06, 12:55
          Uwierz, ani tak ani tak. Raz jest anioleczek i mozna z nim wszystko zalatwic, a
          raz diabelek i najlepiej grzecznie i z daleka ;)
          • elamodela Re: Boje sie o moją sister 21.06.06, 13:17
            To wtedy co aniołeczek, trzeba więź budować jak najmocniejszą.
            • 1jujka1 Re: Boje sie o moją sister 21.06.06, 13:18
              To nie takie proste jakby Ci sie wydawalo. Jakbys pobyla z 15 latkiem tydzien
              to widzialabys jak to wyglada.
    • Gość: myosotis86 Re: Boje sie o moją sister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 13:42
      jesli teraz sie wyszaleje, to jest szansa,ze nigdy nie zalozy watku "boje sie,
      ze zdradze" :)przepraszam, moze glupi zart...
      metal jest swietna muzyka i nie tworzy sie wokol niej taka atmosfera jak wokol
      hiphopowcow, rock&rollowcow :) na razie sie nie martw tylko obserwuj :)
      • diablica880 Re: Boje sie o moją sister 21.06.06, 13:46
        jezdzi co sobote na dyskoteke i ubiera sie
        jak metalowa...hmmmm ciekawe...:) obserwuj
        moze sie dziewczyna chce wyszalec za mlodu:D..
      • neskafe Re: Boje sie o moją sister 21.06.06, 13:56
        > metal jest swietna muzyka i nie tworzy sie wokol niej taka atmosfera jak wokol
        >
        > hiphopowcow, rock&rollowcow :)

Dobra,metal jest ok,ale powiedz mi moze,jaka to atmosfera tworzy sie wokol
        hiphopowcow??By chyba nie wiem mimo tego,ze bardzo czesto sama wsrod takich
        ludzi slucham,wiekszosc moim znajomych slucha hh,zreszta ja tez.
    • little_vampire Re: Boje sie o moją sister 21.06.06, 14:43
      aashenta napisała:
      > na dodatek zaczeła sie
      > ubierac jak jakas metalówa.

no i co z tego?
    • Gość: ppp Re: Boje sie o moją sister IP: *.85-237-186.tkchopin.pl 21.06.06, 15:03
      Straszne, k***a, że zaczęła się ubierać "jak metalówa". Nic, tylko ją z domu za
      to wyrzucić. Chyba lepiej, żeby była "metalówą" niż żeby kręciła dupą przy
      techno, albo paliła trawę z hip-hop'owcami.
      Żenujący topic...
      • neskafe Re: Boje sie o moją sister 21.06.06, 15:07
        o ja pierdziele,ludzie dajcie se na wstrzymanie!Jak ktos slucha hip hopku,to od
        razu pali non stop albo niewiadomo co robi?????Nie wiedzialam,ze to ,jakiej sie
        muzyki slucha,wplywa tak bardzo na to,co sie robi.Piszac takie
        rzeczy,wykazujecie sie tylko brakiem wiedzy,albo po prostu uslyszeliscie w
        jakims durnynm programie o subkulturach,ze ci tak sie zachowuja,a tamci tak.NO
        prosze Was...
      • Gość: misiak153 Re: Boje sie o moją sister IP: *.bater.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 15:07
        hahaha widze ze nie umiesz kręcić tyłkiem przy tańcu, a nie każdy kto słucha hh
        pali zioło, może to tak samo robić metal czy punk :P
      • Gość: oooooooo Re: Boje sie o moją sister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 15:11
        Ludzie!!! Nie naskakujcie na autorkę, bo Ona szuka pomocy, a Wy Ją jeszcze
        dołujecie!!! Nie mam rodzeństwa, ale wiem, jak to jest mieć 15 lat... w tym
        samym wieku stałam się nagle mega metalem, całe te konncerty, glany, faceci z
        długimi własami, mroczne klimaty, to był mój świat!!! Tylko, że ja obracałam
        się wsród ludzi e wspólnoty, więc żadne narkotyki, albo i gorsze rzeczy nie
        były nam w głowie!!! Dziś mam lat 20 i jakoś mi przeszło:) choć lubię od czasu
        do czasu posłuchać ostrego metalu lub wpaść do naszego "ZAMCZYSKA" ~!!!!
        Starsza Siostro, jak na mój mały rozumek, powinnaś przede wszystkim pogadać z
        Rodzicami, może Ich bardziej posłucha. A pamiętaj, że ograniczanie dzieci przez
        Rodziców jest znakiem miłości, opieki i trosi. Też sie buntowałam, ale teraz
        jestem Im ogromnie wdzięczna, że czasami czegoś nie mogłam, lub musiałam
        siedzieć w domu... jedknak ja teraz spokojnie kończę pierwszy rok studiów, a
        część moich znajomych już spaeruje z wuzeczkiem...
        Życzę powodzenia!!! I trzymam kciuki!!!!
    • squirrel22 Re: Boje sie o moją sister 21.06.06, 15:14
      Ubiera się jak metalówa i jeździ na dyskoteki?? Może miałaś na myśli blacharę?
      W każdym razie miałam podobnie, moja siostra jest młodsza ode mnie o 2 lata i
      zamiast chodzić na dyskoteki dopiero po podstawówce (jak ja!), to rodzice
      wcześnie pozwolili jej na wszystko, zaczęła chodzić w tym czasie co ja, tzn
      kiedy poszłam do I klasy liceum. Byłam jednak zawożona i odwożona prze rodziców
      moich bądź którejś z koleżanek, na zmianę. Siostra w tym czasie poszła na
      dyskotekę na nogach (ja jeździłam dalej, ona poszła na "miejscową"), rodzice
      nie zainteresowali się nawet z kim poszła i jak wróci (to jednak był 1 km i
      nocą), odprowadzał ją chłopak w nocy, rodzice nic nie wiedzieli, a miała jakieś
      13 lat! Jak byłyśmy razem na jakiejś imprezie to zawsze mnie się dostawało jak
      jakieś plotki poszły o zachowaniu siostry, bo "gdzie ja byłam?? czemu jej nie
      pilnowałam??" a co ja niby na imprezy chodzę jako niańka?? Musiałabym jej nie
      spuszczać z oczu, a to i tak by nie pomogło. Robiła co jej się rzywnie
      podobało, i też nie miałam wsparcia w koleżankach, którym jej zachowanie
      imponowało i kryły ją przede mną. Nie wiem czy Ci pomogę, ale nie miałam na nią
      żadnego wpływu, tak samo jak rodzice. Samo jej przeszło, po okresie ubierania
      się jak dzisiejsza "blachara", miała okres buntu, roztyła się starsznie, gdzieś
      zniknęła ta piękna dziewczyna, zrobiła sobie dredy, tatuaż, poprzebijała
      wszysytko co możliwe i udawała rastafariankę, zaczął się Woodstock, koncerty
      rockowe, punkowe, aż w końcu wstąpiła do Hare Kriszna i jest spokój :) Może nie
      zmieniła się radykalnie, ona chyba ma już taki buntowniczy charakter i zawsze
      chodzi swoimi drogami, ale jakoś zmądrzała (dzisiaj ma 21 lat, ja 23),
      przynajmniej czasami idzie się z nią dogadać. Tylko wkurza mnie czasami jak
      gdzies jedziemy razem, a ona traktuje mnie jak małe, nieporadne dziecko, bo
      ja "nie znam życia, nie przeżyłam tyle co ona, nie znam ludzi i ona się o mnie
      martwi" :/ Oszzzzzzzz
    • Gość: Seshru Re: Boje sie o moją sister IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 16:43
      chodzio na dyskoteki i ubiera sie jak metalówa? to albo albo bo te dwe
      subkultury sie raczej nie lubia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka