Dodaj do ulubionych

Silent Hill

04.07.06, 20:16
Czy ktos widział ten film?Byłam w niedziele w kinie na nim, bardzo mi się
podobał, ale nie rozumiem końca.Czemu kiedy żona tego faceta wracała do domu
z tą Sharon i go dotknęła to on ja poczuł, odwrócił sie, a jej nie było??;/
Czemu ta Sharon nagle stała sie taka demoniczna? Czy to zło i dobro się
połączyło i siedziały w niej teraz oba oblicza?Hmm...
Obserwuj wątek
    • Gość: agucha1986 czy to jest ważne?? IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 04.07.06, 20:36
      widzisz, ten film jest tak pokręcony i niezrozumiały dla Ciebie, ponieważ o to
      chodziło twórcom....ja to widziałam już dawno, jestem pod wrażeniem do tej
      pory, w kinie czułam się jakbym grała na PS2 tylko z ogeomnym
      ekranem....wypas...tylko pada brakowało w dłoniach...i tak jak w grze, tak i w
      filmie stworzono klimat tajemnicy, mroku...generalnie, skupiłam się na efektach
      a na treści już trochę mniej, ale tak było z większością żołnierzy consoli i
      grzczy Silent Hill...a Ty grałaś wogóle w to, czy raczej poszłaś na film, bo
      usłyszałaś, że to może być nawet fajna produkcja??
      • lovedance Re: czy to jest ważne?? 04.07.06, 20:40
        Nigdy w to nie grałam:-) Poszłam bo lubię takie lekkie horrory, ale myslałam,
        ze ten film bedzie miał jakies normalne zakończenie i miał fajny i ciekawy
        plakat <lol>:-) A ludzie na necie wystawiali dobre komentarze:-) Fajny był,
        tylko szkoda, że treść własnie taka pokręcona, ale efekty, SUPER:-)
        • Gość: agucha1986 ciekawy plakat??.... IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 04.07.06, 20:49
          ...dziewczyno, to Ty zagraj sobie w grę...choć w sumie kolejność powinna być
          odwrotna....a i to nie jest lekki horror, sorry, ale dla mnie jako gracza, to
          było coś więcej...super efekty?? hmm, przecież w niektorych momentach,
          scenografia była jakby wyjęta z gry...a i w tego raodzaju filmach nie
          ma "normalnych" zakończń i właśnie o to chodzi, ja uwielbiam takie filmy :)
          szkoda, że treść pokręcona?? o czym Ty piszesz?? nie ma nic lepszego od takich
          scenariuszy...Ty jeszcze chyba nie widziałaś "Efekt motyla"...to jest
          pokręcone...oj, ja chyba muszę Cię trochę podszkolić...
          • lovedance Re: ciekawy plakat??.... 04.07.06, 20:53
            Widziałam "Efekt motyla", i cos nie bardzo mi sie spodobał:D:D Z horrorów to mi
            sie podobał "Klucz do koszmaru",naprawde ciekawy.Nie grałam w grę i na oczy jej
            nie widxiałam więc nie mam z czym porównywać:-)
            • Gość: agucha1986 no tak.... IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 04.07.06, 21:03
              ....nie podobał się bo był za bardzo pokręcony....hmmm, no ok, kwestia gustu,
              nie będę się spierała, bo to i tak nie ma sensu...a "k-pax" widziałaś?? no ale
              to też jest poktęcony scenariusz, to tez sie nie będzie podobał...no ja wole
              takie ambitniejsze filmy, które dają dużo do myślenia...a jakieś tam produkcje,
              horrory z prostym motywem i zakończeniem są...nudne
              • lovedance Re: no tak.... 04.07.06, 21:12
                O gustach sie nie dyzkutuje:-) Ja wole poukładane filmy, które mają wstęp
                rozwinięcie i zakończenie, które skłaniaja mnie do refleksji, a po Silent Hill
                zamiast myśleć nad sensem zycia zastanawiałam się, czemu on ich nie widział:D:D
                • Gość: agucha1986 poukaładane filmy... IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 04.07.06, 21:23
                  ...są nudne i wcale nie skłaniają do refleksji....przynajmniej mnie....a nie
                  widział ich, ponieważ chciano, aby wiele osób zastanawialo się nad tym i żeby
                  tak szybko nie zapomniało o tym, że oglądało film....widzę, że na zwykłych
                  oglądaczy filmów to podziałało i twórcy osiągneli zamierzony cel...graczy nie
                  interesuje to, że jeżeli ktoś wszedł do miasteczka Sillent Hill i rozpoczął
                  walkę z mocami zła, nie ma już powrotu z szarego, zadymionego, mrocznego
                  świata...chodzi o klimat...poza tym, sama chyba widziałaś, że dziewczynka była
                  zamieszana w akcję ze spaleniem itp...matka była z nią blisko...ojciec juz
                  mniej...nie widziałaś różnicy między tym, jak wygląda miasto gdy jest w nim
                  ojciec z policjantem, a gdy jest w nim matka z Sharon?? hmm, no nie umiem tego
                  jakoś logicznie wytłumaczyć, bo się chyba nie da, ja mniej więcej kumam o co
                  chodzi, obejrzyj jeszcze raz, może załapiesz coś...
                  • lovedance Re: poukaładane filmy... 04.07.06, 21:35
                    Tyyy wczesnie nie zróciłam na to uwagi:D rzeczywiście, gdy była w nim matka z
                    Sharon to wygladało bardziej mrocznie, a jak był ten ojciec to bardziej
                    normalnie....Chyba o to chodzi?? Bo może się mylę:D:D no, a o co chodzi z ta
                    matką??Co to za różnica, ze ona była bliżej a ojciec dalej;P byla blizej bo
                    wziela córk bez zgody ojca:D:D
                    • Gość: heheh Re: poukaładane filmy... IP: *.netcontrol.pl 04.07.06, 21:40
                      hehe widac ze nikt nie zrozumial zakonczenia- gra czy nie gra ale chyba po to sie gra i oglada zeby wiedziec jak sie skonczy:)- ja sie nie chwale bo ni gralam i nie ogladałam
                      • Gość: agucha1986 taaaaaaaaa........... IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 04.07.06, 21:52
                        ........heheh, gra się po to by fajnie się bawić, a ta gra jest wkręcająca,
                        jeszcze nie spotkałam gracza, który powiedziałby inaczej...ja grając bałam się
                        bo byłam skupiona na tym...zakończenie nie jest najważniejsze...liczy się
                        klimat....z resztą nie wiesz o co chodzi i nie zrozumiesz, bo nie masz takiego
                        flow na console i tego typu gry jak ja...
                        a matka była tam, bo widocznie mroczność miała taki cel, by to ona miała
                        zakończyć istnienie tej całej sekty...nic nie dzieje się przypadkiem, tak jak w
                        życiu...być może nie mogły wyjść z mroku, ponieważ znów kroi się jakaś misja do
                        spełnienia...nikt nie powiedział, że to jedyna część filmu...tak jak jest z
                        grą...
                        • Gość: ja Re: o ludzie IP: 217.96.125.* 05.07.06, 16:24
                          nie wiem jak gra ale ten film jest TRAGICZNY :] ,że też im się chciało taki
                          szajs produkować ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka