Dodaj do ulubionych

"Mala czarna seksowna sukienka" !!!

13.07.06, 06:59
lillalu napisała:

> Co do strojów, zwiedziłam niemalże całą Europę i kawałeczek Afryki, i
> nigdzie kobiety nie ubierają się tak gustownie, jak u nas. A makijaż? Nie
> przesadzajmy, tutaj dziewczyny malują się znacznie ładniej i częściej niż
> np. w Niemczech czy Wielkiej Brytanii.

Chyba jednak z Twojej wypowiedzi mozna wnioskowac ze Polki nie maja gustu.
W Polskich kobietach drzemie potencial, w postaci urody ktora jest
przykrywana tandetnym makijazem i ubraniem, a ich twarze choc niebrzydkie to
prawie zawsze sa zaniedbane i bezbarwne az do granic.

Wiesz, jak widze Polskie kobiety na zdjeciach, i reportazach z Polski, lub te
ktore niedawno wyjechaly z Polski na zachod to wszystkie sa tandetnie
wywieszone roznymi pierdolkami jak choinki. Zupelnie jak Rosjanki, jakies tam
brozki, tandetne potezne kolczyki jak Cyganki, apazki, frendzle, pasemka na
glowie i inne dziwactwa, a makijarz tandetny jesli wogole jest.

Bardziej podoba mi sie styl Francusko-Wloski czyli styl typu; "seksowna
little sexy black dress" :) prosta lecz idealnie ukazujaca kobiecosc sukienka
przed kolana, ladnie uczesane wlosy i seksowny makijaz, zadbana wyrazista
cera, czyli prostota, ukazujaca kwinetesencje kobiecosci ktora powala
mezczyzn na kolana. Czyli cos w stylu Katerine Zeta Jones Eva Langoria czy
Monica Bellucci!

Niestety wiekszosc Polek wyglada i "ma gust" jak zona bylego premiera Leszka
Milera :(

Obserwuj wątek
    • Gość: Kaśka Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! IP: *.promax.media.pl 13.07.06, 07:25
      Waldku, skończ bić pianę! Ile jeszcze załozysz takich samych wątków? Czas
      najwyższy przejrzeć na oczy. Przytaczasz tu pozytywne przykłady typu Sophia
      Loren, Katerine Zeta Jones, Eva Langoria, Monica Bellucci... jak typowy
      gó..arz podkochujący się w paniach z tv. Przyjmij do wiadomości, że w każdym
      społeczeństwie są i zadbane, piekne kobiety i kocmołuchy oderwane od miotły,
      zreszta to samo tyczy się facetów. Nie widziałeś nigdy w USA 120 kilogramowej
      30 latki z przetłuszczonymi włosami i bez makijażu(?) to przestań obserwować
      świat przez ekran monitora tylko spójrz na realne kobiety!
      • waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 07:49
        widze Polki na codzien, i nie tylko na ekranie TV czy internecie, i wlasnie
        stad wyciagam moje opinie o nich.

Po prostu nie podoba mi sie Polska "moda" troche zbytnio jest jarmarcznie-
        objazdowa. Wole kobiety z odwaznym makijarzem, i wlasnie na zachodzie i
        poludniu jest ich wiecej. W Polsce kobiety boja sie na ogol zalozyc taki
        makijarz, tylko nie wiem dlaczego? Czyzby nie chcialy sie podobac?

Wedlug mnie roznica pomiedzy kobietami z Wloch, Argentyny i Francji i Polkami
        jest taka ze choc wszystkie one sa piekne, to Polki maja bezbarwne twarze, bo
        nie chca sie malowac. Dla mnie nie ma to sensu. Ta tak jakbys miala samochod
        Ferrari i nigdy nie polozyla na nim waxu tylko jezdzila takim wyblaklym na
        sloncu i zakurzonym.
        • Gość: m Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! IP: *.ken.pl 13.07.06, 08:37
          naucz sie wreszcie jak sie pisze makijaz bo juz oczy bola jak sie na to patrzy
          • waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 08:42
            gdyby nie ten moj zardzewialy jezyk polski, nie uzywany oficjalnie od 14 lat to
            nie mialabys zadnego argumentu, zeby do czegos sie przyczepic :)
            • Gość: kokos Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! IP: *.promax.media.pl 13.07.06, 09:31
              Wychodzi Twoje nieuctwo! Nawet jeżeli nie używałeś ojczystego języka na piśmie
              przez kilkanaście lat, to po napisaniu 2 postów powinieneś odzyskać zatraconą
              wprawę w posługiwaniu się nim. Zresztą...chcesz powiedzieć, że nie czytasz nic
              po polsku, że nie interesuje Cię co się dzieje w polskiej literarurze,
              kulturze? Wstydź się Waldku!
              • waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 09:36
                oczywiscie czytam polska prase ale najczesciej na internecie i w tv, moje
                konwersacje po polsku jednak ograniczaja sie do codziennych rozmow z moja zona,
                a ona tez w Polsce nie byla od 5 lat.
                • Gość: mex Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 09:37
                  waldek a czemu ty slonce nie spisz?
                  • waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 09:39
                    pracuje na nocna zmiane :) Ale za to nic nie robie, wiec nie zaluj mnie :)
                • Gość: kokos Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! IP: *.promax.media.pl 13.07.06, 09:42
                  Chcesz przez to powiedzieć, że mimo iż czytasz polską prasę to robisz tyle
                  błędów? Straszne to, potwierdza tylko jaki z Ciebie tłumok! A to, ze
                  konwersujesz po polsku tylko z żoną, która nie była w kraju od 5 lat to żaden
                  argument. Chyba nikt nie jest aż tak głupi, żeby po 5 latach zapomnieć mowy
                  ojczystej...
                  Ps. Nie stać Was na bilet do Polski, żeby odwiedzić rodzinę częściej niz raz na
                  5 lat? Marna kariera w tym USA...
                  • waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 09:47
                    bylismy na wakacjach w Europie i Oceani, i jej rodzicie odwiedzili nas, ale
                    jeszcze w Polsce nie bylismy. Zreszta zamiast oceniac, to moze zobacz gdzie
                    wiekszosc mieszkajacych w Polsce Polakow spedza wakacje.

A tobie to chyba ulzyla bo czepiasz sie kogos kto mieszka w USA, bo wiadomo
                    jesli nie mozna konkurowac z mosnijszymi to przynajmniej trzeba sie pochwalic
                    znajomosci jezyka polskiego :)
                    • Gość: kokos Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! IP: *.promax.media.pl 13.07.06, 10:03
                      Gratuluję! Tylko zauważ, że sam napisałeś iż kaleczysz ojczystą mowę z powodu
                      braku kontaktu z językiem polskim. Stąd moje dociekania - dlaczego nie bywasz w
                      Polsce?

> A tobie to chyba ulzyla bo czepiasz sie kogos kto mieszka w USA,

Otóż nie ulżyło mi bo nawet nie było mi ciężko. Nie czepiam się kogoś kto
                      mieszka w USA a podejmuję zaczepkę kogoś kto mieszka w USA i bez przerwy
                      krytykuje swoich rodaków, którzy zostali w ojczyźnie.

bo wiadomo
                      > jesli nie mozna konkurowac z mosnijszymi to przynajmniej trzeba sie pochwalic
                      > znajomosci jezyka polskiego :)

Niby skąd to wiadomo? Chyba znane jest Ci to z autopsji, co? Nie można
                      konkurować z ludźmi, którym powoiodło się tu w kraju to przynajmniej trzeba się
                      pochwalić tym, że mieszkam w USA wśród pięknych, zdbanych i umalowanych
                      Amerykanek w małych czarnych sukienkach...
                      Żal mi Ciebie.
                      • waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 10:09
                        ilu jest tych ktorym powiadlo sie w kraju (w Polsce)?... 5-15%? I co z tego w
                        Rumuni i Chinach tez sa bogaci ludzie, ale ogol mieszka w skrajnej biedzie.

W USA nie trzeba byc krezusem lub prowadzic biznes, lub byc politykiem zeby
                        stac Ciebie bylo na dom, samochod i wakacje... wystarczy miec prace i pilnowac
                        swoich finansow.

• Gość: kokos Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! IP: *.promax.media.pl 13.07.06, 10:19
                          nieważne ilu jest takich, którym się powiodło. Ciebie bardzo boli, że nie
                          powiodło Ci się ani w Polsce ani w USA. Frustracja bije z każdego twojego
                          posta. Pracujesz na nocnych zmianach na jakimś mało odpowiedzialnym stanowisku,
                          przez co dowartościowujesz się cały czas najazdami na Polskę i Polaków.
                          Podkreślasz jak Tobie się powiodło - klasyczny przykład netowego mitomana,
                          któremu zapodawanie historyjek w sieci rekompensuje nijakość rzczywistego
                          życia :)
                          • waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 10:51
                            w USA czy w Japoni biznes dziala 24/7, wlasnie tym faktem tlumaczy sie sukces
                            zwlaszcza Japoni, gdzie tzw "salarimen" pracuja na okraglo. No chyba ze ty
                            myslisz ze lepiej jest spac i chocic w niedziele do kosiola i w odwiedziny do
                            krewnych, dziwiac sie dlaczego Polska taka biedna...

Nie rozumem dlaczego na moja krytyke reagujesz nie tak jak powinienes, czyli
                            glebszym spojrzeniem na siebie. Oczywiscie latwiej jest tobie kontratakowac
                            czyli obracac kota do gory ogonem niz dyskutowac na podany temat.

Polonia jest czestym celem atakow srodowisk w Polsce, bo zawsze latwiej jest
                            powiedziec masom ze w USA nie jest lepiej, czego przykladem jest Polka
                            sporzatajaca w USA. A to ze inny Polak mieszkajacy w USA zaledwie 10 lat
                            pracuje na kierwoniczym stanowisku, lub nawet pracujac fizycznie stac go na
                            wiecej niz tzw srednia klase w Polsce, to oczywiscie nie jest to fakt wygodny
                            dla srodowisk opiniotworczych i zblizonych do rzadu.

A odnosnie tematu co tobie nie podoba sie w malej czarnej seksi ssukience? :)
                            • agatka_to_ja Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 10:54
                              WAldi, oskarazasz nas, ze myslimy stereotypami - ze Polonus to do zmywania
                              garów... a dlaczego ty walisz stereotypami? ze Polka jest brzydka? ze sie nie
                              maluje i lata tylko do kosciola?
                              to KOMPLETNE BZDURY'!!!!!!!!!!!!!
                              Polki sa piekne, zadbane, gustowne, inteligentne i wspaniale !!!
                              a ty nie masz o tym pojecia... wiec sie ZAMKNIJ!
                              • waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 11:08
                                No dobrze, byc moze ja przyzwyczailem sie do mocnych kobiecych makijazy na
                                ktore mode przyniosly z soba do USA kobiety z krajow Polodniowych Ameryki i
                                Azji.

Wlasnie porownujac Polskie i Zachodnie pojecie o kobiecym seks apealu,
                                wystarczy spojrzec na Gabrielle (Eve Langorie) z Desperate Housewives, a Polska
                                aktorke grajaca Alutke z Rodziny Zastepczej.

Alutka- (niby seksi)kobieta ktora ubiera sie jak Ala z elementarza dla 0-owki,
                                i Gabrielle ubrana, jak dorosla kobieta, seksownie zadbana z poludniowa uroda...
                                • agatka_to_ja Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 11:15
                                  czy ty nie widzisz kretynie, ze Alutka to postac przerysowana, parodia
                                  nowobogackiej idiotki, ktora ma pieniadze, a nie ma rozumu!

no tak, taki kretyn jak ty nie wie, co to parodia i komizm..... taki kretyn jak
                                  ty wszystko bierze na serio...
                                  • agatka_to_ja Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 11:17
                                    acha.. w takim razie wszystkie amerykanki sa jak Roseanne Barr z serialu
                                    (starego) "Roseanne"... grube, brzydkie, zaniedbane, chamskie, glupie i
                                    biedne....
                                    • waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 11:25
                                      "wszystkie" Amerykanki czyli; Oprah Whinfrey, Lucy Liu, Shania Twain, Paula
                                      Abdul, naprawde wszystkie wygladaja jednakowo, jak taksowki w stolicy Indi :)
                                      • agatka_to_ja Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 11:28
                                        "wszystkie" Polki takie jak Grazyna Szapolowska, Reni Jusis, Krystyna Janda,
                                        Edyta Olszówka, Kasia Cichopek itp - one tez wygladają jednakowo..
                                        buahahahaha...
                                        • waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 11:34
                                          Reni Jusis to chyba nie jest Polka :) A Grazyna Szapolowska i Krystyna Janda i
                                          Olszowka nie roznia sie az tak bardzo...
                                          • agatka_to_ja Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 11:37
                                            Reni Jusis to Polka.. kretynie!~
                                            A Grazyna Szapolowska i Krystyna Janda i Olszowka nie roznia sie az tak
                                            bardzo... jasn! Bo są POlkami! i są piekne! i jakos nie pasuja do twojego
                                            wizerunku zaniedbanej Polki...

wiec powtorze - nie oceniaj Polek bo GOWNO o nich wiesz!

• waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 11:44
                                              nie wiem ilu swoim corkom Polacy daja na imie Reni do tego Jusis... NO dobrze
                                              mielismy Chopina, Zanussi, Fogga ...ale Ci to na imie mieli Fryderyk, Krzysztof
                                              i Mietek :)
                                              • agatka_to_ja Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 11:52
                                                kretynie - reni Jusis to PSEUDONIM ARTYSTYCZNY!

• waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 12:03
                                                  agatka_to_ja napisała:

> kretynie - reni Jusis to PSEUDONIM ARTYSTYCZNY!

Zastanawia mnie dlaczego Polka wybiera sobie Francusko-Grecko przmiacy
                                                  pseudonim artystyczny, a dlaczego nie... "Natasza Rybkina", czyzby wstydzila
                                                  sie swojego slowianskiego pochodzenia? :)
                                                  • agatka_to_ja Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 12:07
                                                    nie! Jusis to jej prawdziwe nazwisko... a Renata zmienila na "reni"... :)
                                                    i na pewno niczego sie nie wstydzi! i juz najmniej swojej polskosci!

to ty sie kmiotku wstydzisz tego, ze jestes polakiem... a raczwej byles... wiec
                                                    nie przypisuj innym osobom swoich cech!!!!!!!!!
                                                  • waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 12:12
                                                    tylko ze ja nie zmieniam sobie imienia na Walter lub Wally, tylko kazdy nazywa
                                                    mnie Valde-ma' :)
                                                  • agatka_to_ja Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 12:16
                                                    ale ona jest ARTYSTKĄ :) i to do niej pasuje... mnostwo artystów alb o zmienia
                                                    nazwiska albo troche przekreca choc imie, zeby lepiej brzmialo...
                                                  • waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 12:21
                                                    tylko dlaczego wychodzic z zalozenia ze Reni brzmi lepiej niz Renata lub Renia?

Mysle ze gdyby polscy artysci mieli wiekszy dostep to rynow muzycznych za
                                                    granica to nie zmieniali by sobie pseudonimow na zachodnio brzmiace.

Wlasnie cenie sobe za to Basie Trzetrzelewska bo uparla sie przy swojej Basi, i
                                                    powiedziala ze jesli ja fani lubia za granica to naucza sie wymowy :)
                                                  • agatka_to_ja Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 12:25
                                                    dlaczego reni? bo widac tak jej sie podoba! bo pewnie tak ktos do niej mowil i
                                                    tak juz zostalo :)

tak trudno to zrozumiec?

• evel86 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 15.07.06, 12:56
                                                    w tym wypadku trzymam strone agatki:) Waldek, jestes tępy!!!!!!!! naucz sie
                                                    porzadnie choc jednego jezyka!
                                                  • waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 16.07.06, 06:17
                                                    Evel,
                                                    Zeby oceniac znajomosc jezykow u innych musisz sama przynajmniej znac jakis
                                                    jezyk :)

Oczywiscie nie wazne ze ja skonczylem college w USA no i liceum w Polsce, ty
                                                    sobie paplasz co chcesz :) Nie masz pojecia z kim rozmawiasz.
                                                  • agatka_to_ja Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 16.07.06, 12:18
                                                    waldek1610 napisał:

> Evel,
                                                    > Zeby oceniac znajomosc jezykow u innych musisz sama przynajmniej znac jakis
                                                    > jezyk :)

no i IDIOTO ona ZNA jezyk! jezyk angielski!!!!!!!! i poprawia twoje błedy
                                                    kretynie!!!!!!!!!!!!!

>
                                                    > Oczywiscie nie wazne ze ja skonczylem college w USA no i liceum w Polsce, ty
                                                    > sobie paplasz co chcesz :) Nie masz pojecia z kim rozmawiasz.

Ona dobrze wie, z kim rozmawia - z debile, ktory gubi sie w angielskich i z
                                                    nieprzecietnym chamem, ktory obraza Polki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                  • waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 16.07.06, 12:21
                                                    agatka_to_ja napisała:

> Ona dobrze wie, z kim rozmawia - z debile, ktory gubi sie w angielskich i z
                                                    > nieprzecietnym chamem, ktory obraza Polki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jesli juz chcesz oceniac pisownie innych, to mozne najpierw sama nie rob
                                                    bledow.. Zdenerwowalas sie? :)
                                                  • agatka_to_ja Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 16.07.06, 12:27
                                                    denerwowac sie na ciebie? za glupi na to jestes.
                                                  • waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 16.07.06, 12:35
                                                    Wy w Polsce wszyscy jestescie tacy madrzy i "do przodu", wlasnie dlatego Polska
                                                    wysyla wachadlowce w Kosmos, i jest potentatem w informatyce i przemysle
                                                    motoryzacyjnym... :)
                                • Gość: MEXICANA22 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 12:57
                                  a kiedy ty ostatnio byles w polsce ze tak twierdzisz?
                            • kawa_mielona Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 11:04
                              mnie się bardzo podobają małe czarne sukienki, sama mam kilka w swojej szafie:)
                              • waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 11:17
                                kawa_mielona napisała:

> mnie się bardzo podobają małe czarne sukienki, sama mam kilka w swojej
                                > szafie:)

Brawo! :) Mala czarna kawa z malej czarnej seksi sukience :)
        • agatka_to_ja Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 09:58
          co ty pierolisz o tym makijazu?
          MNOStwo Polek sie maluje, mamy doskonale kosmetyki przeznaczone do tego, nie
          mam zadnej kobiety z mojego otoczenia, ktore nie podkreslalaby makijazem swojej
          urody...

wiec nie pieprz glupot idioto!
    • agatka_to_ja Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 09:56
      ech, i znow nas obrazasz, choc nie masz pojecia jak wyglada przecietna Polka...

jeszcze raz powiem ci - o.d.p.i.e.r.d.o.l siew od Polek, bo MAJĄ GUST, SĄ
      PIEKNE, SWSIETNIE SIE UBIERAJĄ, SA ZGRABNE ( w przeciwienstwie do wielkodupnych
      amerykanek)...

wiec sie zamknij!
      • waldek1610 Ty zawsze na krytyke odpowiadasz agresja? 13.07.06, 10:05
        Zreszta spojrz na swojego przezydenta zachowuje sie jak fundamentalici islamscy
        gdy ktytykuje sie ich styl zycia i postepowania...
        • Gość: kokos Re: Ty zawsze na krytyke odpowiadasz agresja? IP: *.promax.media.pl 13.07.06, 10:07
          a Twoim prezydentem kto jest Waldusiu?
          • Gość: sex.forma22 Re: Ty zawsze na krytyke odpowiadasz agresja? IP: *.mofnet.gov.pl 13.07.06, 10:41
            Ale pie..sz , tobie to chyba podobają się wymalowane panie prostytutki z
            gołymi dupami. Wogóle to masz na..e w głowie.
          • waldek1610 Re: Ty zawsze na krytyke odpowiadasz agresja? 13.07.06, 10:55
            Zadajesz proste pytanie w sopsob cyniczny? Ciekawy jestem dlaczego, bo jak
            kazdemu zawistnemu Polakowi jawie Ci sie jak osoba ktora nie jest ani Polakiem
            ani Amerykaninem?

Uwierz mi ze w USA lepiej traktuje sie przybuszow z Burkina Faso, niz Polski
            rzad traktuje swoich obywateli.
            • agatka_to_ja Re: Ty zawsze na krytyke odpowiadasz agresja? 13.07.06, 10:58
              zawistny Polak? chyba ty jeste idioto zawistny!
              a wy tak swietnie traktujecie przybyszow z zagranicy? buahahahaha... to ciekawe
              dlaczego tylu ludzi wywalacie ze swojego kraaju!!!!!
              zamknij sie!
              i nie osadzajn karju, w ktorym od lat nie mieszkasz!
            • kawa_mielona Re: Ty zawsze na krytyke odpowiadasz agresja? 13.07.06, 11:02
              zadałem proste pytanie a Ty nie umiesz odpowiedzieć.
              Kto jest Twoim prezydentem?
              Czyżby Twoj światopogląd był tak ubogi, że nie umiesz się w tej kwestii
              określić?
              • kawa_mielona Re: Ty zawsze na krytyke odpowiadasz agresja? 13.07.06, 11:05
                * zadałam
                • waldek1610 Kawka :) 13.07.06, 11:31
                  kawa_mielona napisała:

> zadałem proste pytanie a Ty nie umiesz odpowiedzieć.

kawa_mielona napisała:

> * zadałam

Nie przejmuj sie, nie mam nic przeciwko tranwestytom, kazdy by sie w takiej
                  sytuacji mogl pomylic :)

Ani nie czepiam sie bledow ortograficznych.
                  • Gość: kawa_mielona Re: Kawka :) IP: *.promax.media.pl 13.07.06, 11:34
                    słyszałeś o czymś takim jak literówka? jesli mi sie takowa zadarza i ją
                    zauważę, to się poprawiam. Przyjmuję też wszelką krytykę i jestem otwarta na
                    wszelkie dyskusje. Nie uznaję jednak argumentu "robię błędy bo dawno nie
                    pisałam w ojczystym języku".
                    • waldek1610 Re: Kawka :) 13.07.06, 11:37
                      to tak rzeczywiscie "E" lezy obok "A" na standartowej klawiaturze, nie
                      zdziwilbym sie gybys stuknela "Q,W,S czy Z" ale "A" to chyba nie jest dzielem
                      przypadku.
                  • agatka_to_ja Re: Kawka :) 13.07.06, 11:38
                    waldek1610 napisał:
                    > Ani nie czepiam sie bledow ortograficznych.

nie? no jasne ze nie... bo o ortografii ( i polskich kobietach) NIE MASZ
                    ZIELONEGO POJĘCIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • waldek1610 Re: Kawka :) 13.07.06, 11:42
                      a jaki jest zwiazek pomiedzy znajomoscia ortografia a znajomoscia kobiet? Moze
                      posadzilabys Prof. Miodka w jury Miss Polonia, wszak dla ciebie to wszystko
                      jedno :)
                      • agatka_to_ja Re: Kawka :) 13.07.06, 11:45
                        waldek1610 napisał:

> a jaki jest zwiazek pomiedzy znajomoscia ortografia a znajomoscia kobiet?
                        Moze
                        > posadzilabys Prof. Miodka w jury Miss Polonia, wszak dla ciebie to wszystko
                        > jedno :)

bo NIE MASZ POJECIA O ORTOGRAFII
                        i NIE MASZ POJECIA O POLSKICH KOBIETACH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a prof Miodek w jury miss? dlaczego nie? jest mezczyzna i potrafi ocenic, czy
                        kobieta, ktora przed nim stoi jest piekna czy nie!... ale on ocenia to, co
                        widzi! co widzi "|na zywo"!!!!!!!!!! a nie to, co widzi w telewizji, co jest
                        przejaskrawione i nieprawdziwe....
                        • waldek1610 Re: Kawka :) 13.07.06, 11:50
                          alez ja bylem w Polsce i wcale nie za komuny, i widze ze teraz nie zmienily sie
                          tredy w Polsce. Prawda sa zadbane kobiety typu Kwasiewska ale sa kobiety
                          zaniedbane, ktore wygladaja jakby na codzien sprzataly piwnice lub uprawialy
                          pietruszke na przyosiedlowej dzialce :)
                          • agatka_to_ja Re: Kawka :) 13.07.06, 11:55
                            waldek1610 napisał:
                            >i widze ze teraz nie zmienily sie tredy w Polsce.

buahahahaha...
                            oj, zmienily sie i to bardzo ... idioto....

ale skad ty to mozesz wiedziec????????????

zaniedbane kobiety to ty masz u siebie , na hamerykanskiej wsi!

a od Polek sie ODPIERNICZ!!!!!!!!
                          • Gość: kawa_mielona Re: Kawka :) IP: *.promax.media.pl 13.07.06, 11:58
                            byłeś w Polsce 5 lat temu (przypominam Ci na wypadek, gdybyś zapomniał co
                            pisałeś w tym samym wątku kilka postów wcześniej). Przez ten czas moda się
                            zmieniła nawet jeśli chodzi o małe czarne sukienki...
                          • elamodela Re: Kawka :) 13.07.06, 20:46
                            TRENDY nie trędy wieśmenie.
              • waldek1610 Re: Ty zawsze na krytyke odpowiadasz agresja? 13.07.06, 11:28
                George Bush, choc glosowem na Jim Kerry'ego. I nie miej mi za zle ze moim
                prezydentem nie jest Lech Kaczynski.
                • Gość: kawa_mielona Re: Ty zawsze na krytyke odpowiadasz agresja? IP: *.promax.media.pl 13.07.06, 11:29
                  nic nikomu nie mam za złe, to Ty Waldku jesteś tym, który ma ciągle jakieś
                  pretensje do wszystkich wokół...
                  • waldek1610 Re: Ty zawsze na krytyke odpowiadasz agresja? 13.07.06, 11:40
                    dlaczego od razu "pretensje"? Po prostu kieruje sie zasada; lepiej krytykowac
                    niz potem zalowac; Byc moze dlatego Niemiecka czy Wloska pilka jest lepsza od
                    Polskiej bo buduje sie druzyne na ktytyce a nie na samouwielbieniu, bo niby po
                    co przeciez w lidze mozna zarobic dobrze, po co sluchac krytykow i zabrac sie
                    do pracy, przeciez to takie nieprzyjemnie :)

Moze moja krytyka jest konstruktywna? Krytykuje bo zalezy mi na dobrym obrazie
                    Polski za granica? :)
                    • agatka_to_ja Re: Ty zawsze na krytyke odpowiadasz agresja? 13.07.06, 11:42
                      waldek1610 napisał:
                      > Moze moja krytyka jest konstruktywna? Krytykuje bo zalezy mi na dobrym
                      obrazie
                      > Polski za granica? :)

nie, twoja krytyka jest kretynska i bezpodstawna!
                      bo NIE MASZ POJECIA O ZYCIU W POLSCE!
                      • waldek1610 Re: Ty zawsze na krytyke odpowiadasz agresja? 14.07.06, 06:27
                        agatka_to_ja napisała:

> nie, twoja krytyka jest kretynska i bezpodstawna!
                        > bo NIE MASZ POJECIA O ZYCIU W POLSCE!

No tak, ja mieszkalem w Polsce 19 lat i nic nie wiem o kraju w ktorym wie
                        urodzilem, a Ty nigdy nie bylas w USA ale wszystko o nich wiesz, przeciez dla
                        Ciebie to takie proste, latwo uwierzyc propagandzie ze w USA sami idioci- i
                        grubasy zyja :)
                        • agatka_to_ja Re: Ty zawsze na krytyke odpowiadasz agresja? 14.07.06, 17:21
                          no i co z tego, ze zyles w Polsce 19 lat? wyjechales stad 15 lat temu!!!!!!!!!
                          a to wtedy bylo ZUPELNIE INNY KRAJ!!!!!!!!!!!!!!!

wiec nie masz o nim pojecia!

wiec sie ZAMKNIJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Missy Queen Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! IP: *.85-237-182.tkchopin.pl 13.07.06, 11:41
      mnie w swoja opinie waldek nie mieszaj.
      • Gość: ~pestka Do Waldka IP: *.range86-130.btcentralplus.com 13.07.06, 14:53
        Nie no..muszę się wtrącić do tej dyskusji,bo czytam te brednie o Polkach i
        szlag mnie trafia...
        Jestem Polką,mieszkającą od roku w Wlk Brytanii.Pracuję w dużym hotelu,w
        związku z czym CODZIENNIE spotykam ludzi z całego Świata.
        Najczęściej,bo przynajmniej pięć razy w tygodniu,przyjeżdżają tam Amerykanie(w
        większości kobiety).Są to duże wycieczki,w liczbie kilkudziesięciu lub
        stukilkudziesięciu osób każdego dnia.Biorąc pod uwagę fakt,iż pracuję w tym
        hotelu już od roku,można łatwo policzyć,że widziałam ich po prostu tysiące!!
        I wierz mi..to co widziałam wcale nie było piękne.Obraz Amerykanek przedstawia
        się następująco:zaniedbane grube dziewczyny,bardzo niegustownie ubrane,które
        pomimo mnogości dostępnych na rynku środków upiększających,nie potrafią wcale o
        siebie dbać!
        Od czasu do czasu (raz na parę tygodni),zdarza mi sie zobaczyć wśród nich
        naprawdę piękną dziewczynę,ale zwykle jest to jakaś Azjatka albo mulatka..
        Amerykanki z założenia nie są zbyt urodziwe ani zadbane i chyba nikt mi nie
        powie,że wyjeżdżają tylko te brzydkie..
        To o czym piszę to nie tylko moja opinia,a zdanie wszystkich osób,z którymi
        pracuje oraz gości hotelowych,z którymi zdarza mi się na ten temat rozmawiać.
        Jak już nadmieniłam wcześniej,do hotelu w którym pracuję,przyjeżdżają ludzie z
        całego świata-zdarzają sie również grupy Polek i Rosjanek,które każdym swoim
        przyjazdem wywołują po prostu furorę wśród Anglików i nie tylko..Odznaczają się
        one nie tylko nieprzeciętną urodą,ale również gustownym sposobem ubierania się
        i tym,iż są wyjątkowo zadbane..
        Nacodzień spotykam się z opiniami,że Polki i Rosjanki to najpiękniejsze kobiety
        na świecie.Podobne emocje wywołują przyjazdy Meksykanek..-jedna jest zwykle
        ładniejsza i zgrabniejsza od drugiej..Panowie po prostu szaleją na ich
        punkcie,czego nie da się ukryć:)
        A Amerykanki..nie dość,że tłuste i zapuszczone..to ich maniery pozostawiają
        wiele do życzenia..Jedzą jak świnie(i to nie jest przenośnia),i zawsze po
        każdym ich posiłku restauracja wygląda jak pobojowisko i NIKT INNY!!-nie
        zachowuje się w ten sposób!!
        Z moich wielomięsiecznych obserwacji wynika,że najbardziej kulturalnymi ludźmi
        są Duńczycy,którym niezależnie od sytuacji,nigdy nie brakuje dobrych manier..
        Ale przecież nie o kulturze ta dyskusja..
        Reasumując:wszędzie można spotkać brzydkie,zaniedbane kobiety(w Polsce
        również),ale napewno nie można powiedzieć,że wszystkie takie jesteśmy bo fakty
        temu wyraźnie zaprzeczają i jak już pisałam:nie jest to tylko moja opinia.
        Już przed wyjazdem do Anglii zawsze uważałam,iż większość Polek to
        piękne,gustowne i zadbane kobiety,ale wygląd rodaczek doceniłam tak naprawdę po
        wyjeździe...
        Zresztą,kiedy zaraz po przyjeździe tutaj pojechałam po męża do pracy,to jego
        koledzy pytali go czy wszystkie Polki są tak piękne,czy to może ja jestem
        wyjątkiem..:)Mój mąż(zresztą zgodnie z prawdą)odparł oczywiście,że w Polsce
        jest mnóstwo pięknych kobiet a oni od tej pory nie mówią o niczym innym jak
        tylko o tym,że wybiorą się wkrótce z nami do Polski i tam poszukają sobie
        żon..:)Nie wiedzą być może tylko,że Polki niekoniecznie będą ich chciały bo
        nasi rodacy są zdecydowanie przystojniejsi i inteligentniejsi..
        Jeszcze jedno..Proszę Cie Waldku abyś nie opluwał tak kraju,w którym się
        wychowałeś bo to Twoja ojczyzna..Zawsze tak było,jest i będzie!Niezależnie od
        tego jak długo będziesz mieszkać w Stanach ZAWSZE pozostaniesz Polakiem!!
        I wiesz co mi się TU ( w Wlk Brytanii )tak bardzo podoba??To mianowicie,że cały
        ten naród i tutejsze kobiety naprawdę do urodziwych nie należą,a poimo to
        mężczyźni nie pozwolą powiedzieć na temat swoich rodaczek złego słowa...Bo one
        są ICH i podobają się im takie jakie są,niezależnie od tego że większość to
        otyłe i nieatrakcyjne kobiety..Ale Angole kochają je takie jakimi są,bo to ich
        kobiety...

Pozdrawiam
        Pestka
        • waldek1610 Preferuje u kobiet mode Francusko-Wloska :) 14.07.06, 07:19
          Pestka,
          Chyba zdajesz sobie sprawe z tego ze do Angli i Irlandi najczesicej wyjezdzaja
          mlode i rozgarniete osoby, najczesciej po jakichs studjach w wieku 18-30 lat.
          Wiec nie dziwi fakt ze Polki ktore widzuje sie w UK czy Irlandi sa na ogol
          mlodymi zadbanymi kobietami. Juz fakt ze zrobily cos zeby poprawic swoj byt,
          zorganizowaly sobie wyjazd prace za granica oraz poznaly jezyk chyba swiadczy o
          tym ze za granice do pracy nie wyjezdzaja zadne pokraczne z niska kultura baby,
          wrecz przeciwnie!

Nie rozumiem artumentacji ze Amerykanki sa brzydsze, grubsze itd. Ja jednak nie
          biore pod uwage naturalnej urody, tylko to czy kobieta dba o siebie. I musze
          stwierdzic ze w USA jeste wiele przecietnych ale zadbanych kobiet, w Polsce
          natomiast jest wiele zaniedbanych kobiet, i gdyby tylko zadbaly o siebie i co
          najwazniejsze usmiechnely sie, i zachowaly na luzie....

I na luzie nie znaczy wygodnie czyli chodzenie w podkoszulku i gatkach jak na
          dzialce...tak jak na tym zdjecu:
          mundial.wp.pl/gid,8353535,kat,26683,galeriazdjecie.html?T%5Bpage%5D=15

tylko bardziej tak:
          mundial.wp.pl/gid,8352467,kat,26683,galeriazdjecie.html?T%5Bpage%5D=1
          Wiesz mi bardziej podoba sie Sofia Loren choc ona ma juz 74 lata dlatego ze
          jest bardzo zadbana i kobieca pomimo jej wieku, niz wiele Polek w wieku 20-30
          lat wyglada bardzo nieatrakcyjnie, i po prostu nie potrafia ubrac sie z gustem.

Mysle ze jednak ty preferujesz mode wschodnioeuropejska, bo to widac golym
          okiem jak kobiety z Polski, Rosji, Litwy, Ukrainy czy Slowacji wszystkie
          preferuja takie pierdolki, frendzelki, kokardy, brozki i "ciekawostki" w
          ubiorze...w odroznieniu do modnej kobiety z krajow zachodnich czy poludniowych,
          gdzie panuje moda na seksi little black dress, minimum mody, maximum
          kobiecosci :)

Wiesz co ci powiem ze pod moim wplywem, choc zublenie bez zadnego przymusu,
          moja zona ktora tez jest Polka, mieszka w USA od 5 lat, zupelnie oprzeistoczyla
          sie w modna kobiete na styl zachodni, zupelnie nie wiem dlaczego teraz wyglada
          jak moja ex Chanieng ktora byla Taika wychowana w USA :) Nawet nie zdawala
          sobie o tym sprawy ale ona ma zupelnie ten sam styl co moja ex, nawet gdy
          wychodzimy czasami w weekend gdzies do restauracji to moja zona do zludzenia
          wyglada jak moja ex, bo podobnie sie maluje, podobnie czesze, i podobnie
          ubiera...a ze ma delikatna i raczej polodniowy typ urody, wyglada bardziej na
          Serbke, Wloszke, Bulgarke czy kobiete z polodniowej Francji, ma gladkie rysy,
          ciemne wlosy i raczej oliwkowa skore wiec wyglada poludniowo, do tego ubiera
          sie gustownie jak modna Francuska czy Wloszka.

Wiec co Pestka, wydaje mi sie ze ja zmienilem moje preferencje i nie podoba mi
          sie wschodnioeuropejski styl, ktory jest troche przesadzony w rozne ozdobki,
          pierdolki i dziwactwa.

• Gość: ~pestka Do Waldka IP: *.range86-130.btcentralplus.com 14.07.06, 10:58
            Cóż Ci mogę powiedzieć mój drogi..?Jedynie to,iż zupełnie nie masz pojęcia o
            czym mówisz.Wyciągasz wnioski na podstawie dwóch zdjęć.Tak się składa,że ja w
            przeciwieństwie do Ciebie dość często odwiedzam Polskę-i wierz mi,że więcej tu
            dziewczyn przypominających panią ze zdjęcia nr 2 niż tych z pierwszego.
            A kobiety takie jak Polka ze zdjęcia możesz spotkać dosłownie wszędzie..
            To co mi pokazałeś to nie prawdziwa kobieta a babochłop,który wyjechał z
            kolegami na mundial..I zupełnie nie wiem,skąd Twoje przekonanie,iż Polki
            uwielbiają świecidełka..To już Brytyjki w porównaniu do mnie i moich rodaczek
            chodzą obwieszone jak choinki i to właśnie one pytają mnie skąd biorę te
            seksowne a zarazem bardzo gustowne stroje,na co zawsze z dumą odpowiadam,że z
            Polski..Bo tu..nie mogłam kupić nawet klasycznych czarnych szpilek,które nie
            byłyby obwieszone cekinami..
            A jeśli chodzi o mnie to powiem Ci tyle,że jeszcze nie zdarzyło mi się,żeby
            ktoś spytał czy jestem z Polski-wszyscy bardzo długo u mnie w pracy(z którymi
            nie miałam bezpośredniej styczności),myśleli,że jestem z Francji bo oni chyba
            tak jak Ty myślą,że Polka nie może się tak ubierać.Po długich miesiącach pracy
            dowiedziałam się,iż mężczyźni przychodzący do naszego hotelu,na copiątkowe
            zawody w snookerze,nazywają mnie sexy Frenchwoman..więc proszę nie mów mi,że
            preferuję styl babochłopa,bo zupełnie mnie nie znasz..
            • waldek1610 Pestka 14.07.06, 11:36
              no coz jestes wyjatkiem tak jak moja zona, oczywiscie na pewno jest wiecej
              Polek ktore rowniez preferuja gustowny styl Wlosko-Francuski, ale te nadal sa w
              mniejszosci.

Wystarczy obejrzec dziennik TV z Polski, Filmy czy reportarze (z duzych miast),
              przeciez obiektyw kamery nie klamie, widac ze dominuje moda troche objazdowo-
              lumpexowa, pozatym wiele pan chodzi po miescie jak chinki z prowincji; czyli
              dark slacks + bluzka w stylu t-shirt w odcieniach pastelowych. Zwaszcza dobrego
              smaku wymaglabym od pan pracujacych w TV w Polsce, a jednak czesto widze
              wlasnie takie frendzle, brozki, i raczej zbyt fikusne bluzki, a makijarz jest
              raczej standartowy; czarny tusz podkreslajacy zarysy oka i brwi....poza tym
              nic, a szminka jest raczej wyblakal....

Moze ja zwracam na to uwage bo sam jestem malarzem (artysta) i nawet robie
              makijarz mojej zonie bo ona mowi ze bardziej sie sobie podoba gdy ja ja
              wymaluje, bo wedlug niej niby wiem co podoba sie mezczyznom, a gdy kobieta sie
              sama wymaluje to nie zawsze skutkiem jest seksowny makijarz podkreslajacy
              kobiecosc...raczej to co kobiecie wydaje sie seksi :)
              • Gość: ~pestka Re: Pestka IP: *.range86-130.btcentralplus.com 14.07.06, 12:04
                Ehhh..wcale nie jestem wyjątkiem..chyba że jednym z wielu:)
                • waldek1610 Re: Pestka 14.07.06, 12:15
                  Polki sa jednak bardzo piekne, wystarczy czasami spojrzec na wybory miss w
                  Polsce, czesto sie zdarza ze piekna miss ma ....matke ktora choc ma rownie
                  dobre geny jak corka ale...zdarzala juz przeistoczyc sie w poczwarke :)

Wystarczy spojrzec na Violette Villas, w latach 60 wygladala slicznie, dzisiaj
                  lepiej na nia sie nie parzec wogole :)
                  • Gość: ~pestka Re: Pestka IP: *.range86-130.btcentralplus.com 14.07.06, 16:43
                    Owszem-Polki są bardzo piękne.I zdecydowana większość potrafi już to
                    podkreślić:)A co do pokolenia naszych mam..nic dodać nic ująć.Niestety..to
                    prawda.
              • agatka_to_ja Re: Pestka 14.07.06, 17:25
                Waldemarze, powtórze, bo widze, ze twoj maly rozum tego nie ogarnia:

makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż
                makijaż

a nie makijarz!

przyswoiłes?
    • juta50 AGATKA, AGATKA!!!!! 13.07.06, 13:53
      ObserwUję tą rozmowę. Stwierdziłam Że Agatka ma rację za kaŻdym razem, więc po
      co wogÓle dyskUtUjesz, kretynie buehehehehehehhe.
      PS: Dla Ciebie wszystkie "Ó", "U", "RZ", "Ż" zaznaczyłam duŻymi literami Żebys
      się w końcu naUczył ośle.

Mógłbyś jeszcze odpowiedzieć kiedy ostatnio byłeś w Polsce???
      ..........................no właśnie................................
      • Gość: xxx Waldus IP: 62.233.178.* 13.07.06, 15:15
        Waldus a czego ty sie kobiet czepiasz
        pisalam juz raz
        odwal sie
        skoro nie uzywales plskiego 14lat to jzu Polakiem nie jestes
        a skoro nie jestes Polakiem to juz nie musisz sie przejmowac wizerunkiem Polski
        i Polek/Polaków za granica.
        • waldek1610 Tak? 14.07.06, 07:29
          jestem jestem, Chopin spedzil polowe swojego krotkiego zycia czyli 20 lat za
          granica i zawsze czyl sie Polakiem. Wiem, wiem ze Ty wolalbys zebym prownywal
          sie do kogos na samym dnie, bo wizerunek czlowieka ktory urodzil sie w Polsce i
          z kraju wyjechal..i teraz wiedzie mu sie calkiem dobrze, jest wyksztalcowny i
          zupelnie zasymilowy w nowym kraju...zupelnie Tobie nie pasuje to wizji Polonusa
          nieudacznika promowanej przez srodowiska "opiniotworcze" w Polsce :)
          • elamodela Znów się muszę wtracic 14.07.06, 11:29
            Człowieku zrozum. My bysmy do Ciebie nic nie mieli, gdybyś nas wiecznie
            niesłusznie nie obrażał. TO NIE MY zaczynamy Cię wyzywac od Polonusów i TO NIE
            MY chcielibyśmy Cię widziec na dnie, bo wyjechałes z kraju.. To nie my Ci
            wmawiamy, ze z Tobą cos nie tak, TO NIE MY zakłakładamy kolejne wątki o tym,
            jaki jesteś beznadziejny.. Może dałbyś nam wtreszcie spokój? Nienawisc to jest
            złe uczucie.
            • waldek1610 Dobry nauczyciel krytykuje anie lize tylek uczniom 14.07.06, 11:45
              Elka,
              To przykre ze nie potrafisz odroznic konstruktywnej krytyki od nienawisci.
              Gdybys szla na mature, i starszy kolega powiedzial Tobie; "Gadasz glupoty, to
              nie tak," i wytlumaczyl by tobie temat ktory potem byla na maturze....

To co mialabys mu za zle ze w rezultacie bardzo pomogl Tobie i dzieki niemu nie
              zrobilas z siebie idiotki i co najwazniejsze nie oblalas egzaminow, nawet jesli
              wzkazal na twoje braki..

Pamietaj Elka, to co ja robie to jest konstruktywna krytyka, czesto wskazuje na
              braki i negatywne rzeczy w Polsce bo chcialbym zeby moj kraj byl perfekt...albo
              przynajmniej prezentowal sie korzystniej w prownaniu z innymi narodami.
              • elamodela Dobry nauczyciel nie powtarza: jesteś zerem 14.07.06, 12:31
                Po pierwsze: na miano nauczyciela trzeba sobie zasłużyc. Gdybyś kiedykolwiek
                miał w szkole pedagogikę lub psychologię, wiedziałbyś, co to jest krytyka
                konstruktywna. Widzisz Walduś, ja to wiem i nawet mogę Ci wyjaśnic. To jest
                kiedy mówisz: nie jest źle, ale stac cię na dużo więcej. W tym momencie
                motywujesz ucznia, nie niszcząc jego poczucia własnej wartości. A Twoja krytyka
                brzmi następujaco: jesteście beznadziejne, a w dodatku gorsze od.. bla bla bla.
                Robisz najgorsze, co może zrobic nauczyciel/rodzic i każdy wychowujący dziecko:
                chcąc zmotywowac je do wysiłku, porównujesz na niekorzyśc do innego:/ I to
                dopiero jest przykre. Bo wiekszośc tak własnie wychowywanych dzieci wyrasta na
                nieudaczników życiowych, niewierzących w siebie, czujących się gorzej od
                innych. No ale cóż. Tak to jest jak za wychowywanie biorą się ludzie,
                delikatnie mówiąc, nieodpowiedni.
                • waldek1610 just shut up and listen :) 14.07.06, 12:48
                  bzdura, wlasnie dlatego Polacy sa daleko w tyle w roznych dziedzinach, bo
                  mlodych ludzi nie motywuje sie odpowiednio.

To ze np, wojsko amerykanskie, zwlaszcza US Maries uchodzi za najlepiej
                  wyszkolone na calym swiecie to wlasnie dlatego ze w basic training obdiera sie
                  rekrutowi wsyzstko, i on sam musi zasluzyc sobie na respekt, bo gdy na polu
                  bitwy tak jak w zyciu nie ma skrupulow, nawet w sporcie i w biznesie jest
                  konkurencja, na smierc i zycie. Zreszta nawet dobrzy managerowie w biznesie w
                  USA przyznaja zgodnie ze najlepszymi nauczycielam dla niech byli bardzo
                  krytyczni, i zawsze wymagajacy przelozeni.

Zycie to nie jest dom rodzinny gdzie mamusia i tatus ciebie chwali non stop,
                  jesli nie bedziesz wymagala pochwal to wtedy bedziesz mocniejsza...
                  • elamodela Nie zamknę się:D 14.07.06, 13:01
                    Dobrze więc.
                    Po pierwsze: ja nie jestem z tych kobietek, co będą Cię potulnie słuchac i
                    jęczec: Mistrzu..
                    Po drugie: Mówiliśmy o nauczaniu, a nie wojsku. To co opisujesz jest pewnie
                    właściwe dla marynarki wojennej czy dla biznesu. Ale weź pod uwagę, że nie
                    jesteśmy na poligonie:D A słowo: nauczyciel odebrałam dosłownie, a nie w
                    sensie: Tak jest Sir.
                    • waldek1610 Re: Nie zamknę się:D 15.07.06, 06:29
                      Nie wiem czy ogladalas ostatnie film z Meryl Strepp, zapomnialem jak sie
                      nazywa, ale dopiero wszedl do kina w USA. Jest to film raczej dla widowni
                      kobiecej, bo wlasnie traktuje o tzw; "successfull businesswoman" doswiadczonej
                      starszej szefowej duzego pimsa, ktora jest twarda i okropnie arogancka
                      zwlaszcza zwgledem jej nowych asystentek.

Niestety nie znasz zycie Ela, wiele cech ktore wazne sa w wojsku gwarantuja
                      sukces w zyciu profesjonalnym, np; poswiecenie, haryzma i zmierzanie do celu
                      bez wzgeldu na przeszkody. Nie bez powodu zdecydowana wiekszosc zawodowych
                      wojskowych po przejsciu do cywila odnosi sukcess w biznessie, i wogole.

Mysle ze twoje myslenie jest spodowane tym ze w Polsce wojsko to "miotla i
                      wiadro" przez 6 miesiecy...zupelnie co innego niz wojsko zawodowe w USA.
                      • elamodela Re: Nie zamknę się:D 15.07.06, 12:46
                        Myślę, że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Ja nie mam nic przeciwko
                        reżimowi w wojsku. Ja pisałam o WYCHOWAWCACH i to NIE W WOJSKU. O
                        NAUCZYCIELACH. Sam wspomniałeś, jaki powinien być dobry nauczyciel.
                        • elamodela Re: Nie zamknę się:D 15.07.06, 12:51
                          A że niestety nie masz o tym zielonego pojęcia, a jedynie Ci się jak zwykle
                          wydaje z Twoich obserwacji US Marines, to wybacz. Nie będziesz się kłócił z
                          kimś, kto ma specjalizację pedagogiczną w szkole. SposOb w jaki traktuje się
                          żołnierzy TO NIE JEST NAUCZANIE. Wobec tego nie pisz bzdur typu: dobry
                          nauczyciel to czy sro jeśli guzio o tym wiesz.
                          • elamodela Re: Nie zamknę się:D 15.07.06, 12:56
                            A to co Ty robisz to nie jest krytyka konstruktywna tylko wyżywanie swoich
                            ukrytych głęboko frustracji na naszym narodzie. Mogę Ci zrobić psychoanalizę
                            jeśli masz ochotę, bo o tym też mam pojęcie:D
                            • waldek1610 no to bulgocz dalej :) 16.07.06, 06:20
                              Od kiedy jakas Polka jest ekspertem do spraw edukacji i biznesu..? A gdzie u
                              was sa wyniki skoro pozjadaliscie wszystkie rozumy? Bill Gates to chyba jednak
                              nie Polak :)
                              • elamodela Przynajmniej nie jestem żałosna jak ty 16.07.06, 12:05
                                I nie piszę o rzeczach, o których nie mam zielonego pojęcia. Ja wiem, ty się
                                czułeś tak beznadziejnie zakompleksiony w naszym kraju, że wyjeżdżając stąd i
                                zamieszkując w Ameryce, zacząłeś sobie przypisywać sukcesy amerykańskiej armii
                                i billa gatesa, żeby się dowartościować.. Żenada.

Poza tym wybacz, o ile mozesz mieć jakieś zdanie na temat warg sromowych, to o
                                edukacji nie masz zielonego pojęcia i się lepiej nie błaźnij pisząc o rzeczach,
                                o których po prostu nie wiesz. Pewnie nawet nie słyszałeś nigdy o Rousseau..
                                Tak, to był Francuz, nie Polak. I co z tego? Czy to, że nie był Polakiem
                                oznacza, że tylko Francuzi mają pojęcie o pedagogice??? Myśl czasem jak już ze
                                mną rozmawiasz.

• waldek1610 Re: Przynajmniej nie jestem żałosna jak ty 16.07.06, 12:15
                                  Idiotko, nie musze przypisywac sobie jakis sukcesow Amerykanskiej Armi bo sam
                                  sluzylem 5 lat ale w U.S.Marines...Jesli oczywiscie ty potrafisz rozroznic
                                  Armie Ladowa USA od Destantu Morskiego :)

• elamodela Re: Przynajmniej nie jestem żałosna jak ty 16.07.06, 12:24
                                    To sobie nie przypisuj tępaku. I nie używaj tego typu argumentów. Co robisz
                                    pisząc, że przecież wasza armia jest taka super??? jeśli nie dowartościowujesz
                                    się marny człowieczku?
                                    • waldek1610 Re: Przynajmniej nie jestem żałosna jak ty 16.07.06, 12:38
                                      Jakie "dowartosciowanie"??? CZy to jest twoje ulubione slowo?

W USA weterani Sil Zbrojnych USA po prostu sa dumni z tego ze zasluzyli sobie
                                      na miano zolniezy w najlepszej Armi Swiata, i przyczyniali sie do potegi USA...

P.S. A slowo "dowartosciwywac sie" uzywa sie tylko w biednych krajach takich
                                      jak Polska, gdzie jest pelno zawistnych ludzi takich jak ty :)
                                      • agatka_to_ja Re: Przynajmniej nie jestem żałosna jak ty 16.07.06, 12:42
                                        to ty mały człowieczku jestes zawistny!
                                        i chamski!
                                        i jestes małym podłym szowinistą i mizoginistą ( nie wie, co to - sprawdz w
                                        słowniku! to taka zakurzona ksiazka, ktorej nigdy nie uzywasz półgłówku!)
                                      • elamodela Re: Przynajmniej nie jestem żałosna jak ty 16.07.06, 12:49
                                        Skoro piszesz: jakoś to nie wasza armia bla bla bla tylko nasza haha, to nie
                                        wygląda mi to na "po prostu bycie dumnym". Ktoś mądry nie potrzebuje się
                                        wywyższać, żeby się lepiej poczuć.

PS. A biednym można być również UMYSŁOWO i niestety jesteś przykładem.

PPS. Ja zawistna? To ja niby zakładam wątki obarczone rasową nienawiścią??? Ja
                                        nienawidzę Ameryki czy ty Polski? Weź nie sądź innych ludzi po sobie. Najpierw
                                        nas obrażasz, uwłaczasz, a potem jak się bronimy piszesz, że jesteśmy
                                        zawistni.. Wiesz co no brak słow.
    • elamodela Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 13.07.06, 20:55
      Ja rozumiem, rozumiem, można generalizowac na temat Niemek, że Helgi, można na
      temat Irlandek czy Brytyjek, bo albo masowo chodza w dresach, albo wszystkie
      naśladują siennę miller idąc razem na tą samą imprezę.. Amerykanki to chodzące
      fast foody... Ale Polki??? Nie można generalizowac na temat Polek, bo one są
      tak różne, że po prostu no nie można na nasz temat generalizowac, no i kropka.
      • Gość: mala mocca Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! IP: *.elpos.net 13.07.06, 21:28
        Waldku,na pewno nie można nazwać Cię gentelmenem,Jakim prawem tak szkalujesz
        niczego nieświadomą dziewczynę na fotce z mundialu...przyjemnie byś się
        czul,gdyby jakiś tam Walduś publicznie krytykowal Twoją córkę.Opanuj
        się....wszytko wraca bumerangiem.
        • waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 14.07.06, 07:38
          nie szkaluje tylko mowie prawde, a jesli ona chce podobac sie facetom i slyszec
          od nich komplementy na temat jej urody to niech najpierw o siebie zadba...
          • agatka_to_ja Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 14.07.06, 17:23
            waldek1610 napisał:

> nie szkaluje tylko mowie prawde, a jesli ona chce podobac sie facetom i
            slyszec od nich komplementy na temat jej urody to niech najpierw o siebie
            zadba...

NIE MOWISZ PRAWDY!!!!!!!!!!!!
            tylko leczysz swoje kompleksy bycia glupim Polaczkiem w Stanach!

i obrazasz kobioety!!!!!!!!!!!!!

wiec jeszcze raz powiem - O.D.P.I.E.R.D.O.L SIE CHAMIE OD NAS!!!!!!!!!!!
            • waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 15.07.06, 06:34
              Agatka,
              A Ty myslisz ze ja budze sie codziennie rano myslac; "kurcze jestem Polonusem
              nieudacznikiem, nie jestem nic wart" :)

Wiesz, propaganda w Polsce moze klasyfikowac Polakow osiadlych za granica
              negatywnie, w najgorszych stereotypach, ale ja nie zyje Polska propaganda,
              tylko zyciem amerykanskim, i wogole to co ktos mysli o mnie nie wiele
              zmienia. :)
              • agatka_to_ja Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 15.07.06, 10:51
                ja nie zyje zadna propaganda! i nie ma w Polsce propagandy Polaka-nieudacznika!
                ja te wnioski wyciagam z gtwojego pierniczenia na forum - siedzisz sobie
                zakompleksiony czlowieczku i wyzywasz na polskich kobietach.... do tego
                wypisujesz kompletne bzdury i obnazasz sie na forum emocjonalnie jak mieczak...

zenada...
                • waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 15.07.06, 11:16
                  wedlug Ciebie ja sie obnazam. A wedlug innych... Ty sie wsydzisz zdradzic choc
                  najmniejszy szczgol z Twojego zycia prywatnego, podczas gdy sama bardzo chetnie
                  ktytykujesz i dyskutujesz na temat zycia prywatnego innych forumowiczow.

Jestes slaba, a swoja slabosc maskujesz arogancja i upartym obrazaniem innych.
                  • agatka_to_ja Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 15.07.06, 11:26
                    waldek1610 napisał:

> wedlug Ciebie ja sie obnazam. A wedlug innych...

dlaczego nie dokonczyles?????? to ja dokoncze - a wedlug innych TEZ SIE
                    OBNAZASZ!

a ja wcale nie jestem slaba... moglbys sie zdziwic jak wiele przezylam i ze
                    czasami moje zycie nie jest usiane różami... ale to MOJA sprawa i z wlasnymi
                    problemami radze sobie sama lub z pomoca przyjaciol i rodziny.

a arogancki i chamski jestes ty - piszac bzdury o polskich kobietach...
                    • waldek1610 trzy kropki ... i juz Agatka nie rozumie :) 15.07.06, 11:43
                      Idiotko naucz sie czytac;

wedlug Ciebie ja sie obnazam. A wedlug innych Ty sie wsydzisz zdradzic choc
                      najmniejszy szczgol z Twojego zycia prywatnego, podczas gdy sama bardzo chetnie
                      ktytykujesz i dyskutujesz na temat zycia prywatnego innych forumowiczow.

Jestes slaba, a swoja slabosc maskujesz arogancja i upartym obrazaniem innych.

• agatka_to_ja Re: trzy kropki ... i juz Agatka nie rozumie :) 15.07.06, 11:50
                        Idioto: naucz sie czytac!
                        Wedlug wielu TY SIE OBNAZASZ! i ponizasz... jestes mieczakiem, ktory łka za
                        durną skosnooką szpetną babą przez pol roku na forum.... do tego wiele osob
                        zarzuci ci potworne kompleksy i wyladowywanie sie na Polakach, a glownie na
                        POlkach... do tego jestes beznadziejnym erotomanem-gawedziarzem, ktory do
                        znudzenia pisze te same teksty o oszczanych ci..ch........

Mnie jakos NIKT nie zarzuca, ze nie pisze o swoim zyciu intymnym... bo pisanie
                        na forum nie polega na opisywaniu swojego zycia lozkowego tylko na ODPOWIADANIU
                        na pytania, radzeniu i rozmowie....

• waldek1610 Re: trzy kropki ... i juz Agatka nie rozumie :) 15.07.06, 12:00
                          A kto powiedzial ze mowienie o swoim zyciu intymnym jest czyms negatywnym?

Obnazac wsydza sie Ci ktorzy maja cos do ukrycia, naprzyklad brzydkiego
                          pryszcza na dupie...Zrozum babo ze nie kazdy zyje wedlug ciemnogrodzkich
                          polskich zasad.

Dla mnie obnazanie nie jest niczym wstydliwym. Skoncz z ta ocena wedlug swoich
                          zasciankowych prowincjonalnych zasad, bo to nie XIX wiek.
                          • agatka_to_ja Re: trzy kropki ... i juz Agatka nie rozumie :) 15.07.06, 12:11
                            waldek1610 napisał:

> A kto powiedzial ze mowienie o swoim zyciu intymnym jest czyms negatywnym?

A kto powiedzial, ze TRZEBA mowic o swoim zyciu intymnym??????????

NIE TRZEBA!!!!!!!

a twoje polroczne przezywanie durnej Junko bylo zenujace... bo ile mozna?????

> Obnazac wsydza sie Ci ktorzy maja cos do ukrycia, naprzyklad brzydkiego
                            > pryszcza na dupie...Zrozum babo ze nie kazdy zyje wedlug ciemnogrodzkich
                            > polskich zasad.

BABĄ to moze nazywac swoja durną żonę!
                            a ciedmnogrodzkie zasady macie chyba w swojej hameryce...

> Dla mnie obnazanie nie jest niczym wstydliwym. Skoncz z ta ocena wedlug
                            swoich zasciankowych prowincjonalnych zasad, bo to nie XIX wiek.

to ty masz chamie prowincjonalne zasady!
                            obrazanie kogos po drugiej stronie płota jest w twoim stylu: siedzi sobie taki
                            idiota za oceanem i obraza Polki.... zakmij sie lepiej! bo sie kompromitujesz!

i myslisz ze gadanie o oszczanych, smierdzacych cip.ach i podniecaniu sie
                            szczaniem do kubka jjest postepowe? NIE, jest ZENUJACE!
                            • waldek1610 Re: trzy kropki ... i juz Agatka nie rozumie :) 15.07.06, 12:28
                              w moim leksykonie slow nie ma slow; obnazac, kompromitowac, a jesli juz to nie
                              w posiadaja negatywnego znaczenia.

W USA obnazac; znaczy rozbierac sie do naga, a slow "kompromitowac" nie uzywa
                              sie z taka radoscia jak u was w Polsce, bo Amerykanie to nie jest taki zawistny
                              norod jak Polacy...niestety. To fakt. I jesli wogole sie czegos wstydze to
                              wlasnie tego ze moj narod Polski jest taki zawistny jak cholera, uszyczpliwy,
                              zeby tylko kogos kopnac, obrazic i zepsuc mu szczescie. Niestety ty
                              reprezentujesz tych Polakow ktorzy sa krnabrni, okropnie prostaccy, i chamsty
                              az do bolu :)

Moze zafunduj sobie wycieczke do Paryza to sie troche odchamisz, i po drodze
                              nie zapomnij wstapic do Sanktuarium w Lourdes, pokrop sie swiecona woda to moze
                              Ci ta zawisc przejdzie :)
                              • agatka_to_ja .................WAldemar - cham nad chamy..... 15.07.06, 12:38
                                chamski i prostacki jestes ty........ i reprezentujesz typowy przyklad kretyna,
                                ktory UWIELBIA mowic o tym, o czy NIE MA POJECIA!!!!!!!!
                                i ktory uwielbia z odleglosci PLUĆ na to, co inni uwazaja za wazne i swiete..
                                i ktory z podkulonym ogonem spieprzyl z Polski, a teraz na nią pluje..
                                to ty jestes zawistny i zakompleksiony!

a w Paryzu byłam chamie....
      • waldek1610 brak tolerancji widac u ciebie Elka 14.07.06, 07:36
        elamodela napisała:

> Ja rozumiem, rozumiem, można generalizowac na temat Niemek, że Helgi, można
        > na temat Irlandek czy Brytyjek, bo albo masowo chodza w dresach, albo
        > wszystkie naśladują siennę miller idąc razem na tą samą imprezę.. Amerykanki
        > to chodzące fast foody... Ale Polki??? Nie można generalizowac na temat
        > Polek, bo one są tak różne.

Ela,
        Na zachodzie takie opinie uwaza sie za nietolerancyjne. Jestes Polka wiec
        widzisz siebie i inne Polki przez rozowe okulary. Uwiez mi mieszkajac za
        granica ,nie tylko w USA, zauwazylem teraz z prerspektywy ze Polki wygladaja
        wszystkie tak samo; istnieje moze 3 rozne wersje Polki i kazda z religijna
        dokladnosci trzyma sie regul mody i stulu panujacego w Polsce...

Dopiero gdy mloda polka wyjedzie za granice zrozumie ze jednak Polki nie sa
        najpiekniejsze, jedynie rownie piekne...i ze niektore kobiety za granica maja
        lepszy styl i ladniej sie ubieraja od Polek
        • elamodela brak tolerancji to właśnie u Ciebie widac Waldek 14.07.06, 11:19
          Jak Ty mnie wkurzasz... Nie patrzę na Polki przez różowe okulary, bo sama
          jestem Polką. Już prędzej Ty patrzysz na Polskę przez skrzywione okulary, bo
          jej nienawidzisz, nie bójmy się tego słowa. Pisanie z Twojej strony, że Polki
          wszystkie wyglądają tak samo i że za granicą są same lepiej ubrane i umalowane
          kobiety, to już nawet nie jest nietolerancja. To wręcz dyskryminacja. A pisanie
          z mojej strony, że Polki wyglądają bardzo różnie, jest jak najbardziej
          obiektywne. Wystarczy przejśc się jakąs polską ulicą, czego przypomnijmy od
          wielu lat NIE ROBISZ. A ja tak:D I widzę:D I wyobraź sobie, że wyjeżdżam za
          granicę również. I moich opinii na temat "kobiet z krajów zachodnich" sobie nie
          zmyśliłam. Dziwne, że jak pojedziesz sobie choby do UK, to lecą na ciebie
          wszyscy faceci.. Jedynie Francuzki mi się podobały do tej pory. Zresztą napisał
          Ci tam wyżej ktoś kto pracuje w zagranicznym hotelu. I co? Ślepy jesteś?
          • waldek1610 Ela 14.07.06, 11:57
            Ela,
            Ty myslisz ze we Francji, Tailandi czy Argentynie wszysty mowia ze "Polki sa
            najpiekniejsze"...Bzdura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

We Francji najpiekniejsze sa Francuski, a w Tailandi Taiki, nikt Polkom nie
            odbiera urody ale nie oszukujmy sie Polki sa co najlepiej jedne z wielu
            pieknych kobiet wsrod narodow swiata.

A ze Brytyjki i Biale Amerykanki zreszta pochodzenia Anglo-Saskiego sa raczej
            przecietne, to fakt, bo nie maja pomieszanych genow, tak jak Polki, wiec
            pozostaje sie tylko cieszyc ze dla Anglikow jestes Bozyszczem.

Zreszta wsrod Polskich kobiet panuje opinia ze Polacy-mezczyzni nie sa
            przystojni, i co ty na to? Ale wystarczy wyjechac za granice to zaraz taki
            przecietniak Polak jest przystojniakiem, wiesz dziewczyno jakie ja mialem
            powodzenie w USA, i slyszalem komplementy od kobiet roznych ras, wlacznie z
            murzynkami ze niby mam piekne oczy, to samo mowily azjatki i amerykanki, bo
            wiadomo anglo -sasi nie maja takich glebokich oczodolow jak Polacy z regoly.
            Poza tym jestem wysokim szatynem, i w lecie wlosy mi jasnieja :)

Elka, uogolniaja wszyscy rowniez Polki tkorym wydaje sie ze latynos jest
            przystojny tylko dlatego ze w Polsce... latynosow nie ma :)
            • elamodela Waldek 14.07.06, 12:37
              Wyobraź sobie, że ja to wiem. To wszystko, co napisałeś. A teraz, jeśli jesteś
              sobie jeszcze w stanie cos wyobrazic, to wyobraź sobie: że to nie ja zaczęłam
              wątek krzycząc: Polki są najpiękniejsze. Nawet się nie kłócę, nigdzie nie
              napisałam, że są NAJ. Problem jest o tym, że nie wyglądają gorzej od "kobiet z
              państw zachodnich" jak to sam określiłeś. I tu nie ustąpię. Bo na pewno nie
              wyglądamy gorzej od tych paszczurów. Zrozumiano?
              • waldek1610 Re: Waldek 14.07.06, 12:58
                Skoro powtarzasz wszystko po mnie ze ja bede mial ostatnie slowo, zwlaszcza ze
                w wojsku mialem stopien starczego kaprala; Zrozumiano! :)
                • elamodela Re: Waldek 14.07.06, 13:03
                  To teraz leżec i błagac o wybaczenie!:)
    • Gość: Skin Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 12:13
      Jak dlugo masz zamiar sie jeszcze kompromitowac pusty lbie.Wiesz moj brat byl teraz na polrocznym kursie jezykowym w USA ze szwejowni ma bardzo duzo zdjec i teraz sluchaj.Na temat urody kobiet zolnierzy mozna duzo mowic ale akurat na tym kursie najladniejsze byly Polka i Czeszka!!!Czyli te twoje slowianskie ochlapy Europy.Wszystkie Amerykanki te nawet z Puerto Rico wygladaly przy nich marnie.Latynoski biale czarne zadna sie do nich nie rownala!!Czyli idac twoim tokiem myslenia stwierdzam ze amerykanki sie h..a rownaja do Polek
      • evel86 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 15.07.06, 12:50
        ja tez troche krajow zwiedzilam i sama widzialam ze Polki sa niemalze
        najladniejsze, a juz na pewno najbardziej zadbane niz inne kobiety! wsadz sobie
        w dupe, Waldku swoje glupkowate teksty swiadczace o Twojej wielkiej
        prymitywnosci!!!! Twoj wizerunek obytego w swiecie supermena jest WYMYSLONY i
        teraz wyszlo to na jaw! nawet nie umiesz pisac po angielsku (przyklad: pisze
        sie LONGORIA)... Jestes pewnie starym zapyzialym burakiem ktory nic nie
        widzial, do niczego sie nie nadaje i z nudow wymysla i chwali sie ile on to
        swiata nie objechal! moge sie zalozyc, ze choc mam dopiero 20 lat widzialam
        wiecej swiata niz Ty, buraku.. nie kompromituj sie porownujac Polki do
        Rosjanek, bo roznia sie i to bardzo! one wlasnie sa tandetne, bez gustu, chodza
        na basen i na plaze w pelnej tapecie na twarzy i po tym glownie mozna je
        rozpoznac. siedz cicho nieobyty Waldku, bo mi Ciebie zal jak sie tak
        kompromitujesz...
        • waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 15.07.06, 13:01
          Pisownia latynoskich nazwisk...tez mi sposob na sprwdzenie znajomisci jezyka
          angielskiego :) Nie osmieszaj sie.
          • evel86 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 15.07.06, 13:09
            to byl przyklad, biedaku
            • waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 15.07.06, 13:11
              evel86 napisała:

> to byl przyklad, biedaku

tak i do tego bardzo zly przyklad na dodatek :)
              • evel86 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 15.07.06, 13:16
                "Desperate Housewives"
                lepszy?????????????????????????????????
                • evel86 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 15.07.06, 13:16
                  dla wyjasnienia podpowiem Ci ze pisze sie HOUSEWIFES
                  • evel86 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 15.07.06, 13:17
                    i to wszystko wiedza jaka posiadlam w POLSKIEJ szkole!!!!!!!! fascynujace,
                    nieprawdaz Waldku? :)
    • evel86 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 15.07.06, 12:40
      waldek: glupi jestes i masz nasrane... dziekuje.
      • waldek1610 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 15.07.06, 13:02
        Evel,
        Jestes mloda i narwana, czytaj moje teksty to czegos sie nauczysz. Dziekuje :)
        • evel86 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 15.07.06, 13:10
          hahahaha, nie chce sie wlasnie zgorszyc i za bardzo denerwowac... poza tym moze
          mi zostac uraz do konca zycia;)
    • kotek_vel_lol2 Re: "Mala czarna seksowna sukienka" !!! 28.07.06, 18:30
      nie widziales kaczynskiej wiec sie nie wypowiadaj
    • Gość: guanabana_itd Widziałeś nimiecki katalog mody Waldek :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 18:53
      j/w
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka