Dodaj do ulubionych

trudne wybory

IP: 80.48.243.* 21.04.03, 01:06
Mam 22 lata i mój wiek mi ciąży. Czuje sie przytłoczona wyborami jakich już
musze dokonać, a które wpłyną na całe moje życie. Chodzi o wybór partnera
życiowego, jest dwóch facetów, którzy są dla mnie wyjątkowi. Niby dokonałam
już wyboru, ale nie jestem na 100 procent pewna czy jest właściwy. Boje sie,
że moge kiedyś pożałować tej decyzji. Nie wiem czy powinnam kierować się
uczuciem czy rozsądkiem. A jeśli uczuciem to w obecnej chwili sama nie wiem,
co i do kogo czuje. Ciężar odpowiedzialności, za ten wybór troche mnie
przerasta. Nasuwa sie jedno pytanie: jak rozpoznać że sie kogoś kocha ?
Napiszcie skąd wiecie, że kochacie, jak sie to u was przejawia, jak sie wtedy
czujecie i zachowujecie. Być może odnajde sie dzięki waszym wskazówkom.
Obserwuj wątek
    • nikus_78 Re: trudne wybory 21.04.03, 10:55
      Trudna sprawa! Jednak malo kto bedzie mogl Ci odpowiedziec na to pytanie z tego
      wzgledu ze My ich nie znamy znasz ich Ty i do Ciebie nalezy ta decyzja ktorego
      wybierzesz. Musisz kierowac sie sercem ktore nie raz podpowiada Nam co i kogo
      wybrac. Dokonaj wyboru jak najszybciej gdyz mozesz przez to stracic obu
      chlopakow co wiaze sie z wiekszym ryzykiem a przez to nie potrzebnie stawiasz
      ich w trudnych sytuacjach i cierpieniach dajesz im niepotrzebna nadzieje ktora
      Oni zyja. Pozdrawiam pa
    • Gość: nike Re: trudne wybory IP: *.stuwo.fh-wilhelmshaven.de 21.04.03, 12:29
      a ja pokochalam swojego misia pewnego dnia i tyle
      co tu duzo mowic kocha sie i juz
      skoro ty nie wiesz kogo kochasz to moze lepiej poczekaj jeszcze sama mam tyle
      lat co ty i chyba w tym momencie nie zdecydowalabym sie na jakies konkretne
      kroki po prostu jeszcze sporo zycia przed toba i mna ... wtedy przyjdzie czas
      ze bedziesz wiedziala, a niekiedy trzeba dac komus ten czas!!! jak obaj
      kochaja to beda czekac na to co ty zrobisz zreszta czasem milosc jest bardziej
      gleboka przyjaznia lub przywiazaniem a to tez wazne no nic powodzenia w
      podejmowaniu decyzji
      • nikus_78 Re: trudne wybory 21.04.03, 16:19
        Nie wiem jak mozna miec dwie osoby co sie Kocha rozumie ze moze byc Milosc jako
        do przyjaciela jako do kolezanki ale Milosc do dwoch chlopakow w tym samym
        czasie jest nie na miejscu. Wyobraz sobie jak bys sie zachowala Ty na miejscu
        kiedy Twoj chlopak mialby dwie Kochane Dziewczyny i mialby wybierac poczulabys
        sie zapewne zdradzona i nie byloby Ci z tym dobrze. Tak nie mozna gdyz
        oszukujesz sama siebie i jednego z tych chlopakow wiec nie mozesz czekac
        powiedz ktoremus z nich zeby sobie odszedl bo kochasz innego i juz. Lepiej
        szybciej niz pozniej ja lubie jasne sytuacje byanjmniej wie sie na czy
        zatrzymac a takie oszustwa sa malo przyjemne dla mnie wrecz upokarzajace
        istocie jaka jest czlowiek ktory ma uczucia. Pozdrawiam pa
    • Gość: kaja Re: trudne wybory IP: *.labedy.pl / 192.168.2.* 21.04.03, 18:31
      jestem prawie w tym samym wieku co ty i tez czulam nie raz presje zwiazana z
      dokonywanymi wyborami, ale tak naprawde moge ci dac tylko jedna rade wyluzuj
      troche zyciem trzeba sie cieszyc a nie smucic, a jesli chodzi o milosc to nie
      pakuj sie w cos do czego nie jestes w stu procentach przekonana, gdybys kochala
      ktoregos z tych facetow naprawde i byl by dla ciebie wyjatkowy nie czulabys
      takiego strachu i niemialabys tylu watpliwosci, moze po prostu zaden z nich nie
      jest tym jedynym, nierob niczego na sile. pozdrawiam
    • Gość: rowiesniczka Re: trudne wybory IP: *.aries.com.pl / 192.168.12.* 21.04.03, 19:04
      masz Dopiero 22 lata! wiec jak mozesz mowic ze Twoj wiek Ci ciazy? Uwazam ze w
      tym wieku wcale nie musisz jeszcze dokonywac wyboru partnera zyciowego.
      Spotykalas sie z 2 facetami i nie jestes pewna czy dokonalas wlasciwego wyboru,
      nie jestes pewna swoich uczuc.Wg mnie zaden z nich (tak, zdecydowanie zaden!)
      nie jest osoba wlasciwa dla Ciebie, gdyby bylo inaczej to sama bys dobrze o tym
      wiedziala i nikt nie musial by dawac Ci zlotych rad w stylu "jak rozpoznac czy
      go kocham". Mysle ze powinnas zakonczyc pasmo wielkich watpliwosci i rozstac
      sie z tym chlopakiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka