Dodaj do ulubionych

komputery - super nowość Vista

11.03.07, 22:37
moj chłopak pokazał mi dziś nowego Windowsa - Vista; ale wygląda;)) chyba z
godzinę siedziałam i oderwać się nie mogłam, aż sie na mnie wkurzył, że sie
nim nie interesuje, hehe powiedział, że na drugi raz mi już nie pokaże nic ;)
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: komputery - super nowość Vista 11.03.07, 22:50
      Nowosc? raczej nie... beta juz jest znana od dawna...
      ładna to i moze Vista jest.. ale z funkcjonalnoscia i wspolpraca z innymi
      programami - juz nie tak rozowo...
      • Gość: Pan Re: komputery - super nowość Vista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 23:09
      • Gość: Pan Dobra Rada Re: komputery - super nowość Vista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 23:20
        Osobiście proponuję się zainteresować Linux'em i którąś z jego licznych
        dystrybucji.. ;)
        • kotek_vel_lol2 Re: komputery - super nowość Vista 12.03.07, 16:14
          ma wiele plusow ale ma tez wiele wad ...
          jak wszystko ...
      • Gość: chili boy Re: komputery - super nowość Vista IP: *.uni.lodz.pl 12.03.07, 00:13
        tja a Agatka na pewno konkretnie sie na tym zna, roftl
      • Gość: picobello Re: komputery - super nowość Vista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 22:42
        patrz agatko,dowiodlas hipokryzji,czemu teraz nie chcesz trakowac tego postu
        jak reklamy a zarazem jako spam!!!przeciez to narusza twoje swiete zasady...no
        ale jak to w zyciu bywa, ludzie lubia podporzadkowywac sie wiekszemu,ze Bill
        Gates jest wszechmocny to cicho siedzisz,a jak ktos wkazuje sie inicjatywa i
        blahe produkty tu reklamuje to sie oburzasz...
        • agatka_to_ja Re: komputery - super nowość Vista 12.03.07, 22:47
          Hipokryzja?
          nie badz smieszny...
          Gdyby to byl spam i reklama - dawno lezaby na oslej lawce.
          Bill Gates jest wszechmocny? co ty pierniczysz???????????????

ja sama o viście nie mam najlepszego zdania, choc jest "ladna" to jednak
          jeszcze mocno niedoskonala.. o wymaganiach sprzetowych nie wspomne...

tak, uwazam, ze to nie forum na te dyskusje.. lepsze byloby forum "komputery"
          albo cos w tym rodzaju... ale jak kilka dziewczyn chce napisac, ze to
          takie "sliczniusie" - bez przesady.

Bill Gates nie spamuje po forach - nie musi.
          • Gość: picobello Re: komputery - super nowość Vista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 23:03
            nie!!!ale ten co rozprowadza windowsa w Polsce moze zasmiecac fora:)jest to
            reklama a ze nie zostalo to usuniete to dlatego ze ludzie stosuja relatywizm-
            dla mnie nadaje sie to do spamu zgodnie z twoja zasada
            • agatka_to_ja Re: komputery - super nowość Vista 12.03.07, 23:10
              No to opieprz autora watku... mnie sie nie chce :)
              Jezeli komus zwracam uwage na spam - robie to z wlasnej woli, a nie z obowiazku.

A bill Gates jest dla mnie rownie wszechmocny jak pan Edek - dozorca :)
              hahahahahahaha
            • sofia22 Re: komputery - super nowość Vista 13.03.07, 09:21
              hello?? to już nie mogę napisac, że coś mi się podoba, w tym wypadku Vista?
              okej ;(
    • Gość: zojka Re: komputery - super nowość Vista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 23:21
      ja używam Visty w pracy i muszę przyznać, że bardzo dobrze dobrane kolory są w
      Viscie; eleganckie ikonki też niczego sobie
      • peryklejtos Re: komputery - super nowość Vista 13.03.07, 10:27
        Gość portalu: zojka napisał(a):

> ja używam Visty w pracy i muszę przyznać, że bardzo dobrze dobrane kolory są w
        > Viscie; eleganckie ikonki też niczego sobie

No tak: dobrane kolory i eleganckie ikonki, to przecież główne cechy
        znakomitego systemu operacyjnego :))))))))))))))))))))))))))))))))
        • Gość: supermenka Re: komputery - super nowość Vista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 18:53
          kolory i ikony ważna rzecz, ale bez przesady; dziewczyny istotne jest to, że
          system śmiga szybko i bezboleśnie
      • Gość: kali Re: komputery - super nowość Vista IP: *.ztpnet.pl 13.03.07, 19:22
        A o co chodzi z tymi kolorami? Vista wymyslila jakies nowe?
        W poprzednich Windowsach tez mozna sobie dobierac dowolne.
    • Gość: facet z m2:) Re: komputery - super nowość Vista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 05:01
      Wam kobietkom tylko piękne kolorki i ikony w główkach, ale żeczywiście vista pod tym względem jest fajna szczególnie jak jest włączone aero. Ale jesli patrząc pod kątem użytkowym to mało jeszcze jest do tego sterowników itp... poprostu trzeba ciut jeszcze poczekać aż okrzepnie na rynku.
      Ale żeczywiście fajny jest;)
      • Gość: wiktorka Re: komputery - super nowość Vista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 09:17
        no dla mnie kolorki przyjemne dla oka to podstawa; pamietam jak było fajnie jak
        sie pojawił XP po szarym windowsie 98; a teraz jak słysze, że Vista jeszcze
        ładniejsza to chyba sie bede musila zakrecic za tym;
        a o co chodzi z tym aero?
        • Gość: szmeksik Re: komputery - super nowość Vista IP: *.lan.net.pl 12.03.07, 12:12
          no nie wiesz aero te batoniki:)
          • Gość: lll Re: komputery - super nowość Vista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 12:45
            VIsta jest supeer, ale nie wszystkie komputery moga z nim wlasnie pracowac :(
        • Gość: greta Re: komputery - super nowość Vista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 22:18
          aero to środowisko graficzne systemu Windows Vista, czyli to jak sie system
          zgrabnie prezentuje; mi się podobają najbardziej "hinty" przy przy ikonkach przy
          pasku zadań
        • Gość: facet z m2:) aero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 20:57
          Jest to środowiskow w całości w 3D wykorzystujące efekt trójwymiarowości, okienka sie poruszają sa przeźroczyste i mozna sobie je ustawiać pod dowolnym kątem:)
          • Gość: fionka Re: aero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 21:38
            ee to super patent z tym aero; musze scignąć mojego faceta, żeby mi to
            zainstalował ;)
            • Gość: facet z m2:) Re: aero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 05:23
              tego się nie instaluje to jest w każdej viście tylko trzeba to włączyć, ale jeśli masz słabego kompa to zdecydowanie nie polecam. minimum to 1,5GB ramu procek też wymiatacz (chociarz jakiś athlonx2 3800 z 512) i niezła g4rafa żeby się komfortowo pracowało w tym środowisku
              • Gość: przechodzień Re: aero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 14:12
                mi na 1 gb ramu i procku 2,8 Ghz aero smiga że aż się chce pracować na Viscie ;)
                • Gość: facet z m2:) Re: aero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 23:01
                  heh zaleciało iriniom w twojej wypowiedzim, dla jednego samochodem komfortowym jest maluch a dla innego toyota avensis;)
      • Gość: magda Re: komputery - super nowość Vista IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.07, 12:52
        "Wam kobietkom tylko piękne kolorki i ikony w główkach, ale żeczywiście vista
        pod tym względem jest fajna szczególnie jak jest
        włączone aero."

A wam, mężczyznom nie chce się zaglądać do słowników/chodzić na lekcje j. polskiego.
    • Gość: john2bbob Re: komputery - super nowość Vista IP: 195.124.18.* 12.03.07, 16:13
      Większość z tych "cudów" już dawno była w pożądnej dystrybucji linuxa
      • Gość: kali Re: komputery - super nowość Vista IP: *.ztpnet.pl 12.03.07, 23:26
        Pochwal sie w ktorej porzadnej dystrybucji i ktora dystrybucja jest na tyle
        latwa w obsludze jak winda i ktora obsluguje programy dostepne pod winda.
        • Gość: gosc Re: komputery - super nowość Vista IP: *.crowley.pl 14.03.07, 12:44
          Ubuntu.
          Do tego xgl i jestescie 10 lat do przodu przed Vista jesli chodzi o efekty
          graficzne.
          Poszukajcie na youtube xgl ubuntu to wyrzucicie viste do kosza.
          • Gość: facet z m2:) Re: komputery - super nowość Vista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 18:57
            kurcze niezłe to xgl ubuntu, przynajmniej fajnie wygląda ale ciekawe jak sie sprawuje w realu tzn. czy sie zawiesza, cały proces instalacji ustawienia etc. chyba sobie to skombinuję a no i ciekawe czy polska wersja jest?
        • Gość: gosc Re: komputery - super nowość Vista IP: *.crowley.pl 14.03.07, 12:53
          Latwosc w obsludze w windows???
          To jest tak: jesli jezdzisz cale zycie maluchem i nie uzywales nigdy innego auta
          to tez wydaje ci sie ze maluch jest latwy w obsludze. A jak nawet przejedziesz
          sie mercedesem kolegi ale nie bedziesz wiedzial gdzie w nim wlaczyc swiatla albo
          wycieraczki to zaraz znow wrocisz do malucha i powiesz: mercedes jest trudny w
          obsludze, wole malucha.

Jak ktos kumaty poswieci miesiac lub dwa na nauke obslugi ubuntu lub innego
          prostego linuksa to gwarantuje ze windowsa juz nie wlaczy.

Jedno co jeszcze boli to ze gry glownie pisane sa na windowsy ale i to sie zmienia.
          • Gość: zosia Re: komputery - super nowość Vista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 21:14
            drogi gosciu nie mierz wszystkich swoja miarą - ja probowałam kilka razy sie
            przymierzac do linuksa i nie szlo mi; wole poczciwego windowsa w nowym wydaniu
            czyli Viste
      • kejtrin1 Re: komputery - super nowość Vista 13.03.07, 09:09
        czy jak ktos nie używał w życiu linuxa (na przyklad ja) to jest gorszej
        kategorii? może jestem ograniczona, bo tylko z Windowsa umiem obsłużyc, może...
        • evelinee Re: komputery - super nowość Vista 15.03.07, 19:03
          nie daj się:) ja troche miałam do czynienia z linuxem-moj kolega robił instal
          party w Łodzi i przyszłam popatrzeć. kilkanaście osob przyszło, instalowaliśmy
          linuxy i bylo ok. ale za 2-3 tyg słyszalam od niego, że wie, że kilka z tych
          osob nie "przebiło się" przez pingwinka i zrezygnowalo. winda wygrała, XP no i
          Vista, wersja OEM, juz będąca na laptopach nowych czy box home edition-dla
          normalnych ludzi najtańszy. Sama mam OEM Visty i jestem zadowolona, śmiga
          wszystko że hej, jest ładne, kolorowe, intuicyjne:) narazie nie zamierzam się
          przesiadać:) jest mi dobrze:)

buźka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka