07.05.07, 13:21
Jestem początkującą właścicielką szpilek .. chyba dość wysokich bo tak chyba z
8cm mają, nie chodzę w nich za często bo poprostu nogi mi odpadają! Co moge
zastosować, żeby zniwelować choć troche ból no i ile mniej więcej musze w nich
chodzić żeby mi to w koncu przeszło ;) I czy to wogóle przechodzi czy poprostu
musze sie przyzyczaić? ;) Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mana_mana Re: Szpilki 07.05.07, 13:36
      Polecam wkładki Party Feet SCHOLLA :)
    • Gość: elektra212 Re: Szpilki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:40
      8 cm to nie dramat, pod warunkiem, że buty są dobrze wyprofilowane i obcas jest
      stabilny. Jeśli cały czas bolą cię w nich nogi, to je wyrzuć. Ja kiedyś trafiłam
      na baaardzo niewygodną parę i mało nie rzuciłam wogóle chodzenia na wysokich
      obcasach. Teraz śmigam na 11cm czerwonych szpileczkachi czuje się bosko. Ale
      niestety nie każde buty są takie wygodne!
      Powodzenia! Nie poddawaj sie :)
      • Gość: no Re: Szpilki IP: 213.17.152.* 07.05.07, 13:56
        musi ci byc do twarzy-wspolczuje niepotrzebnego trudu
        • thyria Re: Szpilki 07.05.07, 13:58
          dlaczego niepotrzebnego ;)skoro świetnie to wygląda, to juz jest jakiś powód
          żeby je nosić, a jakoś wierze w to, że z czasem będzie coraz lepiej ;) Może
          dowiem się jak wybierać szpilki te - dobrze wyprofilowane? Będzie mi łatwiej
          następnym razem.
          • Gość: elektra212 Re: Szpilki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:03
            Niestety nie ma na to recepty- czasami w sklepie przymierzasz butki i wszystko
            wydaje sie być ok, a dopiero później okazują się wręcz koszmarne. Ja ostatnio
            zaryzykowałam zakup przez Allegro, bez mierzenia. Buty przysłane, mierzę... i
            dramat!Ciasne, jakieś takie twarde. A strasznie mi się podobały. Dwa dni
            chodzenia, żeby je rozchodzić i po kłopocie, dziś bez problemu cały dzień w nich
            mogę chodzić. A więc tylko kwestia szczęścia :)
            • thyria Re: Szpilki 07.05.07, 14:16
              Ja swoje miałam nawet okazję przymieżyć, ale, że się zupełnie na tym nie znam ..
              takie są tego efekty. No mam nadzieje, że jakoś mi te poszukiwania lepiej
              następnym razem pójdą. Tak jest kiedy kobieta zaczyna chieć być kobieca w wieku
              22 lat ;) Poźniej aż głupio zapytać i poprosić o radę.
          • Gość: no Re: Szpilki IP: 213.17.152.* 07.05.07, 14:05
            podziwiam kobiety jak chodza w takich butkach,ja kiedys mialem tylko polbuty na
            lekkim wzniesieniu to myslalem ze mi nogi odleca-kobiety musze sie strasznie
            nameczyc,tylko po co,warto zadbac o zylaki
            • butterflymk Re: Szpilki 07.05.07, 14:33
              no!!! No jak to po co? Dla Was oczywiście!!!
              • Gość: no Re: Szpilki IP: 213.17.152.* 07.05.07, 14:36
                nie mow,dla mnie a to nie wiedzialem,szkoda tylko ze nie jeszcze nie
                widzialem...
                • Gość: Maleńka Re: Szpilki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:28
                  mam ten sam problem tylko,że ja jeszcze jestem przed kupieniem sobie szpilek:)
                  do tej pory chodziłam w butach na płaskim,no najwyżej na maleńkim obcasie,a
                  teraz że będe mieć sporo różnych okazji,więc czeka mnie taki zakup,narazie to
                  nie wiem jak mi sie przyjdzie przestawić,ale podobno pare dni treningu po domu i
                  jest git:)
                  • thyria Re: Szpilki 07.05.07, 15:34
                    Mnie te pare dni po domu niewiele pomogło, szczególnie, że ja w tych szpilkach
                    kilka razy wypuściłam się na jakieś cztero godzinne spacery ..i chyba to był
                    nienajlepszy pomysł ;) Godzinke, dwie jeszcze wytrzymuje.. ale poźniej mam już
                    duuuży problem ;) Mam nadzieje, że się nam uda i dołączymy do grona szczęśliwych
                    (i mniej obolałych) właścicielek szpilek ;)
                    • Gość: Maleńka Re: Szpilki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:42
                      jak nie będe mocno obolała to już naprawde będe szczęśliwa:)
                      no to będe za Ciebie 3mac kciuki;)
                • butterflymk Re: Szpilki 07.05.07, 15:30
                  ... no i trochę dla odbicia w lustrze ;p

Gość portalu: no napisał(a):

> nie mow,dla mnie a to nie wiedzialem,szkoda tylko ze nie jeszcze nie
                  > widzialem

No to gdzie Ty masz oczy???
              • Gość: Facet Re: Szpilki IP: *.4web.pl 09.05.07, 11:21
                Chyba jesteś blondynką, co? Dla mnie to masz wyglądać jak człowiek a nie
                wystrojona małpa! Poza tym masz chodzić szybko a nie gubić nogi i łamać obcasy
                podbiegając...
            • Gość: Ka Re: Szpilki IP: *.bik.pl 08.05.07, 12:54
              Buty na "lekkiej" szpilce sa wskazane do noszenia a dobrze dobrane wręcz
              idealne dla nóg :)
        • butterflymk Re: Szpilki 07.05.07, 15:48
          Dlaczego jesteś taki złośliwy z tą uwagą ?
          • shemsi1 smiesznie wyglada laska na wysokich obcasach 07.05.07, 15:51
            która nie umie w tych butach ISC....
            a ile sie takich widuje?????????????????
            tez bym niektórym osóbkom doradziła by miały ciut wiecej SAMOKRYTYCYZMU w
            sobie...
            • Gość: Rosa Re: smiesznie wyglada laska na wysokich obcasach IP: *.chello.pl 07.05.07, 15:56
              No ja rozumiem, ze Ty od razu wskoczylas w 10 cm szpilki i umialas swietnie w
              nich chodzic nawet przez 6h dziennie? Wszystkiego sie mozna nauczyc, a nauka
              wymaga czasu .. Samokrytycyzm? prosze Cie .. chyba nie im by sie przydal..
              • shemsi1 szkoda mi nóg na takie szpilki 07.05.07, 16:03
                wole na mniejszych obcasach chodzić niz wygladac jak idiotka
              • florka72 Re: smiesznie wyglada laska na wysokich obcasach 07.05.07, 16:11

> No ja rozumiem, ze Ty od razu wskoczylas w 10 cm szpilki i umialas swietnie w
                > nich chodzic nawet przez 6h dziennie?
                Jasne. Ja na przykład wskoczyłam w szpilki 11 cm - chodzę tylko na takich. I
                jakie 6 godzin? Pracuje się co najmniej 8, godzina lunchu, do tego godzinne co
                najmniej dojazdy - jak widzisz, wychodzi pół dnia na szpilkach.

> Wszystkiego sie mozna nauczyc, a nauka
                > wymaga czasu .. Samokrytycyzm? prosze Cie .. chyba nie im by sie przydal..
    • shemsi1 tez chodze w szpilkach 07.05.07, 16:18
      i tez sie nauczyłam, bez telepania się na boki.
      na pewno nie wyglada dziewczyna ładnie nawet w 10cm szpilkach jesli nie umie w
      nich iśc.
      lepiej po trochu "podnosic obcas" i sie nauczyc chodzic.
      • draugdur Re: tez chodze w szpilkach 07.05.07, 16:38
        zacznij nauke chodzenia od mniejszych obcasow!
        ja nie nosze bo nie umiem w nich chodzic i wygladalabym jak kaczka;P
        jedyne buty z podwyzszeniem jakie mam to pantofle z obcasem 4 cm(szerokim)i to
        juz jest dla mnie hard core
        • Gość: evel86 Re: tez chodze w szpilkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 17:48
          hihi:) ja uwielbiam w szpilkach chodzić a im wyzsze tym seksowniej sie czuje:D
    • Gość: n76 Chodźcie w szpilkach!! IP: 81.210.22.* 08.05.07, 11:06
      Wtedy macie takie seksowne łydki...
      • Gość: igiełka pałka,zapałka dwa kije IP: 213.17.152.* 08.05.07, 11:08
        badz krzywe nogi
      • butterflymk Re: Chodźcie w szpilkach!! 08.05.07, 11:24
        Dobrze będziemy, bardzo proszę, bardzo chętnie ;)
    • thyria Re: Szpilki 08.05.07, 11:34
      Ja tylko chciałam zapytać co zrobić z bolącymi stopami ;) Na szczęście nogi mi
      się nie wyginają i nie telepie się na nich, więc jest chyba ok
      • aniiatka Re: Szpilki 08.05.07, 22:44
        także miałam ten problem bo często chodzę w obcasach, dlatego kupiłam te wkladki
        www.kosmetykionline.pl/product_info.php?products_id=1840 Jestem
        zadowolona, szkoda tylko ze przeplacilam bo w necie jest taniej z tego co widze
    • Gość: czaran Re: Szpilki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 22:40
      szpilki to świetna sprawa ja też nie miałam w swojej garderobie takich butów ale
      od czasu jak poznałam mojego faceta to mogę chodzić w nich codziennie.kiedyś w
      pewnym sklepie oczywiscie obuwniczym przymierzałam szpilki które miały 13 cm
      noga w tych butach wyglądała rewelacyjnie, co tu dużo mówić facetów to kręci
      sama przyznasz.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka