Dodaj do ulubionych

Sterydy,odżywki.....i inne badziewia :/

21.05.07, 10:57
Cześć,
Mój chłopak (22 lata) chodzi na siłownie 2 razy w tygodniu, nie jest żadnym
tam pakerem ale zapewne chciałby być. Ostatnio będąc u niego zauważyłam
własnie 2 opakowania takich nie wiem "odżywek", nie pamietam dokladnie nazwy,
ale wiem tylko, że jedna była w takim błękitnym opakowaniu, a druga w
srebrnym. Kiedy zapytałam po co mu to- to powiedział ze na przyrost mięsni. Co
prawda mowiłam ze to świnstwo ale nie chce słuchac. Wczoraj przeczytałam na
necie, jakie mogą być skutki uboczne brania czegoś takiego. Az mnie to
poraziło, wyglada na to ze on sam sie truje :(
Napiszcie mi prosze jakie faktycznie moga byc skutki uboczne brania czegoś
takiego i jak mu przetłumaczyc zeby dal sobie z tym spokoj:(
pzdr
Obserwuj wątek
    • summerlove Re: Sterydy,odżywki.....i inne badziewia :/ 21.05.07, 11:04
      mogą mu urosnąć piersi, może stać się bardzo agresywny, może mieć całe plecy w
      pryszczach, coś tam na jądra też szkodzi
      • Gość: ewa Re: Sterydy,odżywki.....i inne badziewia :/ IP: *.chello.pl 21.05.07, 11:15
        Z tego co mi wiadomo to odzywki czy suplementy to jednak nie to samo co sterydy.
        Najpierw dokladnie sprawdz co on bierze. Odzywki i suplementy(chociaz ja jakos
        przekonania do tego nie mam)chyba moga byc stosowane w odpowiednich ilosciach
        przez jakis czas bez szkody dla zdrowia. Warto jednak sprawdzic sklad takiej
        odzywki. Bo to tez moze byc roznie. Co do srodkow zakazanych czy sterydow to juz
        nie ma zartow. W gre wchodzi rozregulowanie calego organizmu. Hustawka
        hormonalna, zmiany psychiczne-napady agresji, depresje, klopoty z potencją i
        plodnoscią. jak facet jest madry to wystarczy zebys podsunela mu jakies
        materialy w ktorych sobie o tym przeczyta. Albo niech mu lekarz powie. Gra nie
        jest warta swieczki, naprawde.
    • Gość: INKA Re: Sterydy,odżywki.....i inne badziewia :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:13
      cześć tłumaczenia i prośby nie przyniosą skutku (wierz mi sama to przerabialam)
      jak są to proszki które np. rozpuszcza z sokiem lub mlekiem to teoretycznie nie
      jes to,az tak grożne gorzej gdy robi sobie zastrzyki,ale pewnie do tego ci się
      nie przyzna,ale jeżeli zalerzy mu na szybkich efektach to nawet jeżeli teraz
      tego sobie nie aplikuje to ZACZNIE. POWODZENIA
      • Gość: nadia Niewiedza prowadzi do obledu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:33
        To co znalazlas u swojego chlopa to najzwyczajniej w swiecie bilako odzywcze
        takie jak znajduje sie w prosuktach spozywczych tylko wzbogacone w weglowodany
        i witaminy.Dziewczynki to nie sterydy od ktorych Waszym chlopakom by nie
        stawaly a po mordzie byscie dostawaly srednio raz w tygodniu.Pozdrawiam
        • summerlove Re: Niewiedza prowadzi do obledu!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.05.07, 17:38
          po 1: ja nie pisałam o skutkach stosowania białka, glukozy i innych tylko
          wlasnie sterydów
          po 2: jeśli nie rozumiesz to się nie wcinaj
          po 3: morde to masz sama
          • Gość: nadia Re: Niewiedza prowadzi do obledu!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:47
            Posluchajpracuje na silowni i wiem co powoduje jakie skutki i denerwuja mnie
            ludzie od ktorych bije glupota.Jakies podstawy trzeba miec.Wiec MORDA w
            kubel!!!:)
    • summerlove Re: Niewiedza prowadzi do obledu!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.05.07, 17:52
      dokładnie ;))
      • Gość: no Re: Niewiedza prowadzi do obledu!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.17.152.* 21.05.07, 17:55
        to tak jak sportowcy nie stosuja srodkow dopingujacych,a jednak stosuja tylko
        nie przekraczaja pewnych dawek-taka to jest wiedza-balansuje sie na granicy
        szkodliwosci
    • Gość: Mirka Re: Sterydy,odżywki.....i inne badziewia :/ IP: *.aspektsc.pl 21.05.07, 17:56
      Najprawdopodobnie jest to najzwyklejszy suplement bialkowy. Wiekszosc moich
      kolegow sportowcow dojada takie rzeczy, mialam nawet kolezanke ktora to brala
      na zwiekszenie masy.

Gdyby to byly sterydy, to na pewno bys ich nie znalazla.
    • Gość: Mirka Re: Niewiedza prowadzi do obledu!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aspektsc.pl 21.05.07, 17:59
      mozecie sobie zalozyc osobny temat do rzucania miesem.
      boze - widzisz i nie walisz glowa w sciane.
    • summerlove Re: Sterydy,odżywki.....i inne badziewia :/ 21.05.07, 18:00
      ;)) to jest wlasnie przyklad agresji ;)))
      • Gość: nadia Re: Sterydy,odżywki.....i inne badziewia :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 18:02
        Nie kochana to jest przyklad wymiany slownej:):):)
        • Gość: no Re: Sterydy,odżywki.....i inne badziewia :/ IP: 213.17.152.* 21.05.07, 18:04
          no jak cus to werbalnej
        • summerlove nadia 21.05.07, 18:11
          wymiana słowna to wymiana słowna. a ty mi zaczęłaś wrzucać i to jeszcze w taki
          sposób w jaki robią to glupie gó..ary z melin. jeśli nie widzisz różnicy to
          już tylko i wyłącznie twój problem.
    • katja_24 Re: Sterydy,odżywki.....i inne badziewia :/ 21.05.07, 18:03
      Zalezy co bierze. jesli suplementy, to nic mu nie bedzie. jak koksy, to moze
      miec problemy. Nie wspominajac juz o tym, ze takie nadmuchane sztucznie miesnie
      flaczeja po tym, jak przestanie brac koksy
    • Gość: Wrecekrzepki Re: Sterydy,odżywki.....i inne badziewia :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 01:34
      Moze zwyczajnie sprawdz co jest napisane na tych opakowaniach i nam tutaj
      napisz, zamiast robic awanture o nie wiadomo co... "Czegos takiego" nie ma w
      spisie znanych mi odzywek i suplementow.

To moze byc np. HMB, kreatyna, bialko, weglowodany, i tym podobne produkty
      dostepne legalnie praktycznie w kazdym sklepie sportowym. Te srodki maja
      praktycznie zerowe lub nieznaczne skutki uboczne. Uwazam co prawda, ze bialko i
      weglowodany lepiej podawac w normalnych produktach spozywczych, no ale nie
      zawsze jest mozliwosc przyrzadzenia odpowiednich posilkow. Zreszta, jesli chodzi
      na silownie tylko 2 razy w tygodniu, to i tak efekty treningu beda w najlepszym
      wypadku srednie. Optymalnie byloby chodzic 3 razy w tygodniu robiac trening
      dzielony (no chyba, ze planuje zostac kulturysta). Do tego jesli to sa jego
      poczatki, powinien najpierw ulozyc sobie diete, zamiast pchac sie w kreatyne
      (ale tak jak mowie, nie wiemy co to za odzywki).

Tak wiec najpierw odrob prace domowa i napisz nam, co to za srodki, bo
      porownywanie dzialania bialka do skutkow ubocznych durabolonu albo metanabolu
      jest rownie zasadne jak porownywanie jazdy na rowerze z prowadzeniem 18-kolowej
      ciezarowki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka