Dodaj do ulubionych

wpadka-potrzebna szybka rada

IP: 80.244.140.* 23.06.03, 18:54
Chwila zapomnienia w dni plodne=panika.Lekarz przepisal mi
postinor,"antykoncepcja-po" i kazal zarzyc druga po 2 dniach,na ulotce pisze
ze by zarzyc po 12 godzinach.Co robic???blagam jak ktos ma jakas wiedze na
ten temat niech pomoze.I moze ktos wie po jakim czasie ma sie pojawic
pierwsze krwawienie???
Obserwuj wątek
    • Gość: Dziubasek Re: wpadka-potrzebna szybka rada IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 19:56
      Niestety nie pomoge...bo nie mam zielonego pojecia jak to dziala. Z reszta
      jestem przeciwniczka pigulek wczesnoporonnych...
      • Gość: Kruczyca Re: wpadka-potrzebna szybka rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 20:20
        Gość portalu: Dziubasek napisał(a):

> Niestety nie pomoge...bo nie mam zielonego pojecia jak to dziala. Z reszta
        > jestem przeciwniczka pigulek wczesnoporonnych...

1. nic nie wnosi do dyskusji to czy jestes przeciwniczka czy zwolenniczka
        2. postinor to nie jest tabletka wczesnoporonna!
      • Gość: Isztar Re: wpadka-potrzebna szybka rada IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 21:22
        Jak nie masz pojecia to sie w powaznym temacie nie wypowiadaj. Postinor to
        antykoncepcja, a nie sztuczne poronienie!!!
        Mnie sie wydaje ze czytalam zeby druga wziac po 12h ale nie wiem, tak jak ktos
        zasugerowal, sprawdz na www.wpadka.pl a najlepiej skontaktuj sie z lekarzem!
        Pozdrowienia i trzymaj sie!
        Isztar
    • nike32 Re: wpadka-potrzebna szybka rada 23.06.03, 20:02
      www.antykoncepcja.pl
      www.wpadka.pl
      tam powinnas cos znalezc powodzenia!
      • Gość: misia wlasnie bylam w takiej samej sytuacji!!! czytaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 21:16
        a wiec: w chwili uniesienia gumka nie wytrzymala, pojechalismy odrazu do
        ginekologa i wykupilam tabletki ( postinor) przez 2 tygodnie zylismy w stresie
        i strachu, ale dzis sie to skonczylo, dostalam okres i oboje odetchnelismy z
        ulga, bo ciaza to cos wspaialego ,ale jeszcz nie teraz.
        tak, ze jesli przyjelas tabletki prawidlowo to na pewno nic sie nie stanie,
        tylko nie wiem co powiedziec ci na to ze 2 tabletke zazylas po 2 dniach. nie
        mam pojecia jak na to zareaguje twoj organizm, moze w twoim przypadku 1
        tabletka wystarczy?
        moge ci jeszcze napisac jak czulam sie po przyjeciu leku: a wiec lekkie
        zawroty glowy i nichec do wszystkiego.a krwawienie wystapilo regularnie, tak
        jak powinno.objawy miesiaczki tez byly typowe...pisze to wszystko bo rozumiem
        twoj strach,ja mam juz to za soba.trzymam kciuki i za ciebie. jesli bedziesz
        miala jeszce jakies pytania to pytaj, bede zagladac na ten temat.
        pozdrawiam i zycze powodzenia
        misia
    • Gość: abi Re: wpadka-potrzebna szybka rada IP: 80.244.140.* 23.06.03, 22:11
      dzieki za slowa otuchy bo my umieramy ze strachu,tez gumka zawinila.Moj problem
      polega na tym ze jeszcze nie wzielam tej drugiej i nie wiem co mam robic a boje
      sie strasznie,co chyba jest zrozumiale.pierwsza zazylam 1,5 doby po czyli dzis
      popoludniu,wiec 12h minie rano i nie wiem czy czekac 2 dni czy cos z tym
      robic.Wszedzie pisze to samo ksiazkowa definicja ze 12h.A co Tobie lekarz
      powiedzial???Ze po 12??? dziki jeszcze raz i ciesze sie ze Tobie sie
      udalo.Dzieci sa cudowne,ale jeszcze nie teraz...Pozdrawiam.
      • Gość: karlaa Re: wpadka-potrzebna szybka rada IP: *.crowley.pl 23.06.03, 23:47
        No to zadzwon do swojego lekarza i zapytaj sie czy po 12h czy po 2 dniach,a
        jak nie masz z nim teraz kontaktu to na pogotowiu Ci powiedza...
    • dordulka Re: wpadka-potrzebna szybka rada 24.06.03, 00:07
      Na serio: weź drugą dokładnie po 8 godzinach po pierwszej. Nas uczono tak na
      zajeciach z ginekologii. Amerykanie zrobili badania, ze tak działa to
      najlepiej, ale u nas podaje sie w ulotce, ze trzeba czekac 12h. Mam nadzieje,
      ze pomogłam. To tez uwaga dla wszystkich.
      A, w razie czego domagajcie sie postinoru, tzn. recepty, na Izbie Przyjęc, nie
      musi byc od ginekologa. Macie do tego prawo!!!
      • Gość: Misia Re: wpadka-potrzebna szybka rada IP: 62.148.85.* 24.06.03, 15:46
        hello ja mialam kiedys do czynienia z postinorem drugą tabletkę wzięłam po 12h,
        a co do krwawienia to pamietam ze okres pojawil sie normalnie ale trwal dluzej
        niz zazwyczaj.
        a moja kolezanka ktora kiedys też połknęła Postinor dostala na drugi dzień
        lekkiego krwawienia także nie spanikuj powodzenia :)
        • Gość: beatrix Re: wpadka-potrzebna szybka rada IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 15:52
          wez po 12h zgodnie z ulotka, ja tak zrobilam i pare moich znajomych tez i nie
          mamy nieplanowanych brzdącow..
          trzymam kciuki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka