summerlove 19.09.07, 19:26 Wiem że powinnam pytać na innym forum ale może wiecie jakie są przeciwwskazania do pełnienia służby wojskowej?? w sensie co trzeba mieć lub co musi być nie tak żeby się wykręcić od wojska?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dania_86 Re: Wojsko 19.09.07, 19:55 jeśli ma jakiś wyrok, nawet w zawieszeniu, jeśli pościemnia i uzyska kategorie D, jeśli jest świadkiem jehowy i jakieś tam dokumenty przedstawi to też się ominie, jeśli jest jedynym żywicielem rodziny, kiedy samotnie wychowuje dziecko, pewnie jest jeszcze trochę tych powodów, wypisałam które znałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
dania_86 Re: Wojsko 19.09.07, 19:57 oczywiście jeśli ma poważne problemy zdrowotne to też nie, zakładając że jest całkiem zdrowy i nic z wymienionych przykładów go nie dotyczy to albo ściemni i uzyska tą kategorię D albo da słono w łapcię (piszę o tym choć nie popieram łapówkarstwa) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_err Re: Wojsko 19.09.07, 22:15 Chyba wystarczy na studia isc, tak?;) Czy teraz to sie jakos zmienilo? Z chorob to padaczka albo jakas powazniejsza choroba serca. No i mozna sie o zastepcza sluzbe ubiegac z powodu przkeonan religijnych. Poprawcie mnie jesli zle mowie bo nie jestem specjalistka w temacie. p.s summer? chcą Cie do woja?:P Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: Wojsko 20.09.07, 08:11 ;)) mnie nie ;)) ale mojego mena ;// a teraz za nic mu nie pasuje wojsko bo niedawno się przeniósł do bardzo fajnej pracy i w ogóle.. bez sensu sprawa. parę lat temu chcieli go brać, miał kat. A ale jakoś się wywinął. i tu nagle po takim czasie sobie o nim przypomnieli.. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Wojsko 20.09.07, 12:10 Lista chorób jest spora,płaskostopie np.Ale skoro już dostał A ,to chyba za późno na pochorowanie się..Teraz biorą nawet jedynych żywicieli rodziny,bo dużo mężczyzn powyjeżdżało.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caroline85 Re: Wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 19:15 Niech nie odbiera pisemnych wezwań.. nic mu nie zrobią. Przetestowane! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: Wojsko IP: *.ztpnet.pl 20.09.07, 19:24 Napisz przez ile czasu to dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
dania_86 Re: Wojsko 20.09.07, 19:31 mój kumpel robi tak : co pół roku zapisuje się do szkoły i nie chodzi do niej, ja na razie robi już tak 1,5roku tylko ze co semestr traci ok.200 zł Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: Wojsko 20.09.07, 21:34 On dostał wczoraj to wezwanie i ma się stawić 2.10. można jeszcze się zapisać do jakiejś szkoły?? Już nie wiem co robić no ;// Odpowiedz Link Zgłoś
dania_86 Re: Wojsko 20.09.07, 22:01 na pewno można, szkoły policealne (chyba) zaczynają się od końca września (przynajmniej moi znajomi tak mają) a nawet jesli to jak zapłaci szkole kase to będzie przyjęty i dostanie odroczenie, tylko musi to szybciutko załatwić, najlepiej już dziś weźcie się za szukanie szkół, po necie czy wśród znajomych uczestniczących w zajęciach w takiej szkole, powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: Wojsko 20.09.07, 22:03 dzięki ;)) a jeszcze takie pytanie: bo gdzieś na necie wyczytałam że podobno od 2008 r ma nie być już poborów. to prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
dania_86 Re: Wojsko 20.09.07, 22:29 ja też to słyszałam, tylko że od 2009 będą brać tylko ochotników ale czy to prawda to nie wiem, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: Wojsko 22.09.07, 15:21 tq12 napisał: > Facet co nie był w wojsku, to dupa nie facet To Twoje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Wojsko IP: *.srg.vectranet.pl 26.09.07, 09:22 facet co poszedl do wosjka to glupek bo siedzial tam okolo roku i zbijal baki :D trzeba umiec sie zakrecic Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: Wojsko 22.09.07, 15:21 Mam nadzieję że prawda bo wtedy wystarczyłoby to przeciągnąć tylko parę miesięcy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: Wojsko IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.07, 15:24 ja nie bylem,choc mam katygorie A,jestem przeniesiony do rezerwy,szkoda ze jestem juz stary,bo zmila checia poszedlbym do wojska,bo w kraju w ktorym jestem jestem to nawet dosc sporo placa wykrecic sie ,jedynie z glowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
vivien1987 Re: Wojsko 22.09.07, 15:56 Jesli zaden sposob nie dziala to mozna zalatwic sobie badania psychaiatryczne. Na tej komisji jak go przebadaja dostanie bilet, tak mial moj kolega. Potem to juz tylko odwolanie. A z chorob to tez kamica nerkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
vivien1987 Re: Wojsko 22.09.07, 15:57 Swoja droga to zawsze mnie zastanawialo czemu z plaskostopiem nie biora...?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: Wojsko IP: *.ztpnet.pl 22.09.07, 16:04 Biora, biora. Mozna byc prawie slepym i wezma :) Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: Wojsko 23.09.07, 21:38 no właśnie ;)) a podobno nawet jak się nie ma jednego jądra to biorą ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
cherries Re: Wojsko 26.09.07, 16:05 dokładnie ale na bank nie wezmą jak się nie ma obu dżonderek ;-) he he.. Odpowiedz Link Zgłoś
cherries Re: Wojsko 26.09.07, 16:08 zajrzyjcie tutaj :) praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74786,2539645.html?as=1&ias=2&startsz=x Odpowiedz Link Zgłoś