carlabruni 18.11.07, 18:54 po ilu dniach od stosunku mozna wykonac? do miesiaczki raczej nie wytrztymam. ten temat byl tu pewnie 100 razy, ale nie chce mi sie szukac. pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatka_to_ja Re: test ciazowy 18.11.07, 20:26 Nie chce ci sie szukac? Oj, to lenistwo, a nie ciąza :) A mając dzieci nie mozna byc leniwym, pamietaj. A z testem jednak bedziesz musialam wytrzymac do terminu miesiaczki. No, chyba,ze chcesz marnowac pieniadze na kolejne testy - to mozesz robic nawet zaraz po stosunku... i tak wiarygodny wynik moze wyjsc dopiero w okolicach spodziewanej miesiaczki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: test ciazowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 09:53 Proponuję Ci zadzwonić do laboratorium wykonującego testy ciążowe i porozmawiać z tymi paniami,co takie badania wykonują.Mnie też ktoś kiedyś mówił o testach ktore dają wynik po 6 dniach, zrobiłam taki test, porozmawiałam z kobietą, która je robiła, powiedziała, że sa absolutnie wiarygodne, ale ja byłam dalej niż 6 dni po ew. zapłodnieniu i nie byłam w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
elamodela Re: test ciazowy 21.11.07, 11:49 A takie zwykle za 10 zeta robione wczesniej niz w dniu ew miesiaczki to tylko strata tych calych 10 zeta :D Zreszta, test jest sens robic dopiero gdy Ci sie to okesiszcze spoznia. Bo w innym przypadku to mozesz miec ciaze, ale urojona :D Odpowiedz Link Zgłoś
carlabruni Re: test ciazowy 22.11.07, 12:50 jest juz tes wykrywajacy ciaze 7 dni po STOSUNKU. nazywa sie bobo test. ciekawe czy jest skuteczny? pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeeeee Re: test ciazowy IP: *.tpnet.pl 22.11.07, 16:23 i tak jego wynik wykonany przed terminem miesiaczki jest NIEWIARYGODNY. jak chcesz marnowac pieniadze - powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
elamodela Re: test ciazowy 22.11.07, 16:57 I pewnie jeszcze na ulotce jest napisane: NAWET od 7 dni po zaplodnieniu.. Nie wiem, jak dla mnie to tak jak z bluzkami, ktore sa po 'JUŻ OD 20 zł' a gdy podzejdziesz blizej, okazuje sie, ze kazda ma na metce inna, of course wyzsza, cene ;D Odpowiedz Link Zgłoś
carlabruni Re: test ciazowy 23.11.07, 15:28 elamodela napisała: > I pewnie jeszcze na ulotce jest napisane: NAWET od 7 dni po > zaplodnieniu.. > Nie wiem, jak dla mnie to tak jak z bluzkami, ktore sa po 'JUŻ OD 20 > zł' a gdy podzejdziesz blizej, okazuje sie, ze kazda ma na metce > inna, of course wyzsza, cene ;D nie po zaplodnieniu tylko po stosunku. zaplodnienie astosunek to troche co innego. do zaplodnienia dochodzi dopiero po 2 - 3 dniach od stosunku. Odpowiedz Link Zgłoś
elamodela Re: test ciazowy 23.11.07, 21:04 Oj przepraszam: po POTENCJALNYM zaplodnieniu, czyli dniu jajeczkowania, czyli 14 nie od poczatku, lecz od POTENCJALNEGO konca cyklu. That's what I mean. Odpowiedz Link Zgłoś
elamodela Re: test ciazowy 23.11.07, 21:07 Jeeej, przeciez tu nie chodzi ile dni ma minac od sexu tylko po ilu dniach Ci sie wytworzy hormon, ktory bedzie wykryty przez test, a ten hormon sie liczy od zaplodnienia a nie od stosunku no. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: test ciazowy IP: *.icpnet.pl 27.11.07, 17:51 daj spokój z testami "z apteki", wiarygodne jest badanie krwi na obecnosc we krwi hormonu "ciążowego".Testy paskowe źle wykonane, a z reguły zabieramy sie za testowanie w dużym stresie,zniecierpliwione,mogą zafałszowac wyniki.Poza tym w 50 % przypadków wczesna ciąża ulega samoporonieniu. Odpowiedz Link Zgłoś