Dodaj do ulubionych

Kręcone włosy...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 11:04
Mam bardzo kręcone włosy. juz nie moge sobie z nimi poradzić. wyglądają jak
stóg siana. z kolei jak użyję żelu wyglądają spoko, ale na głowie mam twardą
skorupę. pianka wogóle na nie nie działa. dziewczyny powiedzcie jakich
kosmetyków używacie do włosów kręconych, bo ja juz tak długo nie wytrzymam i
sie w koncu ogolę.
Obserwuj wątek
    • Gość: ppg02 Re: Kręcone włosy... IP: 151.92.176.* 21.08.03, 11:56
      HI!! Też mam kręcone włosy i jestem z tego powodu bardzo zadowolona. Gdy byłam
      młodsza byłam załamana niewiedziałam co z nimi robić i dlatego miałam siano.
      Żele się nie nadają!
      Możesz uzywać pianki z woskiem -Wella, albo wosku do włosów dla mnie najlepszy
      jest z TAFT- nie wysusza włosów jak pianka - tlko musisz uważać żeby nie
      nałożyć go za dużo bo wtedy włosy będą wyglądały jak tłuste.
      są też różne kremy Loreal (trochę drogie) ale skuteczne.
      To zalezy jakie masz włosy (suche, przetłuszczające sie).
      Wyrpóbuj coś. Nie rozczesuj włosów (tylko po myciu) wtedy będziesz miała ładne
      poodzielane od siebie loczki.
      Pozdrawiam
      • Gość: zakrecona Re: Kręcone włosy... IP: *.ists.pl / 192.168.0.* 21.08.03, 12:01
        Ja po myciu mokre wlosy spryskuje odzywka w sprayu z Avonu z serii Advance T,
        nastepnie jak juz wlsoy troche podeschna to nakladam na nie pianke Fructis do
        wlosow kreconych (moim zdaniem rewelacja). Nie nalezy jednak z pianka
        przesadzac, bo bedziesz miala siano. Na moje wlosy - poldlugie wystarcza
        porcja wielkosci orzecha wloskiego. Jak juz wlosy sa prawie ze suche to
        nakladam na nie zel Wella z serii Styling (ta w niebieskich opakowaniach) -
        wcale nie skleja wlosow. No i najwazniejsze, jesli nie chcesz miec siana to
        pozostaw wlosy zeby swobodnie wyschly, nie uzywaj suszarki!!! pozdrawiam
        • Gość: gy Re: Kręcone włosy... IP: 80.48.243.* 21.08.03, 13:25
          oj jak wam zazdroszczę tych loczków... pozdrawiam wszystkie szczęściary :))
    • Gość: maleńka_istotka Re: Kręcone włosy... IP: 212.160.130.* 21.08.03, 14:00
      ehm ja tez zazdroszcze:) sama musze krecic:P Naszczescie moje sa podatne na
      krecenie:) Moja przyjaciolka ma takie loczki:) i zeby nie miec takiej szopki to
      uzywa odrazu po myciu uzywa jakis plyn timotey(czy jak to tam sie pisze:) ale
      nie wiem dokladnie jaki:) a pozniej ich nie czesze i sa oki:) No powodzonka
      buzka:*
    • Gość: Jola Re: Kręcone włosy... IP: *.garinet.pl 21.08.03, 15:07
      Wiem co przeżywasz!!!! Też mialam ten problem, aż odwiedziłam pana Michała w
      salonie fryzjerskim CeCe of Sweden w Krakowie. Tam zaradził na moje siano na
      glowie! Zrobil mi super fryzure, od tej pory mam piękne lśniące proste włosy.
      Poza tym mam taki specyfik do prostowania wlosów CeCe i prostownice na parę,
      ktora mniej niszczy włosy niż suszarka, nawet ta najlepsza. Dziewczyny, polecam
      tego fryzjera!!!!
      • kalamburka_89 Re: Kręcone włosy... 21.08.03, 22:25
        Ja wiem, że trudno jest utrzymać te włosy jako tako uporządkowane, ale za to
        jaki efekt. Matko, zazdrość mnie zżera jak jasna cholera. Ja to mam takie, że
        one się w ogóle nie chcą ułożyć, a jakbym chciała mieć kręcone, to by chyba
        wszystkie lokówki, wałki i trwałe skapitulowały. Ja radzę żebyście swoich nie
        układały, a najlepiej się ostrzyżcie na łyso. Wreszcie mnie przestanie coś w
        dołku ściskać. Pozdrawiam. :-)
    • Gość: rose Re: Kręcone włosy... IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 14:24
      a dla mnie najlepsze jest "out of bed" L'oreala-naprawde dziala:)
      • Gość: Rada Re: Kręcone włosy... IP: *.ksk.net.pl / 192.168.4.* 23.08.03, 13:32
        Zawsze możesz je wyprostować (u fryzjera oczywiście). Zobaczysz jak wtedy
        będzie. Pozatym mówiecie nie suszyć, moja koleżanka suszy ze szczotką w ręce i
        od jakiegos czasu jej włosy zrobiły się proste!A kiedyś miała gigantyczne
        loczki!
        • Gość: gy Re: Kręcone włosy... IP: 80.48.243.* 23.08.03, 16:09
          loki są cudowne. wiem ze mając proste wlosy pewnie nie do końca zdaję sobie
          sprawę, co z nimi przechodzicie, ale naprawdę warto ! koleżanka prostowała
          fantastyczne loczki przez pare lat. teraz czeka aż odrosną i znowu zaczną się
          kręcić. niestety już nie chcą :/ dziewczyny wam zazdroszczą, chłopcy
          podziwiają :)) nie niszczcie ich! :>
    • Gość: lou Re: Kręcone włosy... IP: *.bb.netvision.net.il 23.08.03, 20:22
      Konkretny kosmetyk? Polecam Sunsilk do kreconych wlosow, jest szampon i
      odzywka, jest tez mleczko, bardzo fajne do ukladania,wlosy nie sa sztywne, i
      nie ma "siana":) I ladnie pachnie;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka