Gość: oki IP: *.icpnet.pl 10.09.03, 23:15 Która z Was robiła sobie test ciążowy?Jaki to był i po ilu dniach po stosunku daje wiarygodny wynik?Z góry dziękuję za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rybka Re: TEST CIĄŻOWY IP: *.acn.pl / 10.65.6.* 10.09.03, 23:21 robiłam, nie pamietam nazwy ale z takim dzidziusiem na "okładce" czas nie zalezy od odbycia stosunku ale od braku okresu...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneczka Re: TEST CIĄŻOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 00:09 Ja też robiłam sobie ten test z dzidziusiem na okładce,nazywa sie jakoś "Quick Viue"czy cos takiego.Robi sie go 6 dni po stosunku i wtedy wynik jest rzetelny.Daje on ok.99,6% pewności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: TEST CIĄŻOWY IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 20:06 Robilam sobie test ciążowy , nie pamietam jakiej firmy i nazwy, i jesli chodzi o jego wiarygodnosc, to mozna juz to sprawdzic po 2 godzinach od stotunku. Odpowiedz Link Zgłoś
katkag05 Re: TEST CIĄŻOWY 12.09.03, 16:03 nie pamietam jaki to byl test ale test jest wiarygodny po 2 tygodniach od czasu kiedy mialas dostac okres a nie dostalas. Wtedy dopiero pojawia sie hormon ciążowy.I wtedy test jest wiarygodny - nie wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
anulex Re: TEST CIĄŻOWY 12.09.03, 21:21 YYYY? Pani w aptece powiedziala, ze wszystkie testy ciazowe daja wiarygodne wynik kolo dwoch tygodni po stosunku lub w pierwszym dniu przewidywanej miesiaczki. Skad wiec taka rozbierznosc w naszych informacjach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: TEST CIĄŻOWY IP: *.acn.pl 12.09.03, 21:36 To prawda, mój ginekolog mi też powiedział, że najbardziej prawdopodobny wynik jest dwa tygodnie po dwóch tygodniach od stosunku, ale najlepiej zrobić go w dniu spodziewanej miesiączki. Jeśli zaś chodzi o wiarygodność, to różne posty na ten temat czytałam, ale moim zdaniem jednak jest wiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie farmaceutka Re: TEST CIĄŻOWY IP: *.tvgawex.pl 16.09.03, 17:27 Test o czulosci 25 mU/ml hormonu gonadotropowego w moczu (np Compact Clearview) mozna wykonac ok 6-7 dnia od chwili prawdopodobnego zaplodnienia, jednak ma on mniejsza wiarygodnosc niz test przeprowadzony po dniu spodziewanej miesiaczki (tu juz wystarczy czulos 50 mU/ml hCG np Clearblue) Test wykonany w tym czasie daje blisko 100% pewnosc wyniku. Absolutnie niemozliwe jest wykrycie hormonu po 2 godzinach, poniewaz zanim osiagnie poziom mozliwy do wykrycia przez testy, zaplodniona komorka musi sie dzielic i zagniezdzic w blonie sluzowej macicy i dopiero taka blastocysta wydziela badany hormon. Pisze troche pozno, ale jezeli nie Tobie, to moze komus innemu cos sie przyda na przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś