babeczka18 17.10.03, 23:58 niedawno dziewczyna z mojej okolicy byla w ciazy i poronila...czy wiecie z jakich przyczyn kobieta moze poronic? jakie moga byc tego powody? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babeczka18 Re: PORONIENIE 18.10.03, 00:09 no wlasnie ae jakie czynniki? podaj przynajmniej kilka... Odpowiedz Link Zgłoś
coquette18 Re: PORONIENIE 18.10.03, 00:15 moja kuzynka poroniła bawiać się z psem (rzucała mu piłeczkę). Gdy kobieta jest w ciąży nie może nosic zbyt ciężkich rzeczy, bo może przez to poronić, są również takie tabletki.. może ta dziewczyna chciała poronić ? Odpowiedz Link Zgłoś
babeczka18 Re: PORONIENIE 18.10.03, 00:20 mozliwe ze chciala poronic, bo jest gowniara, ma 17 lat i juz zaszla w ciaze. Sadze ze raczej chciala poronic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszła_mama Re: PORONIENIE IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.03, 22:09 Boże mówicie o tym tak lekko! Ja niedawno straciłam dziecko i do tej pory nie mogę wrócić do równowagi psychicznej... To,że można chcieć lub nie chciec poronić nie ma nic wspólnego z tym co się faktycznie stanie. Są dziewczyny które robią wszystko byle stracic dziecko, a w rezultacie rodzą zdrowego chłopca lub dziewczynkę. Inna strona medalu to sytuacja, w której kobiety walczą o dziecko, najpierw o poczęcie, a potem o utrzymanie ciąży i nie zawsze im się to udaje... Przyczyn poronienia jest rzeczywiście wiele, ale rzadko sa one tak błache jak "rzucanie psu piłeczki". Najczęściej kobieta nie otrzymuje konkretnej odpowiedzi na pytanie: dlaczego to sie stało? Winny może byc zarówno partner (np. bakterie zawarte w plemnikach), jak i kobieta (m.in. zaburzenia hormonalne, choroby, nieprawidłowosci budowy organu rodnego). Duzy wpływ mają też czynniki zewnętrzne (np. wirusy, bakterie atakujące kobietę w czasie ciaży), leki które przyjmuje kobieta cieżarna. Nie byłam przygotowana na ciążę, bo komplikowała ona wszystkie moje plany...Jednak bardzo szybko przyzwyczaiłam sie to tej mysli i zdołałam całkowicie przesławić swój umysł i życie. Jednak to nie był widocznie ten moment i poroniłam. To straszne uczucie stracic dziecko... Po prostu nie mogę sobie wyobrazić, że sa kobiety, które usuwaja ciążę. Jak one z tym żyją??? Odpowiedz Link Zgłoś