Gość: xyz18 IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.03, 18:01 jakie badania trzeba zrobić, zanim lekarz przepisał wam pigułki? z góry dzieki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kwiatuszek Re: do dziewczyn, które biorą pigułki IP: kuba:* / 10.21.32.* 26.10.03, 18:03 Pierwszy raz słysze, zeby robic jakies badania...nie ma pojecia...idziesz do lekarza od Cie bada i wybiera TE, które beda Ci najbardziej odpowiadały. Chyba nie ma sie czym martwic. Moze najpierw idz do lekarza i zapytaj sie czy jakies badania sa potrzebne, ale watpie w to. POZDRAWIAM KWIATUSZEK Odpowiedz Link Zgłoś
sp249003 Re: do dziewczyn, które biorą pigułki 26.10.03, 18:05 Witaj!! ja brałam pigulki prze 3 lata. za nim zaczelam brac pigulki lekarz zrobil ze na tylko i wylacznie wywiad, pytal sie czy na cos choruje, czy ma cukrzyce, czy bylam w ciazy, zadnych badan nie robilam dopiero po pol roku ogolne badania!! pozdrawiam kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: do dziewczyn, które biorą pigułki IP: *.dywizjon.net / 192.168.1.* 26.10.03, 19:12 to smieszne co powyzej te dziewuchy napisały! Kobito jesli chcesz być zdrowa i miec ok watrobe, musisz miec badania, to konieczne, te badania to pobieranie krwi tzw. próba watrobowa, na tej podstawie lekarz dobiera ci najbardziej odpowiednie pigułki dla tewgo organizmu, by byly podobne w działaniu to twych naturalnych hormonów! bez tego ani rusz w pełni zadowolenia z brania pigulek isieszenia sie bezpiecznym seksem a to chyba najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala rybka ma racje, standardowo IP: 81.21.197.* 26.10.03, 20:03 jest morfologia, badanie moczu i proby watrobowe ale lepiej zeby lekarz ci wypisal jak chce zebys zrobila badania, powinien najpierw zrobic wywiad i pozniej badania, pozniej zazwyczaj na poczatek przepisuja diane-35(dla mlodych ze wzgledu na cere), pozniej dostowuja tabletki, jesli zle sie poczujesz w trakcie ich brania od razu idz do lekarza zeby przepisal ci inne i badania morfologie, mocz i proby powinno sie przeprowadzac co roku, zeby bylo wiadomo jak twoja watroba to znosi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz18 Re: rybka ma racje, standardowo IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.03, 07:24 dzięki za odpowiedzi, mam jeszcze jedno pytanko: przytyłyście po pigułkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiatuszek Re: rybka ma racje, standardowo IP: kuba:* / 10.21.32.* 27.10.03, 08:02 nie;))) ani grama a wrecz przeciwnie...nie miałam w ogole zadnych sQtQw ubocznych ani nawet tych doroczynnych, bo cera mi sie w ogole nie poprawiła i cały czas zdarza mi sie syf to tu to tam;((...pozdrowienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz18 Re: rybka ma racje, standardowo IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.03, 12:37 dzięki pocieszyłaś mnie, a jakie bierzesz pigułki? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz18 Re: rybka ma racje, standardowo IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.03, 19:33 jest tam ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: rybka ma racje, standardowo IP: 81.21.197.* 27.10.03, 23:11 ja bralam diane-35, marvelon, femoden i jeszcze 2 inne dwuskladnikowe ale mi nie podeszly, te 2-skladnikowe po diane zmniejszyla mi sie intensywnosc wyskakiwania wypryskow ale przed okresem zawsze cos mi wyskakuje marvelon znosilam w porzadku, tylko poped seksualny spadl mi prawie do zera femoden mam od 3 miesiecy i jest ok po pigulkach przybylo mi troche w biuscie i biodrach ale w moim przypadku to podobno norma, mam "bardzo kobieca budowe" jak sie wyrazil moj lekarz, biust duzy od zawsze taka klepsydra, u niektorych dziewczyn wogole nie wystepuja skutki uboczne, przynajmniej zauwazalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: do dziewczyn, które biorą pigułki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 21:14 Brałam przez rok HARMONET, ale plamiłam i lekarz zmienił mi na LOGEST. Po 16 tabletkach z 1 opakowania LOGESTu dostałam zapalenia żył i strasznie się męczę. Lekarz nie zrobił mi kompletnie żadnych badań, nawet nie posadzil na "samolot". Inny lekarz stwierdził, że te tabletki są dla mnie za silne i powodują spustoszenie w moim organiźmie. Przestałam brać tabl. i jeszcze długo żadnych nie wezmę. Niektórzy lekarze to partacze. To co dobre dla 1go nie musi być dobre dla 2go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: She Do Angeli IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.03, 22:23 jak bralas Harmonet, to mialas plamienia przez caly czas? Pytam, bo ja biore drugie opakowanie tych tabletek i na razie wszystko jest ok, ale przy pierwszym opakowaniu mialam normalny okres przez 21 dni plus 5 tych z 7 dni w ktorych powinnam miec okres.jak bylo u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Do Angeli IP: *.szczytno.sdi.tpnet.pl 29.10.03, 15:29 PRZEZ KILKA MIESIECY BRALAM MERCILON ALE LEKARZ ZMIENIL MI NA MICROGYNON 21...SAMA CHCIALAM ZE WZGLEDOW FINANSOWYCH(PIERWZE KOSZTOWALY OK.30 ZL A TE DRUGIE NIE CALE 9 ZL).PO ANI JEDNYCH ANI DRUGICH NIE PRZYBRALAM ANI TROCHE NA WADZE,NIE MIALAM ZADNYCH BADAN MIMO ZE MIALAM USUWANE ZYLAKI,SWIETNIE SIE CZUJE,NIE MAM PLAMIEN,MAM REGULARNY OKRES,NIE MAM PRYSZCZY I SYFOW ALE ZA TO MAM KOCHANEGO FACETA Z KTORYM MOGE KOCHAC SIE WTEDY KIEDY MAM NA TO OCHOTE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: Do Angeli IP: 62.233.216.* 29.10.03, 16:15 ja biore cilest i sa calkiem ok.,nie tyje sie,tylko poczatkowe kilka mieisecy jest troszke dziwnych-ma sie doly tzn. ja mialam :-)teraz juz oki,jesli chodzi o pryszcze to pojawiaja sie u mnie przed miesiaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz18 Re: Do Angeli IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 16:23 przytyłyście po tabletkach? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinka Re: do dziewczyn, które biorą pigułki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 18:21 to dziwne ze zmienil, bo harmonet i logest to dokladnie to samo [tylko inne firmy] Odpowiedz Link Zgłoś
kro.meczka cinka sorry ja sie pomylilam 29.10.03, 18:24 wybacz przemieszaly mi sie lekko watki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
l2m Re: do dziewczyn, które biorą pigułki 29.10.03, 18:27 Pierwsze. Pigulki - to właściwie środki m.in. wcześnoporonne. Radzę to przemyśleć. Dalej, pomijając kwestię etyczną: Drugie. Producenci w tych reklamach mogą sobie pisać, co chcą. Ale dłuższe stosowanie hormonów (nawet w małych dawkach) normalnej, zdrowej kobiecie nie przyniesie nic oprócz szkody. Trzecie. Naturalna metoda regulacji poczęć naprawdę jest wysoko skuteczna. Wymaga znań minimalnych i wysiłku takiegoż. A jest dużo zdrowsza od wszystkich sztucznych środków antykoncepcyjnych. Nie wymaga nakładów finansowych (no chyba że tabletkę aspiryny sobie kupicie raz na miesiąc; jest taki dowcip, ze najlepszym środkiem antykoncepcyjnym jest tabletka aspiryny, zaciśnięta przez kobietę między kolanami ;-) ) Czwarte. Brałam kiedyś w celach leczniczych Diane35. Straciłam jedną trzeczą włosów. :-( Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz18 Re: do dziewczyn, które biorą pigułki IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 18:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz18 Re: do dziewczyn, które biorą pigułki IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 18:34 szanuję twoje poglądy, ale jakoś mnie nie przekonałaś, wydaje mi się że pigułki to najskuteczniejsza ochrona przed nieplanowaną ciążą. Odpowiedz Link Zgłoś
pure_sweetness Re: do dziewczyn, które biorą pigułki 29.10.03, 18:36 ciekawa jestem czy to nie ty prowadzilas nauki przedmalzenskie ktore niestety musialam kiedys zaliczyc :( pigulki wiekszosc nie jest wczesnoporonna(te ktore sa, nie sa dostepne w PL) chyba ze poronieniem tez nazywasz sytuacje w ktorej facet spuszcza sie poza cialem partnerki? w koncu swiadomie skazuje tysiace swoich niedoszlych dzieci na smierc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinka Re: do dziewczyn, które biorą pigułki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 19:40 ciekawe jak mam wyliczac swoje dni plodne i nieplodne przy nieregularnych [czasami dwumiesiecznych] cyklach? aby takie metody byly skuteczne nie mozna sobie pozwolic na jakikolwiek stres ani lampke wina, z tego co pamietam z przygotowania do zycia w rodzinie :> co do tabletki aspiryny i scisnietych kolan, wyobraz sobie ze sa rozne pozycje ;) powodzenia w planowaniu rodziny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp249003 zgadzam sie! IP: *.czerniewice.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 16:56 Ja brałam przez 3 pigulki, zacvzelam od Harmonet, pozniej bylo jeszcze wiele innych...przez te trzy lata przytylam 10 kg, przy duzym ruchu (aerobick, plywanie, bieganie). tak to bylo super...ale dzis stwierdzam, ze jest o wiele zdrowszych metod antykoncepcyjnych. wystarczy ze poznasz swoj organizm. Tak naprawde w cyklu kobiet jest tylko z 5 dni (max), czyli 23 dni hulaj dusza:). wystarczy obserwowac swoj sluz i badac temperature itd. pozdrawiam kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz18 Re: do dziewczyn, które biorą pigułki IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 18:38 niech sobie myśli co chce, ja wiem że nie chcę wpaść, a pigułki bedą przed tym najlepszą ochroną i tego się będe trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mojra Re: do dziewczyn, które biorą pigułki IP: *.crowley.pl 29.10.03, 19:26 słysząc hasła o wysokiej skuteczności metod naturalnych robi mi sie niedobrze!! Dewotki i obrończynie cnoty głosza takie głupoty. Metody naturalne w żadnym wypadku nie sa polecane mlodym kobietom! Nalezy obiektywnie przedstawic kazdy srodek zapobiegajacy ciązy z jego wadami zaletami, a nie rozgłaszac o skutecznosci matod naturalnych!! Żadna nastolatka nie planuje dziecka, a duzym plusem jest jesli planuje i zabiezpoecza sie w mozliwie najskuteczniejszy sposob, lepiej ze mysli realnie czy prowadzi sobie kalendarzyk i wkrotce zostaje matką?? Odp. zna kazda dziewczyna ktora nie jest na tyle głupia aby ufac tylko metodom naturalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kami Re: do dziewczyn, które biorą pigułki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.10.03, 07:40 Ja mam założoną spiralę domaciczną i czuję się świetnię, nie odczuwam żadnych efektów ubocznych. Nieprawdą jest, iż jest to środek wczesnoporonny. Należy zaznajomić się z literaturą anglojęzyczną dostępną w internecie zanim podejmie się decyzję co do metody antykoncepcyjnej. Są to strony prowadzone przez społeczne organizacje działające na rzecz planowanego rodzicielstwa, zawierające rzetelne informacje dotyczące wszystkich dostępnych metod. Podaję linki www.fwhc.org/birth-control/ www.contraceptiononline.org/ www.plannedparenthood.org/ www.ippf.org/ i wiele innych Pozdrawiam, Kami Odpowiedz Link Zgłoś