florena82 01.12.08, 18:55 Chcialabym swojemu mezczyznie kupic " dobrego " Koniaka, czy ktos orientuje sie w tym temacie ? cena - do 200 zl. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trust2no1 Re: --------------------------------- -------> 02.12.08, 12:31 Po pierwsze: oczywiście upewniłaś się, że twój mężczyzna gustuje w koniaku, prawda? Po drugie: masz zamiar kupić koniak czy "koniak"? Te pierwsze to brandy, czyli po naszemu - winiak. W dużym uproszczeniu, oczywiście. Mają podobnie jak markowe koniaki złocone etykietki, parę gwiazdek na krawatce - tyle, że są od nich (koniaków) sporo tańsze. A to czemu? A dlaczego torebka Louis Vitton (cholera, jak to się pisze?!) jest od cholery droższa niż prawie taka sama, kupiona w H&M? Co do koniaków... Szukaj w sklepach czegoś co się nazywa, powiedzmy, Hennessy, albo Remy Martin. Najlepiej spytaj sprzedawcę. No i do tych 200PLN to wcale nie będzie najwyższa półka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: florena82_ Re: --------------------------------- ------- IP: *.pools.arcor-ip.net 02.12.08, 18:08 Tak, pije koniak. Zdaje sobie sprawe ze do 200 zl nie bedzie to jakas wyzsza polka, niestety nie stac mnie na butelke czegos powyzej dwoch stowek. Dzieki za pomoc :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vivien1987 Re: --------------------------------- -------> 02.12.08, 22:12 Hennessy, Remy Martin, Martell Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkdsghf Re: --------------------------------- ------- IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.08, 19:07 kiedys pracowałam w sklepie Adega- wina portugalskie, kienci bardzo chwalili brandy Constantino- ale czy to faktycznie jest dobre, to nie wiem. :D Odpowiedz Link Zgłoś
florena82 Re: --------------------------------- -------> 07.12.08, 12:39 Dziekuje za odpowiedzi, kupilam Hennessy: img.alibaba.com/photo/10325721/HENNESSY_French_Cognacs.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
vivien1987 Re: --------------------------------- ------- 07.12.08, 14:35 jesli lubi koniaki powinen byc zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś