Dodaj do ulubionych

Dieta kopenhaska

03.03.09, 21:47
Bardzo dobra dieta, bo nie jest glodowka, no i dostarcza rozne wazne
zwiazki. Reguluje metabolizm. Wystarczy 13 dni i ma sie wymierne
efekty, organizm oczyszczony z toksyn, lepsze samopoczucie. I mniej
kilogramow. Mam natomiast zastrzezenie do tych przypraw. Sok z
cytryny jest do ryby i salaty, do miesa zawsze uzywalam roznych
przypraw (oczywiscie oprocz soli) i bylo ok.
Obserwuj wątek
    • Gość: aanett Re: Dieta kopenhaska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 13:04
      Skończyłam ją w sobotę, jest straszna, co prawda głodu nie czułam, ale jedzenie
      po kilku dniach zbrzydło mi strasznie -schudłam ok. 5 kilo, teraz jestem na sb i
      jestem szczęśliwa -jem pyszne rzeczy - aha kopenhaska to super sprawa jak chce
      się sprawdzić charakter -mi się udało ;)
      • my71 Re: Dieta kopenhaska 04.03.09, 16:05
        schudlem 6kg, czulem sie swietnie i wcale nie chodzilem glodny, a po drugie to
        pierwsza dieta po ktorej nie wrocilem do poprzedniej wagi :), hmmm tzn wrocilem
        ale dopiero po 7 latach, chyba wiec pora na powtorke :)
        • Gość: ala Re: Dieta kopenhaska IP: *.chello.pl 23.03.09, 21:50
          Byłam na tej diecie w październiku, schudłam 6 kg , ku mojej radości
          kupuję ubraniana nawet rozmiar 34 (przed 38-40).Można
          wytrzymać.Pozwalam sobie na golonkę i karmelki.
    • Gość: lk. Dieta kopenhaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 16:20
      naprawdę działa i już po kilku dniach widać efekty! tylko po jakimś
      czasie już mi zbrzydło to jedzenie... ale 13 dni to naprawdę bardzo
      mało jak na taki spadek wagi!
      jedyne uwagi są takie, że przez pierwsze kilka dni byłam bardzo
      osłabiona, ale potem już było lepiej i nie czułam tak bardzo głodu,
      natomiast widok tych zmian naprawdę podnosi na duchu i motywuje żeby
      dobrnąć do końca!
    • elle1974 Dieta kopenhaska 04.03.09, 20:04
      na szybkie schudniecie w sam raz, ale ABSOLUTNIE nie obroni cie
      przed efektem jo jo... po kilku pierwszych dniach stracilam ochote
      na jedzenie, glodna nie chodzilam, ale za to lekko oslabiona. jakos
      dotrwalam do 13go dnia. efekt cudo: 4 kg mniej, tyle ile chcialam.
      talia swietnie zaznaczona, walki zgubione..., wskoczylam w stare
      ciuszki, nowe (w rozmiarze 36-38!)sobie kupilam i... po 2
      miesiacach, uwazajac na to co jadlam, wszystko wrocilo...a walkow
      nawet troche wiecej...teraz pojechalam na urlop i b duzo chodzilam
      i... po tygodniu widze roznice w sylwetce, Kilo czy dwa do tylu, bez
      wysilku...
      • mala200333 Re: Dieta kopenhaska 02.09.10, 18:03
        a juz sie napalilam, ze bede nosic stare ciuszki
    • Gość: kasia Dieta kopenhaska IP: *.gprs.plus.pl 07.03.09, 13:04
      czy mozna zastapic czyms kawe :>?
      • Gość: asas Re: Dieta kopenhaska IP: *.chello.pl 11.03.09, 00:23
        zielona herb
        • Gość: gosc Re: Dieta kopenhaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 09:37
          W jaki sposób nalezy przyrządzić mięso?
    • Gość: agata Dieta kopenhaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 23:20
      jaka mam zachować przerwę między posiłkami? około której godziny należy zjeść obiad?
      • Gość: asia Re: Dieta kopenhaska IP: *.tczew.net.pl 13.03.09, 23:44
        Mnóstwo odpowiedzi tu:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11182
    • tyna-tyna Dieta kopenhaska.. nie polecam ! 17.03.09, 09:45
      byłam na tej diecie, jest strasznie wyczerpująca. wprawdzie schudłam 8 kg, ale wrócilam do swojej dawnej wagi, prawie tak samo szybko jak schudłam. nie warto przechodzic na takie `prawie głodowki` aktualnie po prostu rosądnie się odżywamiam, zmieniłam po prostu swoje nawyki żywieniowe, niczego sobie nie odmawiam, ale jem z głowa, ćwicze, ruszam sie.. pozwala mi to zachowac super linie,a przy tym wspaniałe samopoczucie. bo po co sie katowac, byc chudym przez 2 tyg ( tylko ) a do tego miec beznadziejny humor.
      • Gość: eee Re: Dieta kopenhaska.. nie polecam ! IP: *.chello.pl 18.04.09, 18:43
        bylo nie żreć jak swinia to by sie nie przytylo ; ) a ruszylas w koncu dupe to
        chudniesz
      • Gość: wm Re: Dieta kopenhaska.. nie polecam ! IP: *.cix.ptc.pl 21.05.09, 11:21
        Matematyki się nie oszuka. Kilogram tłuszczyku (własnego) to ok 7
        000 kalorii. 8 kg tłuszczu - to 56 tys kalorii. Rozłożenie tago na
        13 dni - daje "spalanie" na poziomie 4,3 tys. kalorii dzienie.
        Dla "normalnego" człowieka (nie sportowca, drwala czy tragarza)
        poziom nie do osiągniecia. Tak więc bez bardzo intensywnych ćwiczeń -
        nie da się stracić 8 kg tłuszczu w dwa tygodnie. Jeżeli jakakolwiek
        dieta obiecuje lepsze tempo chudnięcia niż 2kg na tydzień, to
        prowadzi do odwodnienia lub niszczy mięśnie.
        • Gość: Tholie Re: Dieta kopenhaska.. nie polecam ! IP: *.play-internet.pl 28.05.12, 21:30
          Byłam na diecie rok temu i schudłam z 58 ->53kg. Minął rok i nie przytyłam w ogóle. za to zauważyłam, że nie mam już sprawności fizycznej. POporostu spaliłam wtedy mięśnie, a nie tłuszcz, a że jeszcze studiuję i dużo siedze przy biurku, dlatego nie mam jak ich odbudować, wiec nie przytyłam nic. Od zakończenia diety zdrowo się odżywiam.
          Uważam, że lepiej pomęczyć sie 13 dni i stracić troche siły w mięsniach niż nienawidzieć siebie przy każdym patrzeniu w lustro i niszczyc swoją pewność siebie przez kompleksy. Ważne, że wytrzymałam i coś dla siebie zrobiłam.
      • Gość: Go Re: Dieta kopenhaska.. nie polecam ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.03.10, 18:34
        Jak się po diecie rzuca na żarcie to nic dziwnego. Dieta jest
        restrykcyjna, ale bez przesady. 13 dni to nie wieczność. Chudnie się
        dość szybko, a potem wystarczy racjonalnie się odżywiać. Powrót do
        pilota telewizyjnego i czekolady na dobranoc zniweczy wszystkie
        wysiłki. Więc bez przesady.
    • Gość: sepulka Jajka w diecie -czym zastapic? IP: *.media-press.tv 23.03.09, 10:22
      Chcialabym sprobowac tej diety - ale jestem uczulona na jajka. Czy
      mozna je czyms zastapic
      • Gość: bez jaj? proszę:) Re: Jajka w diecie -czym zastapic? IP: *.tczew.net.pl 23.03.09, 11:30
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11182&w=77345055
        • edzia834 Re: Jajka w diecie -czym zastapic? 16.01.12, 20:12
          Kiepska wiadomość: Nie można zastąpić jajek. Jeśli chcesz uzyskać porządany efekt i nie chcesz efektu jo jo to musisz stosować ją punkt po punkcie.
    • Gość: Dot_3 Dieta kopenhaska IP: *.ghnet.pl 23.03.09, 21:33
      Dlaczego nie można jej zastosować przed upływem 2 lat i co moize sie
      stać jeśli powtórzę po roku?
      • asia0212 dużo wiadomości o kopenhaskiej: 23.03.09, 22:46
        pytaj tu
    • ggosia44 Dieta kopenhaska 17.04.09, 19:21
      Witam, czy w trakcie tej diety można żuć gumę i pić hektolitry
      zielonej herbaty?
      • Gość: asia można żuć gumę i pić hektolitry zielonej herbaty? IP: *.tczew.net.pl 18.04.09, 23:09
        Odpowiedź-patrz wyżej.
      • issey_miyake Re: Dieta kopenhaska 24.05.09, 00:35
        ggosia44 napisała:

> Witam, czy w trakcie tej diety można żuć gumę i pić hektolitry
        > zielonej herbaty?

nie
      • Gość: marta Re: Dieta kopenhaska IP: *.aster.pl 07.07.09, 16:07
        Z tego co wiem , to mozna pic duzo kawy.Ale ja zamieniłam na ta
        bezpieczna dla zoładka- niskodrazniaca Astre.
      • Gość: elmik Re: Dieta kopenhaska IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.12, 01:37
        Witam i odpowiadam bo sprawdziłam na sobie.Ja żułam gumę bez cukru(chociaż to ponoć nie jest dobry pomysł,niektórzy po gumie odczuwaja wiekszy głód-ja tego nie mam)i piłam zieloną herbatę.Schudłam 8kg w trzecim dniu diety miałam lekkie załamanie i zawroty głowy,ale nie przerwałam odtłuszczania i nastepnego dnia było już ok,w drugim tygodniu miałam wrażenie ze porcje są zbyt duże(chociaż jadłam to samo i w tej samej ilości co w pierwszym tygodniu).do tego dodałam codzienny szybki marsz na dystancie ok 4km,a po zakończeniu diety zaczęłam intensywnie ćwiczyć dwa razy w tygodniu na siłowni i dwa razy w domu na stepperze,do tego codziennie szybki marsz i w ciągu następnych trzech miesięcy schudłam kolejne 8kg.tak wróciłam do mniejszej wagi po pierwszej ciąży,nie bylo efektu jojo,wagę utzymywalam na poziomie 63kg +,- 1kg,przez ok 3lata zanim nie zaszłam w ciązę.Teraz jestem mamą drugiej córeczki i już nie mogę się doczekać kiedy przestanie jeść naturalny pokarm,bo planuję powtórzyć dietę,chociaz teraz pilnowałam się w ciaży i do 63kg potrzebuję zrzucić tylko 7 kg.Pozdrawiam i życzę powodzenia na diecie
    • Gość: czarna Dieta kopenhaska IP: *.rzeszow.vectranet.pl 30.04.09, 11:47
      Dieta świetna, obkurcza żołądek, ale ja na niej wytrzymalam tylko 6 dni. Byłam
      strasznie słaba, myślałam, że zaraz zemdleję. W ciągu 6 dniu jednak schudłam 4,7
      kg. Potem przeszłam na dietę 700 kalorii i schudłam 2,4 kg w niecały tydzień.
      Obecnie stosuję dietę 1000 kalorii, dużo się ruszam. Zostało mi 4 kg do zrzucenia.
      Kopenhaska nie dla mnie, ale wielki hołd dla niej za wyniki w spadku wagi:)
    • elle_est_jolie Re: Dieta kopenhaska 21.05.09, 16:57
      Dieta kopenhaska- dobra ,ale na rozwalenie sobie metabolizmu, nabawienie się
      niedoborów, uczucia słabości, wypadania włosów,gorszej cery a i jeszcze na
      koniec w nagrodę dostajemy stracone kilogramy + parę kg gratis. Na zdrowej
      diecie nie ma uczucia głodu i jest zaopatrzona w skladniki odzywcze co nam daje
      stałe efekty.
      • Gość: Patka Re: Dieta kopenhaska IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.10, 18:08
        No bo jak się robi jakąkolwiek dietę to się nie je potem nie wiadomo ile . Jeśli
        już ktoś podejmuje się tej diety musi brać pod uwagę to, że jest ona bardzo
        wyczerpująca, a pod koniec brak nam sił . Mi dieta kopenhaska bardzo pomogła .
        Zastosowałam ją ze 3 lata temu i nadal nie przytyłam, a od tamtej pory mam dużą
        lepszą przemianę materii .
    • klioooo Dieta kopenhaska 07.01.10, 12:34
      wlasnie dzis zaczelam diete kopenhaska i mam pytanie czy mozna pic
      herbate i podjadac owoce wciagu dnia?
      • Gość: Viola Re: Dieta kopenhaska IP: *.tvk.torun.pl 14.01.10, 20:06
        mozesz pic zieloną herbate (nie czarna) i nie ma zadnego podjadania... jesz
        tylko to co masz w diecie ^^
        powodzenia
        • alcena Dieta kopenhaska- jak pakować jedzenie do pracy? 06.02.10, 17:55
          Cześć dziewczyny, ja planuję od poniedziałku zacząć dietę kopenhaską (mobilizuję
          się od świąt :P). Mam pytanie natury technicznej... Lunch i obiad przypadają
          akurat na godziny, kiedy będę w pracy. Myślę, że nie jestem z tym problemem
          sama? Jak sobie radzicie? Jak pakujecie jedzenie? Przecież nie zapakuję jajek,
          szpinaku i befsztyku w folię aluminiową :/
    • bojamigo Dieta kopenhaska 13.02.10, 12:20
      Kilka lat temu ,,przerobiłem'' tę dietę. Efekt? Zrzucenie około pięciu
      kilogramów połączone z fantastycznym samopoczuciem. Naprawdę! Czułem się tak
      lekko, że chyba mógłbym występować w balecie)))
      Faktem jest, że oglądanie i wąchanie smakowitości zjadanych obok było prawie
      torturą, ale za to jak wówczas docenia się nasze zmysły z których na codzień
      korzystamy bezwiednie!!! Nie sposób opisać radości z tego, że można zjadać tak
      różnorodne smakowitości. Wtedy sobie człowiek uzmysławia, ile tracą ci
      nieszczęśnicy, którzy wielu potraw z różnych względów jeść nie mogą!!!
      Wracając jednak do tematu; uważam, że ta dieta jest jak najbardziej godna
      polecenia, o ile ma się na to zdrowie (i odpowiednią ilość sadła w zapasie)))
      Czytając jednak różne opinie, które raczej nie są wyssane z palca, myślę, że
      przed rozpoczęciem diety (nie tylko tej)mądrze byłoby skonsultować się ze
      swoim lekarzem prowadzącym lub specjalitą od ,posiadanych' ewentualnie
      dolegliwości - może są jakieś przeciwwskazania w indywidualnych przypadkach.
      Często zdarza się, że otyłość wcale nie wynika z obżarstwa lecz jest skutkiem
      czegoś innego((( - pomijając ciążę oczywiście.
      Ta dieta mnie bynajmniej nie zaszkodziła. Wręcz przeciwnie. Uzmysłowiła mi,
      że do normalnego funkcjonowania wcale nie potrzebujemy takich ilości jadła,
      jakie zazwyczaj spożywamy (+ podjadanie między posiłkami - zgroza!!!) We
      wszystkim, potrzebny jest umiar.
      Nie wierzę w żadne cudowne diety, głodówki, suplementy, etc...
      To wszystko odpowiednio dawkowane jest dobre. Najlepsze jednak jest jedzenie
      tego, na co ma się ochotę w połączeniu z panowaniem nad sobą i swoim wilczym
      apetytem. Tego na dłuższą metę nie zastąpi żadna dieta czy inne wynalazki
      (póżniej znów odnalazłem swoje kilogramy, ale jest to wyłącznie moja wina).
      Reasumując: Moim skromnym zdaniem ta dieta z pewnością może naprawdę
      skutecznie pomóc w zmianie nawyków żywieniowych, zrzuceniu kilku kilogramów i
      poprawieniu sobie samopoczucia. Reszta zależy jednak od nas samych.
      Biorąc pod uwagę negatywne opinie (mam nadzieję, że to nie było zwykłe
      obrzucanie błotem przez konkurencję) nie wolno lekceważyć przeciwwskazań
      zdrowotnych. W przypadku wystąpienia jakichkolwiek nietypowych objawów
      natychmiast skonsultować się z lekarzem czy też przerwać dietę.
      Zamierzam niebawem powtórzyć sobie tę dietę tym razem jako osoba pracująca
      fizycznie (przy pierwszym podejściu nie pracowałem, więc kalorie mnie nie
      interesowały). Pozdrawiam...
    • Gość: ewa_roza Re: Dieta kopenhaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 21:28
      przeszłam kopenhaską cała już 2 raz + dwa nieudane podchody zakończone raz na 4
      raz na 7 dniu uważam że jest to fenomenalna rzecz może nie dieta ale sposób na
      kontrolę silne woli na powiedzeniu stop dla żarcia już nie jedzenia ale żarcia!
      nie miałam efektu jojo za pierwszym razem i nie będę miała teraz na razie nie
      mam ale nie będę miała dlaczego? bo teraz myślę o tym co jem jem tylko główne
      posiłki 0 słodyczy fast foodów jedzenia kolacji i zaczęłam umiarkowany sport.
      Mam 168 ważyłam 70 kg teraz ważę już 64 kg czuję się lekka wiem ze warto !
      do diety stosowałam się choć zmieniłam dwie rzeczy po 1 używałam ziół od
      prowansalskich poprzez curry do tymianku i piłam więcej kawy! Po diecie jak
      myślę o zjedzeniu czegoś tłustego - choć nie często bo straciłam apetyt na takie
      "rarytasy" pojawia się myśl gruba świnio nie po to głodowałaś te 13 dni by teraz
      mieć efekt jo-jo bądź chuda no i się udaje.
      powodzenia warto
      ps. piłam i piję ok 4 l wody dziennie
    • julci3k Dieta kopenhaska 31.03.10, 11:28
      haha nic nie można podjadać, w czerwcu albo w lipcu będzie dwa lata i robię tą
      dietę kolejny raz. schudłam na niej chyba z 6kg nawet nie pamiętam ciężko jest
      wytrwać pamiętam że zjadłam miętowego cukierka chyba w 11 dniu diete trzymałam
      12 a w 8 byłam tak nieprzytomna że poparzyłam sobie rękę hahaha
    • sobota2000 Dieta kopenhaska 04.07.10, 21:54
      Planuje czacząć od jutra. Koniec ŻARCIA
    • mala200333 Re: Dieta kopenhaska 04.09.10, 18:02
      Sprobuje w przyszlym miesiacu. Teraz nie mam sily...
    • Gość: dieta Re: Dieta kopenhaska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.12, 15:33
      Dieta south beach
      kobieca-uroda.blogspot.com/2012/01/dieta-south-beach.html
      Poznaj sekrety kobiecej urody!
      • edzia834 Re: Dieta kopenhaska 16.01.12, 20:04
        Stosowałam dietę kopenhaską parę lat temu i schudłam 6kg i nie przytyłam do tej pory. Uważajcie dziewczyny na różne udziwnienia tej diety w internecie, nie można w tej diecie nic zmieniać, bo ktoś nie lubi np szpinaku. Prawdziwe menu można znaleźć na tym blogu, fajne porady i przeciwskazania.
    • Gość: Idella Re: Dieta kopenhaska IP: 115.68.4.* 02.05.12, 16:05
      Film Ghost Rider 2 (2011) jest super! Polecam!
    • cutelittleangel Dieta kopenhaska 30.01.13, 13:36
      czym moge zastapic puszke kompotu w diecie kopenhaskiej ?
    • wyga5 Re: Dieta kopenhaska 25.04.13, 21:45
      W necie można znaleźć skrajnie różne opinie na jej temat. Podobno właśnie wyniszcza organizm :/ Lepiej się wziąć za siebie, trochę poćwiczyć i odżywiać się normalnie, tylko w mniejszych ilościach. Dobrym treningiem pod okiem fachowców może być wyjazd na turnus odchudzający do Primavery z Jastrzębiej Góry :)
    • nymi78 Dieta kopenhaska 07.06.13, 23:11
      wszystko o kopenhaskiej: informacje, jadłospis, porady, przepisy www.diety-diety.net/dieta_kopenhaska.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka