Dodaj do ulubionych

Polska przedostatnia w Europie

• Gość: ojja Re: Polska przedostatnia w Europie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.04, 22:46
      No to się qrna biermy do roboty :)
    • Gość: polonus "dziekujemy ci komuno"...stolzman, miller pod mur IP: *.rasserver.net 04.06.04, 22:47
      • Gość: aci Re: "dziekujemy ci komuno"...stolzman, miller pod IP: 195.68.129.* 05.06.04, 05:54
        ...a "polonusa" do Tworek!!
    • Gość: mee... Re: POLSKA NIE PIERWSZA ...ALE TEZ NIE OSTATNIA... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 04.06.04, 22:52
      ...mysle...,ze wystarczy zacisnac pasa...w jakims z kolejnych planow sld...a
      dogonimy czolowke...
    • Gość: pak Nie wazne czy Polska IP: 217.96.2.* 04.06.04, 23:08
      bedzie bogata czy biedna; wazne zeby byla katolicka.

Glosujcie dalej na takich debili lub inna Samoo-brone a na pewno sie zo zisci.
    • Gość: polishcanadian Zawsze tak bylo, tylko propaganda gierkowska... IP: 5.3.1R* / 63.68.196.* 04.06.04, 23:11
      ...byc moze wygenerowala w niektorych umyslach zludzenie, ze tak nie jest.
      • Gość: ws Re: Zawsze tak bylo, tylko propaganda gierkowska. IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.04, 23:19
        Swieta slowa.
        Tez tak to widze.
        Tylko, ze uwazam, ze teraz naprwde jest szansa, ze to sie zmieni, ze przepasc
        cywilizacyjna dzielaca Polske od Zachodu sie zmniejszy.
        Jezeli ludzie zupelnie nie zdurnieja to naprwde bedzie lepiej, chociaz nie juz
        jutro.
        • Gość: mee... Re: Zawsze tak bylo, tylko propaganda gierkowska. IP: *.avenel01.nj.comcast.net 04.06.04, 23:28
          ...pieklo jest wybrukowane dobrymi checiami...nie pragnijcie ...a
          dzialajcie...zrobcie mee...prezydentem...a ja wam wskaze jak macie dzialac- dam
          wam wolna reke-prwawo rowne dla wszystkich-zadnych kolesi-wszystko dla dobra
          ciebie drogi wyborco- zadbamy tez o tych nie radzacych sobie w
          zyciu...nadmieniam ...,ze wyksztalcnenie mam wyzsze od kwacha magistra...ha,ha
          • Gość: polishcanadian Re: Zawsze tak bylo, tylko propaganda gierkowska. IP: 5.3.1R* / 63.68.196.* 04.06.04, 23:32
            No, to startuj pan w wyborach. Ale mieszkasz pan w Polsce, czy za granica? Bo
            jesli to drugie, to historia z niejakim Tyminskim moze sie powtorzyc! A moze
            on i pan to ta sama osoba?!

pozdr.
            • Gość: ws hm.. "polishcanadian" ??? IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.04, 23:35
              A moze to pan jestes Tyminski?
              • Gość: polishcanadian Re: hm.. "polishcanadian" ??? IP: 5.3.1R* / 63.68.196.* 04.06.04, 23:38
                Nie, nie jestem Tyminskim.
            • Gość: mee... Re: Zawsze tak bylo, tylko propaganda gierkowska. IP: *.avenel01.nj.comcast.net 04.06.04, 23:51
              ...czy tyminski mowil panu takie slowa jak mee...on straszyl czarna
              teczka...,ze na wszyskich mial haka...,i ze juz jutro ja otworzy...
              • Gość: ws Re: Zawsze tak bylo, tylko propaganda gierkowska. IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.04, 23:58
                Ach, to ty na prawde chcialbys zostac wybrany na prezydenta.
                Ja myslalem, ze to tylko zarty.

Twoj statesment mial pomimo braku czarnej teczki rzeczywiscie cos z Tyminskiego:
                Bajanie, ze wystarczy jeden madry, ktory zrobi porzadek i bedzie dobrze.
                • Gość: mee... Re: Zawsze tak bylo, tylko propaganda gierkowska. IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.06.04, 00:14
                  ...a kto by nie chcial wygrac w totka...czy zostac krolem...przeciez nie
                  wszyscy maza ...,zeby zostac strazakiem czy policjantem- taki kwasniewski np
                  od kolyski byl w parii z tad przyslowie...od zlobka do nagrobka...nawet ten
                  kwasniewski nie musial konczyc dobrej szkoly ...wystarczylo ,ze sklamal ...tak
                  jestem magister- czarodziej jakis ...wiec dlaczego nie ja mee...pozatym-tak
                  wystarczy jeden madry z odpowiednio dobranym zapleczem...a pozniej tych madrych
                  wyrosna setki- wolnosc ich stworzy...a nie jak jest obecnie...inteligencja
                  mysli o wyjezdzie ...a booraki szykuja sie do wladzy ...bo booraki bolszewickie
                  chwilowo niedomagaja...
                  • Gość: ws Re: Zawsze tak bylo, tylko propaganda gierkowska. IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.04, 00:25
                    no nie wiem,
                    w totka nie gram, bo bylem szkole za dobry z matmy(rachunek prawdopodobienstwa).
                    Prezydentem to chcialem zostac jak mialem 15 lat. Potem mi przeszlo.
                    To nie jest fajna praca. Nawet jak sie sam jest madry (kto tak sam o sobie
                    sadzi, to juz napewno za madry nie jest) to skad wziac to zaplecze.
                    Jeden czlowiek sam tych wszystkich boorakow nie wykarczuje.
                    Mi juz wystarczy troche sie na forum pomadrzyc w nadziei, ze pomoge troche
                    rodakom (tym glupszym) zmadrzec.
                    • Gość: mee... Re: Zawsze tak bylo, tylko propaganda gierkowska. IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.06.04, 00:36
                      ...koncze...zaraz jade na JFK...odebrac studenta bo wlasnie dzisiaj przylatuje
                      z polski zarobic troche kasy... ostatni rok studiow bedzie konczyl w
                      singapurze... kasa potrzebna...wiec jednego do zaplecza juz mam- ale to wyglada
                      na mafie rodzinna stwierdzi ktos...ha,ha...pzd
                      • Gość: ws ciao IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.04, 00:37
    • Gość: andre Re: Polska przedostatnia w Europie IP: 212.244.246.* 04.06.04, 23:36
      kto ma te 100% sredni
      • moped Re: Polska przedostatnia w Europie 04.06.04, 23:45
        rodak potrafi...wszystko wie :)))))

co tam inni pieprza....my wiemy swoje...za klunice mosci panowie !
        • Gość: Dąbrowski Polska jest przed czy za Albanią IP: *.web.thalamus.se 05.06.04, 00:19
          Już wszystko mi się poplątało, wczoraj pisano że Niemcy są w dołku, dzisiaj
          Polska za Albanią to gdzie są Niemcy gdzie ten dołek.
          Może Polska ominęła dołek i Niemcy są już poza Europę - mieszacie wszyscy
          ja chcę po 25 latach wpaść na chwilę do Polski i sam już nie wiem co mnie tam
          czeka a czy przypadkiem jest papier toaletowy czy brać ze sobą.
          • Gość: ws Przed Albania IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.04, 00:30
            Polska jest przedostatnia ale w pierwszej lidze (Unia Europejska).
            Albania gra w nizszej lidze.
            Polska jest tez przed Serbia, Chorwacja, Bosnia, Macedonia, Moldawia, Bulgaria,
            Rumunia, Ukraina, Bialorusia i (niezupelnie europejskimi) Rosja i Turcja.
            A wiec papieru toaletowego nie zabieraj.
            Ani dlugopisow i gum do zucia dla zebrzacych dzieci.
            • Gość: ws Aha, Niemcy IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.04, 00:32
              Niemcy sa oczywiscie w dolku.
              Ale Niemcy graja w Lidze Mistrzow.
              A wiec ich dolek jest wyzej niz polska gorka.
    • Gość: repre$ Czy ktoś wie jak się zapisać do Żydów IP: *.enformatic.pl / *.enformatic.pl 05.06.04, 00:39
      bo oni podobna rządzą światem, a ja bym sobie też chętnie choć przez chwilę
      porządził. To jak bym rządził, to bym zarządził, żeby u nas było 3000% i wtedy
      to my byśmy udzielali dobrych rad. Bo mi się nie podoba jak mi doradza pomywacz
      talerzy w australijskim barze dworcowym, który doskonale zna się na urządzaniu
      świata. Bo ja wiem, że ja lepiej umiem doradzać w temacie urządzania świata.
      Tylko jak się zapisać do tych Żydów, ale tylko do tych bym się zapisał co
      rządzą światem, bo do tych co światem nie rządzą, to ja się zapisywać nie chcę.
      Acha! ja się zapiszę, ale jak nie będzie bolało, bo jak ma boleć, to muszę
      wcześniej wiedzieć jak długo sobie będę mógł porządzić za te boleści, to się
      zastanowię.
      Bo chinczak to ma rację.
      Acha! do nas przyjechał taki jeden z Australii. Nabrał towarów na sto tysięcy
      złotych i nie chce zapłacić. To jakby on oddał te sto tysięcy, to może nam by
      się poprawiło a w tej Australii się pogorszyło. To wtedy nasi pomywacze talerzy
      w barach dworcowych naprawialiby Australię.
      Drogi Andy! Wy tam w Australii musicie być bardzo odważni, bo ten Australijczyk
      (rodzony, nie napływowy z Polski), to się nic nie bał i sto tysięcy naszych
      biednych złotych z@jeb@ł. Jak się do mnie odezwiesz, to dam ci jego dane. Może
      mi pomożesz złapać złodzieja i odbiorę mu sto tysięcy naszych biednych złotych,
      to chociaż ja przekroczę tę średnią australijską a ten złodziej ją zaniży i
      wtedy ja udzielę ci paru dobrych rad. Bo teraz, to twoja średnia wzrosła o
      z@jeb@ne mi sto tysięcy złotych, a moja o te z@jeb@ne mi sto tysięcy złotych
      zmalała.
      Pozdrawiam odważnych Australijczyków.
      • Gość: ws Re: Czy ktoś wie jak się zapisać do Żydów IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.04, 00:45
        "ja się zapiszę, ale jak nie będzie bolało, bo jak ma boleć, to muszę
        > wcześniej wiedzieć jak długo sobie będę mógł porządzić za te boleści, to się
        > zastanowię."

No wiec troche bedzie bolec: obrzezka.
        Wiec sie zastanow.

A tak pozatem to niezly post.
        • Gość: repre$ To ja się jeszcze zastanowię. IP: *.enformatic.pl / *.enformatic.pl 05.06.04, 01:34
          Wiedziałem, że tu musi być jakiś hak. A bez tego by się nie obeszło?
    • Gość: robol Całkiem optymistycznie się mi widzi przyszłość IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 05.06.04, 02:39
      ...bo w takim tempie i bez pomocy partii samogwałtu za roczek najpóźniej zrobi
      się Argentyna. Na to reszta Europy nie może sobie pozwolić i zaczną się rządy
      komisaryczne. Język urzędowy się nie zmieni bo juz nie te czasy,
      zdelegalizowane zostaną patrie polityczne zarówno prawe jak i lewe bo żadna nie
      potrafiła , nie potrafi i nie nauczy się niczego w kwestii tak mądrej jak
      stworzenie konstruktywnego rządu i zarządzanie kawałkiem dobrej ziemi i sporą
      populacją w gruncie porządnych a na pewno pracowitych ludzi.
      Na pohybel wszystkim dotychczas dzielnie niszczącym kraj politykom, po równo na
      pal prawych, lewych i liberałów. Rydzyka , Lepera, Giertycha i podobnych do
      pieca bez gazowania.
      Niech żyje zjednoczona europa z prowincją nadwiślańską
    • Gość: Emily COS Z TYM TRZEBA ZROBIC! IP: *.dc.dc.cox.net 05.06.04, 02:39
      PL jest niewatpliwie w bardzo zlej sytuacji gospodarczej-politycznej-socjalnej,
      ktora jest wynikiem 15 lat bezkarnego rozkradania przez kolejne "elity" wladzy
      spolecznego majatku oraz niszczenia tkanki spolecznej. Polskiego kapitalu juz
      praktycznie nie ma - zostal przeniesiony na konta globalnych korporacji i
      zagranicznych bankow. Mimo tej beznadziei i powszechnej korupcji, uwazam, ze
      nie wolno sie zalamywac. Musimy zdobyc sie na solidarnosc i wysilek! Pl kapital
      mozna odbudowac poprzez solidarny bojkot globalnych towarow oraz obcych
      hipermarketow. Nalezy zakladac spoldzielnie produkcyjne i maksymalnie popierac
      polskie rolnictwo i przedsiebiorczosc. Nie liczmy na pomoc innych, musimy
      pomoc sobie sami uczciwa, solidna praca, odpowiedzialnoscia i solidarnoscia
      narodowa. Musimy zadbac o wyksztalcenie i wychowanie wszystkich dzieci (rowniez
      tych biednych), bo ich rodzi sie coraz mniej, a one sa przyszloscia narodu.
      Musimy stac sie jedna wielka rodzina, w ktorej wszycy dbaja o wszystkich!
      Rodacy, zyczmy sobie odwagi i wytrwalosci! Damy rade wyciagnac sie z bagna
      biedy, ale musimy zmienic Konstytucje oraz systemy wyborcze, ktore przyciagaja
      do wladzy najbardziej egoistyczny, nieuczciwy i nieudolny element (z
      nielicznymi pozytywnymi wyjatkami, ktore sa bezradne).
      pozdrawiam z nadzieja, ze nam sie uda.

• Gość: robol Re: COS Z TYM TRZEBA ZROBIC! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 05.06.04, 02:57
        to wszystko już było. Przerabialiśmy to o czym piszesz za rządów Mazowieckiego
        a już wówczas było wiadomo że kraj się wysypie. Z wielu powodów ale za główny
        uważam mentalny spadek po komunie i zaborach.
        Żden apel nic nie da bo ludziom już się nie chce. Ostatnie lata to tylko
        przykład że nami powinien rządzić ktoś z zewnątrz, kto ma żywotny , choćby i
        finansowy interes żeby tutaj ludzie żyli dostatnio i mieli w rękach siłę
        nabywczą.
        Kolejne zaciskanie pasa, mobilizacja itd. nie wypali bo już nikomu się nie chce.
        Na kogos takiego jak Piłsudski nie ma co liczyć, oczekuję że Europa nas
        wchłonie. Byle się nie zadławiła
        • Gość: Emily Re: COS Z TYM TRZEBA ZROBIC! IP: *.dc.dc.cox.net 05.06.04, 04:07
          Ja jednak licze na PilsudskiegoII. Obcy rzadzili nami pod zaborami i pod PRLem
          i wiadomo jakie byly tego skutki. Trzeba stworzyc psychologiczno-polityczne
          warunki dla zaistnienia PolsudskiegoII, nawet nie musi to byc zaden
          jednostkowy "dyktatus", tylko moze to byc grupa intelektualistow, ktorym, chce
          sie zrobic cos dla ratowania wlasnego spoleczenstwa. Przeciez inne pastwa w EU
          prosperuja glownie dzieki aktywnosci ich wlasnych elit, a nie sil obcych.
          Irlandia tez dostala duzy zastrzyk finansowy od Amerykanow irlandzkiego
          pochodzenia. Niestety prawda jest taka, ze ludzie maja genetycznie zakodowana
          solidarnosc plemienna, wiec nie bardzo mozna liczyc na pomoc obcych, rzadzacych
          PL z Bahamas. Oni najwyzej zadbaja o to, aby PL rynek zbytu sie nie zalamal, bo
          to uszczupliloby ich dochody. Nie wierze, zeby ci obcy biznesmani zadbali o
          zdrowie i wyksztalcenie Polakow. O to musza zadbac sami Polacy.
          • Gość: robol Re: COS Z TYM TRZEBA ZROBIC! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 05.06.04, 11:48
            Jesteś wielką optymistką. Ja osobiście bywając za granicą wstydziłem się
            przyznać żer jestem Polakiem. Szczególnie emigracja polska z Usa ( jedyna
            jeśli brać pod uwagę potencjał i możliwości ) traktuje kraj przodków z dużą
            dozą lekceważenia i pogardy. Wierz mi czy nie, sporo mojej rodziny tam siedzi i
            jedynie nabijają się. Nie są na tyle głupi żeby prowadzić interesy w polsce a
            tymbardziej tu wracać
            Warunki na zaistnienie grupy sanacyjnej już były - 1989-93. Obecnie mamy
            sytuację identyczną jak Niemcy na początku lat 30tych i hitleperek juz sie
            szykuje...
            Irlandia którą przytaczasz jest wzorcem do naśladowania ale tutaj nikt nikogo
            nie naśladuje.
            stara prawda że i przed szkodą i po szkodzie... jest niestety nadal aktualna.
            Kiedyś bardzo liczylem że komune trafi szlag. Teraz liczę że kraj jako organizm
            polityczny też trafi i zarządzaniem zajmą się obcy ale kompetentni. Od nich
            dopiero następne pokolenia się nauczą.
            Wielcy mawiali:
            dla Polaków można zrobić wiele, z Polakami niczego

Zgadzam się że o wykształcenie i zdrowie następnego pokolenia MUSIMY zadbać sami
            Osobiście przez kilka lat pomagałem tym którym się nie przelewało a mieli sporo
            dzieci. Od pewnego czasu odmawiam bo nie mam z czego. Tyram i nie starcza. Kraj
            nieistotny, istotny naród który stoi w obliczu zagłady biologicznej:
            często bywam na prowincji i obserwuję powolne ale ciągłe zmiany na gorsze

Zresztą inna szkoła mówi że najważniejszy jest kapitał zgromadzony przez naród.
            Przyklad - Szwajcarzy - zero przyrostu naturalnego, malo ludności ale obracają
            kapitałem i to pozwala im żyć. u nas tego kapitału materialnego nie ma bo
            zabory, wojny, nacjonalizacje, komuna a w ostatnich latach komuna bis i totalne
            zlodziejstwo. Bo pierwszy milion trzeba ukraśc.
            Na to nakłada się brak tradycji pracowitości, gospodarności - charakterystyczny
            niestety dla krajów często doświadczanych przez wojny i katolickich (
            katolicyzm w przeciwieństwie do protestantyzmu zablokował cechy pozwalające na
            osiągnięcie dobrobytu )
            Sporo wcześniej napisałem dlaczego jestem za upadkiem organizmu państwowego, na
            cholerę nam to, niech zostanie kultura i tradycja, gospodarką niech zajmą się
            mądrzejsi i bardziej doświadczeni. My a raczej nasi potomkowie z czasem się
            czegoś nauczymy
            • Gość: Emily Re: COS Z TYM TRZEBA ZROBIC! IP: *.dc.dc.cox.net 06.06.04, 02:09
              Masz duzo racji. Ja nie jestem jednak za upadkiem organizmu panstwowego, bo jak
              dotad nikt nie wymyslil innego tworu spoleczego, ktory gwarantowalby ludziom
              bezpieczenstwo, nie tylko polityczne ale i socjalne. Pomysl troche o
              bezpanstwowych Cyganach i napisz, czy chcialbys widziec Polakow w takiej roli.
              IIIRP miala i ma zlodziejskie, wyjatkowo niemoralne, patologicznie chciwe i
              nieudolne elity, ktore doprowadzily kraj do obecnego wielkiego kryzyzu, ale to
              nie znaczy, ze nie moze miec lepszych. Trzeba totalnie i radykalnie odrzucic
              wszystkie dotychczasowe elity i sposoby ich wybierania oraz stworzyc nowa
              rzeczywistoc polityczna. Nie mysle, ze Niemcy, czy Francuzi zadbaja o dobro
              Polakow, bo ich naturalnym obowiazkiem jest dbac o dobro swoich ludzi, tak jak
              obowiazkiem rodzicow jest bdac o dobro swych dzieci. Panstwo to rozszerzona
              rodzina i ono wcale sie nie przezezylo, choc ulega reformom. Bylam ostatnio w
              PL i widzialam tragedie polskiej prowincji i oznaki biologicznej zaglady
              polskiego narodu. Nie chodzi o to, zeby wsi dawac jalmuzne, tylko o to, zeby
              stworzyc warunki dla regionalnego rozwoju prowincji. W dobie globaliacji jest
              to bardzo trudne zadanie, bo Polacy nigdy nie beda mogli konkurowac z
              polniewolnicza tania sila robocza Azji Wschodniej, zwlaszcza jesli uwzgledni
              sie, ze Chinczykow jest ponad miliard i drugie tyle Hindusow. Zeby tego
              dokonac, trzeba solidarnie sprzeciwstawic sie korporacyjnej globalizacji i
              popierac rodzima gospodarke. Innego wyjscia nie widze. Wiem, ze sa to b. trudne
              problemy, ale mysle ze sa one sa rozwiazywalne jesli wezma sie za nie ludzie,
              ktorym naprawde zalezy na dobru kraju. Nie watpie, ze oni sa w PL.
              pozdro
    • Gość: optymista Re: Polska przedostatnia w Europie IP: *.flt.krasnik.pl 05.06.04, 04:19
      No i co z tego,bogaci też byli biedni,ale wzieli się do roboty i teraz im się
      powodzi,a my im zazdrościmy,pozbędzimy się złodziei i kompinatorów niech nie
      okradają naszych podatków,to szybciej ich dogonimy.
    • Gość: dradam orginalny tekst w The Economist IP: *.direcpc.com 05.06.04, 05:22
      miesci sie tutaj.

www.economist.com/agenda/displayStory.cfm?story_id=2628203
      Jak dobrze pojdzie to za 59 lat Polska dogoni (przecietny obecnie ) poziom
      krajow EU.

Pozdrawiam,

• Gość: Emily Re: orginalny tekst w The Economist IP: *.dc.dc.cox.net 06.06.04, 03:13
        czyli to znaczy, ze na EU nie mozna liczyc, trzeba liczyc tylko na siebie.
        Takie sa realia polityczne.
    • Gość: da Re: Polska przedostatnia w Europie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 05:37
      inne kraje nie miały balcerowicza
    • Gość: Krytyk Re: Polska przedostatnia w Europie IP: *.ksk.net.pl 05.06.04, 06:00
      Noc cóż zawdzięczamy to Michnikowi i Michnikopodobnym. Zrobili skok na kasę,
      uwłaszczyli się na majątku narodowym, a Naród wysłali na bezrobocie. aki Lech
      Wałęsa. Pojawia się w telewizorze i pieprzy jak na mękach jaki to on był
      bojowy. Albo nie wie, albo udaje, że nie wie że był marionetką w rękach
      Amerykańskich tajnych służb. trzeba pooglądać kanał Discovery i popatrzeć na
      filmy o R. Calvim i roli Regana w tej całej zabawie, aby wyrobić sobie pogląd.
    • Gość: PIXI Ludzie To Totalny Dramat, nowa Jałta. IP: *.dc1.56k.execulink.com 05.06.04, 06:01
      Polska była i Bedzie Pariasem Europy. USA nie ma Interesów w Europie Wschodniej.
      Białe niewolnictwo jest w cenie, więc Polska została Podarowana w Ramach
      Reperacji za Dzialalność wojsk Rosyjskich i Amerykańskich, Niemcom. Współczesna
      Jałta i podział Europy odbył sie Jeszcze raz Poza Plecami Polaków. Gdzie lerzy
      wyjście Czytajcie Apel zatroskanych o Losy OJCZYZNY.
    • Gość: Shejk Re: Polska przedostatnia w Europie IP: *.phil.east.verizon.net 05.06.04, 06:02
      A United States jest na 36 miejscu w opiece zdrowotnej i nikogo to nie martwi.
      A wyscie mysleli moze ze na 1 miejscu.
    • Gość: Valhala 15 lat po upadku komunizmu IP: *.net 05.06.04, 07:51
      15 lat po upadku komunizmu jesteśmy przedostatni w europie. Rodzi się pytanie
      czy to stracone lata (przesrane jak to wyraził kiedyś Józef Stalin) ?

Przez 15 lat dochody realne pracodawców zwiększyły się o 46%, a pracowników
      spadły o 9% procent (oczywiście średnio). To co, jest lepiej czy gorzej ?

Mam paszport w kieszeni i 5 hipermarketów w mieście i chociaż wszystko takie
      piękne dookoła to jakiś taki no nie wiem, ale k...a smutny jestem.

Na koniec dodam, nie głosowałem i chyba nie będę głosował(bo przecież pewna
      jest tylko śmierć jak pisał Hajdeger) na lewicę.
    • Gość: Ziuta z Rawy Irlandia a Polska IP: *.proxy.aol.com 05.06.04, 07:56
      Prosze popatrzec jeszcze dwadziescia lat temu Irlandia nie roznila sie zbytnio
      od Polski a tu ten nagly rozkwit,czym spowodowany,Po prostu przestali oni
      adorowac swiete obrazy,calowac stopy i pierscienie biskupie,przestali godzinami
      wysiadywac na mszach w kosciolach a wzieli sie porzadnie za robote i od razu
      cud na tej wyspie.polacy odtawic kosciol do lamusa,zostawic go dla pan emerytek
      ktorych nie stac na wycieczki po kraju lub bilety do kina czy teatru,a reszta
      zamiast rozanca niech nauczy sie mantry ze pan Bog niczego tutaj nie zlatwi
      jezeli sam sie kolo tego nie pokrecisz,samymi modlami nikt bogactwa nie
      wymodlil,chyba ze sie jest biskupem lub papiezem ale zeby do tego stanowiska
      dojsc tez trzeba sie sporo napracowac i niejednemu rywalowi swinstwo zrobic,aby
      stanowisko bylo dla mnie a nie dla niego.
      • Gość: Valhala Re: Irlandia a Polska IP: *.net 05.06.04, 08:00
        "...no więc wobec tego trzeba się wziąść do roboty, budować, organizować..."
        Kto to powiedział ?
      • Gość: mee... Re: Irlandia a Polska..czyli..odczep sie babajago IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.06.04, 08:12
        ...Ziuta...ty nawet nie masz pojecia Ziuta...jak kaplani i biskupi nawoluja do
        ludu biednego-biernego...,zeby wzieli sprawy we wlasne rece...a nie ogladali
        sie na mane z nieba ...idzcie i zdobywajcie...uzywajcie glowy swojej...a nie
        zwalajcie jedni na drugich...,ze wam nie wychodzi...Ziuta ...nie trafilas w
        sedno sprawy...kot lezy gdzie indziej pogzebany...w irlandi nie mieli
        bolszewikow do koryta przyspawanych...spojz Ziuta na reszte europy...gdzie
        kiedys byli- rzadzili bolszewicy...wszystkich bolszewikow tam...odspawano od
        koryta w ramach ...demokracji...nie mylic ...ze zwiaskiem sowieckim...
    • Gość: H56 Ale Watykan za to jest bogaty. IP: *.comnet.krakow.pl 05.06.04, 08:29
      Wkrótce wyprzedzi nas Albania. Chińczyk ! to przez takich jak Ty, zacofanych
      katoli mamy w Polsce ciemnogród.
      • Gość: mee... wcale nie...watykan ma dlugi IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.06.04, 08:37
        ...
      • Gość: Ls Re: Ale Watykan za to jest bogaty. IP: *.nlh.no 05.06.04, 11:40
        Czys ty kiedys durniu pomyslal ile miliardow Wlochom rocznie przynosi Watykan?
        Czy Ty durniu wiesz ze najlpesze szkoly to katolickie szkoly w Irlandii oraz
        polskie szkoly O. Rydzyka
    • Gość: gosc Re: Polska przedostatnia w Europie IP: *.opole.pl / *.airlan.pl 05.06.04, 08:38
      tak czymac koniec to piekny wyraz !
    • myristicin SLD buraki zaplacicie nam za to 05.06.04, 08:45
      Tylko prawdziwy kapitalizm prowadzi do dynamicznego rozwoju i dobrobytu a
      wszelkie obciążenia socjalne są potężnym hamulcem postępu. Wyłącznie kapitalizm
      jest zgodny z naturalną doktryną ewolucji PRECZ Z POPULISTAMI!!!
    • Gość: JC-USA Re: Polska przedostatnia w Europie IP: *.atc.east.verizon.net 05.06.04, 08:46
      ... czytajac kpiaconego "chinczaka" a potem rozbieganego od swiadomosci "Lezima"
      i na koniec encyklopedie ekonomii z podziemia p.Russo - mozna sie ZALAMAC.
      W 1989 Polska byla absolutnym bankrutem: postrzeganym w ten sposob w: Europie,
      Azji, Amerykach i Australii - wszedzie!. Gierkowskie otwarcie na Swiat uczynilo
      nas jednym z najwiekszych BANKRUTOW Swiata. 36-milionowy Narod nie potrafil
      zaplacic 1$ z miliardowych pozyczek na Swiecie. Tyle zafundowal nam pierwszy
      sekretarz - E. Gierek. Boze odpusc mu - bo chcial dobrze - ale gornik z Francji
      nie powinien byc "pierwszym Polakiem" - bo do tego nie mial kwalifikacji.
      Dzisiaj gornika wymienia sie bardziej swojsko na chodowce swin : Leppera.
      Ja jednak jestem absolutnie przekonany, ze Lepper urodzil sie do "poglowia swin"
      i jego "bialo-czerwony" krawat przypomina mu biegunke swini a nie interes
      Polski.( P.Lepper - wara od bialo- czerwonego.)
      Jak Polska moze byc tak OGLUPIONA - jak cos takiego jak Lepper moglo zaistniec
      w Polsce ????.... Czy naprawde musimy byc najgorsza wsia Europy?
      • Gość: ws Re: Polska przedostatnia w Europie IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.04, 12:46
        "> W 1989 Polska byla absolutnym bankrutem: postrzeganym w ten sposob w: Europie,
        > Azji, Amerykach i Australii - wszedzie!. "

Wlasnie, wlasnie, wlasnie!!!!!

Kiedy ludzie w koncu skapuja, ze jest zle bo bylo jeszcze gorzej, ze z dnia na
        dzien nie bedzie w Polsce tak jak w Szwajcarii.
        Ze, gdy uwzglednic to z jakiego dna Polska sie odbila, to wcale nie jest tak zle.
        W 1992 polski PKB per capita stanowil tylko 27% sredniej europejskiej!
        Ani Balcerowicz, ani "okragly stol" ani zadni Zydzi Polski nie zrujnowali bo nie
        bylo czego rujnowac!!!

To, ze Polska jest biedna bo jest okradana, to tylko troche prawda.
        Jest takie przyslowie ludowe:
        "Jak sie obrodzi bedzie mial gospodarz i zlodziej"
        Oczywiscie korupcja sie w ostatnich latach za bardzo rozbuchala,
        oczywiscie trzzeba jakos z tym zrobic porzadek ale zaden wodz tu cudow nie
        zrobi, a taki wodz jak Lepper napewno wszystko pogorszy.

Jeszcze jedno:
        Mieszkam od dawna za granica. Ilekroc przyjazdzam do Polski dziwie sie:
        jak mozna tak niechlujnie poukladac kostki chodnika, jak mozna tak krzywo
        wybudowac kawalek muru, jak mozna budowc domy, ktore ledwie wykonczone wygladaja
        juz jak ruiny.
        I jak moga ludzie, ktorzy cos takiego robia, narzekac, ze im zle.
        To nie jest wina ani zadnych komuchow ani Zydow ani Balcerowicza ani Marsjan.
        Jezeli w Polsce trzeba dzieki powszechnemu partactwu wszystko co pare lat
        budowac na nowo to jak tu marzyc o tym, ze bedzie tu jak na Zachodzie.
        Przeciez tych autostrad marsjanie nie wybuduja, tylko polscy inzynierowie i
        robotnicy.

• Gość: Jurek -USA Re: Polska przedostatnia w Europie IP: *.atc.east.verizon.net 05.06.04, 09:40
      ... kto to pamieta?. 1989 rok - Polska byla jednym z najwiekszych bankrutow
      Swiata. 36-milionowy kraj nie potrafil zaplacic ani 1$ za swoje dlugi po tow.
      E.Gierku. Tak, mielismy dezodoranty pod pachy z Niemiec, fikusne shampony dla
      naszych zon, szczoteczki do zebow z Francji, nawet condony lepszej produkcji...
      I w 1989 bylismy jako kraj - BANKRUTEM !!!!!!. E.Gierek chcial dobrze - ale
      Uniwersytetow nie skonczyl. Nie byl on tym kogo Polska wtedy potrzebowala.
      Chcial dobrze - rozumial malo chcial osiagnac duzo.
      Glosuj dzisiaj na Leppera - moze swinie beda tansze. Jak moglo dojsc do tego,
      ze Polska chce dzisiaj chodowac tylko swinie - przeciez Lepper do niczego
      innego sie nie nadaje... Jak mozna bylo w Polsce wyniesc az do takiego znaczenia
      Leppera( po angielsku dzuma - straszna choroba). Czlowieka tak niesamowicie
      populistycznego i PRYMITYWNEGO !
      Wstyd CI POLSKO!!!!!
      J.C.
    • Gość: LS Re: Falandyzacjo-Lepperyzacja konieczna IP: *.nlh.no 05.06.04, 10:57
      Nie tylko Hubner ale inni nasi wazniacy szykujacy sie na cieple brukselskie
      posadki powinni dlugo uczyc sie Irlandzkiego doswiadczenia i stylu pracy w
      Brukseli , studiowac walese i sp. Flalandysza a nasi ministrowie edukacji winni
      siasc w lawkach Irlandzkich szkol srednich i wyzszych by zobaczyc jak tam sie
      wymaga i uczy (Podobnie ucza w szkolach O. Rydzyka)i Radiu Maryja- fachowo i
      uczciwie i wymagajaca. To jest klucz do zrozumienia sukcesu Irlandii. W
      telewizji jeden Pan Profesor normalny (tj. analizujacy polityke i doradzajacy
      a nie jak te stada nienormalnych uprawiajacy polityke zamiast nauki - kuriozum
      swiatowo afrykanskie)mowil dobrze z wyjatkiem jego analizy roli posla w
      pralamencie UE. W/g niego poslowie maja dbac o interesy UE by ich Chiny nie
      wykolowaly i kto lepiej dba ten wiecej forsy ma (bzdury).
      Nie P. Profesorze. Poslowie musza dbac o interesy wlasnych panstw -uczciwie
      fachowo i bezwzglednie . Slyszalem kiedys Irlandczyka pracujacego w Brukseli.,
      Mowil ze wtym molochu przegapienie waznego 5 miniut, opuszczenie tego co wazne
      to
      strata dla kraju.Tam nie ma litosci. Bezwzglednosc w ramach przepisow, a
      jeszcze lepiej praktyka Lecha Walesy i lecha Faladysza- czyli pelna flaadyzacja
      przepisow UE a nie ukladanie wznioslych piesni do Bozka UE. I nie robic tak by7
      erokratow zaqtykac tonami paierow a nie dac sie zatykac eurokratom. I liczyc
      sie tylko z najwazniejszymi
      jakich szeregowych unijnych biurokratow i idiotow od jaskolxcyzch gxziazd nie
      tylko olewac ale wysmiewac. O tym wszystkim wie Marszalek Lepper, i w poslach
      samoobrony nadzieja. Mam nadzieje ze pierdolniety gleda czolowy polski
      kauzalistyk Geremek (przy okazji czolowy rozpieprzacz Solidarnosci) i wogole
      cala kauzalistyczna UW i jej odlam PO bedzie od Brukseli odsunieta. Oni juz sie
      europo-wazelinuja i slowo Polska im przez gardla nie przechodzi
      przechodzi.
    • Gość: repre$ Odpowiadam na apel! IP: *.enformatic.pl / *.enformatic.pl 05.06.04, 11:08
      Pewien polski bank o kapitale 100 milionów złotych "osiągnął" 100 milionów
      złotych straty. Akcjonariusza to nie interesuje, bo jest on "małoprywatny". Czy
      komisja nadzoru bankowego mogłaby "zrobić" mnie prezesem, bo wiem jak uzyskać
      dla tego banku 100-milionowy zysk w ciągu 2-3 lat.
      "Niepolscy" bankowcy osiągają w tym kraju miliardowe zyski, a polscy jak wyżej.
      To jak ja mam popierać polską przedsiębiorczość? I któremu polskiemu
      przedsiębiorcy mam zanosić pieniądze, zamiast nosić je do hipermarketu?
      Szczęść Boże mojej Najprzaśniejszej Ojczyźnie!
      Ojcze Tadeuszu! z Tobą żyć i umierać!
      Przewodniczący Andrzeju! Ty wiesz, że wszystko musi być polskie.
      Menedżerowie z Orlenu! (wspierani przez SLD i Kwacha, a wcześniej...
      Modrzejewski wie przez kogo) bez Was nie byłoby klasy zamożnej, tak trzymać i
      nie popuszczać!
      A reszta oczywiście za pośrednictwem Kulczyka (tylko przez niego kupuje się w
      Polsce skutecznie).
      Pocałujcie mnie w Boże Ciało. Do tego czasu jestem zajęty.
      • Gość: LS Re: Odpowiadam na apel! IP: *.nlh.no 05.06.04, 11:22
        Arogancji Kulczyka wyartykuowanej w wywiadzie w Przekroju nie zapomne.
        Ten spekulant zerujacy w bebechach Polski niczym glizda i tasiemiec porownywal
        sie z Bilem gatesem ktory USA przynosi miliardy. Pan Prezydent OK dobiera sobie
        przyjaciol.
    • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Polska przedostatnia w Europie, no to nie ... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.06.04, 11:08
      ... tak źle: w bezrobociu młodzieży do lat 25 wiedziemy - z odstępem - prym:
      40.8 %!!! Druga w rankingu Słowacja: 30.5 %, trzecia Litwa: 25 %!
      Pewnie gdyby dobrze policzyć, tzn. odliczyć apanaże pieszczochów "wadzy", pod
      względem poziomu życia też uplasowalibyśmy się na końcu tabeli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka