Dodaj do ulubionych

jak zostać biurwą w Brukseli?

IP: 80.249.2.* 28.08.02, 15:14
szukam konkretnych informacji na temat selekcji biurw unijnych,
praca będzie nudna jak flaki z olejem,ale za min. EUR 4000/mies. mogę to robić
mam stosowne wykształcenie - integracja, zdobyte w UE
niestety znam tylko ang. i franc., liczę , że polski stanie się językiem Unii
i będe mogła zostać biurwą wczytującą się w dyrektywy, bo bardziej ambitnych
zajęć na początek i tak mi nie dadzą

czy ktoś altruistycznie może mnie doinformować?
Obserwuj wątek
    • Gość: prowokat Re: jak zostać biurwą w Brukseli? IP: *.telimeny / 192.168.0.* 28.08.02, 15:37
      DROGA IDEOWA
      1. Trzeba się zapisać do SLD, PSL, UW (niepotrzenbe skreślić lub potrzebne
      podkreślic jak Ci wygodniej)
      2. Trzeba się wykazać na odcinku lub nawet i na lini

DROGA REWOLUCYJNA
      1. Trzeba się zapisać do organizacji (najlepiej feministyczno-
      wegetariańskiej), ewentualnie mozna by cos takiego stworzyć
      2. Trzeba coś rozwalić (np. Mc Donaldsa) dla bardziej wrażliwych, mozna by
      spalic cos na stosie jakieś sybole męskiego szowinizmu i nietolerancji. Robic
      dopóki, dopóty działania nie bedą dostacznie widoczne
      3. Postarać sie o status doradcy rządu do spraw jakże ważnych i istotnych.

DROGA PRAGMATYCZNA
      1. Trzeba poznać jakieś właściwego pana na właściwym stanowisku z odpowiednimi
      mozliwościami

• Gość: biubiu Re: jak zostać biurwą w Brukseli? IP: 80.249.2.* 28.08.02, 15:45
        też się obawiam, że bez brudzenia rąk!? nie wygram w tym wyścigu o ciepłe
        posadki

ponoć w jakimś chłamie -'marie claire'? 'uroda' podawali namiary
        wyścig potencjalnych biurw unijnych ma się wg nich rozpocząć jeszcze w tym roku

czy jest szansa na jeden z tych samochodów z klimatyzacją?

a na poważnie: ja naprawdę szukam informacji, bo integrację skończyłam 6 lat
        temu i już nawet zapomniałam wszystkiego czego mnie tam uczyli, chcę ponownie
        wejść w obieg biurokratów
        • Gość: prowokat Re: jak zostać biurwą w Brukseli? IP: *.telimeny / 192.168.0.* 28.08.02, 15:53
          pani Hubner powiedziała, że Polsce brakuje 18,5 tyś urzedników, a Ty jako
          młoda (ale już z doswiadczeniem), inteligentna i mądra, masz duze szanse,
          jesli jeszcze wystartujesz w odpowiednio małym miasteczku, gminie to droga do
          kariery eurourzędnika stoi przed Tobą otworem (mniejsza konkurencja). Mozesz
          zacząć np od etatu kierowcy samochodu, których to pan Bentkowski zamierza
          kupic kilkaset :)
          • Gość: biubiu Re: jak zostać biurwą w Brukseli? BE IP: *.radom.pilickanet.pl 28.08.02, 16:05
            ale ja chcę do BRUKSELI, -chcę mieć dostęp do bezcłowych alkoholi, słodyczy,
            na co jeszcze biurwa unijna ma bezcłowy kontyngent? kosmetyki?
            do darmowych kursów językowych
            do belgijskiego piwa
            do samochodu z klimatyzacją

czy bez dostępu do polskich polityków jest szansa?
            • Gość: PROWOKAT Re: jak zostać biurwą w Brukseli? BE IP: *.telimeny / 192.168.0.* 28.08.02, 16:17
              > ale ja chcę do BRUKSELI, -chcę mieć dostęp do bezcłowych alkoholi, słodyczy,
              > na co jeszcze biurwa unijna ma bezcłowy kontyngent? kosmetyki?
              > do darmowych kursów językowych
              > do belgijskiego piwa
              > do samochodu z klimatyzacją
              >

wiesz co ja też chcę

> czy bez dostępu do polskich polityków jest szansa?

JEST ale chyba trudniej będzie Ci poderwać obcokrajowca :)
              • Gość: biubiu konkurencja rośnie, altruistów brak IP: 80.249.2.* 28.08.02, 16:28
                chyba niepotrzebnie zachęciłam swoim listem inne potencjalne biurwy unijne

czy ktoś wie ile jest tych ciepłych posadek w Brukseli?

a jakie inne korzyści rekompensujące oddalenie od domu rodzinnego?

proszę się podzielić, może jacyś szczęśliwcy już tam ciężko pracują na nasze
                lepsze jutro?

ponoć asystentka- EUR 3000/mies.

czy dają mieszkania służbowe?
                • Gość: polimer Re: konkurencja rośnie, altruistów brak IP: *.it-net.pl 28.08.02, 16:46
                  Mieszkania to nie wiem. Pokoje w hotelach pewnie tak. Komisarze (opiekunowie
                  biurw) mają za darmo viagrę, to biurwy pewnie jakieś darmowe pigułki i
                  przeglądy u specjalistów.
                • klaryska a moze juz za pozno 28.08.02, 18:35
                  wlasciwie to karty sa juz pewnie rozdane wiec budzisz sie za pozno. Moim
                  zdaniem na etat w brukselii jest za pozno. A moze to ostatni dzwonek ,jezeli
                  nie wkrecisz sie natychmiast w jakas komisje..to lezysz!!!!
      • woman-in-love Re: jak zostać biurwą w Brukseli? 08.09.02, 00:18
        jestes beznadziejna wyrazy współczucia
    • Gość: polimer re:krw IP: *.it-net.pl 28.08.02, 19:30
      Ciekawe, czy są jeszcze szanse załapania się na rozdawanie paszportów krowom.
    • Gość: klikker Re: jak zostać biurwą w Brukseli? IP: *.rrcnet.com 28.08.02, 23:49
      Gość portalu: biubiu napisał(a):

> szukam konkretnych informacji na temat selekcji biurw
      unijnych,
      > praca będzie nudna jak flaki z olejem,ale za min. EUR
      4000/mies.

Dla polskich dziadow te 4000 EUR to jest jakas zawrotna
      suma.
      • Gość: biubiu Re: jak zostać biurwą w Brukseli? IP: 80.249.2.* 29.08.02, 08:54
        no przykro mi to stwierdzić ale jestem dziadem,
        chyba nie wiesz jaka jest u nas średnia krajowa, udawaczu światowca
        więcej zarabiałam na stażu w UE, niż w mojej obecnej pracy
        chętnie zostanę biurwą za tę kwotę wyjściową, by osiągnąć EUR 48 000/mies
      • Gość: Fragles biurwy IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.09.02, 11:17
        Pierwsze osoby, które wyjadą na pewno są już wybrane, bo jest ich niewiele 300-
        400 osób. Dopiero w 2004 roku rozpoczną się egzaminy przeprowadzane na
        szczęście nie przez naszych ale przez tamtych. więc zawsze jest jakaś nadzieja.
        z tego co wiem, wystarczy angielski - biegle, pozostałe języki to dodatkowy
        atut. Trzeba się dobrze orientować w tych europejskich duperelach, a ponadto
        obracać się w środwisku zagranicznym, tzn.np. praca w międzynarodowej firmie,
        jakieś kontakty w międzynarodowych organizacjach itp. im więcej umiejętności
        tym lepiej. poza tym testy są już podzielone na, określmy to specjalizacji
        odpowiadające kategoriom pracowników. należy mieć nadzieję, i uwierzyć, że się
        przez to wszystko przebrnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka