Dodaj do ulubionych

Do Kimmijki.

IP: w3cache:* / *.radom.net 06.12.02, 18:01

Czesto mozna bylo uslyszec od ciebie twierdzenie jakoby przeciwnicy
integracji byli ludzmi ciemnymi, niedouczonymi, zakompleksionymi, moze nawet
zawszawinymi i z wada wymowy.
Wlasnie przed momentem, po przeczytaniu pewnego postu, zaczalem zalowac ze
nie kolekcjonuje co bardziej soczystych intelektualnych popisow zwolennikow
integracji.
Taki kai czy silesius juz wielokrotnie dawali sie zauwazyc na tym forum jako
jednostki "wybitne" i nadajace ton pro-integracyjnej opcji.

Ale do rzeczy.
Ty Kimmijki jako liberal i zwolennik wolnego rynku, choc z biurokratyczna
kontrola, pewnie wyjasnisz swojemu koledze bledy w jego rozumowaniu, bo mi
sie poprostu juz nie chce strzepic klawiatury na idiotow.
Tym bardziej ze to twoj euro-entuzjastyczny towarzysz broni.

=======================================
czubas napisała:

> Doplaty sa po to by w ogole rolnik mogl produkowac a my jesc.
> Bez doplat rolnik produkowalby tak drogo (aby na siebie zarobic), ze nikt
> by tego nie kupil (bo innych nie byloby na to stac).

=======================================

Obserwuj wątek
    • Gość: , Czolem Radom IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 06.12.02, 18:35
      "euro-entuzjastyczny towarzysz broni"

Mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie.
      Mam nadzieje, ze euroslepcy nie zaloza obozow koncentracyjnych dla innowiercow.
      Kimmjiki i rozsadek to dwie rozne sprawy, wiec prozny Twoj apel.
      Ale jak robert_de_molesome napisal pouczanie idiotow to dobry trening.
      Rozwija zdolnosc kwiecistego wypowiadania sie i ostrosc argumentacji.
      Dokladny cytat nie wystapi bowiem nie chce mi sie tego postu szukac.

Natomiast zastanawiam sie jak zareaguje na ew. przegrana w referendum.
      Mysle, ze bedzie mi troche smutno, ale lokomotywa histori pedzi dalej!
      Trudno. Natomiast jakby przegrali entuzjasci, to rany boskie co by sie dzialo!
      Tacy to sie ze swoja dziejowa rola nie rozstana, chocby nie wiem co.

Obawiam sie atakow nietolerancji, wyzwisk, palowania pielegniarek i innych
      tworczych aktow. W imie oswieconego panstwa, uwolnienia Bialorusi, reformowania
      skansenu i wychodzenia z zascianka. Cokolwiek to by mialo znaczyc.
      • Gość: ¥ Re: Czolem Radom IP: w3cache:* / *.radom.net 06.12.02, 19:16
        Gość portalu: , napisał(a):

> Natomiast zastanawiam sie jak zareaguje na ew. przegrana w referendum.
        > Mysle, ze bedzie mi troche smutno, ale lokomotywa histori pedzi dalej!

Lekko to przyjmujesz i byc moze masz racje.
        Ja obawiam sie najbardziej ze UE moze sie zaczac radykalizowac wokol
        niesmiertelnych teorii Trockiego, Lenina i Marksa.
        Wtedy grozi nam rzeczywiscie CCCP-bis i szkoda byloby przez nastepne kilka
        pokolen czekac az kolejny Wielki Brat sie rozleci z przyczyn ekonomicznych.
        A ze socjalisci umieja wspaniale zdobywac elektorat podczas ekonomicznych
        kryzysow to widac na przykladzie Argentyny.
        W UE kryzys juz jest.
        A co bedzie dalej?
        Rozpad czy centralizacja?

• Gość: , Re: Czolem Radom IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 06.12.02, 19:31
          Z tym rozpadem to bylbym szalenie ostrozny w prognozowaniu.
          Praktyka pokazuje, ze ciagniecie takich fikcji trwa latami.
          (jak doplaty, welfare i darmowe podcieranie dupci za pieniadze podatnika)
          Nawet tak "oswiecone" ekonomicznie panstwa, jak te nalezace do UE maja swoje
          wlasne wizje i moga naprawde gleboko sie pograzyc zanim decydenci zmienia
          zdanie.
          Nasz przyklad wskazuje, ze sa tacy decydenci co raczej nigdy zdania nie
          zmieniaja. Gdzies mi mignela taka wypowiedz, zapisalem sobie na dysk;
          cyt. "Jezeli popyt na pozyczki rzadowe przekracza wielkosc emisyjna to
          jest to zawsze sygnal o wystepowaniu zbyt duzej dysproporcji w poziomie stopy
          pozyczki z konkurencyjnymi ofertami. Jezeli taka sytuacja sie przeciaga to
          oznacza albo powazne potrzeby budzetowe i naprawde istotna koniecznosc, albo
          jest przejawem ignorancji lub dzialaniem na szkode Panstwa . Tutaj mamy do
          czynienia ze zjawiskiem dlugotrwalym, destrukcyjnym, i osmile sie stwierdzic,
          ze mamy do czynienia z tym trzecim wariantem."

Wiec raczej sadze, ze bezrobocie bedzie sie poglebiac, wlasciwie po co ja to
          pisze, po prostu beda zachodzic identyczne procesy jak te w RP tylko na wieksza
          skale i duzo wolniej. W RP zaszly dlatego bo otoczenie naszego panstwa jest
          zdecydowanie wrogie ekonomicznie, a krasc przyjezdzaja az z Iraku co byloby
          nawet i smieszne gdyby nie bylo takie smutne.
          Natomiast EU wykoncza koszty wlasne, USofA, Chiny i mechanizmy rynkowe.
          W tej wlasnie kolejnosci. Na zakonczenie pewnie wybuchnie jeszcze wojna z
          Arabami. Zyjemy w ciekawych czasach.
          • Gość: PABLO Re: Czolem Radom IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.02, 19:49
            Gdyby z UE można bylo wyjść to sam w ramach dywersji glosowalbym za unia, to
            bardzo przyspieszylo by rozpad rzadow opcji swiatlych "liberalow" a la
            SLD+UW+PO (no i Samoobrona; nie dostzregać tego iz Lepper zawsze glosuje jak
            SLD to juz ciemiactwo absolutne).
            Boje sie jedak iz po np. wyranym przez eurosceptykow referendum trudnosci ktore
            niewatpkliwie beda (moze nawet jeszcze ktos pomoze aby byly wieksze) zostana
            zwalone na nasze NIE a poniewaz ludzie uwierza we wszystko co zgodnie podaja
            media to mozna spodziewac sie odwrocenia nastrojow i TAK w nastepnym
            referendum, ktore nie oszukujmy sie nastapi w rok po pierwszym gdyby to
            pierwsze sie nie udalo.
            A moze macie inna wizje rozwoju sytuacji?
            • szczupy Re: Czolem Radom 07.12.02, 15:06
              Jak Polska nie wejdzie, to nie znaczy, że nikt nie wejdzie, więc będzie jako
              takie porównanie. Ale europropagandziści pewnie zrobią swoje.
              Na powtórkę referendum szykuje się ekipa prezydenta, po cóż by likwidowali
              zapis o niepowtarzaniu referendum na taki sam temat częściej niż co cztery
              lata? Obawiają i spodziewają się widać zwycięstwa eurosceptyków.
              Powtórki pewnie będą, aż Naród podejmie właściwą decyzję.
    • kimmjiki Re: Do Kimmijki. 06.12.02, 20:00
      A moze Ty wyjasnisz Mirmatowi bledy w jego rozumowaniu (patrz watek "Wizja")?
      To przeciez Twoj towarzysz broni. Bardziej serio: Ja nie jestem niczyja nianka,
      jak sam nie umiesz/nie masz ochoty dyskutowac, to trudno - nie moj problem.
      • Gość: emilian Re: Do Kimmijki. IP: w3cache:* / *.radom.net 07.12.02, 14:45
        kimmjiki napisał:

> A moze Ty wyjasnisz Mirmatowi bledy w jego rozumowaniu (patrz watek "Wizja")?

A czy ja jestem jego nianka?
        A czy ja kiedykolwiek forsowalem poglad o "wyzszosci intelektualnej"
        eurosceptykow?
        To dla ciebie to wszystko byla tak proste niczym dzrewce od lopaty, czyli:
        - eurosceptyk: LPR, Samoobrona, najczesciej ze wsi, katolik, wyksztalcenie co
        najwyzej srednie, nie zadnych argumantow z wyjatkiem "...nie rzucim ziemi skad
        nasz rod ...", "...nie bedzie niemiec plul nam w costam ...", "...unia to
        dzielo sztana ..."(z tym sie akurat zgadzam ;-)).
        - euroentuzjasta, zwany takze dla niepoznaki eurorealista, to osoba mloda
        dynamiczna, wyksztalcona, rozumiejaca procesy jakie zachodza w swieceie i
        ubrana w modny garnitur ... itp.

Wiec moze poczul bys sie do obowiazku, chociaz dla potrzymania kreowanych przez
        media pozorow i wytlumaczyl swojemu koledze skad sie biora pieniadze i co
        takiego wogole jest, bo ten biedaczek chyba wierzy w jakas forme alchemii czy
        jakies inne cuda.
        Ten euroentuzjasta nie pasuje do twojego stereotypu.

• kimmjiki Re: Do Kimmijki. 07.12.02, 15:45
          Nigdy zadnych stereotypow nie propagowalem, a moja opinie o eurofobach opieram
          jedynie na doswiadczeniach z dyskusji z nimi. Nie moja wina, ze na jednego
          rozumnego przeciwnika integracji przypada dziesieciu fanatykow bredzacych o
          totalitaryzmie, wykupowaniu ziemi i antypolskim spisku. Nigdy tez nie
          twierdzilem, ze zwolennicy to sami inteligenci i elita. I nie widze powodu, dla
          ktorego mialbym wspomagac Cie w dyskusji. Jak juz mowilem, nie jestem nianka.
          • Gość: ¥ Re: Do Kimmijki. IP: w3cache:* / *.radom.net 09.12.02, 09:09
            kimmjiki napisał:

> Nigdy zadnych stereotypow nie propagowalem,

Zaraz zobaczymy. (patrz nizej)

> Nie moja wina, ze na jednego
            > rozumnego przeciwnika integracji przypada dziesieciu fanatykow bredzacych o
            > totalitaryzmie, wykupowaniu ziemi i antypolskim spisku.

Ale dokladnosc!
            10-1!
            Niebywale!
            A kto to mierzyl?
            CBOS?
            OBOP?
            Wyborcza?

A moze to nie jest ten stereotyp?
            90% eurosceptykow to wg. ciebie fanatycy?

Czlowieku, przeciez ty caly czas bazujesz na stereotypach.
            Plawisz sie w nich.

I tak poprawa bo jeszcze niedawno bylo tych fanatykow 100%.

> Nigdy tez nie
            > twierdzilem, ze zwolennicy to sami inteligenci i elita.

Moze mi sie uda znalezc ten watek o rownym dostepie do mediow w ktorym tak sie
            wyrazasz.
            Teraz zas spuszczasz z tonu - 0 10%.

> I nie widze powodu, dla
            > ktorego mialbym wspomagac Cie w dyskusji.

Wcale sie po tobie tego nie spodziewalem.
            Ale jednak towarzyszowi moglbys pomoc.

• kimmjiki Re: Do Kimmijki. 09.12.02, 12:35
              Gość portalu: ¥ napisał(a):

> Ale dokladnosc!
              > 10-1!
              > Niebywale!
              > A kto to mierzyl?

Daruj sobie ten sarkazm. Mowilem o rzedzie wielkosci.

> A moze to nie jest ten stereotyp?
              > 90% eurosceptykow to wg. ciebie fanatycy?

To nie jest stereotyp, tylko fakt sprawdzony empirycznie. Dyskutowalem juz z
              bardzo wieloma przeciwnikami integracji i zdecydowanie stwierdzam, ze rozumnych
              jest co najwyzej kilka procent. Nawiasem mowiac wyrazenie "na jednego rozumnego
              przypada dziesieciu fanatykow" oznacza, ze rozumny jest nie co dziesiaty, tylko
              co jedenasty;-).

> > Nigdy tez nie twierdzilem, ze zwolennicy to sami inteligenci i elita.
              >
              > Moze mi sie uda znalezc ten watek o rownym dostepie do mediow w ktorym tak
              > sie wyrazasz.

Znajdz i zobaczymy.

> Wcale sie po tobie tego nie spodziewalem.
              > Ale jednak towarzyszowi moglbys pomoc.

Nic z tego. Radz sobie sam, towarzyszu.
    • Gość: , Re: jeszcze jeden expert. IP: *.lsan03.pacbell.net 06.12.02, 22:45
      zgadzam sie i podrzucam nastepny z serii zlotych cytatow.

ts napisał:

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=522&w=3867243&a=3873170
      - Niemieccy konsumenci uważają, że z powodu euro ceny wzrosły.

a na to mu
      kimmjiki pisze:
      - Uwazac to oni moga. Dla mnie licza sie wskazniki ekonomiczne, a te mowia co
      innego.

Moj komentarz:
      patrz pomiar bezrobocia w RP.
      I to wystarczy, bo rozwodzenie sie nad koszykiem towarow i uslug do pomiaru
      inflacji, tylko dla przekonania kimmjikiego, to po prostu kolejna strata czasu.
      Ciekawe ile inflacji wskaznikowej siedzi w niciach?
      Albo podrecznikach reklamujacych euro?
      Te to chyba od tego czasu stanialy?

zaraz, zaraz czy to nie ty gdzies napisales, ze homo sapiens to nie znaczy
      czlowiek myslacy tylko czlowiek potencjalnie zdolny do myslenia?

Proponuje zamienic ten watek na taki skansen perelek wypowiedzi co poniektorych.
    • Gość: klip ciemnota internautow IP: fwptrz:* / *.core.net.pl 07.12.02, 22:36
      Gość portalu: ¥ napisał(a):

>
      > Czesto mozna bylo uslyszec od ciebie twierdzenie jakoby przeciwnicy
      > integracji byli ludzmi ciemnymi, niedouczonymi, zakompleksionymi, moze nawet
      > zawszawinymi i z wada wymowy.

Nie wiem czy kimmijiki uzywa takich "argumentow", ja slyszalem to z ust
      jakiegos polityka w radiowej trojce,czesto w ten sposob "argumentuja"
      dziennikarze. Najlepiej chyba niech to zilustruje pewna sonda:na witrynie
      glownego negocjatora jakis czas temu byl sondaz "czy jestes za wejsciem do
      UE.Wynik ok. 70% przeciw ok.30% za przy ponad 40 tys glosow.Oczywista rzecza
      jest,ze nie jest to sondaz reprezentatywny dla pol.spoleczenstwa. Wystarczy
      sobie jednak odpowieziec na pytanie kim sa korzystajacy z internetu-
      przyjmujac "argumentacje" czesci euroentuzjastow sa to
      ciemni,niedouczeni,szowinistyczni idioci, stare babki i dziadki,ktorzy nie
      wiedza ze skonczyl sie komunizm.

p.s. sondaz usunieto,no bo przeciez cos sie nie zgadzalo...
      • bebokk Przeciwnicy UE = zwierzaki 07.12.02, 23:09
        Widziałem dzisiaj Kwiatkowskiego i kobitki.
        To było w południe w TVP1
        To była całkiem niezła dskusja.
        Jedna z Pań broniła demokracji i stwierdzała, że również przeciwnicy Unii mją
        prawo do przedstawienia swojego zdania.
        Nieomal nie została zadeptana przez wyznawczynie politycznej poprawności.
        Zdaniem "oświeconych" przeciwnicy Unii to gorzej niż bydło, to hołota, świnie,
        ciemnota, analfabeci, faszyści itd...
        Takim nie należy się prawo głosu, ale jeżeli ośmielają sie przemawiać w sejmie,
        to należałoby im natychmiast przerwać.
        Tu nie chodzi o to, aby przekonać takich wątpiących w genialność Unii, jak ja,
        ale żeby ich zniszczyć.
        • Gość: klip Re: Przeciwnicy UE = zwierzaki IP: fwptrz:* / *.core.net.pl 07.12.02, 23:18
          Widzialem kilka tych programow Kwiatkowskiego-zenada,no chyba,ze ktos kocha
          socjaldemokracje. Z reguly byla tam jedna kobieta o odmiennych(bardziej
          konserwatywnych) pogladach,ale gdy reszta pan zaczela ja atakowac to po prostu
          milkla wobec sily(doslownie) argumentow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka