Gość: doc IP: *.145-4-62.powered-by.skynet.be 17.02.03, 23:09 qp was to obchodzi. no nie ...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: www Francja elegancja... IP: *.dialsprint.net 17.02.03, 23:54 Dzisiaj uslyszalem na fax news:"Ilu francuzow potrzeba do obrony Paryza??Odp:Nie wiadomo-bo to nigdy sie nie zdarzylo".:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryt/ania Re: Francja elegancja... IP: *.server.ntli.net 18.02.03, 00:00 moze mniej sluchac 'fax news' - a raczej zabrac sie za podrecznik historyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
dziejas Re: Francja elegancja... 18.02.03, 00:04 a moze zdobyc sie na odrobine poczucia humoru ? pozdrawiam dziejas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RACJONALISTA FRANCJA LUBI PLYWAC W BRUDNEJ WODZIE IP: *.chello.pl 18.02.03, 10:13 Francja byla przeciwko interwencji w Bosni i Kosowie. Francja sie TERAZ jednoczy z Rosja przeciw USA, zapominajac o Czeczenii. Francja ma TERAZ 60 firm w Iraku. Francja wspiera antynarodowy rzad na Wybrzezu Kosci Sloniowej. Wyglada na to, ze Francja najlepiej sie czuje PLYWAJAC W BRUDNEJ WODZIE, robic interesy z KRWAWYMI DYKTATORAMI, itp. Kiedy rzady cywilizowanego swiata chca wycisnac ten wrzod, ktorym jest Saddam, pedofilska Francja staje PRZECIW bo chyba sobie ten wrzod pomylila z mlodym cyckiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybb Re: FRANCJA LUBI PLYWAC W BRUDNEJ WODZIE IP: *.crowley.pl 18.02.03, 11:26 Gość portalu: RACJONALISTA napisał(a): > Francja byla przeciwko interwencji w Bosni i Kosowie. > Francja sie TERAZ jednoczy z Rosja przeciw USA, zapominajac o > Czeczenii. > Francja ma TERAZ 60 firm w Iraku. > Francja wspiera antynarodowy rzad na Wybrzezu Kosci Sloniowej. > > Wyglada na to, ze Francja najlepiej sie czuje PLYWAJAC W BRUDNEJ > WODZIE, robic interesy z KRWAWYMI DYKTATORAMI, itp. > > Kiedy rzady cywilizowanego swiata chca wycisnac ten wrzod, > ktorym jest Saddam, pedofilska Francja staje PRZECIW bo chyba > sobie ten wrzod pomylila z mlodym cyckiem... nie nazywaj sie racjonalista... bo cierpisz na ostre ataki samodopowiedzen. argument gospodarczy dot. Frnacji jest absurdalny zwazajac na to ze Irak jest cos kolo 35 na liscie partnerow handlowych Francji. wolumen tez jest maly i jestem pewien ze te 60 firm o ktorym mowisz nie ma praktycznie zadnego wplywu na decyzje rzadu. swoja droge lobby we Francji nie sa zbyt silne... na pewno nie tak silne jak w Stanach czy nawet w Polsce (argument ze USA chodzi o rope tez jest swoja droga naciagany). zapominasz jak wielka niezaleznosc od prywatnej sfery gospodarki ma struktura administracyjna Francji. a z WKS to ty chyba nie masz zadnego pojecia na temat strunktury kryzysu tamtejszego. zachowanie Francji w calym tym wydarzeniu zasluguje raczej na uznanie niz na pogarde. prawdopodobnie przez nich WKS uniknela (lub przynajmniej odsunela w czasie) wojne domowa na znaczaca skale. p.s. o co ci wlasciwie chodzi o wspieranie przez Francje antynarodowego rzadu? a) dlaczego wlasciwie ekipe Gbagby uwazasz za antynarodowy? (komentarz o tyle bzdurny ze nic nie znaczy...) b)dlaczego ubzdurales sobie ze Francja ja wspiera (przypominam na ingerencje francuska zlorzecza obie strony, nie tylko rebelianci... gdyby francuzi rzeczywiscie wspierali rzad to sentymenty antyfrancuskie bylyby obecne tylko na polnocy kraju, a prawda jest ze pala sklepy francuskie w calym kraju, takze w bastionach wladzy rzadu. a tak rebelianci oskarzaja Francje o dofinansowanie Gbagby, a rzad oskarza Francje o dozbrajanie rebeliantow i planowanie zabojstwa prezydenta...) ? c)czyzbys nic nie wiedzial ze to tylko dzieki francuzom uznano rebeliantow za opozycje i tylko dzieki nimi doszlo do spotkania zwasnionych stron przy jednym stole? (przeciez Gbagbo nawet nie chcial uznac ze ma jakas opozycje). naprawdopodobniej Francuzi popelnili blad angazujac swoje sily zbrojne w cala afere, stad ataki na Francuzow (wojsko mialo pilnowac zawieszenie broni... szkoda ze nie zwrocili sie do ONZ zeby dostac zezwolenie na zalozenie niebieskich helmow... przypominam ze nie musieli, bo obecnosc Francuzow jest usankcjonowana zgoda obu stron konfliktu. byloby to chyba jednak korzystniejsze dla stabilizacji sytuacji). ich wklad dyplomatyczny w uzyskaniu zawieszenia broni nie sposob jednak przecenic. szkoda tylko ze przez ten blad francuzow zawiesznie broni pewnie nie przetrwa. swoja droga sytuacji nie pomagaja strony konflitku bo na kazdym kroku probuja bezasadnie zrobic z Francji kozla ofiarnego. (rzad mowi ze francuzi zmusili ich do podpisania zawieszenia broni, a rebelianci twierdza ze francuzi ich oszukali... najprawdopodobniej klamliwe fikolki kreca obie strony konfliktu, a francuzi sa najmniej winni). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RACJONALISTA ZYWIOL SZAMBO-NURKA = francuskie "oswajanie zla" IP: *.chello.pl 18.02.03, 10:26 Czas nagli, bo prace nad broniami masowego razenia ida pelna para! Szczegolnie teraz, kiedy Francja UDZIELILA MOCNEGO POPARCIA, DYKTATORZY, nie tylko Iraku, ale jeszcze Korei Polnocnej, Iranu czuja sie wielce zacheceni. Kidy INSPEKTORZY ONZ COS ZNAJDA bedzie juz ZA POZNO!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Francja elegancja... IP: *.dialsprint.net 18.02.03, 00:05 Co masz na mysli??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin 1 strzał w czasie wyzwalania Paryża. IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 18.02.03, 00:23 Swego czasu czytałem wspomnienia Polaka który okupację spędził w Paryżu. Głownym zmartwieniem Francuzów i jedynym było jedzenie - co, gdzie, jak zjeść i to nie była niesłychana nędza którą przeżyli Polacy. A w czasie tzw. powstania w Paryżu słyszał jeden strzał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilka Re: 1 strzał w czasie wyzwalania Paryża. IP: 68.106.115.* 18.02.03, 01:09 Gość portalu: warszawianin napisał(a): > Swego czasu czytałem wspomnienia Polaka który okupację spędził w > Paryżu. > Głownym zmartwieniem Francuzów i jedynym było jedzenie - co, > gdzie, jak zjeść i to nie była niesłychana nędza którą przeżyli > Polacy. > A w czasie tzw. powstania w Paryżu słyszał jeden strzał. No porownaj sobie powojenny Paryz i Warszawe i zadecyduj, ktory kraj byl madrzejszy. Ja nie mam watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: 1 strzał w czasie wyzwalania Paryża. IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 18.02.03, 01:20 Gość portalu: Emilka napisał(a): > Gość portalu: warszawianin napisał(a): > > > Swego czasu czytałem wspomnienia Polaka który okupację spędził w > > Paryżu. > > Głownym zmartwieniem Francuzów i jedynym było jedzenie - co, > > gdzie, jak zjeść i to nie była niesłychana nędza którą przeżyli > > Polacy. > > A w czasie tzw. powstania w Paryżu słyszał jeden strzał. > > No porownaj sobie powojenny Paryz i Warszawe i zadecyduj, ktory kraj byl > madrzejszy. Ja nie mam watpliwosci. Aaa. Aaa. Szare bure obydwa.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www 1 strzał w czasie wyzwalania Paryża. IP: *.dialsprint.net 18.02.03, 02:31 > No porownaj sobie powojenny Paryz i Warszawe i zadecyduj, ktory kraj byl > madrzejszy. Ja nie mam watpliwosci. Jezeli to jest Twoim zdaniem madrosc-to wspolczuje.Dla mnie postawa Francuzow zaraz przed i wczasie II wojny swiatowej to zwykle "kurestwo".Nie rozumie jak swiat mogl im to wybaczyc.Tchorze i zdrajcy.Francja powinna byc ignorowana na zawsze.Ich dzisiejsza postawa jest kierowana checia zyskow z koncasji na irackich polach naftowych i nie jest to tajemnica.To sa szmaciarze bez honoru- ktorego jeden powstaniec warszawski mial wiecej niz cala armia francuska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klikker Re: 1 strzał w czasie wyzwalania Paryża. IP: *.71-203-24.mtl.mc.videotron.ca 18.02.03, 04:36 Gość portalu: Emilka napisał(a): > Gość portalu: warszawianin napisał(a): > > > Swego czasu czytałem wspomnienia Polaka który okupację spędził w > > Paryżu. > > Głownym zmartwieniem Francuzów i jedynym było jedzenie - co, > > gdzie, jak zjeść i to nie była niesłychana nędza którą przeżyli > > Polacy. > > A w czasie tzw. powstania w Paryżu słyszał jeden strzał. > > No porownaj sobie powojenny Paryz i Warszawe i zadecyduj, ktory kraj byl > madrzejszy. Ja nie mam watpliwosci. ale za to Polacy zachowali HONOR (to byl sarkazm) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilka Re: 1 strzał w czasie wyzwalania Paryża. IP: *.nv.nv.cox.net 18.02.03, 15:28 Gość portalu: klikker napisał(a): > > ale za to Polacy zachowali HONOR (to byl sarkazm) No wlasnie, ten HONOR:)) Dla honoru Polacy posiecali kwiat mlodziezy i inteligencji w rozlicznych powstaniach, ktorych stutkami byly Sybiry, konfiskaty, odstrzaly, masakry, calkowite zniszczenie Warszawy. Zaiste, "genialnych" mielismy przywodcow. Powiem krotko, w przyrodzie jest tak, ze kiedy zwierze zaatakowane czuje, ze nie da rady pokonac przeciwnika, wtedy podwija ogon i sie poddaje. W ten sposob ocala swe zycie, dzieki czemu ma szanse na wzmocnienie sie i odrobienie strat w przyszlosci. Polskim dowodcom w przeszlosci czesto brakowalo rozumu i wielokrotnie skazywali nasz narod na pewna zgube. Niestety, za ich glupote placily cale pokolenia. Dlatego uwazam, ze Francja czy Czechy byly madrzejsze od Polski, nie podejmujac samodzielnie walki z silniejszym wrogiem. Oni jak wiadomo najbardziej kochaja zycie. Stracony honor zawsze mozna odzyskac, a straconego zycia nigdy. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KECAW Re: 1 strzał w czasie smierć CHRYSTUSA NIEPOTRZEB IP: *.ols.vectranet.pl 18.02.03, 16:29 Gość portalu: Emilka napisał(a): > Gość portalu: klikker napisał(a): > > > > > ale za to Polacy zachowali HONOR (to byl sarkazm) > > No wlasnie, ten HONOR:)) Dla honoru Polacy posiecali kwiat mlodziezy i > inteligencji w rozlicznych powstaniach, ktorych stutkami byly Sybiry, > konfiskaty, odstrzaly, masakry, calkowite zniszczenie Warszawy. > Zaiste, "genialnych" mielismy przywodcow. Powiem krotko, w przyrodzie jest > tak, ze kiedy zwierze zaatakowane czuje, ze nie da rady pokonac przeciwnika, > wtedy podwija ogon i sie poddaje. W ten sposob ocala swe zycie, dzieki czemu ma > > szanse na wzmocnienie sie i odrobienie strat w przyszlosci. Polskim dowodcom w > przeszlosci czesto brakowalo rozumu i wielokrotnie skazywali nasz narod na > pewna zgube. Niestety, za ich glupote placily cale pokolenia. Dlatego uwazam, > ze Francja czy Czechy byly madrzejsze od Polski, nie podejmujac samodzielnie > walki z silniejszym wrogiem. Oni jak wiadomo najbardziej kochaja zycie. > Stracony honor zawsze mozna odzyskac, a straconego zycia nigdy. > pzdr Droga Emilko idąc twoim tokiem rozumowania dochodzimy,iż smierc Chrystusa była bezzzasadna.Uwarunkowania dziejów narodow są rozmaite.Są narody wielkie małe i malutkie.Są narody mało lub w niewielkim stopniu religijne .Są narody biedne lub bogate.I w końcu są takie ktorych usytuowanie geopolityczne jest dobre lub złe.Przy tym istnieje wiele stanow pośrednich.Ponadto są narody swierzo po ''przejściach'' i takie które o nich zapomniały.Widzisz jaki świat skomplikowany.Do tego dodaj gospodark rozmieszczenie surowców i zwykły człowiek się gubi,lub poddaje się zręcznej manipulacji.Tak łatwo nam zgadzać na nie ale jak trudno na tak .Co o tym myślisz Jaką drogę wybrać jak nią kroczyć ,Ja stawiam na Amerykę bowiem dzisiaj i jutro brak alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilka Re: 1 strzał w czasie smierć CHRYSTUSA NIEPOTRZE IP: *.nv.nv.cox.net 18.02.03, 20:35 Gość portalu: KECAW napisał(a): >.Co o tym myślisz Jaką drogę wybrać jak nią kroczyć ,Ja > stawiam na Amerykę bowiem dzisiaj i jutro brak alternatywy. Ja stawiam na unie Amerykansko-Europejska, w ktorej obydwie strony beda rownorzednymi partnerami. Ameryka potrzebuje Europy bardziej niz to by sie wydawalo, a to glownie dlatego, ze potrzebuje pewnych strukture socjaldemokratycznych i dojrzalosci historycznej, bez ktorych sama sie zniszczy . Dla mariazu Europy z Ameryka wymyslilam nazwe EuroMyka, ablo EurAma. Mozna wymyslic lepsze. Musismy sie trzymac razem, co nie znaczy, zeby wzajemnie kneblowac sobie usta, albo sobie wymyslac. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KECAW Re: 1 strzał w czasie smierć CHRYSTUSA NIEPOTRZE IP: *.ols.vectranet.pl 18.02.03, 20:47 Gość portalu: Emilka napisał(a): > Gość portalu: KECAW napisał(a): > > >.Co o tym myślisz Jaką drogę wybrać jak nią kroczyć ,Ja > > stawiam na Amerykę bowiem dzisiaj i jutro brak alternatywy. > > Ja stawiam na unie Amerykansko-Europejska, w ktorej obydwie strony beda > rownorzednymi partnerami. Ameryka potrzebuje Europy bardziej niz to by sie > wydawalo, a to glownie dlatego, ze potrzebuje pewnych strukture > socjaldemokratycznych i dojrzalosci historycznej, bez ktorych sama sie > zniszczy . Dla mariazu Europy z Ameryka wymyslilam nazwe EuroMyka, ablo > EurAma. Mozna wymyslic lepsze. Musismy sie trzymac razem, co nie znaczy, zeby > wzajemnie kneblowac sobie usta, albo sobie wymyslac. > pzdr Droga Emilko my juz tok naprawdę jesteśmy razemTak wiele nasz łączy a tak mało wbrew pozorom dzieli.Kontrowersje między nami to tak jak roznica zdań w dobrym małzeństwie On to Ameryko odważny skłonny do działania Ona to Europa boi się jest bardziej nastawiona altruistycznie a nie liberalnie jak On.Gdy im coś zagraza to są solidarni[I i II wojna]Nie jest to idylla czasami jest im smutno ale często świeci im słońce i wtenczas jest IM wesoło . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztofsf Re: 1 strzał w czasie wyzwalania Paryża. IP: 213.155.166.* 18.02.03, 16:56 Gość portalu: Emilka napisał(a): > Stracony honor zawsze mozna odzyskac, a straconego zycia nigdy. Swietna jestes.......... Zastap np slowo honor slowem cnota. Przeczytaj zdanie jeszcze raz i zastanow sie...czy na pewno zawsze? Pewne postepki sa nieodwracalne. A wielu ludzi stracilo zycie, wiedzac, ze przegrywaja bitwe,lub potyczke, po to, by mogla byc wygrana wojna....moze nawet nastepna. > pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilka Re: 1 strzał w czasie wyzwalania Paryża. IP: *.nv.nv.cox.net 18.02.03, 20:45 Gość portalu: krzysztofsf napisał(a): > > Swietna jestes.......... > Zastap np slowo honor slowem cnota. > Przeczytaj zdanie jeszcze raz i zastanow sie...czy na pewno zawsze? > Pewne postepki sa nieodwracalne. > A wielu ludzi stracilo zycie, wiedzac, ze przegrywaja bitwe,lub potyczke, po > to, by mogla byc wygrana wojna....moze nawet nastepna. A o czym my rozmawiamy, krzysztofie? Zdaje sie, ze romawialismy o tym, zeby narody slabe i bezradne nie wykrwiawialy sie niepotrzebnie w walce z wrogiem ktory przerasta ich sily - tylko tyle. Nie widze, zeby Francja czy Czechy mialy mniej prestizu swiatowego od Polski. Wprost przeciwnie Amerykanie i normalny swiat patrzy na polska konnice szarzujaca na czolgi niemieckie, jak na wariatow. Dlatego m.in. Polska nie cieszy sie uzaniem w swiecie, bo nic nie wyglada gorzej od glupoty, nawet tchorzostwo, ktore mozna wytlumaczyc instynktem samozachowawczym. Pietno glupoty trudno usunac. I gdzie tu mowa o honorze czy cnocie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kecaw Re: 1 strzał w czasie wyzwalania Paryża.konnica IP: *.ols.vectranet.pl 18.02.03, 21:00 Gość portalu: Emilka napisał(a): > Gość portalu: krzysztofsf napisał(a): > > > > Swietna jestes.......... > > Zastap np slowo honor slowem cnota. > > Przeczytaj zdanie jeszcze raz i zastanow sie...czy na pewno zawsze? > > Pewne postepki sa nieodwracalne. > > A wielu ludzi stracilo zycie, wiedzac, ze przegrywaja bitwe,lub potyczke, > po > > to, by mogla byc wygrana wojna....moze nawet nastepna. > > A o czym my rozmawiamy, krzysztofie? Zdaje sie, ze romawialismy o tym, zeby > narody slabe i bezradne nie wykrwiawialy sie niepotrzebnie w walce z wrogiem > ktory przerasta ich sily - tylko tyle. Nie widze, zeby Francja czy Czechy mialy > > mniej prestizu swiatowego od Polski. Wprost przeciwnie Amerykanie i normalny > swiat patrzy na polska konnice szarzujaca na czolgi niemieckie, jak na > wariatow. Dlatego m.in. Polska nie cieszy sie uzaniem w swiecie, bo nic nie > wyglada gorzej od glupoty, nawet tchorzostwo, ktore mozna wytlumaczyc > instynktem samozachowawczym. Pietno glupoty trudno usunac. I gdzie tu mowa o > honorze czy cnocie? Konnica nie stanowiła w armii polskiej siły uderzeniowej ale jedynie środek transportu dla piechoty.O II wojnie krąza mity oto jeden z nich .Przepraszam ze sie wtraciłem ale tu są takie reguły gry, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Pisałem o osławionej waleczności Francuzów IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 18.02.03, 11:34 Ja nie pisałem o mądrości w swoim tekście tylko nawiązywałem do męstwa Francuzów i tego ile są warte ich zapowiedzi współpracy wojskowej i gwarancji bezpieczeństwa w traktatach. Emilka gdybyś chociaż miała blade pojęcia o historii to byś wiedziała że dawno temu Niemcy i Francuzi stanowili jeden organizm państwowy i ich stosunek wzajemny jest inny. Niemcy nie zamierzali zlikwidować francuzów do 15 milionowego narodu jak Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin RZĄD VICHY A EMILKA IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 18.02.03, 12:59 Francuzi współpracowali z Niemcami w czasie wojny( a przynajmniej ich duża część). Przykładem tego jest rząd Vichy i chociażby fakt że woleli zatopic swoja flotę wojenną niż przekazać ją aliantom. Paryżanki doskonale bawiły się z Niemcami w casie wojny. Rozumiem z twego postu że taka postawa jest dla ciebie wzorcem. Tylko że gdyby Niemcy mieli czas to wysadziliby nasz piękny zabytkowy Kraków. Postępując nikczemnie i bez honoru można było wydawać Żydów na śmierć inkasując przy tym duże pieniądze lub (kobiety)żyjąc z Niemcami - najkorzystniej SS (oni mieli dużo pieniędzy). Ale nasza granatowa policja nigdy zbiorowo nie wydała Żydów jak to było we Francji, gdzie policja francuska urządziła łapankę na Żydów i przekazała ich Niemcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilka Re: RZĄD VICHY A EMILKA IP: *.nv.nv.cox.net 18.02.03, 15:36 Gość portalu: warszawianin napisał(a): > Francuzi współpracowali z Niemcami w czasie wojny( a > przynajmniej ich duża część). Przykładem tego jest rząd Vichy i > chociażby fakt że woleli zatopic swoja flotę wojenną niż > przekazać ją aliantom. > Paryżanki doskonale bawiły się z Niemcami w casie wojny. > Rozumiem z twego postu że taka postawa jest dla ciebie wzorcem. zle rozumiesz warszawianinie i zle insynuujwesz. Pisalam o poddaniu sie slabszego silniejszemu, a nie o kolaboracji. To jest wielka roznica. Doraznie poddac sie, zeby ocalic zycie i moc odzyskac w przyszlosci wolnosc. O tym pisalam i to uwazam za rozsadne. Zginac jest latwo i glupio. trudniej i madrzej, IMO, jest ocalec, myslec i przezywciezac wczesniejsze porazki. E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kecaw Re: RZĄD VICHY A EMILKA IP: *.ols.vectranet.pl 18.02.03, 16:35 Gość portalu: Emilka napisał(a): > Gość portalu: warszawianin napisał(a): > > > Francuzi współpracowali z Niemcami w czasie wojny( a > > przynajmniej ich duża część). Przykładem tego jest rząd Vichy i > > chociażby fakt że woleli zatopic swoja flotę wojenną niż > > przekazać ją aliantom. > > Paryżanki doskonale bawiły się z Niemcami w casie wojny. > > Rozumiem z twego postu że taka postawa jest dla ciebie wzorcem. > > zle rozumiesz warszawianinie i zle insynuujwesz. Pisalam o poddaniu sie > slabszego silniejszemu, a nie o kolaboracji. To jest wielka roznica. Doraznie > poddac sie, zeby ocalic zycie i moc odzyskac w przyszlosci wolnosc. O tym > pisalam i to uwazam za rozsadne. Zginac jest latwo i glupio. trudniej i > madrzej, IMO, jest ocalec, myslec i przezywciezac wczesniejsze porazki. > E > Tak podglądam ową dyskusją .Jednak chcesz dorażni się poddac by potem odzyskać wolność .Zkładasz więc działanie Tak jak kiedyś Marszałek mowił '' być zwycięzonym a nie ulec oto jest prawdziwe zwycięstwo ''.Czyli walka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Ale mam Ci ochote klapsa przyfasolic. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.02.03, 17:18 Gość portalu: Emilka napisał(a): > zle rozumiesz warszawianinie i zle insynuujwesz. Pisalam o poddaniu sie > slabszego silniejszemu, a nie o kolaboracji. To jest wielka roznica. Doraznie > poddac sie, zeby ocalic zycie i moc odzyskac w przyszlosci wolnosc. O tym > pisalam i to uwazam za rozsadne. Zginac jest latwo i glupio. trudniej i > madrzej, IMO, jest ocalec, myslec i przezywciezac wczesniejsze porazki. > E ---Cale Twoje szczescie, ze Cie lubie, bo bym Ci tak napisal, ze by Ci w piety poszlo. Jak masz ochote mi tu przyroda sciemniac i ogon podwijac to Ci powiem, ze stworzenia spoleczne, a do takich chcialbym i Ciebie zaliczyc, doskonale wiedza co to termopile, choc czytac ani pisac nie potrafia. Oswiadczam. Wole byc szczurem, bo szczury potrafia bronic pozostalych poswiecajac swoje zycie wlasne, nawet jesli obrona jest beznadziejna i prosze nie oczekoj odemnie, zebym smial sie nazywac mezczyzna i mial ogon do podwijania. A tak miedzy nami i zupelnie serio to zycie jest jedno i napewno wolalbym zginac w powstaniu warszawskim niz zyc w hanbie. Bardzo wstyd mi za Ciebie po tym co tu napisalas i przykro tez, bo chcialem byc Twoim przyjacielem. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilka Re: Ale mam Ci ochote klapsa przyfasolic. IP: *.nv.nv.cox.net 18.02.03, 18:58 Gość portalu: obcy napisał(a): >> A tak miedzy nami i zupelnie serio to zycie jest jedno i napewno wolalbym > zginac w powstaniu warszawskim niz zyc w hanbie. > Bardzo wstyd mi za Ciebie po tym co tu napisalas i przykro tez, bo chcialem byc Twoim przyjacielem. Przykro mi Obcy, ze cie zawiodlam, ale nadal uwazam, ze powstanie warszawske bylo glupota (w najlepszym razie) i zbrodnia na wlasnym narodzie. Oswiadzczam, ze pozostaje z najwiekszym szacunkiem dla wszystkich poleglych. Dla mnie wazniejsze jest utracone zycie polskiej inteligencji i kwiatu polskiej mlodziezy, niz pseudo-honor, ktory zdal sie psu na bude. I tak nazistow zwyciezyli glownie Rosjanie i Amerykanie i dalsza historia jaka byla, dobrze wiemy. Gdyby powstania nie bylo, historia bylalaby identyczna, tyle ze nasze zycie i kultura bylyby o wiele bogatsze. Nadal pozostaje w przyjazni do Ciebie. E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Miara zaangazowania IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.02.03, 20:04 Mam taki zwyczaj, ze odpowiadam. Gość portalu: Emilka napisał(a): > Gość portalu: obcy napisał(a): > >> A tak miedzy nami i zupelnie serio to zycie jest jedno i napewno wolal > bym > > zginac w powstaniu warszawskim niz zyc w hanbie. > > Bardzo wstyd mi za Ciebie po tym co tu napisalas i przykro tez, bo chciale > m > byc Twoim przyjacielem. > Przykro mi Obcy, ze cie zawiodlam, ale nadal uwazam, ze powstanie warszawske > bylo glupota (w najlepszym razie) i zbrodnia na wlasnym narodzie. ---MOJA MIARA WRAZLIWOSCI NA TA TRAGEDIE SA TYSIACE, JESLI NIE DZIESIATKI TYSIECY STRON WSPOMNIEN/OPINII/KRYTYK, KTORE Z ZAPARTYM TCHEM PRZECZYTALEM. O glupocie mozna mowic, gdy pomimo wiedzy posiadanej podejmuje sie nielogiczne decyzje. Tragedia tragedia a glupota glupota. Oswiadzczam, > ze pozostaje z najwiekszym szacunkiem dla wszystkich poleglych. Dla mnie > wazniejsze jest utracone zycie polskiej inteligencji i kwiatu polskiej > mlodziezy, niz pseudo-honor, > ktory zdal sie psu na bude. ---Zdal sie na tyle na ile pamiec starcza. Co to jest pseudo-honor? Wytlumacz to tym co sie nie mogli powstania doczekac jak juz bedziesz z nimi na tym lepszym swiecie, a nie mnie - prosze. > I tak nazistow > zwyciezyli glownie Rosjanie i Amerykanie i dalsza historia jaka byla, dobrze > wiemy. Gdyby powstania nie bylo, historia bylalaby identyczna, tyle ze nasze > zycie i kultura bylyby o wiele bogatsze. ---Napewno nie, a jezeli juz to najlepiej zeby wogole tej wojny nie bylo. > Nadal pozostaje w przyjazni do Ciebie. > E Prosze nie wypowiadaj sie pochopnie, bo nie tylko Ty masz serce i dobra wole. Buzka PS. Widzisz jak to jest im bardziej dyskusja staje sie optymistyczna i wesola to artykul znika, nawet nie wiem, czy mi odpisalas. Widocznie komus zalezy, zeby forum bylo chamskie, tepe i prymitywne. Widocznie panowie, latwo sie domyslec ktorzy, zarabiajacy pieniadze na tym forum zostali przeglosowani. Zdarza mi sie to juz chyba po raz setny. Fajnie Ci napisalem z tym coltem - no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo To był po prostu korek od szampana... IP: *.fas.harvard.edu 18.02.03, 16:03 Gość portalu: warszawianin napisał(a): > Swego czasu czytałem wspomnienia Polaka który okupację spędził w > Paryżu. > Głownym zmartwieniem Francuzów i jedynym było jedzenie - co, > gdzie, jak zjeść i to nie była niesłychana nędza którą przeżyli > Polacy. > A w czasie tzw. powstania w Paryżu słyszał jeden strzał. ...korek od szampana, który przypadkowo eksplodował, a nie żaden sztrzał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KEcaw Re: To był po prostu korek od szampana pokory IP: *.ols.vectranet.pl 18.02.03, 16:43 Gość portalu: Bolo napisał(a): > Gość portalu: warszawianin napisał(a): > > > Swego czasu czytałem wspomnienia Polaka który okupację spędził w > > Paryżu. > > Głownym zmartwieniem Francuzów i jedynym było jedzenie - co, > > gdzie, jak zjeść i to nie była niesłychana nędza którą przeżyli > > Polacy. > > A w czasie tzw. powstania w Paryżu słyszał jeden strzał. > > ...korek od szampana, który przypadkowo eksplodował, a nie żaden sztrzał. Przyjaćielu kazdy narod ma swe dni wielkie i małe My mieliśmy zły wiek XVII oczywiście do 1788 r .Beznadziejnie tez po 45 Popotrz jak wielu Polaków kolaborowało z komuną .Chyba ze na siłe wpisano ich do PZPR SD czy do ZSL .Nie osądza innych patrz na siebie .Pamiętaj ze podczas II wojny walczyła nas cząstka a nie miliony .Pokory więcej pokory nie jesteśmy ani troch lepsi od FraccuzówPOKORY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Francja elegancja... IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 18.02.03, 01:17 Gość portalu: bryt/ania napisał(a): > moze mniej sluchac 'fax news' - a raczej zabrac sie za > podrecznik historyczny? Aaa. Aaa. Szare bure obydwa............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Francja elegancja... IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 18.02.03, 01:31 Gość portalu: bryt/ania napisał(a): > moze mniej sluchac 'fax news' - a raczej zabrac sie za > podrecznik historyczny? Aaa. Aaa. Szare bure obydwa........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRODO Re: Francja elegancja... IP: serwer:* / 192.168.0.* 18.02.03, 09:35 Francuzi nigdy nikomu nie pomogli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Nadzwyczajny szczyt IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 18.02.03, 00:34 Wlasnie przeczytalem wypowiedz WIELKIEGO BRATA Chirac na konferencji prasowej . Pieknie wyrznal po dupie kraje majace byc przyjete do Unii i ktore osmielily sie miec niezalezne stanowisko. Panie Kwasnieski, Panie Havel, boli? Gdzie sa wszyscy anty amerykanie,podpisywacze petycji pokojowych. Dostaliscie czkawki ? Czyzby szantaz jako klucz w polityce zagranicznej WIELKIEJ FRANCJI, do przywolywania maluczkich do porzadku miescil sie w waszych normach moralnych? Proponuje obtarcie twarzy i stwierdzenie ze to deszcz pada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: visnia Re: Nadzwyczajny szczyt IP: 68.106.115.* 18.02.03, 01:11 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Gdzie sa wszyscy > anty amerykanie,podpisywacze petycji pokojowych. Dostaliscie > czkawki ? Czyzby szantaz jako klucz w polityce zagranicznej > WIELKIEJ FRANCJI, do przywolywania maluczkich do porzadku > miescil sie w waszych normach moralnych? Proponuje obtarcie > twarzy i stwierdzenie ze to deszcz pada. czy ty nie rozumiesz, ze anty-buszyzm i klika, to nie jest antyamerykanizm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Nadzwyczajny szczyt IP: *.acn.waw.pl 18.02.03, 01:26 a ty chyba juz nie wiesz co pisac... proponuje antyidiotyzm. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klikker Re: Nadzwyczajny szczyt IP: *.71-203-24.mtl.mc.videotron.ca 18.02.03, 04:42 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Wlasnie przeczytalem wypowiedz WIELKIEGO BRATA Chirac na > konferencji prasowej . Pieknie wyrznal po dupie kraje majace byc > przyjete do Unii i ktore osmielily sie miec niezalezne > stanowisko. Panie Kwasnieski, Panie Havel, boli? Gdzie sa wszyscy > anty amerykanie,podpisywacze petycji pokojowych. Dostaliscie > czkawki ? Czyzby szantaz jako klucz w polityce zagranicznej > WIELKIEJ FRANCJI, do przywolywania maluczkich do porzadku > miescil sie w waszych normach moralnych? Proponuje obtarcie > twarzy i stwierdzenie ze to deszcz pada. Wyzej wymienieni chca jedoczesnie do USA i do UE. Czekam z niecierpliwoscia komu teraz beda lizac dupe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Golem Re: Magister "Honoris Causa!" IP: *.sympatico.ca 18.02.03, 06:21 Panie Prezydencie Kwasniewski, Rzadzi Pan tak, zeby nie zrobic nikomu krzywdy, chyba. Ale na pewno rzadzi Pan tak zeby najmniej krzywdy zrobic sobie. Niech Pan przypomni sobie apel sztokholmski, slowa generala Jaruzelskiego z czasu Stanu Wojennnego, ktory to w przemowieniu w sejmie skrytykowal sojusze historyczne Polski na antypodach, pijac czywiscie do "Solidarnosci". Co pan na to? Czas najwyzszy szybko wycofac sie z zakupu F-16 i slepego popierania USA. Ten sojusz bedzie nasz kosztowal tyle ile sojusz z Francja w II Wojnie Sw. Dla krajow takich jak Polska najlepsze jest przyjecie pozycji Finalandii. Nich sie pan w koncu czegos nauczy z historii i od innych malych narodow jak rozgrywac partie polityczna z wiekszymi i z histrii Polski, kiedy to za wywiazywanie sie z sojuszy placilismy krwia milionow ludzi. Niech sie pan wezmie za nauke bo inaczej dostanie pan przydomek: Magister "Honoris Causa"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Kabyr Re: Magister 'Honoris Causa!' IP: *.sympatico.ca 18.02.03, 06:53 Wyglada na to, ze tzw. elity rzadzace we wszystkich krajach pro- wojennych, z UK, Australia, Bulgaria i Polska wlacznie, poparly Busha nie ogladajac sie nawet na opinie i odczucia ludzi ktorych reprezentuja. Do tego dotychczasowa argumentacja Waszyngtonu oparta byla na bardzo niewiarygodnych przeslankach (np. brak przekonywujacych dowodow obecnosci Broni Masowego Razenia czy udzialu Iraku w 9/11). Zgodnie z konstytucjami wiekszosci krajow, to rzad i urzedujacy parlament moga zdecydowac o podjeciu dzialan wojennych. Tradycyjnie chodzilo o umozliwienie podjecia natychmiastowych dzialan obronnych. Tu jednak mamy do czynienia z tzw. wojna prewencyjna, agresywna a nie wojna obronna. Nie ma dzisiaj zagrozenia. Czas nie odgrywa roli. Wiekszosc ludzi niejako intuicyjnie wyczuwa, ze rozpetanie tej wojny i zabicie tysiecy niewinnych ludzi to moze nie jest najlepszy sposob na osiagniecie "oficjalnego" celu czyli "rozbrojenia" kraju, ktory juz zaakceptowal rezolucje ONZ i zgodzil sie na inspekcje. Z drugiej strony, wszelkie hasla typu "demokratyzacji Bliskiego Wschodu", "zmiany rezimu" czy "uwolnienia Irakczykow od dyktatora" natychmiast trafiaja na kolejny opor ze strony tych, ktorzy widza krwawy konflikt zydowsko-palestynski jako glowne zrodlo problemow w tym rejonie. A nie Irak. I znowu, poza zdawkowymi wypowiedziami Blaira, opinia publiczna nie jest przekonana, ze Bush z taka sama determinacja i ferworem moralnym zmusi swojego przyjaciela Szarona do wycofania sie z terenow okupowanych i zawarcia sprawiedliwego i trwalego pokoju w Ziemi Swietej. Tej percepcji dodatkowo sprzyja fakt, ze to wlasnie Izrael jest jedynym dzisiaj krajem na swiecie, ktorego rzad ale i spoleczenstwo deklaruja zdecydowane poparcie dla wojny z Irakiem. Wojny, ktorej architektami i niestrudzonymi promotorami sa wlasnie zydowskie "jastrzebie" w USA reprezentowane przez takich luminarzy jak Wolfowitz, Perle, Feith, Pipes, Adelman, Indyk (tzw. "Likudczycy")i wielu innych. Zaden z nich nie jest jednak wybranym czlonkiem Kongresu czy Senatu. Tak wiec, wplywowa i agresywna mniejszosc powodowana swoimi waskimi, czesto etnicznymi interesami probuje narzucic swoja strategie przemocy pokojowo nastawionej wiekszoci. Nie poddajac sie masowej propagandzie i manipulacji, miliony na calym swiecie, rzucily wszystko, by spontanicznie wyrazic swoj protest i dezaprobate dla wojny, ktora nie jest przeciez "nasza" wojna. Gość portalu: Golem napisał(a): > Panie Prezydencie Kwasniewski, > Rzadzi Pan tak, zeby nie zrobic nikomu krzywdy, chyba. Ale na > pewno rzadzi Pan tak zeby najmniej krzywdy zrobic sobie. Niech > Pan przypomni sobie apel sztokholmski, slowa generala > Jaruzelskiego z czasu Stanu Wojennnego, ktory to w przemowieniu > w sejmie skrytykowal sojusze historyczne Polski na antypodach, > pijac czywiscie do "Solidarnosci". Co pan na to? > Czas najwyzszy szybko wycofac sie z zakupu F-16 i slepego > popierania USA. Ten sojusz bedzie nasz kosztowal tyle ile sojusz > z Francja w II Wojnie Sw. Dla krajow takich jak Polska najlepsze > jest przyjecie pozycji Finalandii. > Nich sie pan w koncu czegos nauczy z historii i od innych malych > narodow jak rozgrywac partie polityczna z wiekszymi i z histrii > Polski, kiedy to za wywiazywanie sie z sojuszy placilismy krwia > milionow ludzi. Niech sie pan wezmie za nauke bo inaczej > dostanie pan przydomek: Magister "Honoris Causa"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tato J.Chirac powiedzial: IP: 195.36.75.* 18.02.03, 10:56 Jacque Chirac:"Przegapiliscie wspaniala mozliwosc trzymania jezyka za zebami" ("Powinniscie byli zamknac mordy)to do Polski, Czech i Wegier i dalej "Te kraje zachowaly sie bardzo zle i nie przemyslaly niebezpieczenstw jakie wynikaja ze zbyt szybkiego solidaryzowania sie z USA" i jeszcze dalej "Ktos, kto nalezy do rodziny ma wiecej praw niz ktos, kto chce do niej nalezec i puka do drzwi..." - jednym zdaniem: Witamy we wspolnej demokratycznej EUROPIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzak Re: Nadzwyczajny szczyt IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 18.02.03, 12:12 Żabojady nie mają prawa uczyć innych poprawnych manier. Ich epoka minęła. Udają mocarstwo, którego już nie ma. To taka europejska salo... na europejskich salonach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shak Och Francja, Francja... IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.03, 12:27 Decydujac sie (nieprzypadkowo) na takie a nie inne sformulowania w swoim wystapieniu, prezydent Chirac dal dowod, ze wielkie slowa o przynaleznosci do jednej europejskiej rodziny sa w gruncie rzeczy pustoslowiem. Na takie impertynencje w dyplomacji nie pozwolilby sobie prawdopodobni nawet Saddam wobec Amerykanow. Wystapienie Chiraca swiadczy tez az nadto wyraznie o tym, do jakiej roli chce on (i prawdopodobnie za kulisami rowniez Niemcy) sprowadzic kandydatow do czlonkostwa w UE. Przytakiwac – tak, miec wlasne zdanie – nie. Nie zauwazylem, zeby w kontekscie kryzysu wokol Iraku podobnego zachowania oczekiwali od nas tak tu czesto wykpiwani i wyklinani, ociekajacy krwia niewinnych sierotek Amerykanie. Poza tym trzeba pamietac, ze wiekszosc krajow europejskich popiera stanowisko USA. Swoja droga bardziej odpowiada mi stanowczosc Ameryki, dzieki ktorej inspektorzy ONZ mogli ponownie wjechac do Iraku. Trzeba pamietac o tym, ze Amerykanie nie prowadza jeszcze zadnej wojny, lecz probuja (choc brzmi to paradoksalnie) ratowac twarz ONZ-u (rezolucja 1441) i tak zwanych VETO-mocarstw. W koncu wszyscy podpisali sie pod ta rezolucja. Jej przestrzegania przez Irak domagaja sie tylko USA. Bez ich armii w zatoce i zygzakowatym kursie Europejczykow inspektorzy ONZ dostaliby w ciagu 2-3 dni pare kopniakow od gwardii Saddama. I na tym zakonczylaby sie ich misja i ta historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmr Re: Jak we francuskim czołgu IP: 10.202.5.* 18.02.03, 12:49 Ile biegów ma francuski czołg, odp:6 5 do tyłu i jeden do przodu na wypadek gdyby zaatakowano ich od tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smalec Re: Jak we francuskim czołgu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 23:01 Francja w najbliższym czasie też będzie miała okazję by się zamknąć, dokładniej podczas uchwalania II rezolucji antyirackiej. Może za bardzo sobie do srca wzięła słowa o starej europie i teraz "mamuśka francja" ma zamiar zająć sie wychowaniem młodziezy. Tak w ogole to oni zawsze mieli ciagoty do rosji, a teraz jak widac przejmuja ze wschodu najlepsze wzorce sowieckiej dyplomacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron Szehter Europa zgodnie mówi Bushowi: won! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 14:08 Podkreślam: Europa, a nie marne pieski służacę Bushowi i merdające swomi krótkimi ogonkami. A najbardziej żałosna w tym stadzie jest... No, zgadniecie, kto? Z Polską jest dziwnie: jeżeli chodzi o ciągnięcie kasy z koryta i stołki dla urzędasów-pasożytów, to jak najbardziej ZA (ach te nieustające audycje propagandowe!, ach te troski o "ilodniowość" referendum). Natomiast w każdej innej sprawie Polska zachowuje się jak wierna kolonia Stanów Zjednoczoncych (notabene Bush i Kwaśniewski pasują do siebie intelektualnie). Ten kraj lansowany jest przez rządzących jako ojczyzna młotów i bęcwałów. Pytanie: czy my Polacy uważamy, że tak jest OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malin_polonais Re: Europa zgodnie mówi Bushowi: won! IP: *.unice.fr 18.02.03, 15:18 Gość portalu: Aaron Szehter napisał(a): > Podkreślam: Europa, a nie marne pieski służacę Bushowi i > merdające swomi krótkimi ogonkami. A najbardziej żałosna w tym > stadzie jest... No, zgadniecie, kto? > Z Polską jest dziwnie: jeżeli chodzi o ciągnięcie kasy z koryta > i stołki dla urzędasów-pasożytów, to jak najbardziej ZA (ach te > nieustające audycje propagandowe!, ach te troski o "ilodniowość" > referendum). Natomiast w każdej innej sprawie Polska zachowuje > się jak wierna kolonia Stanów Zjednoczoncych (notabene Bush i > Kwaśniewski pasują do siebie intelektualnie). Ten kraj lansowany > jest przez rządzących jako ojczyzna młotów i bęcwałów. Pytanie: > czy my Polacy uważamy, że tak jest OK? Stary ty nic nie kumasz z polityki miedzynarodowej! Kazde rozsadne panstwo zawiera sojusze, czy zachowuje sie na arenie miedzynarodowej w taki sposob by jak najwiecej dla siebie wyciagnac=osiagnac. Wiec nie dziw sie "lizusowskiej" czy "kurewskiej" postawie Polski. Nie my pierwsi i nie ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Nadzwyczajny szczyt IP: aga:* / 192.168.6.* 18.02.03, 14:27 Dlaczego Francja i Niemcy nie chą wojny z Irakiem? Ano, bo świat by się dowiedział, że to Francja i Niemcy budowały fabryki broni masowej zagłady i konwencjonalnej, fabryki chemiczne itd. To dopiero byłaby poruta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilka Re: Nadzwyczajny szczyt IP: *.nv.nv.cox.net 18.02.03, 15:48 Gość portalu: AK napisał(a): > Dlaczego Francja i Niemcy nie chą wojny z Irakiem? Ano, bo świat > by się dowiedział, że to Francja i Niemcy budowały fabryki broni > masowej zagłady i konwencjonalnej, fabryki chemiczne itd. To > dopiero byłaby poruta! A myslisz, ze USA nie budowaly? W 1993 r. Rumsfeld calowal sie z saddamem i sprzedal mu mase rozmaitych zabawek do zabijania. Amerykanskie laboratoria sprzedaly mu waglika i cala mase smiercionosnych wirusow. Przemysl zbrojeniowy jest dzis najbardziej dochodowym biznesem w USA (podobnie jak w innych krajach), wiec sie nie dziw, ze ludzie handluja smiercia. Z tym trzeba skonczyc w skali globalnej, tylko jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JECAW Re: Nadzwyczajny szczyt KTO NASTĘPNY IP: *.ols.vectranet.pl 18.02.03, 16:15 Gość portalu: emilka napisał(a): > Gość portalu: AK napisał(a): > > > Dlaczego Francja i Niemcy nie chą wojny z Irakiem? Ano, bo świat > > by się dowiedział, że to Francja i Niemcy budowały fabryki broni > > masowej zagłady i konwencjonalnej, fabryki chemiczne itd. To > > dopiero byłaby poruta! > > A myslisz, ze USA nie budowaly? W 1993 r. Rumsfeld calowal sie z saddamem i > sprzedal mu mase rozmaitych zabawek do zabijania. Amerykanskie laboratoria > sprzedaly mu waglika i cala mase smiercionosnych wirusow. Przemysl zbrojeniowy > jest dzis najbardziej dochodowym biznesem w USA (podobnie jak w innych > krajach), wiec sie nie dziw, ze ludzie handluja smiercia. Z tym trzeba > skonczyc w skali globalnej, tylko jak? Z uporem twierdzę ,iz musimy działać.Niestety mamy tylko tą niedobrą ale demokratyczną Amerykę .Europa zajęta transformacją.Niebezpieczeństwo tak naprawdę nadciągnie za kilka lub kilkanaście lat.Scenariusz jest następujący teraz chirurgiiczne cięcie w Iraku identyczne z tym co było z Serbią i awganistanem nast. odpowiednie działania wobec Korei.Logika naszego swiata zmusza nas do działań wobec nie tylko tego co teraz ale tego co jutro.SĄDZĘ PONADTTO W KWESTII iRAKU iż '' łaska dla lamparta jest okrucieństwem dla owiec'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KECAW Re: Nadzwyczajny szczyt KTO NASTĘPNY-Korea IP: *.ols.vectranet.pl 18.02.03, 16:17 Gość portalu: emilka napisał(a): > Gość portalu: AK napisał(a): > > > Dlaczego Francja i Niemcy nie chą wojny z Irakiem? Ano, bo świat > > by się dowiedział, że to Francja i Niemcy budowały fabryki broni > > masowej zagłady i konwencjonalnej, fabryki chemiczne itd. To > > dopiero byłaby poruta! > > A myslisz, ze USA nie budowaly? W 1993 r. Rumsfeld calowal sie z saddamem i > sprzedal mu mase rozmaitych zabawek do zabijania. Amerykanskie laboratoria > sprzedaly mu waglika i cala mase smiercionosnych wirusow. Przemysl zbrojeniowy > jest dzis najbardziej dochodowym biznesem w USA (podobnie jak w innych > krajach), wiec sie nie dziw, ze ludzie handluja smiercia. Z tym trzeba > skonczyc w skali globalnej, tylko jak? Z uporem twierdzę ,iz musimy działać.Niestety mamy tylko tą niedobrą ale demokratyczną Amerykę .Europa zajęta transformacją.Niebezpieczeństwo tak naprawdę nadciągnie za kilka lub kilkanaście lat.Scenariusz jest następujący teraz chirurgiiczne cięcie w Iraku identyczne z tym co było z Serbią i awganistanem nast. odpowiednie działania wobec Korei.Logika naszego swiata zmusza nas do działań wobec nie tylko tego co teraz ale tego co jutro.SĄDZĘ PONADTTO W KWESTII iRAKU iż '' łaska dla lamparta jest okrucieństwem dla owiec'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Nadzwyczajny szczyt IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 18.02.03, 17:09 Gość portalu: emilka napisał(a > A myslisz, ze USA nie budowaly? W 1993 r. Rumsfeld calowal sie z saddamem i > sprzedal mu mase rozmaitych zabawek do zabijania. Amerykanskie laboratoria > sprzedaly mu waglika i cala mase smiercionosnych wirusow. Przemysl zbrojeniowy > jest dzis najbardziej dochodowym biznesem w USA (podobnie jak w innych > krajach), wiec sie nie dziw, ze ludzie handluja smiercia. Z tym trzeba > skonczyc w skali globalnej, tylko jak? Aaa. Aaaa. szare bure obydwa.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alien Re: Nadzwyczajny szczyt IP: *.toshiba / 172.26.88.* 18.02.03, 15:59 Na glownej stronie Gazety byl 20 min temu artykul: "Minister obrony Francji zaleca ostrożność kandydatom do UE" (PAP) 18-02-2003, ostatnia aktualizacja 18-02-2003 14:57. Byl juz pierwszy glos w dyskusji, ktory w obrazowy sposob opisal postawe Francji. Ten artykul zostal usuniety z glownej strony. Czy w Gazecie nie wolno wypowiedziec sie przeciwko Francji? Panie Redaktorze, co Pan na to? Zachecam wszystkich do przeczytania tego materialu w "Depeszach PAP". To zalosne, ze kobieta-minister stawia sie w roli tesciowej. Widac wyraznie, jak francuscy politycy chca nas traktowac po wejsciu do Unii. Zreszta, mysle ze dla wiekszosci myslacych Polakow to zadna nowosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alien Francuska Minister Obrony powiedziala... IP: *.toshiba / 172.26.88.* 18.02.03, 16:15 No nie, nie moge sie powstrzymac przed zacytowaniem tej wypowiedzi z dzisiaj: "Myślę, że można oczekiwać, że kraje, które chcą przyłączyć się do Unii Europejskiej, zachowają ostrożność w pewnych sytuacjach. Nie należy z zewnątrz dolewać oliwy do ognia. To tak, jak przyszła synowa, która wywołuje konflikt w rodzinie, do której ma wejść. W rodzinie sprawy zawsze się jakoś ułożą, a ten, kto podejmuje interwencję z zewnątrz, znajdzie się w sytuacji, kiedy przyjdzie mu za to zapłacić" - powiedziała No czyz mozna jasniej wyrazic, czego mozna sie spodziewac po Francji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Tesciowa IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.02.03, 17:36 Czesc Alien. Ale zbieg okolicznosci. Ja patrzac na statue wolnosci glosno zonie powiedzialem, ze mi okropnie tesciowa przypomina. Do Tony'ego ma blizej ale ma sraja sie do niego przypieprzyc. A do tej pory w zadnym z krajow zachodnich w zadnym podreczniku nie jest podana nawet odrobina wiadomosci o skladzie narodowosciowym wojsk Ulryka pod Grunwaldem, a bitwa sama jest notorycznie pomijana jako widocznie malo wazna, nie ma to jak Azanqur, czy jak mu tam. Taki skromny fakt, ze europa zachdnia dostala wpierdziel od europy wschodniej i przez ponad 300 lat jak przyjezdzali to klekali na kolanka najpierw, czy do polski, czy na wegry, dopuki nas maskwa i turcy nie sponiewierali. Slowo dziekuje jest obce w cywilizacji europejskiej. Pozdrowienia M. Gość portalu: Alien napisał(a): > No nie, nie moge sie powstrzymac przed zacytowaniem tej > wypowiedzi z dzisiaj: > "Myślę, że można oczekiwać, że kraje, które chcą przyłączyć się > do Unii Europejskiej, zachowają ostrożność w pewnych sytuacjach. > Nie należy z zewnątrz dolewać oliwy do ognia. To tak, jak > przyszła synowa, która wywołuje konflikt w rodzinie, do której > ma wejść. W rodzinie sprawy zawsze się jakoś ułożą, a ten, kto > podejmuje interwencję z zewnątrz, znajdzie się w sytuacji, kiedy > przyjdzie mu za to zapłacić" - powiedziała > No czyz mozna jasniej wyrazic, czego mozna sie spodziewac po > Francji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kecaw Re: Tesciowato przeciez rodzina IP: *.ols.vectranet.pl 18.02.03, 20:40 Gość portalu: obcy napisał(a): > Czesc Alien. > Ale zbieg okolicznosci. Ja patrzac na statue wolnosci glosno zonie > powiedzialem, ze mi okropnie tesciowa przypomina. > Do Tony'ego ma blizej ale ma sraja sie do niego przypieprzyc. > A do tej pory w zadnym z krajow zachodnich w zadnym podreczniku nie > jest podana nawet odrobina wiadomosci o skladzie narodowosciowym > wojsk Ulryka pod Grunwaldem, a bitwa sama jest notorycznie pomijana > jako widocznie malo wazna, nie ma to jak Azanqur, czy jak mu tam. > Taki skromny fakt, ze europa zachdnia dostala wpierdziel od europy > wschodniej i przez ponad 300 lat jak przyjezdzali to klekali na kolanka > najpierw, czy do polski, czy na wegry, dopuki nas maskwa i turcy nie > sponiewierali. > Slowo dziekuje jest obce w cywilizacji europejskiej. > Pozdrowienia > M. > > Gość portalu: Alien napisał(a): > > No nie, nie moge sie powstrzymac przed zacytowaniem tej > > wypowiedzi z dzisiaj: > > "Myślę, że można oczekiwać, że kraje, które chcą przyłączyć się > > do Unii Europejskiej, zachowają ostrożność w pewnych sytuacjach. > > Nie należy z zewnątrz dolewać oliwy do ognia. To tak, jak > > przyszła synowa, która wywołuje konflikt w rodzinie, do której > > ma wejść. W rodzinie sprawy zawsze się jakoś ułożą, a ten, kto > > podejmuje interwencję z zewnątrz, znajdzie się w sytuacji, kiedy > > przyjdzie mu za to zapłacić" - powiedziała > > No czyz mozna jasniej wyrazic, czego mozna sie spodziewac po > > Francji? W sprawie Grunwaldu to przejacielu starły się dwie w sensie cywilizacyjnym potęgi.Były to potęgi zacodnioeuropejskie. Dopiero po latach poprzez zacieśnienie więzow z Litwą zaczeliśmy stawać się Europą Wschodnią.Myślę iż po unii w Lublinie napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy grunwald IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.02.03, 21:02 Czesc Mozna i tak na to spojzec, kazdemu wolno. Z ta nasza potega, czeska i wegierska do pomocy nawet malej szansy bysmy nie mieli, zeby nie litewska/mongolska taktyka oraz udzial tychze. Masz racje rozlam postepowal dalej az do czasu gdy osiagnal apogeum w czasach sobieskiego (stolica mody krym itd.). Twoj poglad to ... Jasienica, ale sa inne tez. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KECAW Re: grunwald-UCIECKA IP: *.ols.vectranet.pl 18.02.03, 21:20 Gość portalu: obcy napisał(a): > Czesc > Mozna i tak na to spojzec, kazdemu wolno. > Z ta nasza potega, czeska i wegierska do pomocy nawet malej szansy bysmy nie > mieli, zeby nie litewska/mongolska taktyka oraz udzial tychze. > Masz racje rozlam postepowal dalej az do czasu gdy osiagnal apogeum w czasach > sobieskiego (stolica mody krym itd.). Twoj poglad to ... Jasienica, ale sa inne > > tez. > M. Z tymi Litwinami i Tatarami to chyba przesadziłeś oni przeciez tylko dobrze uciekali .Odziałe czeskie to się zgadzam o oddziałach z Wągier to brak mi wiedzy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eurosceptyk "Polacy powinni milczeć w sprawie Iraku" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 17:11 ..powiedział prezydent Francji Jeszcze nie weszlismy a dyrektywy polityczne już są. Pełny artykuł tu: info.onet.pl/653575,12,item.html Pozdrawiam www.eurosceptyk.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Nadzwyczajny szczyt IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 18.02.03, 23:38 Popieram PRECZ zSLD, ale w sojuszu z USA. Odpowiedz Link Zgłoś