Gość: kai IP: 213.76.135.* 10.06.03, 10:38 W których trzech krajach europejskich odnotowano w ostatnich 10 latach największy wzrost PKB na mieszkańca. I dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dwamiecze Re: pytanie do eurofobów 10.06.03, 11:10 Wspaniale pytanie - nie chce mi sie szukać dokładnych statystyk, ale prawdopodobnie Albania jest gdzieś na szczycie z 6% wzrostu a Niemcy.0.4% (rok 2002). Oczywiście łatwiej jest szybko rosnąc od zera, ale wzrost państw które sa już na dobrym szczeblu jest głownie hamowany podatkami które odbierają produktywnym ludziom ich pieniądze aby finansować nierobów. Nawet państw już bogatych na to tak na prawdę nie stać – ale kombinacja startowania z niskiego poziomu GDP wraz z bagażem podatkowo-socjalnym typu Zachodnia Europa jest po prostu śmiertelna. Kogoś kto startuje w konkursie po prostu nie stać na szkodliwe luksusy. Odpowiedz Link Zgłoś
dwamiecze Re: pytanie do eurofobów 10.06.03, 11:10 Wymazalo mi sie cos waznego - Niemcy sa na DNIE z 0.4% wzrostu GDP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kai Re: pytanie do eurofobów IP: 213.76.135.* 10.06.03, 11:17 Zła odpowiedź. Irlandia, Hiszpania i Finlandia. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
chenjera_imbwa Re: pytanie do eurofobów 10.06.03, 11:19 Znając Ciebie to odpowiedź jest jedna: to dzięki UE. Odpowiedz Link Zgłoś
end1 Kai, i tak zaraz sie dowiesz, ze tak, ale..... 10.06.03, 11:27 i na koncu wyjdzie ze czarne jest biale, a biale jest czarne. Oni sa niereformowalni. Odpowiedz Link Zgłoś
dwamiecze Re: pytanie do eurofobów 10.06.03, 11:51 Gość portalu: kai napisał(a): > Zła odpowiedź. Irlandia, Hiszpania i Finlandia. Dlaczego? Gdzieś ty sie koleś numerków uczył I gdzie ty swoje numerki dostałeś. Irlandia – 3.9% wzrost (2002) 7.7% wzrost (1996) Hiszpania – 2 % wzrost (2002) 2.3% wzrost (1996) Finlandia – 1.1% wzrost (2002) 3.6% wzrost (1996) Ja wiem ze pytanie było o ostatnie 5 lat – prószę wiec abyś podał swoje numerki dla tych trzech krajow i porównał je do Polski (na przyklad). Polska – 1.2% wzrost (2002) 6.8% wzrost (1997) Proszę wiec porównać jeszcze raz „sukces” Hiszpanii czy Finlandii w porównaniu z Polska w tych samych latach. Jeszcze raz powtórzę – gdyby nie nachalne staranie się o członkostwo w EU i tracenie na to masy pieniędzy na to przez ostatnie 8 lat, Polska mogłaby utrzymywać co najmniej 5% wzrostu. Co do całkowitych liczb – Albania wygrywa z powodow które podałem (łatwiej jest rosnąć od całkowitego zera). Ich wzrost wachał sie miedzy 5% i 9% w ostatnich 5ciu latach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: pytanie do eurofobów IP: *.*.*.* 10.06.03, 11:52 Dzięki prowadzeniu polityki proinwestycyjnej? Dobra odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś