b-521 25.11.08, 18:53 Mam takie pytanie.Czy mozna komus powierzyc samo administrowanie? Chodzi mi tylko o sprawy papierkowe t.j.rozliczanie wody,co,, i inne oplaty a reszta robimy sami we wspolnocie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babczyk Re: administrowanie 25.11.08, 19:33 b-521 napisał: > Mam takie pytanie.Czy mozna komus powierzyc samo administrowanie? > Chodzi mi tylko o sprawy papierkowe t.j.rozliczanie wody,co,, i inne > oplaty a reszta robimy sami we wspolnocie Moża a wręcz zalecane. Zarząd właścicielski z regóły nie ma na nic czasu poza byciem Zarządem i jest ciemny w prowadzeniu spraw wspólnoty. Gdyby był odpowiedzialny to zatrudnił by sprawdzonego licencjonowanego Zarządcę vel administratora. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_w_z Re: administrowanie 27.11.08, 07:55 Dzień dobry, można powierzyć firmie administrujacej samo zajmowanie się sprawami finansowymi, jest to dość często praktykowane, a i jak wiadomo stawka jest owiele mniejsza. Pozdrawiam JZ www.w-z@waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
karoli_na_ki Re: administrowanie 17.12.08, 15:00 witam,polecam solidna firmę rednet Management-zarządzanie i administracja nieruchomościami, działają na terenie całego kraju www.rednetmanagement.com tel. 022/318 72 51 katarzyna.hulanicka@rednetproperty.com Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: administrowanie 17.12.08, 15:14 Tak, tylko nie powinno się wtedy powierzać - ani w samej umowie o administrowanie, ani faktycznie - czynności zastrzeżonych przez Ustawę OWL dla zarządu. ----- > Czy mozna komus powierzyc samo administrowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: administrowanie 17.12.08, 19:33 b-521 napisał: > Mam takie pytanie.Czy mozna komus powierzyc samo administrowanie? > Chodzi mi tylko o sprawy papierkowe t.j.rozliczanie wody,co,, i > inne oplaty a reszta robimy sami we wspolnocie a czy potrafisz rozróżnić administrowanie od zarządzania !? byś wiedział co wpisać do umowy? ---------------------------------------------------------------- Zarządzanie - to sztuka bądź praktyka, rozumnego stosowania środków dla osiągnięcia wyznaczonych celów -(Henri Fayol). www.sn.pl/orzecznictwo/index.html wyroki sądowe - www.ebos.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś