miriam.7 01.02.13, 18:00 po które Waszym zadniem warto sięgnąć, które mają najlepsze samki i jednocześnie są najzdrowsze i czy w ogóle po nie często sięgacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gotyczkaa Re: syropy smakowe IP: *.31.45.108.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.08.13, 16:59 Zawsze kupuję syropy Paola, są gęste, naturalne i mają duży wybór smaków. Moim dzieciom bardzo smakują, teraz robię z nich owocowe wodne lody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: syropy smakowe IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.13, 20:48 desperacki żałosny spam,paola to ohydne świństwo wieszcozjesz.blogspot.com/2013/06/paola-syrop-o-samku-malina-z-cytryna.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luddka Re: syropy smakowe IP: *.204.48.213.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.09.13, 15:50 Wszystko co jemy zawiera jakieś szkodliwe lub mniej substancje, nie popadajmy w paranoję.... a te wszystkie warzywa i owoce poza sezonem to myślisz, że są zdrowe? Też napakowanie chemią, w takim wypadku wolę kupić taki syrop. Kupuję go już od kilku lat i nie zauważyłam opisanych w tym artykule objawów: nie mamy cukrzycy i nie mamy wzmożonego apetytu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buterfluuk Re: syropy smakowe IP: 195.187.253.* 19.09.13, 12:01 Ważne, żeby wszystko spożywać w umiarze. Ja dolewam syropów raz na jakiś czas bardzo małą ilość i jesteśmy zupełnie zdrowi. Niestety mrożone owoce są pozbawione jakiegokolwiek smaku :( więc już wolę raz na tydzień 5ml syropu dolać... one mają po prostu dużo cukru ale zero konserwantów. Jak nie dodaję cukru do niczego innego to ta ilość z syropu starcza mi na całą dzienną dawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
marslo55 Re: syropy smakowe 24.09.13, 14:43 Buterfluuk napisał(a): "Jak nie dodaję cukru do niczego innego to ta ilość z syropu starcza mi na całą dzienną dawkę." Ja też niczego nie słodzę, ale cukier i tak zjadam z gotowymi produktami (jogurtami na przykład). Mimo to z syropów rezygnować nie zamierzam - zgadzam się, że parę mililitrów raz na tydzień to żadna straszna krzywda dla organizmu. Najbardziej odpowiada mi Herbapol (zwłaszcza różany) i Łowicz z pędami sosny (wywody o jego leczniczych walorach mnie śmieszą, ale smak bardzo w porządku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jablonna Re: syropy smakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.13, 22:56 Tu zupełnie zgadzam się z Tobą. Zresztą sama również kupuję te syropy, są dobre, słodkie jak to syrop, bez sztuczności, gęste i owocowe. Moim dzieciom smakują najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fonina Re: syropy smakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 21:06 Dla mnie to też jedne z lepszych syropów, fajnie, że mają duży wybór w smakach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydraa Re: syropy smakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 21:40 To fakt, te syropy dobre są, mój młodszy syn pije rozrobiony z wodą (nie lubi samej wody), plusem jest też i to, że jest duży wybór smaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ylka Re: syropy smakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.13, 20:40 Mojej córce od małego podawałam do picia wodę ale nie posmakowała jej niestety, woli słodką więc dodaję do niej rożne syropy smakowe. Czasami robię herbatki. Ja sama piję tylko wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xera Re: syropy smakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.13, 12:26 To podobnie jak u mnie, starszy syn pije samą wodę a młodszy soki, te do rozrabiania z wodą też kupuję min. paolę, do deserów też używam tych syropów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjaaa Re: syropy smakowe IP: *.w92-137.abo.wanadoo.fr 14.10.13, 14:57 kup wiazke miety ,zalej nawet zimna woda i niech postoi dzien w lodowce ,przecedz oslodz lyzka miodu i daj dziecku ,,,,zrob herbatke z tymianku poslodz miodem i ostudz ,nie mow dzieciom co zrobilas tylko powiedz NIESPODZIANKA SZEFA i daj im po szklance Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: syropy smakowe IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.13, 21:20 Paola to najgorszy chemiczny syf,nie dajesz tego dzieciom mam nadzieję?ohyda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia_kasia77 Re: syropy smakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.13, 20:57 Ja lubię syropy paoli, bo są gęste ale nie są aż tak słodkie. Niektóre jak się kupuje to sam cukier zabarwiony. Lubię malinową i wiśniową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: syropy smakowe IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.13, 16:22 zmiana nicka nie pomoże spamerko od paoli,najgorszego chemicznego świństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: syropy smakowe IP: *.fbx.proxad.net 06.10.14, 06:25 Spamerko od góó...li, nie rób z siebie idiootki... To, co ci kazali reklamować jest jeszcze gorsze niż zabarwiony cukier!!! "syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, woda, zagęszczony sok żurawinowy (0,31 %) koncentraty (czarna porzeczka, marchew) regulator kwasowości : kwas cytrynowy, barwnik: karmel amoniakalno siarczynowy, aromat." "syrop glukozowo-frukozowy, cukier, woda, zagęszczony sok malinowy (0,22%), zagęszczony sok cytrynowy (0,13%), koncentraty (czarna porzeczka, marchew), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy, aromaty." Na początku skłądu najgorszy szajs, jaki może być, czyli syrop glukozowo-fruktozowy: "Jak dotąd ustalono że spożywanie dużych ilości produktów zawierających syrop glukozowo-fruktozowy powoduje szybkie tycie i chroniczną otyłość gdyż fruktoza nastawia nasz organizm na produkcję tłuszczu, co najgorsze tłuszczu wokół naszych narządów. Ponadto syrop potęguje apetyt i stałe poczucie głodu, jest podejrzewany o powodowanie cukrzycy typu 2, podwyższa poziom złego cholesterolu LDL, może zwiększyć możliwość wystąpienia zespołu jelita drażliwego jak również zaćmy cukrzycowej." Dalej woda, cukier i śladowe ilości owoców (mniej niż 1%... robicie z ludzi debili?). Plus mocno wątpliwy barwnik: "Każdy z barwników opartych na karmelu jest oskarżany o negatywne działanie na układ trawienny m.in. żołądek, wątrobę i jelita. Ponadto spożywanie ich (szczególnie E150 b,c i d) w nadmiernych ilościach może powodować nadpobudliwość oraz mieć negatywny wpływ na płodność. Jednak jest coś jeszcze o wiele bardziej niepokojącego gdyż odkryto że jeden z substancji zawartej w przetworzonym chemicznie karmelu (szczególnie opartych na amoniaku) jest rakotwórczy." Wrogowi bym tego nie dała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michajasz Re: syropy smakowe IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.13, 12:40 czekoladowy, do kawy i lodów mniam! :) kawa-czy-herbata.pl/product-pol-665-Syrop-Camarra-Czekoladowy.html Odpowiedz Link Zgłoś
sophie93 Re: syropy smakowe 06.10.14, 15:58 Najlepsze to te które sama zrobisz. Pólkowe to sama chemia, konserwanty, aromaty i barwniki. Ja mam po nich taką zgagę że szok. Wolę zwykły sok lub samą wodę niż tablicę Mendelejewa w płynie.. Odpowiedz Link Zgłoś