Dodaj do ulubionych

syropy smakowe

01.02.13, 18:00
po które Waszym zadniem warto sięgnąć, które mają najlepsze samki i jednocześnie są najzdrowsze i czy w ogóle po nie często sięgacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: gotyczkaa Re: syropy smakowe IP: *.31.45.108.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.08.13, 16:59
      Zawsze kupuję syropy Paola, są gęste, naturalne i mają duży wybór smaków. Moim dzieciom bardzo smakują, teraz robię z nich owocowe wodne lody.
      • Gość: gosc Re: syropy smakowe IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.13, 20:48
        desperacki żałosny spam,paola to ohydne świństwo
        wieszcozjesz.blogspot.com/2013/06/paola-syrop-o-samku-malina-z-cytryna.html
        • Gość: luddka Re: syropy smakowe IP: *.204.48.213.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.09.13, 15:50
          Wszystko co jemy zawiera jakieś szkodliwe lub mniej substancje, nie popadajmy w paranoję.... a te wszystkie warzywa i owoce poza sezonem to myślisz, że są zdrowe? Też napakowanie chemią, w takim wypadku wolę kupić taki syrop. Kupuję go już od kilku lat i nie zauważyłam opisanych w tym artykule objawów: nie mamy cukrzycy i nie mamy wzmożonego apetytu...
          • Gość: Buterfluuk Re: syropy smakowe IP: 195.187.253.* 19.09.13, 12:01
            Ważne, żeby wszystko spożywać w umiarze. Ja dolewam syropów raz na jakiś czas bardzo małą ilość i jesteśmy zupełnie zdrowi. Niestety mrożone owoce są pozbawione jakiegokolwiek smaku :( więc już wolę raz na tydzień 5ml syropu dolać... one mają po prostu dużo cukru ale zero konserwantów. Jak nie dodaję cukru do niczego innego to ta ilość z syropu starcza mi na całą dzienną dawkę.
            • marslo55 Re: syropy smakowe 24.09.13, 14:43
              Buterfluuk napisał(a):
              "Jak nie dodaję cukru do niczego innego to ta ilość z syropu starcza mi na całą dzienną dawkę."
              Ja też niczego nie słodzę, ale cukier i tak zjadam z gotowymi produktami (jogurtami na przykład). Mimo to z syropów rezygnować nie zamierzam - zgadzam się, że parę mililitrów raz na tydzień to żadna straszna krzywda dla organizmu. Najbardziej odpowiada mi Herbapol (zwłaszcza różany) i Łowicz z pędami sosny (wywody o jego leczniczych walorach mnie śmieszą, ale smak bardzo w porządku).
          • Gość: jablonna Re: syropy smakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.13, 22:56
            Tu zupełnie zgadzam się z Tobą. Zresztą sama również kupuję te syropy, są dobre, słodkie jak to syrop, bez sztuczności, gęste i owocowe. Moim dzieciom smakują najbardziej.
            • Gość: fonina Re: syropy smakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 21:06
              Dla mnie to też jedne z lepszych syropów, fajnie, że mają duży wybór w smakach.
    • Gość: hydraa Re: syropy smakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 21:40
      To fakt, te syropy dobre są, mój młodszy syn pije rozrobiony z wodą (nie lubi samej wody), plusem jest też i to, że jest duży wybór smaków.
      • Gość: ylka Re: syropy smakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.13, 20:40
        Mojej córce od małego podawałam do picia wodę ale nie posmakowała jej niestety, woli słodką więc dodaję do niej rożne syropy smakowe. Czasami robię herbatki. Ja sama piję tylko wodę.
        • Gość: xera Re: syropy smakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.13, 12:26
          To podobnie jak u mnie, starszy syn pije samą wodę a młodszy soki, te do rozrabiania z wodą też kupuję min. paolę, do deserów też używam tych syropów.
          • Gość: jjjaaa Re: syropy smakowe IP: *.w92-137.abo.wanadoo.fr 14.10.13, 14:57
            kup wiazke miety ,zalej nawet zimna woda i niech postoi dzien w lodowce ,przecedz oslodz lyzka miodu i daj dziecku ,,,,zrob herbatke z tymianku poslodz miodem i ostudz ,nie mow dzieciom co zrobilas tylko powiedz NIESPODZIANKA SZEFA i daj im po szklance
    • Gość: gość portalu Re: syropy smakowe IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.13, 21:20
      Paola to najgorszy chemiczny syf,nie dajesz tego dzieciom mam nadzieję?ohyda!!!
    • Gość: kasia_kasia77 Re: syropy smakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.13, 20:57
      Ja lubię syropy paoli, bo są gęste ale nie są aż tak słodkie. Niektóre jak się kupuje to sam cukier zabarwiony. Lubię malinową i wiśniową.
      • Gość: gość portalu Re: syropy smakowe IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.13, 16:22
        zmiana nicka nie pomoże spamerko od paoli,najgorszego chemicznego świństwa
      • Gość: anna Re: syropy smakowe IP: *.fbx.proxad.net 06.10.14, 06:25
        Spamerko od góó...li, nie rób z siebie idiootki... To, co ci kazali reklamować jest jeszcze gorsze niż zabarwiony cukier!!!

"syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, woda, zagęszczony sok żurawinowy (0,31 %) koncentraty (czarna porzeczka, marchew) regulator kwasowości : kwas cytrynowy, barwnik: karmel amoniakalno siarczynowy, aromat."

"syrop glukozowo-frukozowy, cukier, woda, zagęszczony sok malinowy (0,22%), zagęszczony sok cytrynowy (0,13%), koncentraty (czarna porzeczka, marchew), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy, aromaty."

Na początku skłądu najgorszy szajs, jaki może być, czyli syrop glukozowo-fruktozowy:

"Jak dotąd ustalono że spożywanie dużych ilości produktów zawierających syrop glukozowo-fruktozowy powoduje szybkie tycie i chroniczną otyłość gdyż fruktoza nastawia nasz organizm na produkcję tłuszczu, co najgorsze tłuszczu wokół naszych narządów. Ponadto syrop potęguje apetyt i stałe poczucie głodu, jest podejrzewany o powodowanie cukrzycy typu 2, podwyższa poziom złego cholesterolu LDL, może zwiększyć możliwość wystąpienia zespołu jelita drażliwego jak również zaćmy cukrzycowej."

Dalej woda, cukier i śladowe ilości owoców (mniej niż 1%... robicie z ludzi debili?).

Plus mocno wątpliwy barwnik:

"Każdy z barwników opartych na karmelu jest oskarżany o negatywne działanie na układ trawienny m.in. żołądek, wątrobę i jelita. Ponadto spożywanie ich (szczególnie E150 b,c i d) w nadmiernych ilościach może powodować nadpobudliwość oraz mieć negatywny wpływ na płodność. Jednak jest coś jeszcze o wiele bardziej niepokojącego gdyż odkryto że jeden z substancji zawartej w przetworzonym chemicznie karmelu (szczególnie opartych na amoniaku) jest rakotwórczy."

Wrogowi bym tego nie dała!
    • Gość: michajasz Re: syropy smakowe IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.13, 12:40
      czekoladowy, do kawy i lodów mniam! :) kawa-czy-herbata.pl/product-pol-665-Syrop-Camarra-Czekoladowy.html
    • sophie93 Re: syropy smakowe 06.10.14, 15:58
      Najlepsze to te które sama zrobisz. Pólkowe to sama chemia, konserwanty, aromaty i barwniki. Ja mam po nich taką zgagę że szok. Wolę zwykły sok lub samą wodę niż tablicę Mendelejewa w płynie..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka