Dodaj do ulubionych

Co na dolegliwosci dnia nastepnego?

IP: *.acn.pl 30.12.02, 13:30
Problem tego typu mam stosunkowo rzadko, ale jezeli juz to boli. Ktos ma
jakis pomysl?
Obserwuj wątek
    • Gość: Niech Re: Co na dolegliwosci dnia nastepnego? IP: 217.197.165.* 30.12.02, 14:06
      A ten dzien jest wolny czy pracowity?
      PS. Lepiej jest jednak przedsiewziac pewne srodki w trakcie, a nie po.
      • padre Re: Co na dolegliwosci dnia nastepnego? 31.12.02, 10:45
        OK. ALe co robic w trakcie?
        Jedno wiem na pewno, jak pije to nie pale (fajki) i vice versa.
        No i jeszcze pewiem moj wykladowca polecal duzo bardzo slodkiej herbaty. Ale
        nie zawsze dziala.
        Co jeszcze?
        • Gość: Niech Re: Co na dolegliwosci dnia nastepnego? IP: 217.197.165.* 31.12.02, 11:22
          Aspiryna. W trakcie. Najlepiej ta najmniej zdrowa - niepowlekana,
          rozpuszczalna. Co najmniej cztery tabletki. Dobrze jest wziac na godzine-dwie
          przed snem. Gwarantuje, ze nie bedzie sladu bolu glowy. Niestety nie zlikwiduje
          to innych efektow picia - slaba koncentracja, oslabienie. Wiem, ze w Holandii w
          aptekach sprzedaja cos, co jest jeszcze skuteczniejsze - niestety nie pamietam
          nazwy. Moze ktos wie? I nie chodzi tu o typowe srodki the day after - bo wtedy
          jest juz na pewno za pozno.
    • dr.krisk Dwie metody. 01.01.03, 01:00
      Niezbyt odkrywcze, ale w moim przypadku działają.
      a) w przypadku, gdy glątwa wypada w dzien wolny od zajęć, itp. - tylko klin! I
      to duszkiem.
      b) jak musimy wrócić na łono społeczeństwa: herbata z cytryną. Kiedys z hrabią
      Dembińskim herbu Rawicz wypiliśmy po osiem herbat, zanim ustaliliśmy kierunek i
      zwrot wektora przyciągania ziemskiego.
      KrisK
      • Gość: Niech Re: Dwie metody. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.03, 12:03
        Doktorze, chyba czytales gazete. Albo ona ciebie:
        www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1240744.html
        • dr.krisk Byłem pierwszy! 05.01.03, 22:53
          Z racji starszeństwa, myślę że byłem pierwszy przed GW. Jak Wyborcza pierwsze
          wina na kartki piła w krzakach, to ja kończyłem etap picia wszystkiego co jest
          wódką.
          Ale myślę, że nie jest to mój oryginalny wynalazek, ale mądrość ludowa.
          KrisK
          • megi102 Zalezy od kaca 06.01.03, 09:05
            1. kac "potwrony ból głowy" - spacer, dużo świeżego powietrza lub w tym
            przypadku na kaca najlepsza praca

2. kac "żałądkowy" - leżeć w łóżeczku, broń Boże spacer

3. kac "suszarka", z racji wieku dziś już żadko spotykany - duża ilość płynów,
            wszystko jedno jakich nie ma znaczenie czy herbatka, kefir czy kawa z cytryna
            czy piwo

4. kac "morderca" - nie wstawać, chyba że po to by po raz kolejny wleźć do
            wanny i na chwilę się ozywić

5. niezawodne metody na każdy rodzaj kaca: klin (poczatkowo wydaje sie fatalny,
            ale bardzo skuteczny), dobry ciepły obiadek (rosół, schabowy itp.)

6. tabletki o których pisze Niech, poprawiajace percepcję i szybkość reagowania
            i wydolność mózgu to Nootropil 1200 mg (do nabycie w Polsce)
            • megi102 A, i jeszcze jedno 07.01.03, 12:22
              8. sex - jest dobrą metodą na zwalczenie kaca, powaga!
              • Gość: Niech Re: A, i jeszcze jedno IP: 217.197.165.* 07.01.03, 16:22
                Tylko w trakcie, potem ci i tak jeszcze bardziej leb rozsadzi.
                • Gość: Megi Re: A, i jeszcze jedno IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 16:57
                  Gość portalu: Niech napisał(a):

> Tylko w trakcie, potem ci i tak jeszcze bardziej leb rozsadzi.

Nie, nie, nie, nie po stokroć. Potem to sie śpi!
                  • Gość: Niech Re: A, i jeszcze jedno IP: 217.197.165.* 07.01.03, 17:35
                    Ale potem sie budzi.
                    • miltonia Re: A, i jeszcze jedno 07.01.03, 23:48
                      I to nie zawsze obok właściwej osoby.
                      • tradycja1 Re: A, i jeszcze jedno 08.01.03, 00:20
                        .........wiec sie pije
                        • megi102 Do Miltonii 08.01.03, 08:36
                          To miał być sex jako lekarstwo na zmniejszenie kaca, a nie po pijaku - ten może
                          być czasem faktycznie zaskakujący w skutki, jakkolwiek to rozumieć. A potem to
                          juz faktycznie pozostaje sie tylko napić....
                          • miltonia Re: Do Miltonii 08.01.03, 10:19
                            Środki zaradcze najlepiej stosować przed pojawieniem się kaca. Potem pomagają
                            znacznie mniej.
                            • megi102 Re: Do Miltonii 08.01.03, 10:23
                              Znaczy ta aspiryna w trakcie, faktycznie działa?
                              • miltonia Re: Do Miltonii 08.01.03, 10:41
                                Tak naprawdę to podobno najlepiej przed.
                            • Gość: plooshack Rada z doświadczenia płynąca IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 11:55
                              miltonia napisała:

> Środki zaradcze najlepiej stosować przed pojawieniem się kaca. Potem pomagają
                              > znacznie mniej.

Racja, dlatego po raz kolejny z uporem godnym slusznej sprawy powtarzam
                              MINERALNA GAZOWANA hektolitrami!!! ( w mojej praktyce 0.75 l na raz wejdzie)(bo
                              gazowanej mozna wypic wiecej niz niegazowanej - sprawdz, jak nie wierzysz)
                              PRZED PADNIĘCIEM po ochlaju. Next day will be a good day. I think.
                              pozdro
                              plooshack

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka