Gość: Padre IP: *.acn.pl 30.12.02, 13:30 Problem tego typu mam stosunkowo rzadko, ale jezeli juz to boli. Ktos ma jakis pomysl? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Niech Re: Co na dolegliwosci dnia nastepnego? IP: 217.197.165.* 30.12.02, 14:06 A ten dzien jest wolny czy pracowity? PS. Lepiej jest jednak przedsiewziac pewne srodki w trakcie, a nie po. Odpowiedz Link Zgłoś
padre Re: Co na dolegliwosci dnia nastepnego? 31.12.02, 10:45 OK. ALe co robic w trakcie? Jedno wiem na pewno, jak pije to nie pale (fajki) i vice versa. No i jeszcze pewiem moj wykladowca polecal duzo bardzo slodkiej herbaty. Ale nie zawsze dziala. Co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Co na dolegliwosci dnia nastepnego? IP: 217.197.165.* 31.12.02, 11:22 Aspiryna. W trakcie. Najlepiej ta najmniej zdrowa - niepowlekana, rozpuszczalna. Co najmniej cztery tabletki. Dobrze jest wziac na godzine-dwie przed snem. Gwarantuje, ze nie bedzie sladu bolu glowy. Niestety nie zlikwiduje to innych efektow picia - slaba koncentracja, oslabienie. Wiem, ze w Holandii w aptekach sprzedaja cos, co jest jeszcze skuteczniejsze - niestety nie pamietam nazwy. Moze ktos wie? I nie chodzi tu o typowe srodki the day after - bo wtedy jest juz na pewno za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Dwie metody. 01.01.03, 01:00 Niezbyt odkrywcze, ale w moim przypadku działają. a) w przypadku, gdy glątwa wypada w dzien wolny od zajęć, itp. - tylko klin! I to duszkiem. b) jak musimy wrócić na łono społeczeństwa: herbata z cytryną. Kiedys z hrabią Dembińskim herbu Rawicz wypiliśmy po osiem herbat, zanim ustaliliśmy kierunek i zwrot wektora przyciągania ziemskiego. KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Dwie metody. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.03, 12:03 Doktorze, chyba czytales gazete. Albo ona ciebie: www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1240744.html Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Byłem pierwszy! 05.01.03, 22:53 Z racji starszeństwa, myślę że byłem pierwszy przed GW. Jak Wyborcza pierwsze wina na kartki piła w krzakach, to ja kończyłem etap picia wszystkiego co jest wódką. Ale myślę, że nie jest to mój oryginalny wynalazek, ale mądrość ludowa. KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
megi102 Zalezy od kaca 06.01.03, 09:05 1. kac "potwrony ból głowy" - spacer, dużo świeżego powietrza lub w tym przypadku na kaca najlepsza praca 2. kac "żałądkowy" - leżeć w łóżeczku, broń Boże spacer 3. kac "suszarka", z racji wieku dziś już żadko spotykany - duża ilość płynów, wszystko jedno jakich nie ma znaczenie czy herbatka, kefir czy kawa z cytryna czy piwo 4. kac "morderca" - nie wstawać, chyba że po to by po raz kolejny wleźć do wanny i na chwilę się ozywić 5. niezawodne metody na każdy rodzaj kaca: klin (poczatkowo wydaje sie fatalny, ale bardzo skuteczny), dobry ciepły obiadek (rosół, schabowy itp.) 6. tabletki o których pisze Niech, poprawiajace percepcję i szybkość reagowania i wydolność mózgu to Nootropil 1200 mg (do nabycie w Polsce) Odpowiedz Link Zgłoś
megi102 A, i jeszcze jedno 07.01.03, 12:22 8. sex - jest dobrą metodą na zwalczenie kaca, powaga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: A, i jeszcze jedno IP: 217.197.165.* 07.01.03, 16:22 Tylko w trakcie, potem ci i tak jeszcze bardziej leb rozsadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Re: A, i jeszcze jedno IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 16:57 Gość portalu: Niech napisał(a): > Tylko w trakcie, potem ci i tak jeszcze bardziej leb rozsadzi. Nie, nie, nie, nie po stokroć. Potem to sie śpi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: A, i jeszcze jedno IP: 217.197.165.* 07.01.03, 17:35 Ale potem sie budzi. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: A, i jeszcze jedno 07.01.03, 23:48 I to nie zawsze obok właściwej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
megi102 Do Miltonii 08.01.03, 08:36 To miał być sex jako lekarstwo na zmniejszenie kaca, a nie po pijaku - ten może być czasem faktycznie zaskakujący w skutki, jakkolwiek to rozumieć. A potem to juz faktycznie pozostaje sie tylko napić.... Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Do Miltonii 08.01.03, 10:19 Środki zaradcze najlepiej stosować przed pojawieniem się kaca. Potem pomagają znacznie mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
megi102 Re: Do Miltonii 08.01.03, 10:23 Znaczy ta aspiryna w trakcie, faktycznie działa? Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Do Miltonii 08.01.03, 10:41 Tak naprawdę to podobno najlepiej przed. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plooshack Rada z doświadczenia płynąca IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 11:55 miltonia napisała: > Środki zaradcze najlepiej stosować przed pojawieniem się kaca. Potem pomagają > znacznie mniej. Racja, dlatego po raz kolejny z uporem godnym slusznej sprawy powtarzam MINERALNA GAZOWANA hektolitrami!!! ( w mojej praktyce 0.75 l na raz wejdzie)(bo gazowanej mozna wypic wiecej niz niegazowanej - sprawdz, jak nie wierzysz) PRZED PADNIĘCIEM po ochlaju. Next day will be a good day. I think. pozdro plooshack Odpowiedz Link Zgłoś