mcbet 12.03.03, 17:40 Czarodziejski napoj zdobylem, po lektorze Cortazara... Do tej pory parzylem go jak zwykla herbate, ale ktos cos tam gadal, ze trzeba inaczej, ktos wie jak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kanuk Re: Jak zaparzyć MATE??? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.03.03, 20:59 moja mate jest w torebkach i uzywam ponad dwa razy tyle wody co na regularna herbate, naciaga b. mocno. schlodzona swietnie gasi pragnienie w upalne dni. a jedyne skutki uboczne to ogromna ochota na asado i amazonke jakas. por favor! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Jak zaparzyć MATE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.03, 22:37 Mate w torebkach to jakis ersatz - przynajmniej ta z ktora mialem do czynienia. Trzeba kupic jakas pochodzaca z najbardziej latynoskiego miejsca i parzyc w takich fajnych metalowych pojemnikach-szczypczykach. Z moich lektur nie wynika, zeby stosowano inna metode. Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Jak zaparzyć MATE??? 12.03.03, 23:27 dokladnie. moja tez jest w torebkach, a instrukcja parzenia na opakowaniu.voilá Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Jak zaparzyć MATE??? IP: *.acn.pl 17.03.03, 19:38 Ja kupuje MATE sypana w sklepach z herbatami. Sypie 2 lyzeczki do kubka z zaparzaczem i zalewam goraca woda na minute - dwie. Wode wylaczam jak tylko zacznie bulgotac i chwilke odczekuje. Jako jedyna z zielonych herbat parze ja tylko raz (ma drobne listki). Odpowiedz Link Zgłoś