Gość: Sonia IP: *.aster.pl 19.04.07, 11:46 Co powiecie np.na kawe bananowa.Lubicie takie wynalazki? Ja z wynalazków preferuje tylko te 3w1 Nescafe innych nie.Nie ma jak prawdziwa kawka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nerri Re: Kawy smakowe 19.04.07, 19:22 Smakowąpiłam raz...właśnie bananową...nic specjalnego,chociaż zła też nie była;) A wynalazki...zawsze od czasu do czasu warto troszkę poeksperymentować;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fixed Re: Kawy smakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 23:33 Wierny Nescafe Gold, zadnych innych wynalazkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Kawy smakowe IP: 212.122.223.* 22.04.07, 02:36 nescafe gold silver czy inne ciężko nazwać kawą, procent kawy w kawie maja zbyt mały:-) 3 w 1 takoż i eksperymentowałabym z aromatyzowanymi kawami ostrożnie, logika podpowiada, ze aromatyzuje sie posledniejsze lub wręcz nędzne gatunki, dobrej aromatycznej kawy nikt mądry nie dobije sztucznymi dodatkami czy perfumami mój przepis na kawę smakową: utłuc w moździezu (jezu mam nadzieje, że nie robię błędu ort) laskę wanilii i kilka łyżek jasnego cukru trzcinowego; dodać do kolby z kawą mieloną przed zaparzaniem w ekspresie oczywiście, ilość wg własnego smaku; tak samo można dodac odrobinę zmielonego kardamonu, czy cynamonu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donovan Re: Kawy smakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 12:02 Zadnych wynalazków. Zdcydowanie Nesca Gold i nic innego. Klasykiem jestem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia Re: Kawy smakowe IP: *.aster.pl 20.04.07, 12:25 mnie jest zdecydowanie wygodniej w domu jak nie mam czasu pod reką mam 3w1 to raz,dwa i kawa gotowa.co do Goldu to nie napije sie inaczej jej jak tylko z mlekiem Odpowiedz Link Zgłoś
mira2mira Re: Kawy smakowe 28.04.07, 16:58 a ja wlasnie lubie smakowe, jak ktos jeszcze nie pil kawy o smaku Irish Whiskey to nie ma no co czekac, tylko probowac, REWELACJA, Odpowiedz Link Zgłoś
mira2mira Re: Kawy smakowe 28.04.07, 17:00 kiedys kupowalam w Pozegnaniu z Afryka, ale teraz odkrylam nowy fajny sklepik na Powislu, maja swiezo palone PRZEPYSZNE kawy smakowe, www.kawaherbata.com.pl pozdrawiam wszystkich smakoszy kawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
sakiko Re: Kawy smakowe 18.09.07, 00:26 mnie w sumie sam smak kaw smakowych na kolana nie powalił, ale za to ten zapach unoszący się podczas parzenia w kawiarce... ahhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
stormy1 Re: Kawy smakowe 24.10.07, 19:39 to o czym piszesz to nie jest prawdziwa kawa...a juz kawa bananowa dla mnie osobisscie brzmi jak jakis horror...wwwwwrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
crazy.world Re: Kawy smakowe 26.10.07, 17:03 Kawa bananowa mnie nie przekonuje, a wręcz zniechęca. Wolę dobrą latte poprawić likierem smakowym lub cynamonem. Jeszcze nie wpadles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Kawy smakowe IP: *.timplus.net 14.11.07, 14:02 Mój wynalazek...Myślę, że kawa + lody to świetny wynalazek oczywiście z ekspresu byłaby najlepsza, ale cóż…, jeśli nie ma to trzeba sobie radzić, więc jest rozpuszczalna jak na razie, do tego cukier, bo uwielbiam na słodko i lody waniliowe. To taki bardziej deser, tym bardziej, że czasem polewa czekoladowa dochodzi do tego wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
big_gatsby Re: Kawy smakowe 15.04.15, 09:04 jestem na tak, ale od czasu do czasu :) caferene.pl/kawa-mielona/rene-coconut.html, ja piję tę, kokosową, innych wsumie nie znam i nie wiem gdzie kupić, też syropami można fajnie podbić smak ;) ale tego też nie wiem gdzie kupić, pewnie w jakichś większych supermarketach Odpowiedz Link Zgłoś
19aneta81 Re: Kawy smakowe 15.04.15, 11:16 wiesz co do zwykłej kawy wystarczy dodać jakiś syrop i też będziesz miała kawę smakową. Odpowiedz Link Zgłoś