puma_z_gminy_biala 08.02.10, 16:21 Blue_label miała rację - okres godowy trwa. www.gniazdo.noma2.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
easyblue Re: Jajko :) 09.02.10, 14:20 Hmmm, to znaczy że albo kartki w kalendarzu mi się skleiły, albo przyroda zwariowała, albo ja jednak niedouczona jestem:) Odpowiedz Link Zgłoś
rianka Re: Jajko :) 09.02.10, 14:21 Ludzie wiosna idzie - i tego się trzymajmy! U nas w Opolu mewy śmieszki przybierają już godową szatę! :D Odpowiedz Link Zgłoś
puma_z_gminy_biala Re: Jajko :) 09.02.10, 16:19 Zdaje się że mama poszła wczoraj na balangę i zostawiła jajo na mrozie, ale dzisiaj już wysiaduje. Ktoś wie, co to za ptak? Nie pustułka, bo rodzeństwo pustułek wyfrunęło z "domu" gdzieś w ubiegłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
rianka Re: Jajko :) 09.02.10, 21:15 Wygląda jak zwykły gołąb ;p "Okres lęgowy u gołębi miejskich trwa praktycznie przez cały rok, mniejsze natężenie zachowań godowych ma miejsce jedynie w grudniu i styczniu. Maksymalnie 8 lęgów w roku." (z Wikipedii). --- *** Pomaganie przez klikanie *** Yes Yes PIES ! Odpowiedz Link Zgłoś
rianka Re: Jajko :) 09.02.10, 21:16 upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/82/Columba_livia_on_the_nest.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
puma_z_gminy_biala Re: Jajko :) 10.02.10, 01:06 To czarne gołębie u nas tez wystepują? W każdym razie ornitolog ze mnie do bani :/ Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: Jajko :) 12.02.10, 11:12 Jaki tam czarny, zwyczajny:) Ale faktycznie to gołąb pełną gębą:P Właśnie przed chwilą przyglądał się z zaciekawieniem kamerze:) Odpowiedz Link Zgłoś