Dodaj do ulubionych

pies do adopcji

19.09.10, 14:53
Burek to madry i dojrzaly pies gotowy do adopcji.

Burek ma wyglad psa, za ktorymi bardzo tesknie nie mieszkajac w Polsce juz bardzo dlugi czas. Psa, ktory 'zna zycie'od najsmutniejszych jego stron i tym samym majacych to 'cos' co sprawia, ze chcesz za wszelka cene uczynic go szczesliwym i zadowolonym chocby przypadkowym poglaskaniem i krotka wymiana uprzejmosci z wlascicielem gdy mijasz takiego psa na ulicy. Daje mi to ogromna satysfakcje, gdy wiem, ze spowodowalam, ze ten pies sie 'usmiechnie' jak to ujela ponizej wolontariuszka ze schroniska, i ze wie iz zostal zauwazony, doceniony wlasnie za swoje doswiadczenia i madrosc, ktora jego nieco wiekowy juz pyszczek pokazuje. Burek, jak pewnie zreszta kazdy pies, zasluguje na madrego i kochajacego opiekuna i przyjaciela na swoja pozna starosc, dla ktorego, wiem, ze bedzie on najwierniejszym i kochajacym przyjacielem.

www.psy-warszawa.pl/index.php?option=com_phocagallery&view=detail&catid=81:burek&id=266:burek-1&tmpl=component&Itemid=80#
www.psy-warszawa.pl/images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_l_burek%204.jpg
Burek ma 51cm wysokości i 49cm długości i jest psem mieszkającym w Józefowie od długiego czasu.

Ten pies to ostoja spokoju, powagi i opanowania.

Tak długo siedzi w schronisku, że teraz częściowo zaczal powstrzymywać się od okazywania emocji: rzadko kiedy okazuje radość, stoi spokojnie i woli przyglądać się wszsytkiemu z boku.

Długi czas spędzony w schronisku pozbawił go już nadziei na opuszczenie tego pełnego psiego smutku miejsca, zaś sam Burek nauczył się bycia obojętnym, co tez pozwoliło mu jakoś przetrwać jak do tej pory trudny schroniskowy czas.

Ale co czeka go dalej...? Byloby wspaniale nauczyc go, czym jest szczęście, by jego smutna mordka choć trochę pojaśniała radością. On się nigdy nie uśmiecha...

Czekamy wraz z Burkiem na kochajacego i dojrzalego wlasciciela!

W sprawie adopcji proszę kontaktować się z Ewą lub Beatą lub bezpośrednio w schronisku wraz ze zdjęciem i opisem psa ze strony. Przebywa w boksach po prawej stronie schroniska.

501 060 381
e-mail: beata@psy-warszawa.pl

(+48) 608 839 495
e-mail: ewa@psy-warszawa.pl
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka