Dodaj do ulubionych

pekinczyk-trze pupą o podloge

18.02.11, 01:20
jw.co mu jest,proszę o odpowiedz z góry dziekuję.
Obserwuj wątek
    • majenkir Re: 18.02.11, 04:02
      Sprawdz gruczoly okoloodbytowe.
    • semi-dolce Re: pekinczyk-trze pupą o podloge 18.02.11, 08:52
      A jeśli gruczoły ok, to pewnie należy psa odrobaczyć. Tak czy siak idź do weta.
    • misiate Re: pekinczyk-trze pupą o podloge 19.02.11, 11:56
      Jw. - według mnie raczej gruczoły.
      Sama mam pekińczyka i regularne oczyszczanie gruczołów. Te pieski tak mają - nastaw się na częste (co kilka miesięcy, czasem częściej) odwiedziny u weta.
      • majenkir Re: 19.02.11, 13:55
        A po co od razu vet? Jezeli nie ma stanu zapalnego, to rob to sama w domu (najlepiej w czasie kapieli). To taki sam zabieg kosmetyczny jak czyszczenie uszu czy zebow.
        • semi-dolce Re: 19.02.11, 17:38
          To taki sam zabieg kosmetyczny jak czyszczenie uszu cz
          > y zebow.

Yhm, tylko bardziej śmierdzący. Ja tam wolę by robił to wet i on sobie potem posprzątał, jak coś skapnie. Inna rzecz, że mam nieco większe psy, wiec i gruczoły odpowiednio większe.
          • majenkir Re: 19.02.11, 17:42
            Dlatego ja to robie we wannie przed kapiela i od razu splukuje prysznicem.
            • minniemouse Re: 20.02.11, 08:53
              ale to moze moze byc juz i stan zapalny, albo robaki.

a w ogole moze zwyczajnie nie dos*al albo kostka lub galazka mu utknela,
              i tak sobie tylko tylek wycieral, zdarza sie.. i po co zaraz gruczoly wyciskac.

Minnie
              • misiate Re: 21.02.11, 12:49
                "Gałązka" jest od razu usuwana, tyłek oglądany - ZANIM nastąpi wycieczka do weta :) On też najpierw ogląda. Mój ma tendencje do zatykania i tyle. Sama nie chcę tego robić - mam wrażenie, że łatwo coś uszkodzić. Wet robi to szybko, skutecznie, higienicznie. A jak trzeba - zaleca kurację. Jak do tej pory ta metoda się sprawdza - pies "zatyka się" coraz rzadziej.
                • minniemouse Re: 22.02.11, 03:44
                  ja bym tez chyba wolala za te "przyjemnosc" komus zaplacic..

Minnie
                  • am55 Re: 23.02.11, 00:49
                    no i po kłopocie ,prawdopodobnie coś mu się zatkało chwilowo,umyłam mu dokładnie tyłeczek i jest ok.Pekińczyka mam prawie 5lat i nigdy żadnych gruczołów mu nie czyściłam,oby tak dalej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka