sisi_6 29.08.11, 21:54 o działalności TOZ-u czy faktycznie pracują i robią coś dla zwierząt w naszym kraju, czy to tylko ciągną kase i udają pomagaczy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kostian83 Re: TOZ co sądzicie 08.09.11, 17:58 Proponuje się wszystkim zapoznać z raportami finansowymi TOZ ZG w Polsce. Tym tematem zacząłem się interesować od nie dawna. To co zobaczyłem to mnie przeraziło np: Na koncie posiadają ponad 6 mln zł! Przychody za 2010r. to ponad 15 mln zł !!!!!!!!, w tym z 1% to ponad 3mln zł. Na pensje wydają ponad 4.5 mln zł !!!!!!!! Z taką kwotą mogli by pomóc niejednemu swojemu schronisku! , a oni co?!?!?!?!?!?!?! Zbierają kasę i odkładają!!!!!!!! bopp.pozytek.gov.pl/686406.pdf[/b] Odpowiedz Link Zgłoś
sisi_6 Re: TOZ co sądzicie 08.09.11, 20:43 ucieszyłam się ,że w końcu ktoś wnikliwy mi odpisał:-) wszyscy chętnie dają kasę jeśli chodzi o zwierzaki, ale od pewnego czasu zaczeło mnie interesować czy ci ludzie co ciągną kesz na tak szczytne cele to czasem nie złodzieje. 15mln w ciągu roku to przecież straszna kasa. Tyle widnieje na zeznaniu warszawskiego TOZu. Link , który podałeś się nie otwiera, ale myślę,że o zeznanie warszawskie chodziło. Zastanawiam się czy oby cała kasa jest tam księgowana. Ciekawe jest też to,że wolontariusze których się tam zatrudnia i wykorzystuje, muszą za to jeszcze płacić składki. Próbowałam parokrotnie pisać w sprawie znęcania się nad kotami i przeciwdzałniu rozmnażania sie bezdomnych kotów. Zupełny brak zainteresowania, kompetencji, a nawet kultury odpisania. Odpowiedz Link Zgłoś
t.kostecki Re: TOZ co sądzicie 08.09.11, 21:12 bopp.pozytek.gov.pl/686406.pdf tu jest poprawny link :)TOZ to działałem w jednym oddziale parę lat. Wyglądało to na miejsce na pogaduszki i kawkę i herbatkę dla starszych osób! Po prostu masakra! Mam nadzieję że może kiedyś się to zmieni! Mamy prawo od nich żądać pomocy zwierzętom ponieważ otrzymali oni w 2010 r ponad 5 mln zł od dotacji z budżetu! Więc jak nie reagują na prośbę o interwencję to można napisać skargę do urzędu o przeprowadzenie kontroli w TOZ. Odpowiedz Link Zgłoś
sisi_6 Re: TOZ co sądzicie 08.09.11, 22:26 o! pracowałeś dla nich, jak wygląda sprawa interwencji od środka, możesz coś napisać. a jeśli idzie o te wypłaty to są to opłaty lekarzy czy szefów TOZu? I nie wiem czy to rozliczenie to dotyczy wszystkich ośrodków czy tylko W-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: TOZ co sądzicie 17.09.11, 22:25 dzwonilam kiedys do tozu w sprawie mnozacych sie jak kroliki bezdomnych kotow! powiedzieli ze jesli to jest w jakims opuszczonym niczyim domu to musze zapalcic za to ze je wylapia!tylko w tym momencie nie wiemco mialabym zrobic z tymi kotami bo schroniska przepelnione!pytalam o sterylizacje zwierzat to powiedzieli ze nie zajmuja sie tyym!!! no to czym do cholery sie zajmuja???dojeniem kasy od naiwniakow!!!za taka kase jaka maja mogliby nowe schroniska pobudowac i wysterylizowac zwierzeta!!! a po za tym to swoja droga to jak ktos kupuje zwierze to niech do cholery jasnej bedzie za nie odpowiedzialbny a tu wszedize pelno szlajajacych sie bezpanko psow kotow i zasrane trawniki piaskownice!!! milosnicy zwierzatek za dyche!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jasimov To zależy o oddziału 20.09.11, 21:30 Mam doświadczenia i bardzo dobre (b. zaangażowany prezes) i bardzo kiepskie (pani prezes która nawet dostając pomoc gratis, robiła łaskę) Odpowiedz Link Zgłoś