Dodaj do ulubionych

nagła żarłoczność u labradorki

14.08.13, 01:24
Witam, zaniepokoiło mnie zachowanie mojej 9-cio letniej labradorki: zawsze miała spory apetyt, ale zwykle domagała się dodatkowego jedzenia gdy widziała, że ktoś z domowników coś je. W takich sytuacjach przymila się i robi maślane oczy, ale od ok. 3 dni domaga się jedzenia bardzo aktywnie. Kilkakrotnie zaczepia łapką, albo trąca nosem żeby za nią pójść, kręci się po pokoju, podskakuje, a gdy wstanę żeby iść za nią, biegnie prosto do kuchni, a po drodze nerwowo przeszukuje i obwąchuje podłogę tak jakby liczyła, że znajdzie jakieś jedzenie (nigdy wcześniej tak nie robiła). Zanim dotarło do mnie, że coś jest nie tak, dałam jej parę razy jakąś drobną przekąskę i zdziwiło mnie, że jadła w taki sposób jakby głodzono ją tygodniami. Dodam, że cały czas dostaje takie same porcje jedzenia i zwykle w okresie lata miała mniejszy apetyt niż zwykle. Dziś już nie wiedziałam jak sobie z tym poradzić i dałam jej jogurt naturalny z błonnikiem i dopiero wtedy się uspokoiła, napiła się wody, wyszła na spacer i poszła spać. Co może powodować takie zachowanie? Pomocy :(
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: nagła żarłoczność u labradorki 15.08.13, 14:40
      Jogurt dla psa
      no nie paranoja
      chyba ją głodzisz poczytaj co dostaje czarek

• she_ra Re: nagła żarłoczność u labradorki 16.08.13, 09:28
        Ciekawe na jakiej podstawie stwierdzasz, że głodzę swojego psa. Skoro jeszcze tydzień temu wystarczała jej taka dzienna porcja jaką miała już od dawna (ustalona z weterynarzem) to jakim cudem nagle okazało się, że pies jest głodzony? A to, że napisałam, że jak widzi, że ktoś coś je to też chce - każdy kto wie cokolwiek o labradorach to wie też, że mają ogromny apetyt, zawsze... Zresztą gdyby mnie nie obchodziło żeby dobrze karmić psa to na pewno nie zawracałabym sobie głowy pisaniem tu o moich obawach. Najwidoczniej forum dalej służy do niemiłych, nieprzemyślanych komentarzy, zamiast do udzielania porad w kulturalny sposób.
        • wadera3 Re: nagła żarłoczność u labradorki 16.08.13, 10:15
          Nie zwracaj uwagi na wpisy tego speca, pisze co mu wpadnie do głowy, a że wpada beleco, to i rezultat jaki jest każdy widzi.
          Co do suki, to tylko cukrzyca mi do głowy wpada, ale nie będę się mądrzyć - ja mam koty.
          • sp9tcu wadera3 zamilcz 17.08.13, 20:29
            wadera3 napisała:

> Nie zwracaj uwagi na wpisy tego speca, pisze co mu wpadnie do głowy, a ż
            > e wpada beleco, to i rezultat jaki jest każdy widzi.
            > Co do suki, to tylko cukrzyca mi do głowy wpada, ale nie będę się mądrzyć - ja
            > mam koty.
            >
            >
            Zamilcz
            jeszcze raz i spotkamy się w sądzie
            a ty jaka jesteś każdy wie
            czy szczepisz swoje koty ?
            • sp9tcu Re: wadera3 Przepraszam 19.08.13, 21:00
              sp9tcu napisał:

> Zamilcz
              trochę za ostro przepraszam
              > jeszcze raz i spotkamy się w sądzie