Gość: AMELIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 21:10 Mam pytanie: czy w Warszawie lub okolicach istnieja giełdy lub tego typu zgromadzenia na których można kupić czworonoga? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: GDZIE KUPIĆ PSA? IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 21.08.04, 21:13 A nie chcesz pieska ze schroniska?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelia Re: GDZIE KUPIĆ PSA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 21:16 Zależy mi na konkretnej rasie i na tym aby był to szczeniak, byłam już w schronisku,ale nie znalazłam tam pieska który by odpowiadał tym kryteriom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: GDZIE KUPIĆ PSA? IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 21.08.04, 21:19 W taki razie nie mogę ci doradzic bo niestety nie jestem z warszawy, ale jeśli chcesz psa rasowego to najlepiej kup go od jakiegoś hodowcy bo taki nabyty na giełdzie może być chory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoyo Re: GDZIE KUPIĆ PSA? IP: 217.144.243.* 23.08.04, 11:15 Idz do ZK tam Ci napewno dadza namiary na hodowce rasy o jakiej mazysz..Daruj sobie gieldy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoyo Re: GDZIE KUPIĆ PSA? IP: 217.144.243.* 23.08.04, 11:16 ups sorry za byka.jest marzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vww Re: GDZIE KUPIĆ PSA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 10:56 jest giełda w Łazienkach - ale uważaj, giełda w Falenicy - w sobotę rano - nie polecam, psy sa też na giełdzie samochodowej na Żeraniu i w Słomczynie - tez nie polecam. Najlepiej kup psa z hodowli, z ogłoszenia albo przez Związek Kynologiczny, jeżeli zależy Ci na jakiejś konkretnej rasie. Albo jeszcze tu: www.allegro.pl/showcat.php?id=1530&order=t&view=gtext Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magggie Re: GDZIE KUPIĆ PSA? IP: *.sasiedzi.pl 23.08.04, 07:07 Dziewczyno - niech Cię Ręka Boska broni przed kupieniem pieska na giełdzie. Jeśli chcesz pieska rasowego to tylko z hodowli z prawdziwego zdarzenia. Nigdy z giełdy. Bo kupując na giełdzie nie masz ŻADNEJ pewności co tak na prawdę z niego wyrośnie. Nie wiesz, jakich piesek miał rodziców. A to, że może zobaczysz zdjęcia - co z tego. Ja też mogę pokazać zdjęcie Królowej Elżbiety i powiedzieć, ze to moja ciotka. A jesli chcesz kundelka - to polecam schroniskoweo czterołapa - tam takich kupionych na giełdzie z pewnością czekają dziesiątki na nowego pana :-( W każdym razie - jeśli rasowy to z hodowli poleconej przez Związek Kynologiczny - wtedy masz na pewno pieska konkretnej rasy, zdrowego i po zdrowych rodzicach, z rodowodem potwierdzającym rego pochodzenie. A jeśli nie chcesz wydać większych pieniędzy na pieska - to polcam stęsknionego za miłością schroniskowego pupila. Nigdy z giełdy - nie daj zarobić tym oszustom produkującym zwierzaki tylko dla kasy. Tacy giełdowi handlarze nie dbają ani o sukę ani o szczenięta. Kryją sukę tak często jak się da, żeby więcej na tej swojej giełdzie zarobić na takich niedoświadczonych jak Ty. Nie gniewaj się, ale taka jest prawda. Proszę - nie kupuj pieska na giełdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vww Re: GDZIE KUPIĆ PSA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 09:27 Maggie, w sumie już nikomu nie można wierzyć, co rozumiesz przez hodowlę z prawdziwego zdarzenia? To tylko teoria. Po przyjeździe do takiej hodowli zobaczysz tylko to, co właściciel zechce ci pokazac. Na giełde przyjeżdżają różni ludzie, nie ma reguły, że tylko handlarze i rozmnażacze. Pamiętasz niedawny post o superrasowym cocker spanielu, z prawdziwej hodowli, ale bez jajek? I co - facet mocno przepłacił, miał dobre chęci - i porażka, dosyć kosztowna, nie dość, że wysoka cena psa, to jeszcze dojdą mu koszty operacji, lub leczenia hormonalnego. W udokumentowane pochodzenie nie wierzę, odkąd rozmnażacz, u którego próbowałam kupić szczenię mastino napoletano, bez metryki, z rozbrajającym uśmiechem oświadczył mi, że jak dorzuce jeszcze dwie stówki, to szczenię, które wybrałam zaraz bedzie miało wszystkie papiery i będę mogła jeździc z nim na wystawy. I co - tania impreza, prawda? 200 zł i mam super psa. Żyjemy w Polsce, maggie kochana, tu za pieniądze można wszystko, niestety, stań twardo na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phi A KTO KUPUJE PSA NA GIELDZIE???????? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.04, 10:00 Na gieldzie, to sobie mozesz kupic co najwyzej uzywany telewizor albo kradzione radio samochodowe. Nigdy psa. Magggie ma racje. vww sie myli. Mozna znalezc uczciwego hodowce. Jako hodowca psow rasoych czuje sie dotknieta. Dbam o moje pieski najlepiej jak umiem. Nie robie zadnych przekretow, nikogo nie oszukuje. Powiem wiecej, moje psy maja wszystkie jajka, zeby, lapy itp. co potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magggie Re: A KTO KUPUJE PSA NA GIELDZIE???????? IP: *.energis.pl 23.08.04, 10:17 Wydaje mi się, że hodowle polecane przez ZK to są właśnie hodowle z prawdziwego zdarzenia. Ja gdy kupowałam psa odwiedziłam dwie - jedną znalezioną przez Internet i jedną poleconą przez ZK. W tej pierwszej oniemiałam - w jednym kojcu przebywało razem chyba ze 20 szczeniąt - bez matki (matek). Było tam mnóstwo nieczystości. Żal mi było tych psiaków, ale żadnego nie kupiłam. W tej drugiej hodowli - zupełnie inna sytuacja. 4 pieski, czyściutkie i szczęsliwe. Dwa mieszkały w kojcu (czekały na właścicieli-myśliwych), a dwa w domu. Nie zastanawiałam się długo - i mam teraz fantastycznego weimara. Jeśli chodzi o kupowanie rodowodów za dodatkową opłatą - NIGDY nie przyszłoby mi do głowy, żeby z takim typem zrobić interes. I natychmiast zgłosiłabym drania do ZK, żeby odebrali mu "koncesję". Albo pies nadaje się na wystawy i do hodowli, albo nie. Sama zamierzam założyć hodowlę piesków, więc takie zachowanie pseudohowców straszliwie mnie wkurza. Poza tym to jest krzywdzenie zwierząt - potem rodzą się chore pieski, które zapewne wylądują na ulicy albo w schronisku - bo miał być zdrowy i rasowy, a nie jest :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do maggie Re: A KTO KUPUJE PSA NA GIELDZIE???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 13:43 ........Jeśli chodzi o kupowanie rodowodów za dodatkową opłatą - NIGDY nie przyszłoby > mi do głowy, żeby z takim typem zrobić interes........ Maggie - ja nie kupiłam tego psa.Było bardzo dużo argumentów przeciw, psy oferowane były " po rodzicach z rodowodem ", ale same nie miały metryk. To sie kupy nie trzymało, jednak nie chciałam rodowodu, tylko psa. Szczeniak był piękny, już chciałam iśc do samochodu po pieniądze, kiedy handlarz, widzac moje wahanie, rzucił tekst o dokupieniu papierów. No i to była własnie ta kropla....... Do domu wróciłam bez mastino napoletano - a jechałam specjalnie po niego, 300 km w jedną strone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magggie Re: A KTO KUPUJE PSA NA GIELDZIE???????? IP: *.energis.pl 23.08.04, 13:46 To przykre :-( a masz teraz jakiegoś czterołapa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vww Re: A KTO KUPUJE PSA NA GIELDZIE???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 20:18 Jasne, że mam! Doga niemieckiego - Staśka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magggie Re: A KTO KUPUJE PSA NA GIELDZIE???????? IP: *.energis.pl 24.08.04, 09:54 Ale fajowo! Mój narzeczony zawsze marzył o dogu niemieckim. Ale ja do domu przyprowadziłam weimara. Niektórzy myślą, że to mały dog z obciętym ogonkiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAWAR Re: GDZIE KUPIĆ PSA? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.04, 11:59 Ja uważam,że niekoniecznie musi być tak,że jak kupisz na giełdzie psa to,bedzie to zły pies.Prawda jest taka,że są niuczciwi hodowcy na giełdach,jak i pseudo hodowcy,polecani niestety przez Z.K.Znam ludzi którzy kupili buldożka fr.z polecanej przez z.k.hodowli i się mocno przejechali.Piesek po miesiacu zaczął horować.Najpierw,alergie potem problemy z układem kostnym i na koniec piesek odszedł.Kupili sobie potem amstafka na giełdzie w Łazienkach.Mają go juz trzy lata i wszystko u niego gra.Pies jest zdrowy,miły i nie przejawia agresji:).Ja mam pięcioletnią sunie,też z giełdy,i jest fantastyczna,nie zamienił bym jej na żaden egzemplarz z hodowli.Schroniskowy piesek,to największa loteria moim zdaniem,bierzesz do siebie stworzenie,które ma cały komplet paranoi w swojej psychice.Takiego psa,resocjalizujesz i musisz mieć duze doświadczenie w postępowaniu z psami.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
captroy1 Re: GDZIE KUPIĆ PSA? 23.08.04, 13:15 Wydaje mi sie ,ze pies z hodowli czy z gieldy to swoista loteria.Oczywiscie z hodowli ma sie w zalozeniu wieksze szanse,ze z psiakiem bedzie wszystko ok.W moim przypadku to sie nie potwierdzilo.Kupilem psa z bardzo dobrej hodowli.Wczesne szczeniectwo spedzilismy u weta.Suka jest wystawiana i wydawalo by sie,ze exterjerowo wyglada b.poprawnie,ale wady ktore na szczescie mozna zatuszowac.Teraz pojawil sie kolejny problem..Prawdopodobnie nie bedziemy mieli malych pieseczkow(powiklania po przebytej chorobie)Dwa krycia i dwa puste.Mimo tego jest dla nas najlepszym psem bez ktorego nasz dom nie byl by juz tym samym miejscem.Jednak gdybym mial kolejny raz kupowac psa,kupil bym go z hodowli ... Odpowiedz Link Zgłoś
corrodo Re: GDZIE KUPIĆ PSA? 23.08.04, 22:02 Tylko w hodowli Jak nie podpasuje ,to zawsze można wsadzic do pudła i pocztexem odeslac. Odpowiedz Link Zgłoś
izabella1981 gdzie kupic psa 31.03.14, 21:14 Ale wy wszyscy mądrzy jesteście!!!! Az mi niedobrze !!!! Po pierwsze: nie kazdego stac na kupno psa za 1000-3000zł bo ma papierek a nie kazdy jest jak to mówicie''hodowcą z prawdziwego zdarzenia'' !!! Po drugie: moja koleżanka ma suczkę ''kundelka'' i też szczeniaki sprzedała na giełdzie bo nie miała internetu!!! A zwierzatka były zdrowe i kochane!!!! Po trzecie jak ktoś chce ''kundelka''ale koniecznie szczeniaka np.ze względu na dziecko bo chce żeby dziecko znało psa od ''małego'' to w schronisku nie ma szczeniaków.Bardzo rzadko. Nie każdy weżmie dorosłego psa ze schroniska do domu gdzie jest małe dziecko bo nie wiadomo co taki pies przeszedł i jak może w różnych sytuacjach reagowac. Ja sama tez kiedyś od taty dostałam pudelka kupionego na bazarze od pana dla którego to była jedyna możliwośc sprzedania szczeniaków.Pudelek był rasowy i zdrowy.A rodowód nie każdemu jest do szczęścia potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: gdzie kupic psa 31.03.14, 22:19 Pudelek nie był rasowy tylko z pseudohodowli. Twoje szczęście, że był zdrowy. W schroniskach jest pełno szczeniaczków, psów w sile wieku i staruszków. Można je dostać za darmo. Podobnie w domach tymczasowych - a tam na dodatek dowiesz się bardzo dużo o tym, jaki to jest pies. I w DT i w schronisku nikt nie będzie Ci wmawiał, że to pies rasowy tylko bez rodowodu i brał pieniędzy za nic. Ponadto biorąc psa z DT robisz miejsce dla kolejnego psa w takim miejscu - zazwyczaj DT to "instytucje" - ludzie biorą psa ze schroniska (Albo właśnie mają skonfiskowane psy z pseudohodowli), socjalizują je i oddają dobrym ludziom - jeszcze raz powtórzę: ZA DARMO. Odpowiedz Link Zgłoś
now_ka1 ... 13.05.14, 11:46 Ja tez jestem z Warszawy,ale swojego psa akurat kupowałam w Krakowie, chimerabulls.pl/ najważniejsze,aby moc porozmawiac z osoba ,która dobrze zna się na rasie, która chcesz kupic – mnie właściciel hodowli w dosc szybkim czasie przeszkolil z charakteru i sposoby bycia buldogów ( zdecydowałam się na amerykańskiego) – to było istotne , pozatym przy zakupie pamiętaj o wszystkich dokumentach jakie dostajesz przy zakupie, ja dozstałam metrykę i rodowód psa - strzeż się pseudo – hodowli !!:) Odpowiedz Link Zgłoś
moonshana Re: ... 13.05.14, 21:09 kolejny raz widzę reklamę tej hodowli. musi być kiepska, skoro tak namolnie trzeba ją reklamować Odpowiedz Link Zgłoś
maurycy1010 Re: Gdzie kupic psa? 15.05.14, 09:47 Na wszelakich ogłoszeniach podzielonych kategoriami, przykład takiego maltańczyk sprzedam masz na sprzedajemy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tomatydyna Kupić? No, co ty? 22.05.14, 11:46 Psów się nie kupuje. Jeśli chcesz psa idź do schroniska dla zwierząt albo skontaktuj się z jakąś organizacją przygarniającą psy. Na targu zwierzętami handlują bezuszni, pazerni ludzie. Po co takich wspierać? Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: Kupić? No, co ty? 25.05.14, 14:56 tomatydyna napisała: > Na targu zwierzętami handlują > bezuszni, pazerni ludzie. Po co takich wspierać? Słusznie. Radzę również uważać na tak zwanych "prawdziwych hodowców". Wielu z nich, to są wyjątkowo bezduszni i pazerni ludzie, miałem bardzo wątpliwą przyjemność poznać takich osobiście i nie polecam! Najlepiej więc, rób co uważasz za stosowne, nikogo o nic nie pytaj i przed nikim się nie tłumacz ani nie usprawiedliwiaj. Nie warto, szkoda czasu i nerwów, na internetowych forach siedzi za dużo fanatycznych, bezmyślnych i ziejących nienawiścią do wszystkiego co nie mieści się w ich wąskim pojmowaniu świata działaczy oraz wyrachowanych handlarzy. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kittrit gdzie kupic psa 11.07.14, 12:16 W Warszawie może niekoniecznie,ale niedaleko bo w Krk, jeśli lubi taka rase psów jak buldogi, to my mamy sprawdzone miejsce, w którym kupowaliśmy czworonoga chimerabulls.pl/ . Trzeba wstępnie o tej rasie poczytac i się nieco przekonac, bo wiadomo nic na siłe, ale dla mnie to wspaniali towarzysze i naprawde Madre psiny. Odpowiedz Link Zgłoś