12.06.05, 22:56
Mój york sie dusi i ma problemy z oddychaniem. Mam wrażenie że jest to może problem z tchawicą o której duzo tu czytałam.Dodatkowo
jest osowiały i smutny. Byłam kilka dni temu u weterynarza, dostał antybiotyki dwa w zastrzyku(diaqgnoza -zapalenie wirusowe krtani). Przy pierwszej wizycie miał dodatkowo wyczuwalne dwa guzki, lekarz podejrzewał tarczycę, ale przy drugiej wizycie były
one juz znacznie mniejsze. Drugi zastrzyk dostał w czwartek i było już lepiej. Ale od soboty są nawroty. Błagam pomóżcie co mam
robić. może ktoś miał podobne problemy ze swoim pupilem. A może ktoś zna dobrego weterynarza dla yorka. Bedę wdzięczna za wszelkie
uwagi
Obserwuj wątek
    • avasawaszkiewicz Re: york 13.06.05, 09:43
      Niestety tutaj, przez internet nikt Ci nie pomoże. Musisz zgłosić się do
      lekarza, który będzie miał odpowiedni sprzęt. Przyczyn może być wiele należy
      jednak dokładnie osłuchać serduszko i płuca. Ewentualnie w razie potrzeby
      wykonać dodatkowe badania takie jak np: ekg a także przydałby się rentgenogram
      Do wykonania zdjęć klatki piersiowej aby zobaczyć, stan płuc, serduszka i
      wspomnianej przez Ciebie tchawicy. Nie musi to być lekarz od jorków :) a poza
      tym nie podałaś nam skąd jesteś nikt więc nie może Ci pomóc polecając kogoś.
      A w jakim wieku jest Twój psiak??? Co to nzaczy, że się dusi??? Kaszle, prycha,
      ma przyspieszony oddech, szybko się męczy itp?
      Pozdrawiam - ava
      • kasia9974 Re: york 13.06.05, 18:53
        Dziekuję,
        Jestem z Warszawy, Praga Pólnoc. Poszukuję dobrego weterynarza z Warszawy lu okolic.
        Piesek ma 1,5 roku.Najbardziej się dusi w przypływach wielkiej radości, ale od kilku dni ma problemy z odychaniem i momoentami zachiwuje sie taki jakby chciał coś odksztusić. Prosż eo namiary na dobrego lekarza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka