Dodaj do ulubionych

Dziwne zachowanie jamnika

20.07.05, 09:24
Mój piies już od 2 miesięcy co jakiś czas kręci się, tak jakby gonił ogon.
Jest przy tym bardzo nerwowy i szarpie wszystko dokoła. Nie wiem czy ze
złości czy z bólu. Weterynarze nie mają pojęcia co to może być. Dodam, że
pies jest odpchlony i odrobaczony. Co to może być???
Obserwuj wątek
    • avasawaszkiewicz Re: Dziwne zachowanie jamnika 20.07.05, 13:41
      A kiedy Twój psiak miał sprawdzane gruczoły/zatoki około odbytowe. W jakim jest
      wieku, jak długo go masz i od jak dawna pojawiły się takie problemy??? A kiedy
      go odrobaczalisie i odpchlaliście???
      Czekam na odpowiedzi - ava
      • mycha10 Re: Dziwne zachowanie jamnika 21.07.05, 12:17
        Piesek ma 7 m-cy. Odrobaczany był w lutym i w marcu. Odpchlany jest co miesiąc
        preparatem frontline. Takie objawy ma od ok 2 m-cy, może troche krócej. Wtedy
        też miałam wrażenie, że zaczął mocniej "pachnieć" psem. Mam go odkąd skończył 2
        m-ce.
        • avasawaszkiewicz Re: Dziwne zachowanie jamnika 21.07.05, 13:39
          Nie odpowiedziałaś co z tymi gruczołami okołoodbytowymi czy lekarz je
          sprawdzał!!!

A czy jesteś pewna, że nie jest to objaw zabawy??? Czy to napewno złość albo
          ból??? Młode psy często lubią ganiać swój ogon traktując go czasami jak inne
          zwierze gdyż nie dość, że ucieka to jeszcze się rusza no i odgryza się bo czują
          ból jak się gryzą :). Może wiec podczas tej zabawy powarkiwać, szczekać, czy
          też atakować nagle, ze złością. Czy to napewno nie to???
          Czekam na odpowiedź - ava
          • mycha10 Re: Dziwne zachowanie jamnika 21.07.05, 13:47
            To napwno nie to. To nie jest mój pierwszy pies i wydaje mi się, że potrafie to
            pdróżnić. To zachowanie powtarza się w różnych sytuacjach i pies jest wyraźnie
            rozdrażniony. To tak jakby go coś bolałoo albo swędziało a on nie mógł sobie z
            tym poradzić i wtedy ze złością zaczyna szarpać firanki albo krzeewy- zależy co
            się znajduje w pobliżu.
            • mycha10 Re: Dziwne zachowanie jamnika 21.07.05, 14:05
              Zapomniałam napisać o gruczołach. Miał oczyszczane na początku lipca ale nic to
              nie zmieniło w zachowaniu psa. Wydzieliny było dużo, dostał też tedy środeek
              przeciwzapalny. Jednak lekarz nie łączył tego kręcenia z gruczołami. Miał je
              oczyszczone z powodu mocnego "psiego zapachu".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka