Dodaj do ulubionych

alergia???

01.09.02, 15:09
Mój problem ma związek nie z chorobą psa, ale z dolegliwością człowieka.
Chciałabym zapytać sie jakie psy mają najmniejszy wpływ na ludzi uczulonych
na sierść.Słyszałam, że to np. york shire terrier-czy to prawda?
Obserwuj wątek
    • adam.pietron Re: alergia??? 04.09.02, 10:40
      Nie mam danych co do wpływu psów rasy yorkshire terrier na ludzi dotkniętych
      alergią na sierść. Choć podobne rzeczy mówi się np. o kotach devon rex.
      Jeśli natomiast uczulenie jest bardzo silne to jedyne rasy które mogę polecić
      to rasy bezwłose takie jak grzywacz chiński lub kot sphinx .
      • mammaszkraba Re: alergia??? 14.01.14, 14:39
        Niestety z alergia na psy, koty czy inne zwierzęta jest tak, że alergeny znajdują się w ślinie. Zwierzęta podczas codziennego wylizywania zostawiają je na sierści. Zwierzaki, które mają krótsza sierść rzadziej się wylizują przez co mają mniej alergenów na sierści i mniej rozstawiają ich po domu.
        Znam ten ból ponieważ mój syn uczulony jest maksymalnie na psy i koty.
        Również szukam rozwiązania ponieważ od dziecka miałam właśnie psa albo kota. Teraz skończyła z dwoma żółwiami i jaszczurką:) Ale to tu gadać... to nie to samo.
    • sp9tcu Od sp9tcu 14.01.14, 22:40
      Te które maja mała sierść
      i te które nie kudlą
      no ta bene
      ja mam alergie i mam psa kundla
      Czarka i jakos zyje
    • margie Re: alergia??? 15.01.14, 16:24
      nie uczulaja psy, ktore zamiast sersci maja wlos ( podobny w strukturze do ludzkiego). Sa to wszytskie rasy, ktore sie strzyze: yorki, sznaucery, pudle,teriery .
      • fabianj Re: alergia??? 17.01.14, 23:20
        W moim przypadku zwykły, czyli taki popularny kot czarno-biały, powoduje u mnie uczulenie (odczucie kłucia, mrowienia, swędzenia) na rękach i twarzy w miejscach dotyku, zaś szaro-bury nie i nie wiem dlaczego. Obydwa są wysterylizowanymi kocurami, maja taki sam wygląd i długość sierści.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka