Dodaj do ulubionych

fretka i jej ogon

04.09.05, 23:47
Mam fretke 3 miesięczną. Szczepiona już była i wydaje się zdrowa. Lecz dziś na ogonie pod futerkiem zauważyłam takie pomarańczowe drobne łuski czy taki zrogowaciały naskorek. Czy to moze jest jakaś łuszczyca? Lub co gorsza świerzb??
Obserwuj wątek
    • kakui Re: fretka i jej ogon 05.09.05, 00:23
      wiec sluchaj, nie tylko frety to maja! ja to zauwazylam u mojego kota jak mial
      bodajrze rok i tak to mial ciagle az zniknelo... nie bylam z tym u weta.
      ostatnio mialam przyjemnosc obcowac z malymi kotami i zauwazylam to samo. tez
      mnie ciekawi co to...
    • avasawaszkiewicz Re: fretka i jej ogon 06.09.05, 13:01
      "na ogonie pod futerkiem " tzn na całym ogonie??? Czy tylko w okolicy odbytu, a
      czy fretka tym się interesuje??? Czy to powoli odpada, jest zgrubiałę??? Nie
      jest to łuszczyca ale co do innych możliwości nie dam stu procentowej pewości
      bez obejrzenia i przez internet. Proponuję kontrolną wizytę u weterynarza.
      Pozdrawiam - ava
      • madzialenka82 Re: fretka i jej ogon 07.09.05, 22:23
        Na całym ogonie, to są takie drobne żółtawe łuseczki czy bardziej taki suchy naskórek. To ogólnie już jest takie "odpadłe" Tylko trzyma się miedzy sierscią. uhm ciezko jest mi to opisac tak samo. Podobne jest troche do naszego łupieżu, tylko że własnie żółtawe.Chyba faktycznie wybiore sie do weta
        frecia się tym zupełnie nie interesuje, nie drapie, nie liże i gdyby nie moje co tyg sprawdzanie nie wykryłabym tego. Niczego innego na skórze nie ma, żadnych pasożytów typu pchły. Uszy też idealnie czyste.
        Co dziwne dwa koty (młode) mojej koleżanki tez to mają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka