czarna02 14.10.02, 10:10 witam intryguje mnie zapas skory na grzbiecie u mojego kocia. kocurek jest duzym, wykastrowanym �dachowcem�, ma 1,5 roku. - czy to znaczy, ze jeszcze urosnie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kluba11 Re: zapas skory 14.10.02, 17:47 czarna02 napisała: > witam > intryguje mnie zapas skory na grzbiecie u mojego kocia. > kocurek jest duzym, wykastrowanym �dachowcem�, ma 1,5 roku. > - czy to znaczy, ze jeszcze urosnie? > pozdrawiam Czy ten zapas jest na karku ? Jak sie go za skore na karku podniesie, tak jak by matka kociaka niosla to czy ta skora zostaje dlugo w formie takiego " kaptura"? Swiadczylo by to o odwodnieniu. Napisz wiecej. Odwodnienie moze spowodowac zniszczenie nerek a moze byc spowodowane zapaleniem ukladu moczowego. Wtedu trzeba predko do Weta. Napisz wiecej!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna02 Re: do kluby11 15.10.02, 09:53 kluba11 napisała: > Czy ten zapas jest na karku ? - tak > Jak sie go za skore na karku podniesie, tak jak > by matka kociaka niosla to czy ta skora zostaje dlugo w formie takiego " > kaptura"? - nie zostaje - zapas tworzy sie po wzieciu kocia za skore lub przy �mocniejszych� pieszczotach-) > Swiadczylo by to o odwodnieniu - czym spowodowane i jakie objawy przy odwodnieniu? pozdrawiam, dzieki za odzew Odpowiedz Link Zgłoś
adam.pietron Re: zapas skory 15.10.02, 20:18 Czasem zdarzają się kocie i psie osobniki z nadmiarem skóry na karku i nie tylko – to raczej uroda niż miejsce na dalszy wzrost – który u 1,5 rocznego kota jest już zakończony. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarna02 Re: zapas skory 16.10.02, 09:04 witam szkoda, ze to taka uroda. bardzo podoba mi sie moj duzy kociak i �po cichu� ludzilam sie, ze jeszcze urosnie. dzieki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kot Re: zapas skory 17.10.02, 13:18 Witaj! Napisz, ile waży, jaki ma kolor, czym go żywisz, co pije. Może będę w stanie powiedzieć Ci, czy jeszcze (i jak) urośnie. Pozdrawiam, Juliusz. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna02 Re: do jul-kot/-a 18.10.02, 10:16 czesc juz spiesze z opisem: kocurek wazy ponad 7 kg, jest czarny z bialymi skarpetkami i krawacikiem do picia daje przegotowana wode, b. rzadko rozcienczone mleko. teraz czas na menu:-) sucha karma dla kastratow mieszam z sucha: kiteketa, frieskiesa, wiskasha, inna. sucha mieszam z mokra z saszetek, roznych firm. jak nie mam mokrej sucha podleje wywarem z zupy. watrobki drobiowe, surowe miesko, nabial (jogurtu, smietanke do wylizania, serka na przekaske:-), zoltko) - przynajmniej raz w tygodniu. nie zapominam o witaminkach i pascie na klaki. kocio ma tez swoja rabatke z trawa. pozdrawiam i czekam na odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kot Re: do jul-kot/-a 18.10.02, 11:50 Witaj! Twój kot jest nieźle żywiony i całkiem spory jak na rasę europejską. Nie radziłbym tylko dawać kitekata, to marna karma, moje po tym chorowały. Co do dalszego rośnięcia – chyba nie chcesz wyhodować pantery? Kot jest dobrze odżywiony i duży, jak pisał Pan Doktor, nie będzie już rósł, kościec ma pewnie całkowicie rozwinięty. Czasem podrastają jeszcze koty zabiedzone. Muszę Cię jednak pocieszyć, teraz będzie rósł wszerz. Mój czarny kot Pluskot rozwijał się podobnie, teraz ma ponad dziesięć lat i waży ponad dziewięć kilo. Jest trochę za gruby, ale taka jest dola kastratów, trudno przecież głodzić ukochanego kota. Pozdrawiam, Juliusz. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna02 Re: do jul-kot/-a 18.10.02, 15:23 witaj jul-kot napisał: > Nie radziłbym tylko dawać kitekata, to marna karma, moje po tym chorowały. - staram sie mieszac karmy, to duzo tego nie je. na szczescie nie jest wybredny > Co do dalszego rośnięcia � chyba nie chcesz wyhodować pantery? - chyba nie dam rady, ale gdyby mozna bylo, to whodowalabym takiego olbrzyma:-) > Kot jest dobrze odżywiony i duży - staram sie > Muszę Cię jednak pocieszyć, teraz będzie rósł wszerz. - tu mnie zmartwiles, taki jak teraz jest piekny > Mój czarny kot Pluskot rozwijał się podobnie, teraz ma ponad dziesięć lat i waży ponad dziewięć kilo. Jest trochę za gruby, ale taka jest dola kastratów, trudno przecież głodzić ukochanego kota - oj tak, toz to takie kochane zwierzaki > Pozdrawiam, Juliusz - ja tez dzieki Odpowiedz Link Zgłoś