guga13 23.01.06, 17:10 Jak wygląda odmrożenie łapek i uszu u dzikiego kota,którego mam zamiar wziąć do domu i co robić zanim zawezwę weterynarza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gagik.geworgian Re: odmrożenie 24.01.06, 18:55 Witam. Wszystko zależy od tego od jak dawne są te odmrożenia i jakiego stopnia. Niedawne odmrożenie może objawiać się zaczerwienieniem i bólem. Przy dawnych silnych odmrożeniach skóra, czy fragment ciała może nawet obumierać i być pozbawiony czucia. Jeśli podejrzewasz, że kociak ma odmrożenia to warto jak najszybciej pokazać go lekarzowi. Pozdrawiam - Gagik Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kot Re: odmrożenie 25.01.06, 15:48 Witaj! Wiem, jak to wygląda na uszkach. Sączące się ranki, potem strupy. Może u Ciebie nie jest jeszcze tak żle, jeśli o to pytasz. Najlepiej odmrożonego kota zabrać do domu albo innego ciepłego pomieszczenia, albo przynajmniej umożliwić mu przebywanie w piwnicy, gdzie mógłby sie trochę ogrzać. Pozdrawiam, Juliusz. Odpowiedz Link Zgłoś
guga13 Re: odmrożenie 25.01.06, 22:46 Dzięki za odpowiedzi.Kot, a raczej kocica jest od 2 dni w domu, na dworze strasznie ostatnio płakała, więc myślałam że coś sobie odmroziła, ale okazało się że nie.To jest dziko urodzona kotka, w tej chwili 2-letnia, wysterylizowana, codziennie karmiona,więc jest w dobrej kondycji.W domu jest najszczęśliwszym kotem świata, cały czas mruczy i gniecie ciasto,kocha głaskanie, korzysta z kuwety i choć nieśmiało ale zaczyna już przejawiać ochotę na zwiedzanie mieszkania.Niestety ze względu na liczbę posiadanych przeze mnie kotów nie może u mnie zostać na stałe,a serce się kraje, gdy myślę o konieczności wypuszczenia jej na dwór.Gdyby ktoś zechciał ją przygarnąć bardzo proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: odmrożenie 25.01.06, 23:32 Guga daj o kici ogłoszenie w prasie lokalnej oraz na forach: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=664 forum.miau.pl/viewforum.php?f=13 Odpowiedz Link Zgłoś