froteczka384 Re: Najlepsza karma dla psa. 11.08.14, 11:03 Każdy pies lubi co innego. Ja swojemu Fikusowi dawałam już Royala, Bozite, Canivere. Co jakiś czas mu zmieniam, żeby się nie znudził. W hurtowni zoologicznej Interzoo-Adam jest bardzo duży wybór psiej karmy www.interzoo-adam.pl/index.php?p=og&id=1 Odpowiedz Link Zgłoś
wiu Re: Najlepsza karma dla psa. 12.08.14, 12:21 czy ktoś już wspomniał o BARFie...? Tam jest to, co naturalnie powinno być pożywieniem psa - surowe: mięsne kości, podroby, warzywa, owoce, oleje, nasiona, nabiał. Z tym, że potrzebna jest pojemna zamrażarka, żeby np. zamówić na cały miesiąc, bądź dobre źródło ww surowizn (ubojnia, plac targowy, duży mięsny). No i właścicielowi musi się chcieć "cackać z dieta psa". Nie każdy ma do tego wiedzę, odwagę, chęć, czas, także pieniądze - bo na porządnych składnikach wychodzi drożej niż typowe "suche chrupki". Podejrzewam też, że nie każdy pies nadaje się do tej diety - mam na myśli np. zwierzęta chore, starsze, nie umiejące dobrze gryźć/połykać/trawić mięsnych kości. Ale jeśli zwierzak jest stosunkowo młody i zdrowy - polecam. Na zdrowy rozsądek: tam nie ma chemii, wypełniaczy itp. Zainteresowanym polecam wpisać w gogle hasło "BARF" a tym którzy poszukują źródła mięsa - www.miesodlapsow.pl albo www.braf.pl P.S. Nie jestem reklamodawcą. Żywię BARFem rocznego beagl'a i dodatkowo właśnie przestawiam na BARF swojego 11-letniego kastrata-dachowca. Odpowiedz Link Zgłoś
wiu Re: Najlepsza karma dla psa. 12.08.14, 12:24 pomyłka: miało być: www.barf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zla_baba_jaga Re: Najlepsza karma dla psa. 29.08.14, 08:08 My karminy Caniverą. Nie jest tania ale też mam alergika i ta karma świetnie się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
poleszakalicja Re: Najlepsza karma dla psa. 08.10.14, 09:41 O tej karmie słyszałam dużo dobrego, podobno dla wybrednych piesków alegratka.pl/ogloszenie/josera-festival-15-kg-23973565.html?h=81be46163a2e3de2 Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: Najlepsza karma dla psa. 09.10.14, 21:23 poleszakalicja napisał(a): > O tej karmie słyszałam dużo dobrego, podobno dla wybrednych piesków Ja moje psy żywię padliną. Jedzą ze smakiem, są zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
sw-franciszek Re: Najlepsza karma dla psa. 07.01.15, 15:16 Ja kupuję mojemu psu BRITa. Około 110 zł za worek 15 kg. Ładnie się na niej trzyma i jest bardzo ekonomiczna :D Odpowiedz Link Zgłoś
monika19monika Re: Najlepsza karma dla psa. 10.01.15, 00:45 Brit lamb&rice mam labladora Odpowiedz Link Zgłoś
maurycy881 Re: Najlepsza karma dla psa. 16.03.15, 00:29 Ja moim psiakom daję Royale Canin, smakuje im :) Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Najlepsza karma dla psa. 07.12.15, 15:19 Pewnie, że wie , co mu smakuje. Konserwanty i polepszacze smaku w pedigree. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Najlepsza karma dla psa. 07.12.15, 15:21 A to czemu nie wolno dawać resztek, np. kotleta? To jakiś zart jest? Psy w mojej rodzinie jadły resztki i żyły po 15 lat. Teraz podaje się karmy, w których jest głównie soja i kukurydza i psy ciągle muszą być pod opieką weterynarza, kamień na zębach mają w wieku 3 lat. Do higieny jamy ustnej idealne są naturalne kości kupione u rzeźnika. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz909012 Re: Najlepsza karma dla psa. 15.12.15, 13:44 Te karmy, które wymieniasz to są zwykłe śmieci. Dlatego większość psów jest uczulona na nie. Tam sa różnego rodzaju dopalacze oraz nadmiar białka, dlatego psy się drapią i wychodzi im uczulenie i wysypka... Jeśli się ma psa, to trzeba o niego dbać i nie schodzić z poziomu, należy zainwestować w karmy z wyższej półki: Royal, Josera, lub jeszcze wyżej, z tym że te bardzo polecane przez wetów są zazwyczaj niesmaczne... Polecam Royala:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1261 Re: Najlepsza karma dla psa. 20.12.15, 12:12 Moja je RC, ale jak tylko dorośnie to zmieniam jej na Acana, bo ma o wiele lepszy skład:) co do marketówek to weterynarze mi ją odradzają :) Odpowiedz Link Zgłoś
barteek3 Re: Najlepsza karma dla psa. 22.12.15, 10:20 Od jakiegos czasu karmie swojego pupila karmą impress your dog :) Duza zawartosc miesa i jest tłoczona na zimno. Lucky dobrze się załatwia i super wygląda. Zamówiłem ją przez allegro, ale podobno można ją już dostać w dobrych sklepach zoologicznych. Link ze składem impressyourdog.com/pl/impress-your-dog-natural.html Odpowiedz Link Zgłoś
justa2323 Najlepsza karma dla psa. 05.01.16, 10:21 Mój piesek próbował różnych karm ale najbardziej z tego co za obserwowałam posmakowała mu karma wsuwa aż mu się uszy trzęsą Do tego widzę że mój psiak jest najedzony a nie tak jak innymi karmami zjadł i za pół godziny stał głodny polecam Odpowiedz Link Zgłoś
czarna2399 Re: Najlepsza karma dla psa. 13.01.16, 10:24 Mój pies Łatek uwielbia suchą karmę , dobrze ją przyswaja nie ma problemów z wypróżnianiem, a jego sierść stała się bardziej lśniąca i miękka. Oprócz tego po tej karmie nie jest ociężały i przejawia dużo chęci do zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
saty100 Re: Najlepsza karma dla psa. 28.01.16, 14:55 Ja daje Eukanube od lat. Po tej karmie nie ma gazow i siersc nie ma brzydkiego zapachu. Zapach psa zalezy od tego co je. Probowalem wielu marek i po niektorych karmach siersc miala nie za ladny zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
just_94 Re: Najlepsza karma dla psa. 06.04.16, 23:24 Kupuje karmy różnych producentów, od niedawna stosuje produkty marki Bosch. Dużo informacji znajdziesz na stronie www.lemur.com.pl Są tam specyfikacje wszystkich produktów, więc można dobrać karmę indywidualnie pod potrzeby pupila :) Odpowiedz Link Zgłoś
p4nda Re: Najlepsza karma dla psa. 14.04.16, 10:48 Mój pies od jakiegoś czasu dostaje karmę marki Josera, dokładnie zooart.com.pl/product-pol-4543-JOSERA-Agilo-15kg-5x-Kabanosy-5x-Paszteciki.html nie jest jakaś super droga, a mój pies jest bardzo aktywny i wygląda na to że ta karma jest dla niego odpowiednia Odpowiedz Link Zgłoś
sfinks54 Re: Najlepsza karma dla psa. 15.04.16, 00:02 Przestaw psa na normalne jedzenie dla drapieżników, surowe mięso i podroby, kości (dobre cielęce), z dodatkiem (małym) marchewki czy jabłka. Żadnych świństw z torebek i puszek. Żadnego gotowania. Jak toleruje, to jajka (tu wyjątkowo gotowane) i biały ser. Będzie zdrowy wesoły. Teraz to się nazywa BARF, ale psy zawsze tak jadły. Odpowiedz Link Zgłoś
epik73 Re: Najlepsza karma dla psa. 05.05.16, 15:57 Polecam karmę NDFC (Natural dog food company) Jedna z najlepszych karm holistycznych Odpowiedz Link Zgłoś
ana1618 Re: Najlepsza karma dla psa. 22.07.16, 18:33 ja natomiast polecam karmę dla psa puszka 800g -3 zł samo mięso mój pies ją uwielbia kotki również jedyna karma na polskim rynku bez chemii i konserwantów .samo zdrowie dla naszych pupili znalazłam ją na olx . jest też na sklepie internetowym prepersklep.pl polecam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
danutazielinska76 Re: Najlepsza karma dla psa. 08.08.16, 11:04 Mój nie był uczulony, ale dawałam mu różne karmy, by zobaczyć, która mu najlepiej zasmakuje. Jeśli chcesz sprawdzić kilka na raz, to na tej stronie możesz kupić mniejsze porcje i testować. lemur.com.pl/24-karma-mokra Odpowiedz Link Zgłoś
tibvopo Re: Najlepsza karma dla psa. 12.12.16, 21:42 Ja karmię swojego psa dietą barf. Kupuję mu produkty belloandfriends.pl/ - najbardziej lubi mieszankę drobiową! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelikos Re: Najlepsza karma dla psa. 17.02.17, 11:53 Ja podaję moim pieskom vollmers crossis, od kilku miesiącu już ją jadają i póki co nie zamierzam zmieniać karmy bo ta ma sporo zdrowych wartościowych skladników, niegdyś została nam polecona przez weterynarza i do tej pory podajemy. Odpowiedz Link Zgłoś
tajpann Re: Najlepsza karma dla psa. 28.02.17, 11:37 polecam karmę Markus Muller,super karma,pies nie smierdzi,nie bączy ,klocki mozna reka zbierac,bez chemii,i tłoczona na zimno wyjątkowa ,mozna tanio w zooplus.pl,ptosto z Niemiec....Polecam i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robertmoch Re: Najlepsza karma dla psa. 21.04.17, 12:30 Próbowałam różnych karm ale najbardziej się sprawdził uniqnordicgold.pl . Uważam, ze karma zawiera wszystko co potrzebne dla pieska . Firma jest godna zaufania chociaż by ze względu na mnóstwo pozytywnych opinii, a karma jest ekologiczna i zdrowa. Osobiście bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
inka516 Re: Najlepsza karma dla psa. 28.04.17, 09:40 Mój pies je karmę Brit Premium,kupuję w weterynarii ,kosztuje 35 zł 3 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Najlepsza karma dla psa. 02.05.17, 23:18 Frisk ies i pedigr ee zawierają śladowe ilości mięsa. Już lepiej karmić resztkami z obiadu. Z karm gotowych dobry jest Purizon. Natomiast warto żywić psa dietą domową, wiesz przynajmniej, co zjadł. Odpowiedz Link Zgłoś
epik73 Re: Najlepsza karma dla psa. 07.05.17, 15:24 Polecam zdrowe karmy bezzbożowe. Jedna z najlepszych na rynku to Natural Pet Food Grain Free Odpowiedz Link Zgłoś
buldozek5 Re: Najlepsza karma dla psa. 23.05.17, 10:44 Ja od roku podaję mojemu piesku suchą karmę uniqnordicgold.pl/. Zawiera ona naturalne składniki i jest idealnie dobrana do starszych psów. Piesek jest zadowolony i ja też. Odpowiedz Link Zgłoś
savannah0102 Re: Najlepsza karma dla psa. 18.10.17, 13:57 Niestety nie jest łatwo znaleźć dobrą karmę w rozsądnej cenie. Raz kupiłam 1kg karmy z bardzo dobrym składem, za którą zapłaciłam 36 zł!! (myślałam, że to cena za cały worek :D) Skład miała naprawdę dobry, ale mój pies różnicy raczej nie zauważył :P Odpowiedz Link Zgłoś
mini303 Re: Najlepsza karma dla psa. 28.11.17, 16:35 najlepiej jest zainwestować w karmę, ktora ma bardzo doby skład. W końcu chodzi o zdrowie naszych pupili. Świetny skład ma petvita- ok 60% mięsa Nie posiada ani grama zbóż, jest bezglutenowa oraz, oprócz samego minimum, które powinna zawierać każda karma. Polecam się zastanowić przy wyborze karmy, tym bardziej, że chodzi tu o zwierzaka, który sam sobie jedzonka nie przygotuje :) Odpowiedz Link Zgłoś