GoĹÄ: ReRe-QmQm IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.12.02, 22:30 Jakie dajecie karmy swoim psom? Mój je Friskies. Kiedyś jadł Pedigree Pal, ale szybko okazało się, że jest na to uczulony. Podobno dużo psów jest na nią uczulone. A wasze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: julka Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 13.12.02, 10:54 Moje pieski suchą karma gardzą, a puszkową jedzą, ale potem strasznie "smrodzą" więc niestety ciągle muszę im coś gotować, jakieś podroby lub skórki. Mam wrażenie, że te firmowe puszki są strasznie naszpikowane konserwantami i przez ciężkostrawne dla psów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iwa-wawa Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.nitronet.pl 16.05.03, 21:26 Mój 13-letni pies nie lubi psich karm.Kiedy był szczeniakiem jadł naturalne papu. Od czasu do czasu dostawał Chapi i Frolic. Z apetytem i smakiem zjada mięso gotowane z warzywami z dodatkiem kaszy gryczanej, ryżu lub makaronu. Bardzo lubi surowe mięso ale nigdy nie wziął do pyska surowej watróbki. Weterynarz polecił mojemu psu karmę dla seniorów Eukanuba. Zjada ją chętnie ale nie często.Woli naturalne "żarciuszko" Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Najlepsza karma dla psa. 07.12.15, 15:12 Bardzo mądry pies, wie co dobre. Psa (w przeciwieństwie do kota) łatwo można karmić naturalnie. Pies je to co my, oczywiście więcej mięsa i do tego kości. W każdym razie można dać psu z obiadu kotleta, ziemniaki, sałatę i zupę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Margoo Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.02, 10:55 Moja piesia je Eukanubę - weterynarze zawsze odradzali mi Pedigree i inne karmy "supermarketowe". Kiedyś próbowałam dać mojej małej Pedigree, ale nawet nie tknęła :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ReRe-QmQm Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 13.12.02, 12:26 Mój piesio raz tylko próbował Eukanubę, ale to jest drogie. Friskies mu bardzo smakuje, innych nie tknie. Co do mokrych karm to zawsze po nich wymiotował więc i z tymch zrezugnowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Najlepsza karma dla psa. 07.12.15, 15:13 Sprawdź zawartość mięsa w karmie, niestety we friskies mięsa praktycznie nie ma. A pies to zwierzę mięsożerne. Taniej wyjdzie kupować u rzeźnika (np. nóżki wieprzowe surowe czy uszy) niż karma. Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Najlepsza karma dla psa. 13.12.02, 13:22 Moja je Royal Canin suchą - w ramach śniadania i gotowane w ramach obiadu. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Najlepsza karma dla psa. 13.12.02, 15:13 Jak moja Mysia była szczeniakiem to jadała takie kwadratowe puchy Animondy dla szczeniąt i dostawała suche też tej firmy oraz Royal Canin (zwykle pomieszane). teraz mokrego w ogóle nie chce jeść, zaś z suchych czasami właśnie podgryza "dorosłe" pokarmy ww. firm. A i tak najlepsze jest w jej mniemaniu mięsko, świeże, surowe. Jedyne co jada z Pedigree Pal, to takie ciasteczka w kształcie kości(te duże) - dałaby się za nie pokroić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: SISI Re: Najlepsza karma dla psa. IP: 195.117.68.* 15.12.02, 20:09 moje pieski jedzą wyłącznie eukanubę ,jest droga to fakt, ale czy nie więcej pieniędzy wydam lecząc psa u weter. ? a tak nie mam żadnych problemów z ich zdrowiem i skórą SISI Odpowiedz Link Zgłoś
odyseusz Re: Najlepsza karma dla psa. 15.12.02, 22:53 Mój je Eukanubę, jest świetna, chociaż droga, jest w niej Chondroityna (mam nadzieję, że dobrze napisałem) co dla psów dużych ras (bernardyn) jest ważne Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pia Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 10:20 Moją sunię karmię suchą karmą firmy Bosch: DOG lub ADULT. Skład karmy przypomina Royal Canin, czyli nie jest robiona z odpadów zwierzęcych, a cena jest atrakcyjna (kupuję duży wór za 100 zł raz na 1,5 miesiąca). Niestety sunia jest wybredna, więc muszę do karmy dodawać wabik: parówka, ryba, itp + olej. Na gotowanie karmy nie mam czasu, a i tak zawsze kończyło się to biegunką. Sucha karma chyba jest dobra, bo sierść ma rewelacyjny połysk. Odpowiedz Link Zgłoś
marcza Re: Najlepsza karma dla psa. 17.12.02, 15:58 Ja mam charta - z suchych dostaje ACANĘ - bardzo dobrą kanadyjską karmę,która wcale nie jest droga.Ale ta such karma to tylko jako taka przekąska.To bardziej objątościowe pożywienie gotuję mu sama,ponieważ wtedy mam możliwośc wpływania na stosunek np.tłuszczu i białka,a jak wiadomo każdy pies (rasa,wiek itd.) ma inne zapotrzebowania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asiaw Re: Najlepsza karma dla psa. IP: proxy / 212.160.138.* 18.12.02, 15:48 A moja suńka jamnica nie je nic gotowego. próbowałam róznych cudów i nic trzeba jej gotowac. ;((( a czsem chciało by sie iśc na łatwiznę;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ash Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.02, 14:24 Gość portalu: Ash napisał(a): Dla mnie zawsze najlepsz będzie Eukanuba.Ta karma ma najlepsze składniki odżywcze i dlatego jest dosyć droga. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Najlepsza karma dla psa. 07.12.15, 15:15 Niestety ma za mało mięsa dla psa. W większości karm przemysłowych podstawa to soja i kukurydza. Przez to psy i koty chorują, bo naturalnie zwierzęta drapieżne nie jedzą ani soi ani kukurydzy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ash Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.02, 14:20 Gość portalu: ReRe-QmQm napisał(a): > Jakie dajecie karmy swoim psom? Mój je Friskies. Kiedyś jadł Pedigree Pal, > ale szybko okazało się, że jest na to uczulony. Podobno dużo psów jest na > nią uczulone. A wasze? Ash-Najlepszą karmą jest Eukanuba Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iwo Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.03, 16:28 Eukanuba,Purina Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krystyna Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 23.01.03, 10:02 Świetną karmą jest NUTRA. Trzeba ją dobrać do wieku psa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sirilla Re: Najlepsza karma dla psa. IP: 212.244.186.* 28.01.03, 16:25 Popieram przemówców, Eukanuba jest bardzo dobra. Tak samo gorąco polecam Purinę - tę z łososiem zjadał bardzo chętnie mój wybredny piesek. Dla osób lubiących sięgać po drogie, ale rewelacyjne karmy polecam jeszcze Hill's Veterinary Diet (zazwyczaj mówi się o nim po prostu Hill's) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kucharz Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.axelspringer.com.pl 28.01.03, 18:16 Jako wlasciciel dwoch mastiffow i 4 bernardynow zbankrutowalbym na Eukanubie i innych takich. Poza tym gotowane jest lepsze: zasadnicza receptura to 1/3 miesa 1/3 warzyw i 1/3 makaronu, kaszy lub ryzu. + ew. dodatki w miare potrzeb. Wychodzi ok. 5 razy taniej a psy sa sliczne jak ta lala i zdrowe jak konie. Eukanuba byla tylko do ukonczenia roku, a i tu nie jestem pewien, czt byla niezbedna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: on Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 13:44 Zgadzam sie całkowicie!!! Gdyby produkowane, suche karmy byłyby lepsze niż naturalne, to przecież byłyby takie robione dla ludzi a przecież każdy wie,że im mniej przetworzone jedzenie tym lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krisis Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 07:39 Wlascieiel siberian husky. Moj dostaje eukanuba stosowna do wieku lub nutrici czy jakos tak. Najczesciej kupuje w hurtowni co okazuje sie tancze czasem nawet od "marketowych" karm. Bledem jest przeliczanie karmy w cenie poniewaz takie karmy jak eukanuba lub nutrici posiadaja wlasciwosci, po ktorych pies oprocz bycia zdrowym - mniej brudzi a jednoczesnie mniejsza iloscia karmy jest wstanie sie nasycic. Taka mala uwaga - porownujac psa znajomego takze husky i mojego. Weterynarze uznali, ze moj pies dojrzewa w odpowiedni sposob i rosnie zgodnie z oczekiwaniami. Tamten natomiast jest mniejszy i drobniejszy pomimo podobnego wieku - roznica 2 tygodni. O polysku siersci i jej gestosci nie musze chyba mowic :) Pozdrawiam Tak na marginesie moj pomimo, iz jest zdrowy i potrafi zjesc wszystko bo czasem dostaje tez gotowane "am" po pedigri i chapi dostaje wymiotow i widac ze zle znosi te karmy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fo NAJLEPSZE----NATURALNE!!!!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 13:37 Najlepsze to co naturalne!. Mój 8-letni rottweiler nigdy,delikatnie mówiąc, nie przepadał za suchymi karmamia a poza tym uczulenia,wiatry itp ( a najważniejsze: jedzenie nie sprawiało mu przyjemności). Od kilku lat jest na, moim zdaniem, idealnej diecie: 1/2 ugotowanego(nawet rozgotowanego) w szybkowarze kurczaka + paczka ugotowanego (raczej na twardo) zwykłego, taniego makaronu + olej roślinny do polania (na oko) Wszystko wymieszać i patrzeć jak się "uszy trzęsą". Dodatkowo (zamiennie):raz w tygodniu makaron z kilkoma jajkami na miękko i olejem. Efekt: piękna, zdrowa, błyszcząca sierść, żadnych problemów trawiennych i wydalniczych i przede wszystkim wesoły, szczęśliwy pies. Koszt: 1/2 kurczaka-3zł., makaron 0,80 zł., olej 0,20 zł, RAZEM: 4 zł. A pies waży 60 kg, jest szczupły ale silnie umięśniony, wyższy niż "przewiduje norma". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ain Re: NAJLEPSZE----NATURALNE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.03, 19:59 Ja swojemu psu dawałam jako wypełniacz eukanubę zalewaną wodą z czego robiła się miękka papa a do tego dodawałam mielonego indyka.Wten sposób karma stawała się bardziej strawna. pod koniec życia moja suka, która była bardzo wybredna i odchorowywała wymiotami, biegunkami i głodówkami wszystkie inne suche karmy szczegolnie pedigry. Otóż moja suka będąc w zaprzyjażnionym psim sklepie dopadla suchego whiskasa dla kotów.Mieszałam jej tego whiskasa z eukanubą dla seniorów jako wypełniacz. Ale moja suka była juz dorosłym psem po rozwoju i największej aktywności ruchowej. Pod koniec życia kiedy dopadł ją artretyzm lepsza od wszystkich lekarstw okazała się eukanuba senior plus kupowana u weterynarza.Uważam, że opłaca się inwestować w dobrą karmę typu eukanuba szczególnie u szczeniaków aż do pełnego wzrostu bo to potem procentuje zdrowiem.Teraz można kupić u weterynarzy specjalną eukanubę z narysowaną kością, co znaczy,że wzmacnia rozwój kości u szczeniaka.Ja czasem jak było krucho z finansami kupowałam chociaż trochę eukanuby i mieszałam z inną karmą.Jeżeli pies nie chce suchej karmy można ją rozmoczyć i dodawać do chleba, makaronu czy kaszy. Ain Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ann Re: NAJLEPSZE----NATURALNE!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 14:50 Żadnych Pedigeree, Friskies, Chappy i tp. To paskudztwa, z konserwantami, barwnikami i w ogóle syf. Polecam te droższe, mniej reklamujące się (po prostu wydają mniej kasy na reklamę więcej na jakość) takie jak: Royal Canin, ANF, Purina, Gilpa, Eukanuba, Hill's, Nutra (tylko nie Nutrena!) A tak w ogóle to Pikuś je gotowane żarcie (mięso, ryż lub makaron lub ostatecznie chleb + marchewka) i jest cały szczęśliwy :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: emka Re: NAJLEPSZE----NATURALNE!!!!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.03, 20:28 Psy na ogól kochaja kocie żarcie, ale NIE WOLNO im go podawać!!! Spełniajac zachcianke niestety szkodzi się:((( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gobo4 Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.visp.energis.pl 06.03.03, 19:00 eukanuba Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TEZA Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.03, 15:41 Mój amstaff był "uczuleniowcem" przez prawie dwa lata!!! Jadł BOSHA, najpierw dla juniorów, potem dla doroslych psów, póxniej BOSHA o ograniczonej zawartości białka. Świąd nie ustępował. Leczenie pochlonęło majątek, zwlaszcza to homeopatyczne (prowadzone oczywiście przez weterynarza ). Od roku ( ma prawie 4 lata) je posilki przygotowywane przeze mnie: torebka ryżu, udko kurczaka + 3 skrzydełka, 2 marchewki. Wieczorem chleb z masłem, bialy ser (ok. 30 dag).Jest zdrowy, wesoły, ma świetną kondycję, wspaniałe mięśnie i śladu uczulenia!! Polecam żywienie naturalne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosia Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.27.120.24.lvcm.com 09.03.03, 06:23 Science Diet. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.sierpc.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 19:44 To zależy dla jakiego? Labrador połyka wszystko (ale ma uczulenie na jajka), sucha karma+warzywa+siemię; Bernardynka (kanapowa)lubi drób i gotowane, jakaż obrażona za suchą karmę. Tylko nie wiem skąd zna się na cenach, jak kupię droższą to jakoś zjada, ale to spojrzenie za zaoszczedzenie "paru" groszy - gdybym miała ogon .... .Kudelek tzw. podwórzowy w nosie ma ceny - żadna sucha karma bez względu na cenę - tylko natura. Po ustaleniu kto w tym domu rządzi, chyba wiesz co lubi twój pies i to jest dla niego najlepsze :)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.nyc.bestweb.net 20.03.03, 22:38 wedlug wielu weterynarzy najlepsza karma sa produkty firmy amerykanskiej HILL'S gama produktow ogromna, kazdy moze znalezc co mu jerst potrzebne, rowniez psy chore (na przyklad majace problemy nerkowe ) czy stare. Mam wrazenie, ze nasz pies dzieki tej firmie jest jeszcze z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kitka vs As Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.mrok.komp.pl 09.04.03, 19:00 Gość portalu: ReRe-QmQm napisał(a): > Jakie dajecie karmy swoim psom? Mój je Friskies. Kiedyś jadł Pedigree Pal, > ale szybko okazało się, że jest na to uczulony. Podobno dużo psów jest na > nią uczulone. A wasze? > Mój pies nie je Pedigree, To nie jest dobra karma . Najlepsza jest Purina. Friskies jest w porządku. P.S Mój kot tez je psią karmę i się cieszy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
odyseusz Re: Najlepsza karma dla psa. 12.04.03, 00:44 Purina jest w dobrej cenie i jakości... Odpowiedz Link Zgłoś
liviennify Re: Najlepsza karma dla psa. 26.11.15, 21:13 purina to podobny koncern, również wcale nienajlepszy. pedigree owszem, nie jest "super extra" ale jak na swoją półkę cenową dosyć standardowa. sama nie karmiłabym swoich psów tym przez całe życie ale nie rozumiem nagonki, że "ktoś miał czelność podać psu coś takiego". nie popadajmy w skrajność! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Netula Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.tarnowskie-gory-kalety.sdi.tpnet.pl 05.05.03, 22:34 Ja mam 4 letniego duzego psiaka ( suka) podobnego do bernardyna ktory... wszystko je. Czy to sucha karme czy puszki czy to co jej sama ugotuje.Nie choruje, nic sie z nia nie dzieje, ma sliczna siersc i jest przerwazliwie zywa.. Karmie ja tym co akurat uda mi sie kupic. Zazwyczaj kupuje jej "karme dla psa i kota" ( do kupienia w miesnym na wage karma). Dodaje do takiej jednej kielbaski kasze i co mam pod reka...jakies warzywa czy cos podbnego.. pies sie tym strasznie zajada az sie uczy czesa i nigdy nie ma dosc.. czesto zostawiam jej sucha karme na dokladke jak by chciala sobie "dojesc" w ciagu dnia...aaa jest jedna rzecz jaka nie lubi.. jagody:-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: martynka Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.lukowa7.waw.pl 08.05.03, 17:25 ja po okresie "błędów i wypaczań" ( m.in pedegree, friskies, nutrena, potem lepiej - bosh junior, animonda, nutra) doszłam w końcu do wniosku , że jednak Eukanuba w okresie silnego rozwoju będzie najlepsza. Ostatnio z powodu krachu finansowego była Purina - na szczęście jeszcze ta stara. Ogólnie moja suńka wsunie wszystko, a najchetniej Frolic - po którym zawsze wymiotuje:( Odpowiedz Link Zgłoś
landola Re: Najlepsza karma dla psa. 09.05.03, 08:18 Przede wszystkim to moja Roxi jest cholernie żarłoczna - sępi strasznie, nawet domownicy nabierają się na jej głodny wzrok - do czasu, kiedy nie zaczyna wypluwać niezbyt smacznych kąsków... (lub nie tak smacznych jak oczekiwała). Z poza tym to codziennie dostaje ryż zmieszany z gotową psią karmą lub puszką, do tego troche sosu z obiadu (np. z jakiegoś duszonego mięsa...)ale jednak jak dostanie np. zamiast gotowego żarcia - kurczka z rosołu (obranego z kości) albo nerki albo watróbkę wołową z ryżem no to widać, że jej to inaczej smakuje.... Także osobiście jestem zdania, że najlepsze jest jedzenie gotowane, tylko, trzeba temu poświęcić trochę czasu. Niestety te wszystkie gotowe karmy mają baaardzo dużo konserwnatów - nawet te najlepsze, a wiekszość konserwntów to straszne trucizny z którymi musi radzić sobie wątroba tych zwierzaków no i w pewnym momencie może nie wytrzymać. A producenci gotowych karm dla zwierząt nieźle zarabiają na tym interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lenka Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.chello.pl 17.05.03, 00:07 Gość portalu: ReRe-QmQm napisał(a): > Jakie dajecie karmy swoim psom? Mój je Friskies. Kiedyś jadł Pedigree Pal, > ale szybko okazało się, że jest na to uczulony. Podobno dużo psów jest na > nią uczulone. A wasze? Moja spanielka je gotowane i od 2 lat eukanube senior dla duzych ras( ta dla malych i srednich jej nie smakuje). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Alcik Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.solcon.nl 06.09.03, 11:31 Hill's Veterinary Diet Lamb & Rice.Zajadaja sie nia i robia sliczne qpki. Jedza tez dwa razy w tygodniu gotowane A. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DD Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 22:53 Polecam Bento Kronen ( dostępny w sklepach zoologicznych ) jest tańszy od Eukanuby, a jestem z niego tak samo zadowolony, oba moje psy go bardzo lubią, a i im dobrze służy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ja Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.delcom.pl / 192.168.0.* 08.09.03, 08:04 A mój nie chce żadnej "taniej" karmy Rano je suchą karmę Royal, ale tylko pod warunkim ,że doleję troszkę oleju (musi to widzieć!). a wieczorkiem w ramach obiadku dostaje gotowane jedzonko. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BASIA Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.03, 22:13 Polecam Eukanube, Royala i inne tej klasy. To co sprzedaja w marketach jest lepsze od pustej miski, ale czesto uzależnia-dodatki chemiczne itp (Friskies, Chappi i inne tanie karmy). Polecam w Poznaniu i okolicach dostawce na telefon- tanio i wygodnie(sama korzystam, bo nie lubie tych 15kg workow) (061)8724488. I odradzam serdecznie Boscha-moje psy jadly go kilka miesiecy-futro zmatowialo, psy stracily humor. Dalam sie namowic i bardzo zalowalam, a poza tym to sie sklada z samych zapychaczy, bo kup mialam 3 razy tyle co przy karmieniu Eukanuba. Smacznego pieseczki... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gośka Re: Najlepsza karma dla psa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 10:50 Mam 12 miesięcznego hovawarta i 4,5 letnią buldozke. Buldożka karmiona jest Nutrą a Hovek właśnie wsunął pierwszy worek (15 kg) Boscha dla Juniorów duzych ras, do tej pory jadł Eukanubę Large Breed. Wiekszej różnicy nie zauważyłam po zmianie karmy - może to za krótki okres - 1 miesiąc. W odróznieniu od przedmówczyni przy eukanubie mały załatwiał sie częściej niż przy boschu, poza tym porównując skład nie wiele różni sie od eukanuby. Do tego moje psiaki dostają oczywiście furę warzyw, tran, ostatnio surowe mięso z kośćmi. Przede wszystkim musze zachęcac buldozke do jedzenia bo Hovek pozarł by konia z kopytami ( a i tak ciagle chudy) ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
enoive Re: Najlepsza karma dla psa. 20.05.14, 00:48 Gość portalu: BASIA napisał: > Polecam Eukanube, Royala i inne tej klasy. To co sprzedaja w marketach jest > lepsze od pustej miski, ale czesto uzależnia-dodatki chemiczne itp (Friskies, > Chappi i inne tanie karmy). Polecam w Poznaniu i okolicach dostawce na telefon- > tanio i wygodnie(sama korzystam, bo nie lubie tych 15kg workow) (061)8724488. I > > odradzam serdecznie Boscha-moje psy jadly go kilka miesiecy-futro zmatowialo, > psy stracily humor. Dalam sie namowic i bardzo zalowalam, a poza tym to sie > sklada z samych zapychaczy, bo kup mialam 3 razy tyle co przy karmieniu > Eukanuba. Smacznego pieseczki... :-))) Eukanuba to jedna z najgorszych karm zawierajaca glownie padline, Royal Canin kiedys byl dobra karma a obecnie jest nafaszerowana chemia, rakotworcza. Bosch natomiast ma w stosunku do tych karm dosc przyzwoity sklad i ogolnie cieszy sie dobra opinia. Ja od siebie polecam karme Profine Energy Chicken & Potatoes, Wolfsblut , Taste of The Wild, Acana, Fish4dogs complete. Odpowiedz Link Zgłoś
skinbelzebub Re: Najlepsza karma dla psa. 17.08.13, 20:14 Duńska karma Kingsmoor - ta karma czyni cuda, uwierzcie, Neron nigdy nie przepadał za suchą, ale Kingsmoora pochłania w trybie expresowym. Może dlatego, że naturalna i bezglutenowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula96 Re: Najlepsza karma dla psa. 27.08.13, 19:53 Ja polecam karmę Cotecnica Maxima. To chyba nowość na naszym rynku. Będąc na wystawie dostałam próbkę i mój psiak chrupał ją jakby to był przysmak do nagradzania, więc nie zostało mi nic innego jak jej zakup:) Karma ma fajny skład (świeże mięso) i można myślę porównywać ją do ACANY, a jest dużo tańsza. Odpowiedz Link Zgłoś
krolikm Re: Najlepsza karma dla psa. 12.09.13, 16:06 Hej, też poszukuję dobrej karmy. Przez to staję się ekspertem w temacie dobrych i złych karm:) Dowiedziałam się, że surowe mięso w składzie karmy nie jest podstawą to uznania jej za dobrą, ponieważ surowe mięso to krew, kości, ścięgna, woda, etc. Najważniejsze w karmie jest ilość suchego mięsa (bo to czyste faktycznie mięso), mączki z mięsa np. jagnięciny (na to trzeba zwracać koniecznie uwagę, żeby było napisane z czego jest mączka). Odpowiedz Link Zgłoś
lekemka Re: Najlepsza karma dla psa. 18.11.13, 10:31 Mam dwa przeurocze pekińczyki i oba uwielbiają karmę premiere best. Najchętniej jadłyby cały czas i muszę być silna, żeby im nie ulec i nie dawać przysmaku non stop :D Najszybciej pożerają te o smaku wątróbki i wołowiny. Odpowiedz Link Zgłoś
dusze-k Re: Najlepsza karma dla psa. 26.06.14, 15:51 Mój piesek najbardziej lubi jeść makaron bądź ryz z karmą dla psa ;) ostatnio jadła z karmą dla kota i bardziej jej smakowało ;d _____________ www.mikołajek.pl Odpowiedz Link Zgłoś